torsdag, januari 01, 2009

God morgon 2009!

Hoppas er nyårsafton blev trevlig och att ni kanske fick i er lite god mat. Har ni hört det där uttrycket som säger att så som nyårsdagen är så kommer resten av året att bli? Det man gör första dagen på det nya året skulle vara tongivande för resten av året. Tur att man inte tror på det för då skulle väl större delen av befolkningen ligga hemma och försova sig hela året. En del kanske skulle vara lite trötta i hårrötterna också efter all champagne.

Nyårsdagen är nog en dag som går i lugnets tecken och många försöker väl komma ut på en promenad i förhoppningsvis vackert vinterväder. En av de bästa sakerna med att ha hund är att man kommer ut i vilket väder som helst.
Hoppas att alla era hundar orkade med alla smällare och raketer! Vad jag tycker om det vet ni redan. Det skrev jag så mycket om förra nyåret.

Jag tänkte att om jag gör ett inlägg idag kanske den här bloggen blir uppdaterad oftare det här året. Man vet ju aldrig. Hur blir er nyårsdag? Vad hittar ni på idag?

Själv åker jag åker ner till "New Nose Harbour" och träffar släkten. Ska bli så skönt att nosa lite på havet också igen.

19 kommentarer:

Anonym sa...

God morgon!
Maten igår blev riktigt bra om jag får säga det själv...jag gjorde en fläskfilégryta med lite kolijox i och bakade potatisklyftor i ugnen till det.
Jag satt hemma med katten som mesta tiden låg antingen under soffan, eller under min säng. Stackaren, han var inte glad igår.

Idag blir det definivt en promenad i det soliga vackra vintervädret, att sitta inne en sådan här dag vore nästan straffbart....
Sedan blir det nog tv-soffan, det är Tour de Ski i eftermiddag som jag vill se.
Ha det bra!

mossfolk sa...

God förmiddag!
Min hjärna har inte vaknat riktigt än. Var tvungen att tänka flera gånger innan jag kom på var ni skulle :)
Vi tar det lugnt idag. Promenad med Lurvig i det vackra (!) vädret, lite spel, god middag och framåt kvällen åker vi hem till Örebro för att ha ridlektion.
Ha en riktigt bra dag!
Kram!

Anonym sa...

Gott Nytt År till dig också.
Att resten av året skulle bli som idag låter inte bra. Har ägnat hela morgonen åt att plocka undan efter gårdagens matfrossa. Orkade inte göra det igår utan blundade mig ut ur köket :D Men det fick jag ju igen idag.
Solen skiner och det är nog läge för en lång promenad trots influensa. Man får väl gå långsamt så inte hjärtat protesterar för mycket.
God fortsättning på det nya året önskar dig Evy

Hedgren sa...

Nynäshamn, eller?

Här ska det promeneras alldeles strax. Sov ända till halv tio!!! Jag som är så mogontidig annars!

Ha en bra första dag på året!

Humlan sa...

Hoppas ni har en skön dag vid havet, i släktens hamn.
Solen lyser ju så fint och lockar mig ut ur mitt varma hål... jag tror att jag ska ta en promenad i staden.
Det blir väl bra på denna danande dag...
Kram

Linda sa...

Vi har sovit gott efter alla smällare äntligen tystnat...
Och sen har vi varit på en lång promenad.
Vi är Pyret och jag, maken fick extra sovmorgon :)
Nu blir det pussel och mys resten av dagen.
Imorgon blir det ett gästspel på jobbet, det är okej att mjukstarta med en dag innan det är helg :)
Kram

Anonym sa...

God fortsättning på det nya året.
Jag nog blev det en skön promenad nu mitt på dagen med hundarna, guben och min mamma. Vi gick över rimfrostklädda åkrar och bara njöt av all sol som bara vräkte sig ner på oss. Jag är så tacksam för att bonden har höstsått så det är rätt slätt och fint på åkrarna. Aldrig jag skulle gå där om det inte var fruset...aja baja sån är inte jag.

Gårdagen gick rätt bra med hundarna. Mycket bättre än förra året. Adina satt till och med med mig i soffan och tittade ut ... sen kröp hon under soffan en liten stund. Inte en skakning jag såg...tacksam är jag. Bango..han är nog mest bara arg på det som sprakar och smäller. Han visar ingen rädsla på det sättet som Adina har gjort. Nu hade vi tur när vi var ute på de korta kisstunderna att det inte small precis då...för då hade nog både Adina och Bango blivit mera rädda. Men ett otyg är det...helt klart.

Vet du..jag kanske kommer tillbaka med bloggandet...för jag har kommit på att jag inte fotar alls lika mycket sen jag slutade med bloggen. Men men...vi får se...lite sugen är jag allt :O)

Ha nu en riktigt bra fortsättning på det nya året.

Kram ifrån mig

Annela sa...

På min blogg kan du läsa om hur mon nyårsdag varit. Jag hoppas innerligt att resten av året inte blir så.
God Fortsättning

Villa Nian sa...

Hmmm, rubriken på mitt inlägg idag är "Ett Skitjobb" och jag håller nog tummarna på att resten av 2009 blir lite mindre skitjobb och mer kuljobb :-)!

Annika sa...

Gosh...Om resten av året blir som idag blir det katastrof. Årets tristaste och segaste dag---
SÅ trött efter gårdagens fest. Har bara legar och småätit och läst och sovit hela dagen. Skrev ett inlägg också, förstås. Det är allt.
KRAM!!!

Tankevågor sa...

Marskatten - Det där lät jättegott! Stackars Tussekatten! Våra katter gillar inte heller det här men det gick bra för Roxy faktiskt. Skönt det!
Ha det bra idag också!



Mossfolk - Jag brukar skriva så om den där staden vid havet så man inte får så många som googlar sig hit därifrån. ;-) Hoppas hemresan och ridlektionen gick bra.
Kram




Evy - Det låter som ni hade en riktigt stor fest på nyårsafton. Men stackars dig som har influensa! Då får du vara rädd om dig och bara ta det lugna när du går promenad!
Krya på dig!



Hedgren - Japp, rätt stad i geografin! ;-) Men vad skönt med sovmorgon! Tycker du har börjat året jättebra med måttbandet! Imponerande! :-)
Ha det bra idag också!



Humlan - Det blev en jättemysig dag med släkten. Skönt att promenera i vackert väder eller hur? Kram



Lindalotta - Låter som en bra start på året. NU blev jag sugen på pussel när du skrev det. Har inte börjat på något det här jullovet. Det som jag alltid brukar göra. Men jag har några på lager som är inköpta i London så nu ska jag leta upp ett. :-))
KRAM




GUNNEL - Halloj!! Vad glad jag blir när du dyker upp här igen!! JA det är klart du ska sätta igång bloggen igen! Du vet att vi är många som väntar på det.
Vad bra att det gick bättre med hundarna i år!! :-)
Roxy fixade det också men det är ett väldigt smällande av smällare (VAD finns det sånt för??!!) innan tolvslaget, hela kvällen och jag blir alltid så orolig att det ska komma någon när man är ute med henne.Ja du vet.
Ha det bra nu Gunnel och GÖR det....sätt igång bloggen!
KRAM



Annela - Jag var inne och läste och det var verkligen för mycket, stackars er! Hoppas det blir lugnare och inte fortsätter så där hela året. Jag kunde inte få in en kommentar hos dig igår ska försöka igen sen.
Bättre fortsättning på det nya året önskar jag dig!



HusEtt - Oj! Ja men en hel del av allt jobb med ert projekt blir alldeles säker ett KULjobb! Nu måste jag in och kolla vad ni håller på med för skitgöra. ;-)
God fortsättning!




Annika - Jag vet! Nyårsdagen brukar vara seg men det blev så roligt här. Vi tillbringade dagen med delar av stora släkten i ett vackert gammalt hus hemma i N-hamn. Hundar, katter, bebis och glada vuxna och god mat. En riktig bra start på året.
KRAAAAAAM

Unknown sa...

God morgon själv!
Eller god eftermiddag ska jag nog säga.
Här kantrades nyårsafton av en storm som inte var av denna värld. Vi var strömlösa väldigt länge och blåsten höll på till eftermiddagen.
Nyårsdagen var SEG. Inte för att det blev så mycket champange utan bara därför att...
Jag vägrar tro att 2009 ska bli så trist som det var igår. Då bryter jag ihop. Jag som ska börja ta tag i mig själv. Suck!

Ha det gott
Kramisar

Stina sa...

Ja, jag satt faktiskt och funderade på hur en tangorang skulle se ut.
Haha...Vi får väl se!
Förutom att vi inte är kloka, så är det kul.:-D Kram

Tankevågor sa...

Rosvik - Men varför var nyårsdagen så seg för er del?
Skönt att ni fick tillbaka elen till slut i alla fall! Det är verkligen inte roligt med längre elavbrott. Det har ju vi erfarenhet av eller hur?
Kör försiktigt nu när ni ska hem!
Massor av kramar till er!

Tankevågor sa...

Stina/ Hemma på landet - Ja om du kommer på hur en sån ser ut så säg till för nu går jag också och funderar på det. ;-)
KRAM

Klimakteriehäxan sa...

Mmm. Lite havsluft hade inte skadat. Fick nöja mig med luften vid Årstaviken.

Tankevågor sa...

K-häxan - Men det är väl inte fy skam med Årstaviken! Du har ju sjöluft direkt in från balkongen. :-)

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Anonym sa...

Very rich and interesting articles, good BLOG!