söndag, januari 11, 2009

Månen igen...

Är på väg hem från Gamla Stan. Där på slottsbacken upptäcker jag den. Månen som lyser så vackert på stadshimlen. Vet inte om det går att se den i alla moln. Kanske om ni klickar på bilden. Jag älskar månsken vart jag än är.

36 kommentarer:

Anonym sa...

Lisbeth! Vilken fantastiskt bild!
Den måste du skicka in till någon tidning eller något annat, den är mästerlig!

Vad gäller månen har den varit så vacker, gul och grann hela veckan som gått.
Tack och lov har jag denna fullmånesperiod lyckats sova bra, i vanliga fall brukar jag bli så störd under natten.

Klimakteriehäxan sa...

Jättesnygg bild! Har du varit på bal på slottet eller???

Anonym sa...

Jo nog ser jag månen alltid. På din bild alltså. Här utanför vårt hus lyser den med sin frånvaro för det är tjockt med dimma eller moln och stormar utanför knuten. Burr för den lede med sånt här väder. Tur vi har fin musik att lyssna på vid datorn. Just nu är det en grupp som kallar sig Runrig och kommer från Skotland som är mina favoriter. Oj vilken skön musik. Rekommenderas starkt. Lyssnar just på "the mighty atlantic" och njuter i fulla drag.
I natt är natten för alla varulvar så "beware" :D
Hej från Evy

Hedgren sa...

Underbar bild!

Anki sa...

Dina bilder är lika fina som månen är fascinerande och månsken är vackert!
Tyvärr har det varit för mulet här strax norr om stan för att plåta den i helgen.

Anonym sa...

Nu har du gjort det igen...fått in en fin stämningsfull bild.

mossfolk sa...

Vilken underbar bild! Jag älskar också månen... men har aldrig lyckats fånga den bra på bild. Effektfullt med alla moln runt omkring!

Ulrica sa...

Riktigt fin bild, dramatisk, lugn vacker och gåtfull på samma gång.Och jag håller med det är något visst med månen. Det finns så mycket mystik och berättelser och vem vet vad som är sant...

londongirl sa...

Marskatten - Tack snälla du men nu blir jag alldeles rörd över dina lovord här. :-)
Vet du att jag brukar också sova lite dåligt när det är så här mycket måne. Vet inte varför. Kanske beror det på att månskenet letar sin in i vår lägenhet...K-häxan - ;-) Nej jag hoppade över balen och myste lite på annat håll i Gamla Stan.Evy - Ska kolla in och lyssna på ditt musiktips vid tillfälle. Här är det halv storm också. Det blir inga sena promenader i kväll/natt. Håller mig inne i värmen istället.Hedgren - TACK! :-) Det är fint där på slottsbacken och vyn ner mot Nationalmuseet.Anki - Det är inte lätt att fota månen överhuvudtaget. Det var många moln som svepte omkring men det syns nog på min bild också.Gunnel - TACK för dina snälla ord! Om jag kan förmedla lite stämning från staden så är jag mer än nöjd. :-)Mossfolk - Jag försöker alltid fota månen så fort jag kan. Men det blir nästan aldrig som jag vill. (eller tror att det ska bli) Ärligt talat så blir det lite hipp som happ och jag skulle vilja LÄRA mig hur man gör egentligen. Borde gå en kurs någon gång.

londongirl sa...

Ulrica - Nu kom du mellan här när jag svarade.
Tack för dina fina ord om bilden! Det är verkligen fint i Gamla Stan. :-)

Christina sa...

Bilden är väldigt, väldigt fin. En härlig Stockholmsbild!

londongirl sa...

Christina - Åh, tack så väldigt, väldigt mycket för dina ord! :-)

Elisabet sa...

Jag säger som alla andra: VILKEN MAKALÖST VACKER BILD ..! Arma professionella fotografer, nu när digitalkamerorna finns ...

Anonym sa...

Fantastiskt bra bild,har alltid älskat att titta på månen med nackspärr och en massa konstiga bilder i kameran som följd.
Enligt DN så är den närmast oss nu, "bara 360000 kilometer bort"
undra på att vi blir påverkade

systerkram

Annika sa...

UNDERBAR BILD!!!

Och jag brukar säga till K att det är samma måne som lyser på oss som lyser på er därhemma. HON tycker det är värsta klyshan och suckar och tittar uppgivet på mig!
men det är ju så...Jag brukar ofta titta på fullmånen och tycka att den är så underbar, och tänka på att den sistter på himlafästet och "kollar in" oss alla!
Senast jag tänkte det var inatt när den lyste in över hela mitt sovrum (vi ´drar aldrig för gradiner på natten eftersom vi bor mot golfbanan). Månljus stör aldrig mig, tvärtom!

KRAMAR!!!

Eleonora sa...

Det var en makalöst fin bild! Förstår att du är månälskare.

Ha det gott och kram

Bloggblad sa...

Häromkvällen, när det var fullmåne, var vi hos min bror ute i skogen, snön låg kvar här och där, och det blev ett mörkt magiskt sken utan konkurrens från gatlyktor.
Tyvärr går sånt inte att fånga på bild - både spöklikt och vackert.

Din månbild är himla bra!

Daniel sa...

De ger mej alltid ett lugn!

Jennie sa...

En helt underbar bild!!! Kramar från ett kallt NU

Lilla P sa...

Jag har ett underbart minne från min Umeå-tid. En hundpromenad på skaren i fullmånens sken.. Det där underbara blåa ljuset från en måne på stjärnklar himmel mot snön!!! Dryga tjugo minusgrader.. Underbart!!

smulan sa...

Jag hänger med i kören...: vilken vacker bild av Stockholm!

UllaMona sa...

Jättefin månbild...

Yes jag var lång redan från födseln, är lång nu också;-)

Kram

anna of sweden sa...

Jodå, visst syns den.
Vilken härlig bild!

Inkan sa...

Ja det var max i söndags på den fullmånen... en fantastisk föreställning från rymden som vi gratis kan avnjuta.
Månen är magisk.
Och har alltid påverkat och inspirerat oss.

Och det var då en vacker, spännande foto du tagit.
Den förmedlar lita av det där magiska som man ionte kan förklara i ord.

Nattkram
Inkan

trucken sa...

Jättefin bild!

Trevlig stadsdel.

Kram

Det Mörka Hotet sa...

Härlig bild: jag tar alltför få bilder när det är mörkt.

Lallis - liv och leverne sa...

Men vilken underbar bild!!
Kram Lallis

Nässelblom och choklad sa...

Jag såg också den vackra månen. Visst är det speciellt med månsken - både vackert och oroande. Jag har alltid svårt att sova när det är fullmåne. Fin bild!

Rosvikstjejen sa...

Magisk bild!

Det är verkligen vackert detta månljus.

Kram

londongirl sa...

Elisabet - Tack snälla för dina ord om bilden! Förr fotade jag jättemycket med vanliga kameror och sen kom den nya tekniken och då dröjde det innan jag tog upp fotohobbyn igen...Kära syster - SÅ NÄRA!! ;-) Visst är det härligt med månsken. Men visst blir det en massa bilder som aldrig "blir nåt"....inte lätt det här med månbilder. KRAMAnnika - Jag tycker också det är så fantastiskt att det är samma måne som lyser över oss....vart vi än är.
Har också månljus som sprider sig in i lägenheten på övervåningen....ibland när det är starkt så lyser det upp hela takterrassen utanför. Det är så vackert. Jag har fått för mig att katterna sover lite mindre när det är så här. De väcker mig ibland...
KRAMAREleonra - :-)) TACK! Jag tycker om den jag med....för det är ju en månbild. Kram
Bloggblad - Förstår att det måste varit vackert. Såna nätter har vi ute på ön.....havet, månen och stjärnorna....helt magiskt.Daniel - Så skönt. :-)Jennie - Såg att ni hade kallt i NY det är det här med tycker jag. Kollade in din blogg men vad bökigt det var att kommentera! Ska det vara så? Roligt att du kom igång med den i alla fall.Lilla p - Låter helt underbart! Minnen av månsken har jag också....Smulan - :-) Tack! Stockholm är också vackert i månsken.UllaMona - Tack! Jag blir så glad över att ni tycker om min bild. :-)Anna of Sweden - :-) Tack! Ibland försvann den nästan i alla molnen.Inkan - Jag tycker det är så med månen. Den är magisk. På något sätt blir jag alltid så påverkad av månen när den hänger där uppe. Månsken är så vackert överallt. TACK för dina fina ord om min bild!
KramTrucken - Vad glad jag blir att du tycker om bilden! Mmm det är mysigt i Gamla Stan.
KramDMH - Det är inte lätt att fota i mörker. Men ibland blir det bra. :-)Lallis - Tack för att du tycker det! kramNässelblom och choklad - Det var både vackert och dramatiskt det här månskenet som var. Kanske för att det blåste så och molnen svepte förbi då och då.Rosvik - Månen är magisk. Den här kvällen lyste den så starkt så den lyste till och med upp en mångata i Nybrovikens vatten. Inte illa att kunna konkurrera med stadens gatlyktor!
Kram

Matildas fikarum sa...

Jag sitter bara och gapar. Du har tagit århundradets Stockholmsbild!

jill sa...

Helt underbar bild. Magisk, lite overklig.

Sabina sa...

Men jösses vilken vacker bild, är du säker på att du inte jobbar som fotograf??
=)=)=) du tar så fina kort jämnt, kul.
Ha en underbar helg vännen.
Kramkram

londongirl sa...

Matilda - Men oj vilket beröm! :-)) TACK snälla!Jill - Vet du jag tycker också att det är något overkligt över den...Nästan som om den vore en målning.Sabina - Tokfia det ÄR jag säker på. Men idag har jag undrat vad det ÄR för jobb jag gör egentligen i skolan. Skulle vilja göra något annat. Min man hittade på ett nytt till mig i går men det blir nog inget av med det....
Ha en skön helg ni med! Kramar

Vonkis sa...

Wow (och då menar jag inte spelet...)!!!

londongirl sa...

Vonkis - Ok :-))