lördag, januari 31, 2009

Hej då januari....

Klicka, det är natt på Skeppsholmen!

Jag vet inte men jag tycker att januari i år har varit en ovanligt lång månad. Brukar inte den gå fort över i vanliga fall? Regn, mörker, grått, snö, sol, dimma och blåst innehöll den. Jag väljer att lägga ut en bild när det var lite snö för några veckor sen. Allt blir mycket ljusare då. Det är faktiskt fortfarande vinter så då vill jag ha snö.
Kom igen nu februari!

28 kommentarer:

Bloggullet sa...

Nu är det februari och januari var både seg och trist. Ska det bli snö får det gå fort, för sen är det vår.;0)
Kramar

smulan sa...

Ja, äntligen är januari över! Det börjar ljusna. Och snart kommer solen!
Allt gott!

londongirl sa...

Bloggullet - Ja januari var verkligen seg. Jag vill ha snö i hela februari i alla fall. Det är roligast för alla barn som ska ha sportlov också.Smulan - Visst är det fantastiskt när ljuset återkommer. Känns nästan som någon har tänt en lampa utomhus då.
Ha det bra!

Panter sa...

Ja, tack och sol varje dag också.

londongirl sa...

Panter - Sol skulle göra susen. :-)

Anonym sa...

Det är skönt att januari är slut. Tycker som du, det varit en dryg månad.
Nu kommer kvällarna att bli ljusare, det ser jag fram emot!

Anonym sa...

Då behöver inte jag publicera mitt inlägg idag. Skulle skriva nästan exakt så som du uttryckte. Lång har den varit i år...januari, ovanligt lång!

CiCCi sa...

Jag instämmer helt. Ett tag blev jag så förvirrad på jobbet att jag trodde att det redan var februari. En väldigt vacker bild. Du borde ställa ut dom för turister att se vår vackra huvudstad i alla olika ljus och tidpunkter. Jag välkomnar februari jag med. Snart är våren här...Kramis

londongirl sa...

Marskatten - Det ser jag fram mot också....att ljuset kommer tillbaka och man får längre kvällar. :-)Slottsträdgårdsmästaren - Skönt att man inte är ensam om att tycka att januari var lång! Den tog tid att ta sig igenom men nu har vi klarat av den. :-)Cicci - Ovanligt lång har den varit jag brukar tycka att den bara susar förbi....nu kändes det som man aldrig skulle bli av med den. ;-)
Åh vad glad jag blir över dina snälla ord om bilden! Tack.
Kramar

Inkan sa...

Du fick en vacker bild! Skeppsholmen nattetuid är en upplevelse! En sommarnatt för några år sedan så upplevde jag balett utomhus - det var ett baletcompany från Island som dansade en hyllning till sommarenatten -och det var magiskt.
Strax innan så läste några poeter poesi. Även det var magiskt.

Evas blogg sa...

Ja januari har varit en tung och tråkig månad. Men full vinter har vi och lär få ha länge än.

Johan sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Hedgren sa...

Yes! Nu vill jag ha snö innan det är försent!!!!

Annika sa...

Underbar bild!!!
Gillar den skarpt...
Japp, nu är det feb.
Idag sol och 12 grader varmt här :-)
Kram!!

Lilla B sa...

Vi har fortfarande mycket snö men det känns ändå gråmörkt och tungt. Inte ens en halvtimmes sol har vi sett till. Åh, så ynkligt lite ljus januari bjudit på.

Humlan sa...

En stilla och fridfull bild, men det känns nästan som om det har varit sådär mörkt även på dagarna... skönt att byta blad och gå in i februari nu!
Kram

londongirl sa...

Inkan - Vilken fantastisk natt det måste ha varit med dans i sommarnatten. :-)Eva - Ja det var tungt och långsamt gick det. Men nu är vi i alla fall av med januari.Johan - Trevligt att du tycker om min bild. Men din kommentar om HIV är verkligen besynnerlig! Förutom min krånglade axel så är jag kärnfrisk. Jag väljer nog att ta bort din kommentar då jag tycker den var ganska knasig.Hedgren - Samma här! Kommer den inte före sportlov kan det lika gärna vara för min del.Annika - Det är så roligt att du uppskattar bilderna här i från ditt Stockholm!! :-))
KRAMAR i massor.Lilla b - Det är det där med ljuset man längtar efter...jag blir så himla trött av allt mörker.Humlan - Ja vissa dagar har det verkligen varit mörkt. Men nu vänder det och vi får längre dagar. Kram

HusEtt sa...

Februari är en kort månad och sen är det Mars och med Mars kommer VÅREN :-)

londongirl sa...

HusEtt - Ja och dessutom har vi trevliga saker att se fram mot här i februari. :-) Sen ÄR det vår som sagt.

Bloggblad sa...

Åker du in till centrum varje dag för att gå promenad? Är bara nyfiken, vet ju hur lång tid det kan ta i trafiken där uppe...

I morron kommer jag - men det blir inga pauser. Fullt ös till sen eftermiddag på onsdag. Konsert i Allhegonakyrkan på tisdag med rockmusikerna vi ska träffa. Lär bli sent i säng om kvällarna också.

londongirl sa...

Bloggblad - Förstår att du kommer att ha fullt upp.... Allhelgona kyrkan är fin. Lycka till med allt!
Nej för det mesta blir det promenader i närmaste kvarteren med vovven.

JULIE K sa...

Hei på deg. Ja har varit några dagar i London. Alltid trevligt at vara der. Fikk inte tagit så många bilder, men måste tilbaka snart før at fota lite igjen.

Javist er det skønt at januar er ferdig. Tycker jan og feb er svåra månader, men nu blir det bara lysere och lysrere. Stor kram från mig och Kira : )

Eleonora sa...

Men det har ju i alla fall blivit ljusare i luften, även om marken fortfarande är gråaste grå. Jag kanske skulle ta och önska mig snö i födelsedagspresent? Fast den blir jag ju allergisk av, så det kanske inte är något vidare. Nä jag hoppas på snar vår istället!

Matildas fikarum sa...

Jag verkligen älskar dina Stockholmska nattbilder!

Elisabet sa...

Och här kommer jag sladdande sist av alla.

Som vanligt.

Och jag tycker att januari är en mjuk och fin månad.

Det vackraste namnet på alla månader.

Mars .., det låter väl inte mjukt?
Inte februari heller.

Men j a n u a r i.

Åååå, det låter som nyårskonsert i Wien och Garmisch Partenkirchen och Sven Plex Pettersson och födelsedagar och snö som bomull och knarr under skorna.

Om man bor nån annanstans än i Skåne, vill säga.

londongirl sa...

Julie - Härligt med dagar i London! Då förstår jag att du haft det bra. :-) Nu är det massor av snö där hörde jag på nyheterna. Kram tillbaka till er.Eleonora - Men kära vän är du allergisk mot SNÖ? Stackars dig...det är ju så vackert även om det är kallt.
KramMatildas fikarum - Åh vad glad jag blir! :-) Det är lite knepigt med nattbilder...man tar hur många som helst och sen är det kanske bara en enda man blir nöjd med.Elisabet - Du har alldeles rätt i att januari är ett vackrare namn än mars....
Men i år är jag inte sams med årets första månad. Tycker den tog alldeles för stor plats i almanackan.

Lilla P sa...

Jag tjatar alltid om snö.. I helgen var jag i Helsinki och där var det vitt på marken och -18 i luften. HÄRLIGT! läpparna blev snustorra i kylan dock :0(

londongirl sa...

Lilla p - HÄRLIGT! I kväll skulle jag vilja vara i mitt älskade London för att fota snöiga gator. :-)