måndag, februari 02, 2009

Snö i London! :-)

Bilden är lånad från Sky News

Wow! Ser på nyheterna att det har kommit snö i London. Tänk vad vackert det måste vara med ett vintrigt vitt skimmer över staden. Önskar jag vore där och kunde fotografera det. Gå genom staden i kväll och göra fotspår i snön. Slinka in på någon pub på vägen hem för att värma sig en stund innan promenaden genom staden fortsätter. Komma hem till ett skönt hotellrum och krypa ner under täcket medans snöflingorna faller utanför fönstret.

The Leonard 15 Seymour StreetAssistance in time of difficulty.

27 kommentarer:

Elisabet sa...

Och jag längtar tillbaka till Irland!

Marskatten sa...

Det var visst kaos i London idag...så även i Spanien, Frankrike och Italien.
Jag pratade med en agent i Frankrike och han menade att de har fått "vårt" väder och vi har deras...
Stackarna, de har det värre än vi när kylan och snöstormar slår till.

Annars är det aldrig fel att resa till London...oavsett väder eller årstid!

LindaLotta sa...

Jag följer med dig!
Än så länge får jag flyga :)

Mildamakter sa...

...och min första tanke var: tack gode Gud(run) att vi inte var där NU och drabbades av det vita möget även där...*ler*

Humlan sa...

Jo, det är en tjej som tycker att det vädret kunde väl ha stannat hemma... ;-)

JULIE K sa...

Ja tenk at det blev så. Nesten så jag opplevde det oxå : )

londongirl sa...

Elisabet - Förstår det. Snö där med. :-)Marskatten - De är ju inte vana vid snö så det är klart att det blir kaos. Nej inte är det fel att åka till London....inte för mig i alla fall. ;-)Lindalotta - Men du vännen....ikväll lär vi inte komma iväg med FLYG. Vi får väl ta en båt då och det är väl inte lika populärt kan jag tänka mig? ;-)Mildamakter - Du är verkligen allergisk mot snö! Det heter SNÖ inte mög! ;-)Humlan - Har du pratat med henne? Eller har hon mailat? Hoppas hon inte fryser allt för mycket i alla fall.

londongirl sa...

Julie - Du hann precis hem! Tänk du hade kunnat bli kvar där. Många inställda flyg nu idag. :-)
JAG hade inte varit ledsen om jag inte hade kunnat flyga hem. ;-)

Spectatia sa...

Underbart! Med dina ord och bilder har du en egen förmåga att få mig att bara villa kasta mig iväg med första bästa flight. :-)

Christina sa...

Jag läste i dagens morgontidning att snövädret skulle kosta London 48 milj pund, det låter ju helt orimligt för några decimeter snö!?
Vidare läste jag att det t o m hade snöat i Marocko :o

mossfolk sa...

Just nu är det väl bara lite klurigt att ta sig dit... eller flygplatserna har kanske öppnat igen?
Vackert var det i allafall!

Annika sa...

Ja, det måste vara som rena julkortet där nu. Skulle vara häftigt att se.
Staden verkar alls inte vara förberedd på snö. Lite lustigt med all rådande kaos. Men mysigt för dom alla att få snödagar, skolor och jobb stängda!
Här snöar det också i skrivande stund, men skolorna ska ha öppet!!!
Kram!!

smulan sa...

Uj, stackars londonbor - de vet knappt vad snö är.. Och så detta!! :)

PS. Hmm.. jag har sparat adressen till the Leonard Hotel & Recidence, som du gav mig för en tid sedan... :) Man vet aldrig - kanske till våren?

Gunnel sa...

Förstår att du skulle vilja vara där nu. Den är fin den där översta bilden...

Klimakteriehäxan sa...

Jag har sett massor med bilder på London i snö de här dagarna - och är himla glad att jag inte var där! Alla bussar inställda, flyg o tåg också, folk fick pulsa bäst de kunde, en massa affärer kunde inte ha öppet - exotiskt, förvisso, det lär vara 18 år sen sist - men jag tror i a f att det är bättre att vara där när läget är lite mer normalt! Exvis inga skidåkare i Hyde Park ... Men vackert, absolut.

londongirl sa...

Spectatia - :-) Ibland får man de känslan att man bara vill det...Christina - Otroligt mycket pengar! Men där ser man att de verkligen inte är vana att bli med snöväder.Mossfolk - Ingen aning men snön ligger nog inte så länge i alla fall. Det där snöiga dygnet måste ha varit väldigt speciellt för alla som lyckades vara där då.Annika - Jag hade verkligen velat sett London i snöväder. Har bara sett lite flingor i luften en gäng när jag var där.
Läste att Obama som kommer från Chicago tycker det är överdrivet att stänga skolorna när det blir snö i era trakter. Är det så han har sagt?
Krya på dig-Kram från mig.Smulan - Nej det måste ha blivit kaos helt och hållet. Bussar och tåg kunde ju inte gå som de skulle.
The Leonard är fint....ligger bra till. Blir det en tripp dit i vår för din del?Gunnel - Ja det skulle jag verkligen velat vara. Vilken upplevelse att se det. :-) Visst är bilden fin! Jag brukar ju aldrig ha lånade bilder här men jag kunde bara inte låta bli den här. :-))K-häxan - Men såklart att det var kaos och en massa strul i trafiken men ändå. Jag skulle gärna gått där och pulsat med min kamera. Med tanke på att man vet att det knappast skulle ha stannat kvar så länge. Men det hade säkert blivit så att man inte kunde ta sitt flyg hem om man var bokad då. Inte mig emot några extra dagar där. ;-) Normalt sett är det många plusgrader och vårligt där nu i februari.

Lilla P sa...

Det är säkert väldigt vackert med all snö, men aldrid har jag väl frusit så mycket som under mina år då jag bodde där!! Rörmokarna har säkert fullt upp nu, med tanke på alla vattenledningar som ligger utanpå de gamla husen där!!

Anonym sa...

Det var inte bara i London som det snöade massor. Jag bor numera i Cornwall i sydvästra England (bodde länge i London) och vi blev helt insnöade en dag och natt. Min man kunde inte komma hem från jobbet p.g.a. att de mindre vägarna inte sandats (eller plogats) och jag såg honom inte förrän följande dag. Då hade han fått gå flera 'miles' hem efter att ha tvingats lämna sin bil i början av en väldigt brant backe, som det var omöjligt att köra upp för. Fullt med snö och is. Cornwalls landskap är mycket occuperat och vägarna krokiga och backinga.

Jag har faktiskt varit med om många snöiga dagar i London under de många år som jag bodde där, så visst vet Londonborna vad snö är. Men för det mesta handlade det inte om så stora mängder snö som föll härom dagen.

Lillan

Annika sa...

Just precis, så har Obama sagt...OCH när han sagt så så blev det uppror i DC!! HAHA!
Men, jag tycker faktiskt Obama har fel. I Chicago har dom ju snö i massor hela vintern. Här i DC är det bara snö ibland, och snön blir ofelbart till IS. ibland är det ren is som faller...
Så jag tycker Obama ska vara tyst om det hela :-)
Jag som svensk tycker ju att det är illa här när det snöar och framförallt ISAR! Inte lätt att tas med.
Men, jag är säker på att Vi har mer erfarenhet i Washington av snö än vad London har. HELT KLART!!!
Kram!!

londongirl sa...

Lilla p - Det här vädret har säkert ställt till med en massa problem för många. Men ändå....tänk vad vackert!Lillan - Hej och välkommen hit till min blogg! Vad glad jag blir att hitta en läsare från Cornwall här hos mig! :-)) Jag har aldrig varit där men jämt velat åka dit och bila runt i det landskapet.
Stackars din man som inte kom hem pga av vädret!! Förstår att det var besvärligt för er. Höll det i sig i två dygn alltså?
Var i Cornwall bor ni? Du får gärna maila mig och berätta om du vill! :-)Annika - Klart det är en himla skillnad på vädret i Chicago och Washington! Det har jag ju förstått av din beskrivning av ert ibland högst märkliga väder.
Hade en kompis som bodde flera år i Chicago och han berättade att det kunde vara jättekallt där på vintrarna.
Vi får väl se om Obama får backa på det där. ;-)
Hoppas du känner dig bättre nu från influensan!
KRAMAR i massor

Kesu sa...

London in snow - I love it! Om man inte ska ta sig nånstans som kräver andra transportmedel än apostlahästarna. Been there, done that ;)

Blev Londonsjuk med en gång när jag såg din hotellbild. Lovely!

Gunilla sa...

Enligt Londondottern var det mesta i stan stängt... Men barnbarnet var lycklig och pratade inte om något annat än SNOW:

Sabina sa...

Guuud vad jag oxå skulle vilja åka till London igen, det var såååå länge sedan.
Kramkram

CiCCi sa...

Ser mysigt ut på bilden och som du beskriver det gör det nog inte så mycket om man kan värma sig på en mysig pub. Och vet du, jag kanske åker dit snart! :-)

Rosvikstjejen sa...

Vilket himla väder! Men du angående det här med väder så är det lika galet i Stockholm när den första snön faller. Det är ju total kaos på vägarna. Det är som om alla blir jätteförvånade!!!!

Tänk om vi kunde få stänga skolorna ibland när det snöade. Fniss! Vi stängde ju inte ens när det var det långa strömavbrottet här i Kista. Då var det lite jobbigt att jobba.

Kramisar

HusEtt sa...

Snö, .. ok hade jag varit i London så ok då :-)

londongirl sa...

Kesu - Ha ha ...ja den där Londonsjukan drabbas en del av oss ibland. :-)Gunilla - Jag förstår att de måste stänga en hel del...folk kom ju inte till sina jobb. Men vad roligt för lilla barnbarnet att få uppleva snö på hemmaplan! :-)Sabina - Åk vetja! Kan inte du övertala M att ni ska det? Om du inte vill åka från killarna så är London en jättebra stad att ha med sig barnen i. Det finns massor de kan göra.
KRAMCicci - Åh vad roligt om du kommer iväg! Hoppas det! Är det "den där killen" som ska med? ;-)Rosvik - Kan du tänka dig att de fick ett sånt oväder och DU var inte ens där! ;-)
Men senaste gångerna du har varit där så har det faktiskt varit soligt och fint vad jag minns.
Stänga skolor verkar inte vara vår grej. Nu har ju Obama sagt att Washington inte heller ska få göra det när det snöar. Tydligen inte alls populärt.
KRAMHusEtt - Jag hade verkligen velat vara där....tänk om man hade haft turen att pricka in de dygnen i London!