måndag, februari 23, 2009

Vintern kom till Stockholm...

Klicka på bilderna!

I helgen kom vintern ordentligt. Man kan tycka att den kom två månader försent men det var så vackert. Det snöade på tvären och i kameralinsen var det mycket begränsad sikt. Det är svårt att fota snöflingor och sånt här väder men om ni klickar upp bilderna så kanske ni kan förstå lite av hur det såg ut.


Gamla Stan låg inbäddad i snön som föll.En fiskare vid bron till Skeppsholmen. Tänk att det faktiskt går att fiska i vår huvudstad! På andra sidan går det knappt att urskilja Storkyrkan.

24 kommentarer:

Christina sa...

Även sånt här väder klarar du galant :)
Det är verkligen en vacker stad, Stockholm.

londongirl sa...

Christina - Nä, det är knepigt med snöfall...det ser ut som man spillt mjölkfläckar på en del bilder när man klickar upp dem.
Men visst är Stockholm en vacker stad. :-)

Anonym sa...

Fina vinterbilder! Det kom massor av snö här också, men snötäcket har redan krympt rejält av solen.

Hur fångar man snöflingor på bild, det skulle jag vilja kunna!

Ha det så skönt!

Sabina sa...

Å ja så fint, men å så mycket vår jag vill ha nu...
Kramkram

mossfolk sa...

Och jag kan just tänka mig hur glada alla barn är över att ha riktigt sportlovsväder!
Allt blir så vackert med ett snötäcke över sig, men det är ursvårt att få bra bilder.

Annika sa...

Superduper Sthlms bilder...SOM VANLIGT!!
Det är här hos dig man fpr sin fix! Du lyckas alltid fånga Sthlm på PRICKEN!!! TACK för det!!!!
Snö är svårt att fånga, men dn syns så väl när man klickar upp bilderna.
KRAAM!!!

Humlan sa...

Såg ut och såg ut... det var väl just det man inte gjorde under helgen, när jag försökte titta ut så såg jag nästan ingenting! ;-)

Men dina bilder är väldigt bra illustrationer på hur det var.
I dag är det sol och ras från taken istället...

londongirl sa...

Marskatten - Snöflingor fastnar i mitt hår men inte på mina bilder. :-)
Tänk att här vräkte det ner men nu har det blivit varmare så det krymper ihop här med.
Ha det bra du med!Sabina - Det vill jag med ha men först är det så mysigt för barnen som är lediga att få ha snö på sitt sportlov. Nästa vecka kan våren få komma ordentligt tycker jag. KramarMossfolk - Ja nu fick alla lite vinter i några dagar i alla fall. Visst är det svårt att få till bilder i snöfall....fattar inte hur man gör.Annika - :-) Skönt att ha en sån support som du där på andra sidan havet! Äh det ser ju bara ut som mjölkfläckar eller hur?!
Kram KramHumlan - Så sant det gick inte att se något alls för det mesta....snön vräkte ju ner på tvären. Men jag tyckte det var så mysigt.....vackert är det i Stockholm när snön faller. :-)
Idag var en kanondag....sol i ansiktet och snöglitter runtomkring.

Lilla P sa...

Underbara bilder,som vanligt. Det är underbart med "all" snö som kommit!

Kesu sa...

Bilderna är som alltid fantastiska. Vet du vad jag gillar allra, allra mest? Klicka på första bilden så ser du hur du fångat ljuspunkterna som jobbar sig genom snöandet. Jättehäftigt och snyggt! HUR gjorde du? Det är inte bara lamporna, utan nån slags ljusrad i bakgrunden också.

Jag bara måste fråga: har du en kompakt- eller systemkamera??? Du är så himla duktig på att plåta att jag blir alldeles salig.

Hagens Vita Vardag sa...

Ja tänk vilken vinter det blev!
Härliga bilder från ett vinterpinat stor Stockholm..
Kunde inte sluta läsa dina inlägg = ) verkligen från hjärtat och jag känner riktigt den där enorma känslan som man bara kan ha till sitt barn, oavsett ålder..
Glad att du hittade mig så jag hittade in till dig!
Ha de gott
Kram Anna

londongirl sa...

Lilla p - Visst är det vackert när snön vräker ner! Men nu är det slask igen tyvärr. Så nu kan det gärna få bli VÅR!!Kesu - Du är för rolig! "Hur gjorde du"....vet du att jag är en glad amatör som tar bilder. I det här läget så var det bara så himla snöigt så jag hade ingen aning om hur det skulle bli med bilderna! Men det är alltid roligt att se om man kan få med ljuset som lyser i vissa fönster (mittenbilden tex.) eller i gatlyktor som du nämner. Jag har en systemkamera Sony A 100 som jag köpte för några år sen när den var ny. Nu funderar jag på att skaffa en ny igen...vi får se.
Roligt att du tycker om bilderna! :-))Hagens Vita Vardag/ Anna - Vad roligt att du tycker om min blogg och att du hittade hit! Varmt välkommen tillbaka igen! :-))

Evas blogg sa...

Igengrått var det verkligen. Men ack så vackert! Ligger snön kvar?

Anonym sa...

Gillar dim bilder, dom lämnar så mycket mer åt fantasin,den mittersta bilden, lyser det bara i tre fönster,ibland skulle man kunna bli en liten fågel o sitta på fönsterbläcket...
Eller får man inte vara så nyfiken. Systerkramar

CiCCi sa...

Huva ett sånt väder det är nu. Snö och slask om vartannat..
Du har en utmaning hos mig. Kramis

londongirl sa...

Eva - Snön från helgen började töa bort. I går var det vår med takdropp och sol. Jättehärligt! Men så kom ett snöfall igen på kvällen...så lite vitt är faktiskt kvar.Kära syster - Mellanbilden tycker jag bäst om själv...
Ofta när jag går på mina vandringar med hunden så tänker jag så....det lyser i ett ensamt fönster...jag kan fantisera ihop hela historier om dem som bor där inne....så typiskt mig. :-) KramarCicci - OJ! Jag är dålig på såna utmaningar men jag ska kolla hos dig. KRAMAR

Sabina sa...

Då var fröken L utmanad hos mig=) Väntar med spänning;)
Hehehe nä då, om du har lust så.

Rosvikstjejen sa...

Gillar inte att det kom mer snö idag. Vill ju har VÅR. Sportlovet är ju över för i år så deså.

Ha en fin helg
Kramen

londongirl sa...

Sabina - Hjälp! En utmaning till...det är tre på kö nu. Måste sätta igång och blogga märker jag. ;-)
KramarRosvik - I går när jag åt lunch i Gamla Stan sken solen och det var verkligen VÅR i Stockholm. Men så kom snön igen på kvällen och idag bara vräkte det ner en stund. Men jag tror i alla fall att det blir vår nu....känner det på mig. :-)
Ha det bra du med! Kramar

Garnmosse sa...

Härliga Stockholm, Jag älskar min egen stad. Även om jag tycker att trängseln börjar bli för mycket. Men vackert är det. Det visar ju alltid dina bilder på ett sagolikt sätt. Tack för att man får ta del av det fina

londongirl sa...

Garnmosse - Jag älskar också den här staden. Det gör mig glad att du tycker om mina bilder! :-)

Kesu sa...

Glad amatör eller inte, bilderna är fantastiska! La också märke till ljuset från fönstren. Jag frågade lite för att det är ju sådana här bilder man gärna vill åstadkomma, och jag tänkte kanske att du kör med nån speciell inställning ...

Har precis gått fotokurs (som du kanske sett på bloggen) och är lite extra taggad.

Alla dina bilder är så fina, så jag upprepar: HUR GÖR DU? :) Jobbar du mycket med olika inställningar, eller kör du på auto och smäller av? Jag är bara nyfiken - och imponerad.

londongirl sa...

Kesu - Jag blir så glad över dina fina ord om mina bilder! För det första försöker jag nog ta MÅNGA bilder...kanske någon blir lyckad då. Mest kör jag på autoläget men inte alltid förstås.
Nattbilderna brukar jag prova lite olika exponeringar. Inte så lätt att få till det på natten eller hur?

Vad roligt med fotokurs det skulle jag också vilja gå någon gång!! :-))

Kesu sa...

Nattbilder är jättesvåra, men du lyckas fantastiskt bra. Mina blir inte bra fastän jag provar och fixar. Men en dag kanske :)