söndag, februari 08, 2009

Med ögon känsliga för grått.....

Klicka er in i dimman!

Staden är grå just nu. Dimman bäddar in allt och konturerna suddas ut. På något sätt känns det nästan overkligt att gå där och varje lite ljusglimt känns som något ögonen dras till. Ett tänt fönster, vem är vaken där inne? En gatlykta som försöker sprida sitt ljus över våta trottoarer. Staden vaknar långsamt idag. Kanske blir det inte mycket mer ljus än så här.

34 kommentarer:

Panter sa...

Det där ser nästan filmiskt ut. Fantastiskt fint fångat!

Här är det mer gråvitt, kallt hårt ljus, men ljus i alla fall.

mossfolk sa...

Oj, vilken kontrast!
Här är vitt vitt vitt. Ljusare och renare har jag aldrig sett staden. Jättehärligt, om än farligt nära nollan.
Ha en bra söndag! Mycket värmeljus och mycket mys inne när det ser ut så där ute :)

Slottsträdgårdsmästaren sa...

Vackert! Tycker att sådana här dimmiga dagar är perfekt fotoväder.

londongirl sa...

Panter - Tack snälla du! Filmiskt låter fint. :-)
Mossfolk - Jag skulle så gärna vilja ha lite av all er snö!
Ha det gott själv och plugga på nu idag!Slottsträdgårdsmästaren - :-) Tack! Jag vet att DU är mycket bra på att få till vackra bilder i dimma. Jag tycker det är svårt men jag försöker i alla fall.

smulan sa...

Londongirl! Åh, det är nästan så jag skulle föredra dimma och till och med regn just nu! Jag blir så less på all snö som rasar ner. Det får räcka nu! Kyla och snö. Jag rymmer snart! Jag står inte ut med en vinter till som den här.
Hoppas februari och mars går fort!!!

Allt gott!

Marskatten sa...

Jag tycker dina Stockholmsbilder är så fina! Ja, dina andra bilder också..
Du har blick för fotografi!
Här är det lite vitt, slaskigt vitt som säkert smälter under dagen.

Evas blogg sa...

Så vackert! Här är det vitt, vitt, vitt. SÅ mycket snö som fallit de senaste dagarna.

JULIE K sa...

Så vackert. Det er altid något magist øver dimman : )

ab sa...

Gråljus är väldigt vackert. Disiga, bruna åkrar är också fina att titta på.

Rosvikstjejen sa...

wow, magiskt!

Urläckerbild som talar för sig själv. Men visst blir det extra spännande när du ställer frågorna. Vem är det egentligen som tänt en lampa i fönstret?????

Kramisar

Christina sa...

Du är verkligen fena på såna här stämningsfulla kvällsbilder!

Annika sa...

Det ser romantiskt ut. Dimma är perfekt fotoväder, det är det verkligen.
Fast det är ju ädå synd att det inte är snö...
Här är det så MILT, igår var det 15 grader!!
Du vet vad jag egentligen tycker om det...
KRAAAM!

Lisa sa...

Så vackert, så stämningsfullt. Du fångar verkligen Stockholm med dina bilder.

Bloggblad sa...

Mysigt, jag tänker genast på en brittisk deckare från förr...

Sabina sa...

Lite så där kuslig bild, man kan få mycket fantasier här.
Som vanligt fantastiskt bra bild.
Kramkram

Kesu sa...

Wow! Först tänkte jag att du frestar oss med ännu en Londonbild. Sedan fattar jag att det är Sverige och att du har plåtat. Gräsligt fint! Vilken stämning och atmosfär du fått fram! Fortsätt plåta please!

HusEtt sa...

Stämningsfullt och vackert. Bättre än den kalkdimma jag vistas mycket i just nu :-)

Anonym sa...

Härlig bild

Dimma lämnar så mycket mer åt fantasin, som livet...
mer dimmigt än kristallklart

tänkte systern

CiCCi sa...

Vilken bild fylld av mystik. Nästan så jag bara väntar på att "Jack the ripper" ska komma in i bilden. *ryser*. Vackert på nåt sätt men mystisk. Kram

Garnmosse sa...

Vilka underbara bilder som Du alltid monterar in på bloggen. Man kan leva sig in i känslan att vara på den platsen just då. Tack!!!!

Eleonora sa...

Tack rara vän för uppvaktningen till min födelsedag. Blev så glad att höra ifrån dig.

Ha det så gott och kram på dig

anna of sweden sa...

Vilken fin bild.
Det känns lite som att slängas tillbaka
i tiden när man tittar på den.

londongirl sa...

Smulan - Du låter verkligen som du har fått nog av all vinter din stackare! Tänk om det ändå kunde ha varit så att vi fått lite av all den där snön vi som fått för lite av den i år.
Men jag hoppas också att de här månaderna går fort nu...längtar efter ljuset.Marskatten - Jag blir så glad över dina snälla ord om bilderna! Här är det kallt nu men ingen snö. Solen lyste idag och det var fantastiskt skönt med ljuset. :-)Eva - Jaha så det är där hos dig som man kan hämta ett lass snö då om man vill. :-)Julie - Har jag också alltid tyckt...det är magiskt med dimma. Bara man slipper vara ute på havet i en båt när det är dimma.ab - Det är något vilsamt över den färgskalan tycker jag. :-)Rosvik - Så där håller jag alltid på när jag är ute och går....tänker och undrar just vem som bor där inne....totar ihop hela historier och fantasier om dem. ;-)
Det ska bli roligt att få åka på kurs i morgon med dig och de andra! Vi ses. KramChristina - Tack snälla du! Kul att du tycker om bilden. :-)Annika - Skönt att det kan finnas lite romantik också i en bild....jag tycker nog att Stockholm är just det...romantisk. :-)
Ja den där snön skulle ha varit fint nu men den lyser med sin frånvaro. Tack för milet och allt det andra! KRAMARLisa - Tack vännen i solen! Här är det kallt och ruggigt men idag fick vi lite solglimtar. Ljuset återvänder. :-)Bloggblad - Du har fantasi du! :-)Sabina - Du har också en massa fantasi....faktiskt så hände det en sak till vänster utanför bilden i den tidiga morgonen. Lite otäckt men det gick bra. (En man som mådde dåligt)
Kram kramKesu - Tack för allt fint beröm! Nej du allt är inte London! Men tänk att du frågade mig om just Edward Lear Hotel !!! Maila mig gärna så ska jag berätta om det hotellet!HusEtt - Kalkdimma låter inte alls så trevligt. Hoppas den delen av arbetet snart är klart för er del!Kära anonyma syster - Du skriver det jag tänker! :-) KRAMAR i massor.Cicci - Usch, du och Sabina har verkligen livlig fantasi! Jag lovar jag ska ta en "snäll" bild nästa gång. ;-) KramGarnmosse - Det var ett fint betyg från dig! Om någon kan leva sig in i bilden och hänga med mig på mina promenader blir jag så glad. :-)Eleonora - Hoppas din dag blev allt vad du önskade dig! KramAnna of Sweden - Ja du har rätt i det....gamla kvarter på Riddarholmen kan säkert ge den känslan.

Gunnel sa...

Men vilken skillnad fast det bara är några mil emellan oss.

Klimakteriehäxan sa...

Vilken vacker bild!

Cliff Hanger sa...

Är detta foto taget i lördags? Då hade jag 100 meters sikt på motorvägen... Rena ärtsoppan.

londongirl sa...

Gunnel - Ja bara några mil norr om Stockholm ligger det ju snö i skogen.K-häxan - TACK! :-) Du känner väl igen dig på Riddarholmen?Cliff Hanger - Ja den är tagen i lördags morse. Kan tänka mig att det var svår sikt....läskigt att köra i det.

Flaxa sa...

Jag tillbringade hela lördagen i Stockholm. Det såg ut på det viset då. Ruggigt o grått som....ja jag vill inte ens säga ordet!!!!!

Lilla P sa...

Jag tycker bilden ser som hämtad ut från en skräckfilm från Londons gator typ på 1800-talet...eller...??? kankse har man lite väl livlig fantasi?

mia sa...

Som vanligt underbara bilder!

Kram Mia

Johan sa...

Jättefint kvällsfoto

Heder eller pengar? Vad tycker du?

londongirl sa...

Flaxa - Hoppas du hade kul i Stockholm trots vädret!Lilla p - Ha ha.....ja du har nog livlig fantasi! Det är Riddarholmen. :-)Mia - Tack roligt att höra! :-)Johan - Kul att du gillar bilden....men det är tidig morgon som den är tagen.

Hanneles paradis på Hisingen sa...

Så vackert du har målat med kameran,
kram.

londongirl sa...

Hannele - Tack! :-)