lördag, februari 14, 2009

Hjärtlig vändag på er!


Av min kära vän Annika i Reston har jag lärt mig att i Finland kallas den här dagen för Vändagen. Det tycker jag är väldigt fint. Kan tycka att Alla Hjärtans dag mest är en dag för kommersen i affärerna. Vänner är viktiga och kärleken också förstås.....all kärlek. Så nu önskar jag er allihop en fin fortsättning på dagen och kvällen!


Tillsammans

30 kommentarer:

Humlan sa...

Så fint med hoyor på bild! ;-)

Hjärtekramar till dig och alla därhemma!

londongirl sa...

Humlan - ÄR det Hoyor?!?! Jag trodde det var någon sorts kaktusar? ;-) Vad är det för några som ser ut så här....är du säker på att det är Hoyor? Antagligen dum fråga att ställa till dig förstås.
KRAMAR

Anonym sa...

Visst låter det fint att kalla 14/2för Vändag.
Det skulle jag vilja att man införde här också.
Förmodligen skulle vi inte slippa all kommers, det är nog lite försent för det.

Ha en bra Vändag! Kram

Annika sa...

Hoyor som ser ut som hjärtan!!
PASSAR utmärkt idag!!
En fin Vändag önskar jag dig, L!!!!
Jag är redigt trött på hela Valentinstuket här i US...Och Alla Hjärtans dag ger jag inte mkt för heller.
Hellre då en Vändag!
KRAMAR!!!!

Humlan sa...

Visst är det hoyor. Just nu kommer jag inte ihåg vad sorten heter... jag får återkomma.
Man har tagit bladet (och kanske en liten bit av stammen) och planterat, så det är inget som kan växa.
(Inte är det dumt att ifrågasätta det jag påstår, ibland får jag för mig saker som inte alls stämmer... sedan undrar jag varifrån jag fick det! ;-) )
Kramar

Gunilla sa...

För mig är det inte så stor skillnad - kärlek och vänskap hör ju ihop och jag skickar små hälsningar till mina nära och kära denna dag och även andra dagar... Jag har en stor "hjärt-hoya" och ibland skär jag av ett blad och ger bort som present till någon jag tycker om. Det brukar uppskattas!

JULIE K sa...

Åja Vændagen passer ju perfekt til dagen idag : )

LindaLotta sa...

Detsamma till dig Vännen!
Kramar

Humlan sa...

Hoya kerrii heter den!

Skönt, nu kan jag göra något annat än att fundera på det i kväll! ;-)

londongirl sa...

Marskatten - Du har nog rätt. Det kan bli kommers i affärerna av allting tror jag. Men visst är Vändag fint! :-) Ha en skön fortsättning på kvällen min vän! KRAMAnnika - Kan du fatta att JAG hittat Hoyor när jag åkte till Ulriksdal! Borde ha köpt några till Madame Hoya här (vår vän Humlan)
Vändag låter så fint och det säger så mycket mer än bara alla hjärtan tycker jag....vänskap och kärlek går ju hand i hand...
Kramar till dig vännen!


Humlan - Klart du visste att det var Hoyor! Du är ju proffs på det här. :-) KramisGunilla - Nej du har rätt...det hör ihop. Min stora kärlek är ju min vän också såklart.
HAR du en sån här hjärtblomma?? Jag förstår att det är mycket uppskattat att få ett sånt skott av dig. :-)Julie - Det tycker jag med. ha det gott kära vän! KramarLindalotta - Kramar tillbaka till dig! :-)
( I natt sover vi tycker jag )Humlan - Ha ha ....jadu nu har du förstås letat och stått i. Nu vet vi det. Tack för infon! Kram på dig.

Anonym sa...

Hoyor..det har jag aldrig hört talas om...men vad läckra dom ser ut.

londongirl sa...

Gunnel - Hoyor är en hel vetenskap....och den som kan mycke tom dem är Madame Humla här ovan. :-)

Rosvikstjejen sa...

Ulriksdal?????
Vi var där idag med mammsen och pappsen. Mysfaktor hög!!!

Puss kram

londongirl sa...

Rosvik - Vad synd att vi missade varandra!!! Ja där kan man tala om mysfaktor. Måste dit med jämna mellanrum och gå omkring och njuta. :-)
Kram till er allihop!

Christina sa...

Vilka söta små hjärthoyor :)

Anonym sa...

Vändagen är väl slut nu men egentligen ska väl alla dagar vara det, kul med hjärthoyor har en hoya men den ser långt ifrån så där ut,
Krama lite extra på en av dina män idag
tycker syster

londongirl sa...

Christina - Ja visst är de söta. Visste inte att såna fanns ens en gång. :-)
Kära syster - Helt rätt! Man ska vara rädd om sina vänner varje dag. Hoyor kan tydligen se ut nästan hur som helst. Jag har fått några som har flyttat in här från Humlan och vet du....några håller på att ta över här. Man kanske får sälja lägenheten MED somliga av dem som inredningsdetalj? ;-)
Kramar till er allihop.

mossfolk sa...

Nu har jag lärt mig ett nytt ord; hoya :)
Vändag tyckte jag lät fint, men tror att det ändå skulle bli en dag för kommersen i affärerna.

Hoppas att ni hade en riktigt fin dag... och förstås att söndagen blir precis lika bra!

londongirl sa...

Mossfolk - :-) och vet du att det här ordet Hoya behöver du inte fundera på hur det ska böjas eller om det ska vara bestämd form eller så. För Hoyor har massor av former och böjer sig gör de av sig själva när de klättrar över hela lägenheten...på väg någonstans som man själv inte har bestämt. ;-)

CiCCi sa...

Växten överst, vad heter den? Jaha Hoyor? Var får man tag på dom måntro? Aldrig hört talas om iaf men fick en väldig lust att skaffa till min lilla lägenhet. Tycker också mer om vändagen. Röstar för ett namnbyte. Ha en bra fortsatt helg. kram

Hanneles paradis sa...

ja, i Finland finns det het tango och Vänskapens dag..

Klimakteriehäxan sa...

Föredrar hur som helst tulpaner framför såna där hjärtliga hoyor. Nån tidning hade dom i helgen, annars hade jag inte vetat att det handlade om hoyor.

Rosvikstjejen sa...

Nästa gång ringer jag när vi är där. Det känns som om vi bor där nu med tanke på att vi jämt är där och plockar tulpaner eller sånt man kan äta.

KRAM

Fru Bangkok sa...

hallå där utlandssvensk! själv bor jag i bangkok titta gärna in på http://blogg.aftonbladet.se/28278

londongirl sa...

Cicci - Jag vet inte om Hoyor är så bra i små lägenheter. De har en tendens att ta plats. ;-) De här var i alla fall inte så stora och de fanns på Slottsträdgården Ulriksdal. Kramar
Hannele - Va? Har de en hel dag till tangon också? :-)K-häxan - Tulpaner är oslagbart just nu. Behövs för att man ska klara de här månaderna innan sommaren kommer.Rosvik - Ja vi kan ta några timmar och fika när killarna plockar tulpaner och tittar på grisarna. Ni såg väl dem? :-)
KRAMARFru Bangkok - Hallå där själv! Men jag är inte någon utlandssvensk. ;-) Hittar inte dig heller på Aftonbladet.

HusEtt sa...

Hoppas även du fick en bra vändag :-)

Kesu sa...

Fantastiska små hjärtväxter. Och ja, kommersen på AHD är förfärlig, men en vändag känns genast bättre. Hoppas du hade en fin sådan!

londongirl sa...

HusEtt - Tack det blev en fin dag för mig. :-)Kesu - Visst låter Vändag fint och då kan man ju passa på att tänka på dem som är ens vänner också... :-)

Evas blogg sa...

Vändag låter vackert. Något som vi alltid borde ha när vi tänker på andra. Ja oss själva också för den delen.

londongirl sa...

Eva - Ja och visst känns det bra med en vändag. Vi borde fokusera på vändag i skolan tycker jag. Där talar vi ju så ofta om vänskap och vad det innebär att vara vänner.