fredag, februari 27, 2009

Utmaningar....

Jag har fått några utmaningar från bloggvänner och ni som har varit med här ett tag vet ju att jag är ganska kass på sånt här. En kommer från Sabina där jag ska leta fram den femte bildmappen och den femte bilden och lägga ut....den var lätt! Puh! Det kunde ha blivit värre med en bild på mig med Roxy på Norr Mälarstrand. Jag finns bara med på bild på ett enda ställe på den här bloggen. Sorry, Sabina men roligare än så här blir det inte för som vanligt blev det en båt på bild.

Sen kom en från Cicci som är Sabinas kompis....hej och hå....här gällde det att lista maträtter man inte tycker om. Alldeles för svårt. Visst finns det rätter man inte äter om man får välja men knepigt att välja. Lättare att skriva vilka man gillar.....fisk, hummer, cocosglass.....osv... äh, förlåt Cicci men jag fixar inte den här!!

Men så var det då den här från Klimakteriehäxan. Man skulle ta en bok man tycker om och slå upp sidan 123 och efter den femte meningen citera de följande tre meningarna.
Boken jag väljer är "Pappan och havet" av Tove Jansson. Så här lyder meningarna:

"Dimman hade smugit in över ön. Den kom krypande utifrån havet utan att nån märkte när den kom. Plötsligt blev allting insvept i blekaste grått och fyrvaktarens hylla seglade ensam och övergiven i ett tomrum av mjuk ullighet. "

Är det inte vackert så säg? Det finns många böcker som jag kan kalla favoriter men så finns det Pappan och havet....den är alldeles speciell för mig. Älskar den boken.
Jag har citerat den förut på den här bloggen bland annat i det här inlägget från en natt på ön.


Uppdatering: Glömde ju att jag skulle fråga om ni har hittat och har några tips på böcker på bokrean?
Inte för att jag borde köpa fler böcker för här är alldeles för många....Men på Adlibris rear de Helena Henschens nya bok "Hon älskade" för 89 kr och den hade jag ändå tänkt köpa så den får det bli.

20 kommentarer:

Marskatten sa...

Det där med utmaningar kan vara knepigt. Ibland vill jag haka på, ibland inte.
Pappan och havet har jag inte läst, men de meningarna du valt från sidan 123 låter så vackra att det kanske är bäst att försöka få tag i den här boken.

Önskar dig en skön helg! Kram

londongirl sa...

Marskatten - Läs den gärna den är bra! :-) Jag ska kolla om Mark Levengood har läst in den som cd-bok. Vill gärna lyssna på den i så fall.
Ha en skön helg du med! Kram

Sabina sa...

Det gör väl inget att det blidde en båt igen=) Dina bilder är fantastisa å jag älskar dom=) Kul att du gjorde denna utmaning, bra jobbat av dig.
Kramis å trevlig helg.

Klimakteriehäxan sa...

Vilket jättefint textcitat det blev när du slog upp din Tove Jansson! Hon är verkligen värd flera omläsningar.
Och din bild är ju också alldeles strålande.
Apropå bokrean vill jag gärna tipsa om att Bokmagasinet på Hornsgatan nu ger 30 procent på hela sortimentet, alltså även på rean! (jag har just varit där och handlat fast jag inte FÅR...)

londongirl sa...

Sabina - :-) Du ÄR för go du! Hur många båtar står man ut med här tror du? ;-) KRAMK-häxan - Jamen visst blev det fina meningar jag hittade. :-) Såna där bokreor tycker jag bäst om som har nedsatt pris på hela sortimentet. NK har så också och där är det nedsatt 40% till i morgon.

londongirl sa...

K-häxan - Glömde: Tack för tipset om Bokmagasinet! Vilken del av Hornsgatan ligger den på? Nära puckeln och slussen eller andra hållet?

Bloggblad sa...

Jag lånade "Hon älskade" men märkte att jag hela tiden tänkte på annat och sen när jag lyssnade igen, visste jag inte vem det handlade om. Så jag gav upp. Hennes tidigare har jag läst, kanske lånar jag om den här, det är lättare att "spola tillbaka" i en pappersbok.

Humlan sa...

Den meningen från Pappan och havet är en beskrivning som ofta har stämt med min känsla här uppe när dimman rullar in... eller nyss när jag tittade ut och snön vräkte ner. Nu, några minuter senare, så ser jag ända till Liljeholmen igen! (Men inte Globen, så snöfallet rör väl sig österut...)

Jag undrar om man inte kan få tag på lite mumin på rean... måste kolla!
Humlekramar till er alla och en extra kram till födelsedagsbarnet!

Christina sa...

Pappan och havet är bara bäst :)

londongirl sa...

Bloggblad - Så där kan det bli när man lyssnar på en bok ibland. Jag lyssnar nog mest på böcker när jag åker bil långt eller gör något annat som tar tid...
Men har du några boktips från rean? I katalogerna tyckte jag inte det var så mycket eller så hade jag läst dem. Bra tips från K-häxan med såna ställen som drar ner på priset på alla böcker i butiken.Humlan - Det är verkligen knasigt väder just nu. Vinter och snö och sol och takdropp om vartannat.
Födelsedagsbarnet fick en kram från dig också.Christina - Visst är den! Helt i sin egen klass. :-)

Maria sa...

Det bästa med bokrean är att förutsättningslöst gå och strosa, stryka på bokryggar och vackra omslag och hitta något oväntat som fångar ens intresse. Det tycker jag iallafall ;).Det är inte alltid man har lust att lägga fullpris på en okänd bok, men på rean kan man vara lite "wild and crazy". Hoppas att ni hade en härlig födelsedag igår. Kram från Algerydhs

londongirl sa...

Maria - Det hörs att du är lika bokgalen som jag....
När det är som bäst tycker jag är när jag går i någon mindre bokhandel och hittar just deras de där fynden. På Akademibokhandeln i city blir jag bara så matt.
Födelsedagen blev lyckad. :-) Helt otroligt att det gått ett år.
Kramar

Klimakteriehäxan sa...

Urk. Slank in på NK. Urk. Du fattar hur det gick eller hur?

londongirl sa...

K-häxan - OOOoops! VAD köpte du? Hur många? ;-)

HusEtt sa...

texten från boken och bilden känns nästan som ett tema ju :-). Fint var de båda iallafall!

londongirl sa...

HusEtt - Där ser man, det tänkte inte jag på! :-) Roligt att du tycker om bilden.

mossfolk sa...

Jag är jättedålig på att haka på utmaningar. Tycker om när de är korta och enkla, men de där långa listorna får vara...

Pappan och havet har jag inte läst. Det känns iofs som om jag inte har läst någonting alls annat än studielitteratur sedan i somras. Men alla boktips samlas på lista. Undrar just hur lång den kommer att vara efter de här åren :)

Cliff Hanger sa...

Jag har handlat massvis på bokrean (trots att böcker numer finns billigt på nätet). Har bland annat köpt "Den som inte tar bort luddet ska dö" och "Svensk maffia". Båda kostade 69 kr styck.

Jennie sa...

Kul med utmaningar!! Jag ska ta och gå in på adlibris och beställa lite böcker, kul att ha några böcker väntandes när jag kommer till Sverige.
Kram

londongirl sa...

Mossfolk - Inte lätt med utmaningar alla gånger...
Vet du att jag brukar säga till mina lärarstudenter att samla på sig så mycket boktips som möjligt under VFU-tiden. Alla tips är bra eller hur?Cliff Hanger - Det var billigt!! Köpte ni något till Lillan? Man borde passa på att köpa barnböcker faktiskt.Jennie - Adlibris handlar jag oftast på nuförtiden. Det går så fort att få hem böckerna och är bekvämt. Ja visst ja du är snart på väg hem!! :-) Kram