lördag, februari 21, 2009

For what it's worth....

Fredag

Det är kväll och yngsta sonen är hemma. Han ska sova över här en natt. Vi har ätit en underbart god lasagne som han hjälpt till att laga. Vi har gått hundpromenad i isande kyla och har landat i soffor och fåtöljer med te och allt är så skönt, så mysigt och lugnt. Då tar han, sonen fram en av gitarrerna och säger att han ska leta rätt på sina noter. Han är uppe i sitt gamla pojkrum och letar ett tag och så kommer han ner med en bunt papper.

Sen sitter vi där i varsitt soffhörn och han börjar spela. På soffbordet lyser ett ljus och timmen börjar bli sen. Han sjunger orden till låten, minns texten trots att det är så länge sen och jag fylls av en sån värme inombords. Mammahjärtat svämmar nästan över av kärlek. Jag möter min mans ögon och jag ser att även han är berörd.

Tankevågorna vimlar iväg och jag tänker på hur det var för ett år sen. Nu sitter han här vår son och rösten som bär fram orden i texten när han sjunger är så skön, så älskad.

Jag tänker på hur det var då och på hur stark kärleken ändå är och hans ord på en liten lapp på kylskåpet: "Glädjen vann till sist".

Jag tänker på mannen som är min stora kärlek och vad han alltid betytt för mig. Undrar om han ens kan förstå hur mycket jag älskar honom.

Då, där i soffhörnet inser jag att det faktiskt är sant. Vad som än händer så är det så. Jag tror på att störst av allt är den och den övervinner allt.... Kärleken.

Här är låten....lyssna gärna på den. Videon kan man tycka vad man vill om och jag tycker ni ska strunta i harar och allt och bara lyssna! Tänk om ni kunde känna stämningen den här kvällen. Blunda och tänk att ni sitter där med oss. Allt som hörs är en röst och en gitarr. Kvällen går över till natt och snön börjar falla utanför fönstret.


Cardigans med låten "For what it's worth"

38 kommentarer:

Anonym sa...

Vilket vackert inlägg Lisbeth!
Jag har läst med tårar i ögonen...
Störst av allt är kärleken!

Kramar!

P.S.
Vill du maila? yvonne.lallo@comhem.se

londongirl sa...

Marskatten - Du är beundransvärd som tar dig igenom ett sånt här långt inlägg....det är ju inte så vanligt här på tankevågor. :-)
Mail kommer....
Kramar

Anonym sa...

Så fint och vackert!

bettankax sa...

Låter som en alldeles, alldeles underbar kväll.

Gunilla sa...

De där stunderna i livet är så starka. Tack för att du ville dela med dig!

Panter sa...

Här är en till med tårar i ögonen.
Sann lycka!

londongirl sa...

Slottsträdgårdsmästaren - Åh...tack!Bettankax - Ja det blev en alldeles särskild kväll...

londongirl sa...

Gunilla - Stunder som man aldrig glömmer...


Panter - Kära vän...tack!

Bloggblad sa...

Härligt att läsa det här! Och - jag vet precis hur det känns när man kommit över såna berg.

Lena H sa...

Ibland undrar jag om övriga som livet "bara" rullar på för kan uppleva den känslan som du beskriver? Eller om det är så att när man i livet får sig en smäll så är det så att man upplever och smakar på alla känslor mycket starkare. Så har det nog varit för mig. Mera tacksamhet över stunden som är alldeles underbar. Kram till dig från mig

Rosvikstjejen sa...

Åhhhhhhhhhhh!
Ord är överflödiga.

Love u

Anonym sa...

Vilken värme du har skrivit med och tack för du delar med dig av den.

Gissan sa...

Vilken underbar kväll, vilken stund.
Det är såna stunder man förstår hur lyckligt lottad man är.
Ha en go kväll.
Lördagskram från Gissan

mossfolk sa...

Hur kommenterar man ett sådant här inlägg när orden inte räcker till? Du är helt makalös på att förmedla känsla!
Förstår att det var en underbar kväll.

HusEtt sa...

Berörd, så berörd! Tack!

A home far away sa...

Ahhh jag kan riktigt förstå din känsla, låter helt fantastiskt stämmningsfullt!

Ha en fin söndag
Kram Gunilla i Singapore

londongirl sa...

Bloggblad - Ja du vet...Tack snälla du för ditt mail! :-)Lena H - Jo så är det för mig också. Det man har gått igenom har lärt mig väldigt mycket att ta vara på "här och nu" och känna tacksamhet över de där stunderna i vardagen som ger glädje och lycka. Nu Lena är det nog dags att fru H startar en blogg eller hur? :-)
Kramar från mig.Rosvik - :-) Jag veeet! Inga ord från dig...vet att du förstår precis ändå. Tänk vad skönt för dina tummar att vara lite lediga. ;-)
Lav jo 2 Kramar till er alla där hemma!Gunnel - Åh tack för dina snälla ord....så fint att den där värmen kom fram. :-)Gisan - Stunder av lycka! :-) Ha det gott snälla du! KramMossfolk - Nu är det MIN tur att bli berörd över dina fina ord! Tack snälla för att du finns här med dina kommentarer....antingen du hittar ord eller inte blir jag så glad när du tittar in. :-)HusEtt - Kramar till dig, katter och byggarmaken! :-)A home far away / Gunilla - Tack! fint att du hittat hit....nu ska jag kolla in din blogg också. :-)
Kram

LindaLotta sa...

Och här sitter jag uppkrupen i soffan med en katt nära intill, en bebis i magen och hoppas att jag en dag får känna precis så.
Med maken bredvid mig när vi ser på vårt barn...
Stor kram.

Eleonora sa...

Det är kärlek det - som du skriver om. Jag känner hur fint ni hade det! Underbart att någon får uppleva en så skön och harmonisk samvaro!!

Annika sa...

Åh, Lisbeth!!
Jag blir alldeles varm inombords när jag läser ditt UNDERBARA inlägg!
SÅ fint!
Vilken innerlig och mysig kväll ni fick, ni som satt där i soffan och lyssnade och kände gemenskapen.
Jag vet ju hur det var i fjol...
Jag är så innerligt glad för er skull.
KRAMAR i massor!!!

JULIE K sa...

Så utrolig vackert skrevet : )

Vonkis sa...

*torkar bort en liten tår från kinden*
Den är verkligen vacker den där låten. Tack.

Klimakteriehäxan sa...

Fint, varmt, härligt skrivet.

Mildamakter sa...

Nu rinner tårarna på mina kinder...så fint skrivet!

Hemma på Landet sa...

Nämen...jag börjar ju nästan att gråta. Så härligt alltså.:-) Kram

Cliff Hanger sa...

Vilken familjeidyll! Jag trodde nästan att såna scener bara utspelade sig på film. Fint!

(Jo, det finns gott om kärlek hos oss också, men den tar sig andra uttryck).

Sabina sa...

Men herregud L, det var ett av dom finnaste inlägg jag läst, någonsin. Jag behöver inte ens lyssna på låten för att fånga stämmningen, men tänker göra det ändå.
Har gåshud över hela kroppen å trots det otroligt fina så kommer det tårar.
Kramar om.

Klimakteriehäxan sa...

Hej igen - nu har jag kastat på dej en liten utmaning, den behöver inte ta en evighet och det handlar om böcker, det gillar vi ju?!?

Cornelia sa...

Jag vet hur det känns. Var glad att du kan känna och uppskatta.
Kram

londongirl sa...

Linda Lotta - Det kommer ni absolut få. Ni har den redan, den där närheten mellan er. Varm kramEleonora - Ja den där kvällen fanns harmoni och kärleken ...ja den har alltid funnits där.Annika - Ja du vet ju var vi befanns oss för ett år sedan. Med tanke på det så är en sån här kväll något alldeles speciellt. Tack snälla för all din omtanke om oss! Kramar i massor tillbaka till dig.Julie - Tack snälla! :-)Vonkis - Jag tycker också om den...K-häxan - Tack! jag blir glad att värmen kom fram i mina ord...Mildamakter - Åh....det var inte meningen att orsaka så mycket stänk av tårar här. Kram på digHemma på landet - Det var härligt Stina! Det blev en skön kväll. KramCliff Hanger - :-) Vet du att ibland tycker jag mitt liv är som en film....tänk om jag skulle berätta...
Ge dina tjejer där hemma en kram från mig! :-)Sabina - Fantastiskt att du kunde leva dig in i min kväll! Tack för din fina kommentar! KramarK-häxan igen - JÄTTEKUL!! Den här ska jag fixa....såklart vi tycker om böcker. Måste bara välja en....hm....måste nog tänka på den ett tag. Återkommer. :-))Cornelia - Det är jag verkligen och jag är så tacksam över att få uppleva den känslan som jag gjorde där i soffan....
Tänker på dig. Kram

Anonym sa...

Tårarna rinner och hjärtat slår volter, när jag läser om fredagskvällen,är så glad att ni
har varann att hålla i när åskan går och det har den gjort mycket.
Med önskningar ,hållna tummar en och annan bön,om fortsatt bradagar
önskar syster

londongirl sa...

Älskade syster - Jag vet att du tänker på oss...och visst är det otroligt efter allt som hänt och varit att vi kan få en sån kväll...
Kramar i massor till er!

trucken sa...

Jag vet precis vad du menar...

Kram

londongirl sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
londongirl sa...

Trucken - Älskade vän!Så klart att du vet...
Kram

Nässelblom och choklad sa...

Kan bara instämma - vilken tänkvärd text. Vilken underbar kväll och vad underbart att kunna känna det och vara lycklig i just den stunden. Det är så lätt att rusa vidare och missa stunden. Jag blir så rörd när jag läser och också påmind om vad som är viktigt. Tack för det!

Nässelblom och choklad sa...

Glömde att skriva att jag gillar Cardigans mycket och den här låten, ja den är ju sååå bra.

londongirl sa...

Nässelblom och choklad - Tack för dina fina ord om min text! Visst är det ibland lätt att missa de där ögonblicken....men den här kvällen var det tvärt om. Det var en sån speciell stämning och ett fridfullt lugn. När sonen sen valde just den här låten och sjöng den så fint så kände jag att då var det lätt att bli påmind om vad som är viktigt i livet....