måndag, januari 05, 2009

Trettondagsafton.

Hagaparken på morgonen.

Snuvigheten fortsätter här och det gör att jag inte har någon som helst lust att vistas bland folk. Hade gärna gått på bio innan jullovet är över men det får vara. Det är ju faktiskt mysigt att se film hemma i soffan också.
Trots snuvan har vi varit ute på två långpromenader med Roxy idag. Det är verkligen skönt att ha hund för det gör att man alltid kommer ut. Det var frostsnö på träden och lagom kallt ute så det blev sköna promenader.

Hur firar man trettondagsafton i Sverige undrade en vän till familjen som är från en annan kontinent. Jag kom på mig själv att inte ha något vettigt svar på det. Mer än det som är förknippat med kyrkan förstås. Det känns inte som den här helgen är en helg med några speciella traditioner i hus och hem så där allmänt. Jag är glad så länge det är helg och jag är ledig.
Hur gör ni? Här blir det en lugn kväll med lite god mat och ett glas vin.

En sak retar jag mig på och det är att posten verkar ha lagt av totalt att fungera denna julhelg. Här går jag eller rättare sagt vi och väntar på diverse paket som aldrig kommer. Ingenting kommer fram trots att det är skickat före jul och mina bokpaket som jag har beställt och kan se att de har skickats från Adlibris för länge sen verkar aldrig vilja landa på min lokala ICA-butik.
Nu känns det som jag skulle vilja gnälla att det var bättre förr med den "riktiga posten". Det tycker jag kanske inte alls egentligen men just nu tycker jag det.
Ha en trevlig trettondagsafton!

31 kommentarer:

Morgondimma sa...

Vilken vacker vy, jag får paket på 7 röda. Klick åsså dimper avin ner. Fast nu har jag nog förklickat mig. Senaste klicket var så oootroligt onödigt. Men kul...

londongirl sa...

Morgondimma - Men VAD köpte du då? I vanliga fall tycker jag att det brukar gå fort. Men nu har ingenting kommit fram sen flera veckor före jul och det är inte kul. :(

Panter sa...

Ja, vad gör man på trettondagsafton? Här firas inget särskilt, kan bero på att vi sparar oss till alla fördelsedagar i januari och februari. 2/3 av släkten fyller år på vintern. Många tårtor blir det:)
Krya på sig och hoppas att pakten dyker upp väldigt snart.

Evas blogg sa...

Vilken fin bild! Här firas inte den här helgen på något särskilt vis. Kinamat ikväll.

Christina sa...

Jag har samma erfarenhet som du, väntar också post som aldrig kommer. Jag tror dom har skurit ner på helgpersonal i sorteringen.
Måndagar brukar vara samma problem, då kommer inget som b o r d e komma.

Ikväll lagar vi till en harsadel som just nu befinner sig i ugnen, dricker ett glas lådvin till (i brist på bättre) och gnäller över att det inte finns något bra på tv.

Marskatten sa...

Jag måste börja med att säga:

Vilken fantastisk bild du har fått till, helt underbar!

Här blir det ett glas vin (eller två) innan jag ska iväg till grannen för att tillsammans ta oss till staden för dans.
Trettondagshelgen är ingen speciell helg för min familj, mer än att äldsta döttrarna döptes jus denna dag, för 34 år sedan.
Just inget vi brukar fira...

Ha en bra kväll och krya på dig!
Kram

Hedgren sa...

Trettonafton var min fars fördelsedag. Men han dog 1979... Efter det har det liksom bara varit en dag innan en helgdag - om man säger...

Anonym sa...

En Krya-på-dig-hälsning så här i julhelgens elfte timme :D

Ja precis så är det: Julhelgens elfte timme. Alltså bjuder vi hem, eller blir bortbjudna på middag. En sista kväll innan vardagarna tar överhanden. Fortfarande finns lite julkakor kvar, och granen står ännu grön och grann i stugan. Julmaten har man precis ledsnat på alltså blir det en god middag med festmat tillsammans med någon man vill bjuda hem just denna kväll. Eller som sagt som vi blir bjudna till. (Brukar bli vartannat år typ:D )

Ha en fin Trettonhelg önskar dig Evy

Annika sa...

Jag DÖÖÖÖÖÖÖÖR!! Är det sådär sanslöst vackert i Sthlm nu??? TACK för att du alltid visar...
SÅ FINT.
Här firar vi ju inte alls, det är ingen helgdag i USA.
jag har plockat ner julen. Det har tagit fem svettiga timmar. Allt är nu nedtaget inomhus, men inte ute...
10 grader varmt, mulet...
Jag kan inte minnas att vi firade ngt speciellt alls när jag bodde i sverige. Vi åt väl gott, men inget mer än så...
Feel better!!
KRAAAM!!!!

Humlan sa...

Underbar bild, jag kanske skulle ha tagit med kameran på promenad i dag trots allt.
Jag får väl se om jag har mer energi (och fryser mindre) i morgon.

Irriterande när man går och väntar på paket, ibland undrar man om de bara struntar i en lastpall eller två under sorteringen...
Krya på dig!

Anki sa...

Rimfrostiga träd är sååå vackra!

Kanske är det någon långfingrad postarbetare som trollat bort ditt paket :( Hörde just om den postanställde i södra Sverige som hade försnillat massor och åter massor av försändelser ... Fy!

Själv har jag ett paket från Bokus att hämta på ICA i morgon. Kan någon förstå att jag klickade till mig två stickböcker ... hmmm ...

Men du! Brukar du få sms-avisering? Det kanske är telebolaget som snuvat dig på det? Om du har försändelsenumret från ad-libris kan du ju kolla med din ICA-butik?

Krya på dig!

Gunnel sa...

Vi, vår familj, har ingen tradition med trettondagen. Men förr...då jag var yngre...då var det dans för hela slanten..dock inte bal.
Men jag säger som dig...är nöjd bara jag får vara ledig. Avtalspension kan det var något...ska höra med chefen :O)

Sabina sa...

Jag håller med dig jag är glad att jag är ledig, å vi firar inge särskilt, M är till och med i Hamburg å jobbar, roligt värre;)
Ååå ja tror det har varit lite tjall med posten då jag tycker den uteblivit helt faktiskt.
Ha en underbar sista ledig dag i morgon, för det tänker jag ha.
Kraaaaaaaaaaaaam

mossfolk sa...

Vilken fantastiskt vacker vinterbild!!!

Här (hm, nej inte här men hos mina föräldrar. jag våldgästar dem nu när de bara bor 40 min bort) firas trettondagsafton som en minijulafton fast utan en massa andra människor och paket. T.o.m ett litet litet julbord. Och i morgon ställs de tre vise männen fram vid krubban :)

Krya på dig!!!

londongirl sa...

Panter - Då har ni alltså många kalas att se fram mot. :-)
Förkylningen är seg. Gör allt för att bli bra i tid till jobbstarten.Eva - Kul att du tycker om bilden. Kinamat var länge sen.Christina - Låter som en trevlig kväll hos er. När jag för en gång skull är sugen på att se på TV så finns det aldrig nåt. Då får det bli inspelade filmer istället. KramMarskatten - Javisst ja det nu du skulle på dans med din granne!! Men vad spännande det ska bli att få höra om det. :-)
Hoppas du hade jätteroligt. KRAMHedgren - Ja och det är nog så för de flesta att den bara är en dag innan röd dag. Inte mycket mer med den.Evy - Så ni passar i alla fall på att vara sociala med era vänner innan alla ska börja jobba. Kul. :-)
Annika - Vet du Annika att när vi var ute igår så tappade jag hakan och GLÖMDE till och med att fota!! Träden var så där vackra även på sina håll inne i själva stan! Sen åkte vi ut en sväng till Drottningholm och där var det också sanslöst vackert. Man måste passa på för idag är det inte kvar på träden.
Jag är så himla snuvig så det blir kanske ingen rea på NK för min del.
KRAMARHumlan - Jag fryser också hela tiden!! Är så trött på den här förkylningen nu. Har inget tålamod med sånt här.
Paketen är så försenade. Jag som längtar efter att få börja läsa mina nya böcker.
KramAnki - Åh nej det får vi verkligen hoppas att inte det är någon som försnillat bort dem!!!
Jag har kollat med ICA. Inget där tyvärr.Gunnel - Dans låter kul....tror vi dansar för lite här. ;-)
Men som sagt visst är det skönt att bara vara ledig. Jag börjar jobba i morgon och jag fattar inte hur det ska gå. Förkylningen måste väck i dag!!
När kan man börja med avtalspension? Du är ju alldeles för ung för det tokfia! ;-)Sabina - Jaha så nu är han där. Ska du börja jobba du med i morgon alltså? Då hoppas jag att du också får en mysig dag där hemma idag. Skönt att den här veckan blir kort för jag skulle aldrig orkat en hel med den förkylningen. KRAAAAMMossfolk - Det ska vara du och din goa familj att fira lite i alla fall.
Ordning och reda ska det vara i krubban också! Inga vise män framme förrän till trettonhelgen. :-))

Vonkis sa...

Vilken otroligt vacker bild, så mycket vitt i olika nyanser, härligt!

Vi har nog aldrig firat trettondagen, möjligtvis blev det att vi åt älgstek men det var nog det enda. Nu förtiden försöker jag komma till kyrkan men i år blir det inget, vill inte förvärra hostan med att vara ute för mycket.

CiCCi sa...

Jag fick för mig att jag varit på en trettondagsbal för väldigt många år sen, men så blev jag osäker. Var det kanske en skottårsbal? Har varit på bal iaf nån gång på vintern. Annars sitter vi här precis som du med snuva och en önskan om att få komma ut. Krya på dig. Kram

londongirl sa...

Vonkis - :-)) Roligt att du tycker om bilden!
Nej att sitta och hosta bland folk förstår jag att du inte vill. Krya på dig du med!Cissi - Jag sitter just och funderar på om det inte skulle vara lite läckert att dra igång en sån tradition...kanske inte just BAL men i alla fall dans på trettondagsafton. :-) Med ett band som kan spela coverlåtar som är bra att dansa till. Tycker det skulle vara lite kul. Då kommer väl du och Sabina!? ;-)
Krya på er där hemma, det är så trist att vara förkyld. KRAM

Det Mörka Hotet sa...

Jag vet: jag väntar fortfarande på ett litet paket från Tomten - med bilnycklar till en Alfa MiTo - men den tycks ha blivit försenad i posthanteringen...märkligt!

Vilken härlig bild - jag älskar ljuset men framför allt färgerna!

londongirl sa...

Samuel - Ha ha ha....ja visst är det förargligt! Här har inte paketet med mina nya båtnycklar till min Nimbus kommit heller. ;-)

Lilla P sa...

Vilken härligt vintrig bild du har satt in! Underbart! Hoppas trettondagsafton varit bra för dig. Själv hade jag o Prinsen mysmiddag och njöt av varandras sällskap!

Inkan sa...

Det var en fantastisk bild! Förmedlar den kyla vi hade - i morse blev jag snopen "bara" -1 grad. Vart tog de andra 15 vägen under natten?

Gunnel sa...

Haha...ja nog är det några år kvar..
Dansar för lite det görs det här hemma med..fast det är himla kul när tillfälle ges :O)

Rosvikstjejen sa...

Firar man det i Sverige? Vi glömde bort att det var helgdag så här blev det som vanligt. GT, god mat och vin, efterrätt. Ha ha ha, som om det är som vanligt. Men det blev så trots att vi inte fattade att man skulle fira.

Stackare att du är förkyld. Inte alls roligt. Men det är ju så när ledigheten kommer. Då kommer alla förkylningar oxå. Morr och grrr.

Posten, det är ett ämne för sig. När man väl fått avin så ska du se att det jävlas nere på ICA också. De har världens sämsta koll där på paket. Lycka till!

Vad kul att du har skrivit varje dag på det nya året.

Själv har vi haft superproblem med nätkontakt så det blir lite som det blir.

Vi ses imorgon.
Kramisar

Bloggullet sa...

Hallå i bloggen, fina bilder. När det gäller posten så har det nog varit så många helger att det inte blivit någon ordning där ännu. Det är flera paket som jag aldrig fått, tex. ett halsband värt 4000 kr som jag vann i en tävlingen. Jag kontaktade både tidningen och posten, det är ett år sen och ingen har någon aning om var det blev av.
Kramar

HusEtt sa...

Kan inte heller komma på någon traditionellt med trettondagsafton. Själv började det med den första arbetsdagen efter ledigheten och kvällen blev lugn och skön. Hoppas dina paket kommer snart!

londongirl sa...

Lilla p - Det låter fint med mysmiddag! Det borde man verkligen ha lite oftare. :-)Inkan - Vad glad jag blir att du tycker om bilden från Hagaparken. Ja var tog kylan vägen? Hoppas bara att det inte hamnar på plus för jag vill ha kvar snön.Gunnel - :-)) Men idag har JAG dansat må du tro! Jisses vad kul det var! :-))Rosvik - Nä inte firas det...det är bara så skönt att vara ledig. Men vad roligt det var idag L på jobbet! Vad duktig du var! :-)
Posten ja...vad ska man göra? jag blir så trött på att det inte funkar.
KRAMARBloggullet - Men det är ju inte klokt! Hoppas verkligen att du får ditt halsband till slut!
kramHusEtt - När jag var liten gick vi på julgransplundringar hos kompisar i området där vi bodde. Men det var väl antagligen mer vid tjugonda knut har jag för mig.
Jag vill ha mina bokpaket nu!! Hoppas de kommer snart.

Flaxa sa...

Oh..jag blir tammesjutton religiös på kuppen när jag ser så fina bilder. hagaparken har jag varit mycket i när jag jobbade på Karro!!!!

londongirl sa...

Flaxa - :-) Då känner du igen dig förstår jag. Karolinska är ju nära...

CiCCi sa...

Klart vi kommer. ;-)

londongirl sa...

Cicci - ;-)) Man kan lita på er.