onsdag, januari 07, 2009

Londongirl goes dancing.....

Idag har jag börjat jobba igen efter jullovet. Vi hade en rivstart på jobbet då våra hälsocoacher hade planerat en temadag om hälsa på skolan. Vilken rolig dag det blev. Den var upplagd så att på förmiddagen var det föredrag och på eftermiddagen fick vi alla prova på olika saker som linedance, pilates, stavgång, afrikansk dans, stretching med mera med mera.....dagen avslutades i skolans gymnastikhall med avslappning.

Afrikansk dans var något av det roligaste jag någonsin gjort i den här vägen. Visst berodde det säkert också på att ledaren som höll i det var jättedukig och hon förmedlade en sån energi och glädje som smittade av sig på oss alla. Men en sak är säker och det är att jag vill fortsätta dansa!

23 kommentarer:

Humlan sa...

Så härligt det låter! Dans kan verkligen vara underbart roligt och en bra ledare gör ju så att alla känner att kan vara med. Hoppas att du dansade bort snuvan också.

Och vilken UNDERBAR bild!!!

Kramar

Gunnel sa...

Dans är glädje. Jag har själv inte provat på den där afrikanska men jag har bekanta som har gjort det och dom säger precis som du.

mossfolk sa...

Roligt med något helt nytt! Afrikansk dans har jag nog aldrig hört någon som sysslar med, men det är visst något man bör prova någongång :)

Rosvikstjejen sa...

Jag är så glad att du gillade dagen. Jag har bara fått positiva reaktioner och den Afrikanska dansen har blivit höjd till skyarna. Vi ska nog få till det så att vi kan få börja dansa Afrikanskt hos oss.

Stora kramar från en trött hälsoinspiratör/coach som egentligen inte gjort något då Lena och Birgitta gjort det mesta. Utan dem hade det varti svårt.

Vi ses imorgon

PGW sa...

Ingen magdans?! Hrmf!

Nåja, afrikans dans ser verkligen väldigt roligt ut!

Panter sa...

Låter jättekul och en väldigt bra start på en termin. Vilken fin bild! Så fina färger.

Marskatten sa...

Sedärja! Londongirl fick dansa, men inte Marskatten!
Afrikansk dans har de kurser i här på vår ort och det ska visst vara väldigt kul.
Kanske ska prova?

LindaLotta sa...

Åh vilken glädje du förmedlar och färgen på fotot går inte heller av för hackor!!
Vad roligt att det var så skoj! Annars har jag lite allergi mot sådant... Ja, jag vet, jag är väl en tråkmåns... :)

Finns det månne några rörliga bilder, tro...?
:)

Sabina sa...

Ja men det är verkligen så kul att dansa. Afrikanskt har jag dock inte provat men jag dansade linedance i ett par år, å det var jätte kul.
Det tog lång tid innan jag provade, tyckte att det var sådan töntvarning på den dansen. Men mamma å moster dansade å tjatade å dansade å tjatade så till slut provade jag och ångrar ingenting. Har faktiskt funderingar på att ta upp det igen=) Vi får se.
Härligt att din första dag var så bra.
Kramkramkram

smulan sa...

Dans är glädje och och åter glädje. Uj, jag vill också dansa! :)

trucken sa...

Låter roligt att börja nya terminen med dans. Säkert en väldigt rolig form av motion om man är lagd åt det hållet. Själv så måste jag ha minst ett helrör innanför västen innan jag svingar min lurviga.

Kram

Annika sa...

Vad kul!
Att det blev så lyckat!
OCH att du fick blodad tand för afrikansk dans. Jag kan tänka mig att det är kul faktiskt.
Bra start på terminen!
kram!!

Hedgren sa...

Så härligt det låter! Linedance har jag hållit på med och det blir man jätteglad av! Jag har bara lite problem med countrystuket...

londongirl sa...

Humlan - Nix inte dansade jag bort snuvan men jag låtsas som den inte finns... ;-)

Bilden är från tulpanerna på Ulriksdals Slottsträdgård.
Kramar


Gunnel - Den här dansen var en ny erfarenhet för mig. Härlig sådan. :-)Mossfolk - Gör det om du får tillfälle! Jag prövade på allt möjligt som jag aldrig gjort förut... Kul. :-)Rosvik - Bra jobbat av er allihop! Lena är en klippa tycker jag. I morgon är det fredag. Skönt med kort vecka ändå så här i starten.
KRAMPGW - Nej tyvärr!!! DET hade ju också varit häftigt. Hur går det med ditt dansande?Panter - Det blev en rivstart på terminen men en mycket positiv sådan. Roligt att du tycker om tulpanbilden. :-)Marskatten - Ha ha ....ja ja nu var det ju inte sån dans som du var på. Du kan väl dra med dig grannen på afrikansk dans om det finns i din närhet!?Lindalotta - Fniss....vet vad du menar. Jag kan vara jätteallergisk mot vissa såna här saker jag med. Men nu var syftet att prova saker som man inte gjort tidigare och ja...det blev lyckat. :-))
BILDER!?!?!!! Är du galen totalt tokfia! SÅ roligt ska vi inte ha här på bloggen.
Du vet väl att det bara finns en endaste bild på den här bloggmadamen här på Tankevågor?! ;-)
KRAMAR och du...SOV gott i natt!Sabina - Vad kul att du har dansat det tidigare. Ja varför inte ta upp det igen? Det gäller att komma iväg hemifrån förstås.
KramSmulan - Ja det var så mycket glädje och skratt och fniss....så skönt! :-)Trucken - Äh det där med röret tror jag inte ett dugg på! Du har väl stått på dansgolvet utan det? Men kanske inte när den berömda Trucken-dansen startades förstås? ;-)
KramAnnika - Det var så kul och SÅ jobbigt! Inget lätt studsande över savannen där inte. ;-)
KRAMARHedgren - Linedance var också jätteroligt och vi blev "skonade" från countrylåtar! Ledaren hade annan musik med sig och det var skönt för jag har också svårt för den typen av musik.

Klimakteriehäxan sa...

Visst är det jättekul!!! Tyvärr har dom ingen ledare kvar i afrodans där jag försöker gå och träna. Himla snygg bild förresten!

CiCCi sa...

Ja det är verkligen helt underbart med dans. Å på fredag börjar ju Lets dance igen. Dags att svänga sina lurviga för egen del också snart. Känner att det är alldeles för lite dans här.

Lilla P sa...

Jag är impad! Afrikansk das låter som att man jobbar med kroppen...läckert!

Bloggblad sa...

Och en närbild på din virvlande kjol får vi! Underbart.

londongirl sa...

K-häxan - Har du också provat på det alltså? Det är bara att hoppas att de får tillbaka någon ledare i närheten av dig då.Cicci - Ja och idag är det dags för Let's Dance igen. Det ska jag också kolla på.Lilla p - Ha ha ha....ja det kan du ge dig på att man gjorde. ;-))Bloggblad - Tänk att du såg den symboliken! :-))

Gunilla sa...

Den Nia-klass jag går på innehåller en hel del inslag av afrikansk dans så jag förstår att du tyckte det var kul!

Nässelblom och choklad sa...

Vad härligt det låter! Dans är befriande, glädjande och alldeles underbart. Fortsätt med det! Läste i kapp en del inlägg jag missat under jullovet. Vilket fint och tänkvärt nyårsinlägg du skrivit. Jag ryser för att jag blir rörd och önskar dig verkligen ett gott 2009 från mitt hjärta! Håll hårt i din starka skyddsängel och krama ditt lilla barnbarn så ofta du kan.

UllaMona sa...

Låter som en väldigt bra start på terminen.

Jättefin bild på Hagaparken.
Kram

londongirl sa...

Gunilla - Ja då har du provat på så du vet hur roligt det är. Jag ska nog ta upp det där...ska bara undersöka vart det finns någon trevlig grupp att dansa i. :-)Nässelblom och choklad - Trevligt att se dig här igen efter helgerna! Och tack snälla, snälla du för dina ord! De värmer verkligen! Jag ska göra som du skriver, jag lovar. Hålla ängeln hårt i hand och krama barnbarnet så ofta jag kan.
Önskar att du får ett riktigt bra 2009 du med!Ulla- Mona - Ja det var en riktigt bra start på nya terminen. Ha det gott i helgen!
Kram