onsdag, december 31, 2008

Gott Nytt År


Nu är det dags att önska gott nytt år och fundera över hur det gamla blev. Men det är helt omöjligt att skriva om mitt år som varit. Jag gör som jag alltid gjort. Jag skonar er från allt det tunga och allt det svåra. Men på något sätt så måste det ur mig. Så allt det som hände skrivs ner på ett annat håll. Alla månaderna när vi gick in och ut från sjukhuset varje kväll. Åtta långa månader och alla helger som "firades" där. Det var julafton, nyår, födelsedagar, påsk och midsommar och där var vi i en sjukhusvärld som nästan är omöjlig att ta in och förstå. Vi kom och gick in genom de där sjukhusdörrarna och utanför i den riktiga världen ändrades årstiderna från vinter till vår och sen till sist sommar.

Det har inte varit lätt att vara skyddsängel här hos mig. Faktiskt så tror jag att det har varit mer än ett heltidsarbete. Flera gånger vet jag att min ängel har behövt kalla in förstärkning.

Men när jag stod i en gränd i Gamla Stan den näst sista dagen i februari och fick veta att hon kommit, hon som skulle komma att lysa upp hela vårt liv med sitt leende då kände jag att livet är så otroligt underbart. Ett litet barn kan förändra så mycket.

Dessutom tycker jag att min ständiga skyddsängel ordnade det bra som såg till att mitt barnbarn föddes på samma sjukhus som vi redan höll till på. Där i vintermörkret hade vi alltså några dygn då vi hade båda våra söner på samma sjukhus men i olika hus och av olika anledningar. Tack snälla ängel för att du ordnade det så praktiskt och att du höll ett vakande öga över oss alla!

Nu är det dags att putsa vingarna, det gör inget om de är lite rostiga jag vet att de inte är ringrostiga i alla fall. Jag hoppas att det blir ett lättare år och du följer med mig på allt som händer nu när det blir 2009. Om änglar kunde få bragdmedaljer, Oscarsstatyetter och Nobelpris då hade du varit en säker vinnare. Men jag vet att det inte är vad änglar står efter. Änglar bara är och vet när och var de behövs som mest.

Nu önskar jag er alla som tittar in här ett riktigt Gott Nytt År! Jag hoppas att det här året ska bli ett år fullt av kärlek och omtanke och att vi alla bryr oss om varandra och våra medmänniskor.

36 kommentarer:

Panter sa...

Sjukhus är en märklig värld, men jag är glad att de finns, trots allt.
Om livet är en gungbräda, så är det tungt när det tippar ordentlingt neråt, men oftast inträffar något som återställer balansen.
Gott Nytt År du med Lisbeth!

smulan sa...

Finns det skyddsänglar så har du definitivt någon som skyddar dig Londongirl!
Gott nytt år önskar jag dig!

Anonym sa...

Jag är säker på att skyddsänglar finns. Jag har tre som hänger i vardagsrummets fönster. Bara för att dom är så fina och så har jag några runda tavlor på väggar. Dom finns om man ser dom. Gott Nytt År!

londongirl sa...

Panter - Självklart är jag också glad att vi har vår sjukvård!! Verkligen. Har alltid tyckt så och gör det än. Trots allt och att vi har varit med om saker som skulle kunna tas upp i program som "Uppdrag granskning" och dyl. Men nu hoppas vi på ett friskare år eller hur!?
Gott Nytt År önskar jag dig och din familj!Smulan - Tack Smulan! Vi får hoppas att du har rätt i det. :-)
Gott Nytt År!Anne-Maj - Fniss... Ja du har så rätt Anne-Maj. Klart de finns när man ser dem eller hur!? ;-) Önskar dig och hela din familj ett Gott nytt År!

Anonym sa...

Ja du, 2008 har varit en berg- och dalbaneåk för många tror jag, mig själv inräknad.
Låt oss hoppas att skyddsänglarna följer oss alla under 2009, för de kan komma att behövas, även om man inte vill.
Önskar dig allt det bästa inför nästa år!

Varmaste nyårskramar, Yvonne

Panter sa...

Du, jag menade inte så, utan att det känns ganska skrämmande och främmande på sjukhus och att åtminstone jag känner mig rätt liten där bland alla experter och maskiner.
Ja, vi hoppas på ett friskare år :)

Evas blogg sa...

Vilken speciell och fin änglabild! Hoppas det kommande året blir fint för dig, med mindre sjukhusbesök och mer umgänge med lilla sötnosen! Och många fina dagar på den vackra ön! Kram från Frösön!

Amber sa...

Trots allt som har med sjukhus att göra, vilket oftast inte brukar vara så roligt, så skriver du väldigt vackert om det, så här samlat, i efterhand.

Gott Nytt År!

Morgondimma sa...

Gott Nytt, Hoppas det blir flera CMP dagar för oss.

Hedgren sa...

Jag hoppas också på ett bra 2009! Skyddsänglar behöver vi då o då lite till mans.

2008's stora glädje måste vara de små töserna! Eller hur, farmor?

Glöm inte svara på mina mail!

Kram, kram!

Det Mörka Hotet sa...

Jag vet inte vad du varit med om men förhoppningsvis kan det ändå - i slutändan - tillföra något positivt. Om inte annat så insikten att kärlek och vänskap är lika viktiga som hälsan.

KRAM och jag önskar dig ett riktigt bra 2009!

Annika sa...

Allt det bästa till dig,L!
Har tänkt en del på din förra jul den här julen.
Så glad att det varit bättre iår, allting.
Jag ser gärna att vi har en skyddsängel, det är en vacker tanke.
NU önskar jag dig, och ER alla i din familj ALLT gott! OCH ett riktigt Gott Nytt År!!
TACK för att du bloggar, L! Du är min sanna länk till Sthlm i bloggosfären! Ingen kan som du förena bilder och ord så träffsäkert!!
KRAMAR i massor från mig!!

UllaMona sa...

Det är såå skönt att vi har skyddsänglar och att den "stora makten" hjälper oss fram här i livet, jag önskar Dig och din familj ett riktigt bra 2009.
Kram

Sabina sa...

Åå L trots att det är ett sådant fint inlägg så blir jag lite ledsen i ögat, för att jag verkligen förstår hur himla jobbigt ni har haft det å hur stark du är som klarat av allt detta. DU min käre vän skulle ha ett pris, DU och din skyddsängel.
Så jag önskar DIG och DIN fina familj ett riktigt Gott Nytt År, jag hoppas att 2009 blir ett toppen år för er.
Kramar i massor.

Humlan sa...

Och jag önskar dig och hela familjen ett riktigt Gott Nytt År!

Jag tycker att det ska bli så skönt att lägga detta år bakom mig och börja på nytt. Må det nya bli bättre för oss alla!

Kramar

Rosvikstjejen sa...

Gott Nytt År till er med.
Stora kramar och vi ses ju snart.

bettankax sa...

Gott Nytt År!

londongirl sa...

Marskatten - Jag har förstått det mellan raderna. Nu är jag så glad att du verkar trivas i ditt nya hem och till och med fått en vän till granne! :-) Jag önskar dig allt gott både för dig och din familj! Kramar till dig.Panter igen - Nej jag förstod det och jag menade verkligen inte att jag misstror ALLT vad sjukvård heter. Långt ifrån som väl är. Den där känslan av att vara liten bland experterna och deras utlåtanden den känner jag också igen.
TACK för mail och sms och det var skönt att höra din röst i telefon! KRAM till dig vännen!Eva - TACK Eva för dina snälla ord! Jag önskar dig ett riktigt Gott Nytt År! KRAMAmber - Åh vad du är snäll....jag tänkte först deleta alltihop när jag skrivit det. :-)
Gott Nytt År Amber!!Morgondimma - Klart det blir! Jag tänker inte ens titta åt en sån innan ni är tillbaka i stan igen. (Jag får nog hålla mig långt borta från Gamla Stan) ;-)
Gott Nytt År till dig o Gevalia U
Hedgren - Ja man kan behöva både en och två skyddsänglar när livet kantrar.
Håller med dig om att våra töser!! Vilken lycka att bli farmor/mormor eller hur!?
Mailen ja... ;-)
KRAM och Gott nytt år på dig!Samuel - Jag är en sån obotlig optimist och vägrar att ge upp även om det ibland inte har sett så ljust ut utan snarare beckmörkt! :-)
Kärleken och vänskapen är störst av allt och kan faktiskt vara det som gör en friskare också.
Ha en fin nyårskväll och ett gott nytt år! Allt gott önskar jag dig och din familj! KRAMAnnika - TACK för ditt ständiga support! Visst har vi tagit ett stort steg mot att få en förändring och till det bättre... Hoppas det håller i sig och du vet att det är vad jag önskar allra mest. Sakta men säkert kanske allt håller på att vända nu...jag vågar tillåta mig att tänka tanken.
Allt gott önskar jag dig och din familj Annika och jag hoppas att DIN önskan går i uppfyllelse också!
Varma kramar från mig.UllaMona - Hur det än är med den saken så vet jag i alla fall att vi själva har makten att förändra och påverka mer än vi tror ibland.
Ofta har jag fått kraft och ork som jag inte trodde fanns kvar alls.
KRAMAR och Gott Nytt År till dig där uppe!Sabina - Jag skulle ha tryckt på deleteknappen och skippat det här inlägget om jag hade vetat att du skulle bli ledsen i dina vackra ögon! ;-) DU vet ju också hur man kämpar för sitt barn på ett sjukhus. Alla slitsamma möten med experter som tar på krafterna... Du är också en fighter Sabina! Inte ger vi upp....aldrig.
Jag önskar dig och din härliga familj allt gott och ett Gott Nytt 2009! Massor av kramar till dig.Humlan - Ja nu ser vi framåt Humlan! Planera in en cmp i Gamla Stan och lite annat kul. Gott Nytt År- kram från mig.Rosvik - Nu har jag tagit fram kartboken och kollat in både Abisko och Kalix....vad sjutton fick jag Kalix ifrån? ;-)
Kram och Gott Nytt År....ha en fin nyårskväll allihop där uppe!

mossfolk sa...

Många varma tankar har sänts mot huvudstaden under året. Och jag tycker så mycket om din blogg!
Önskar er ett riktigt Gott Nytt År med mycket glädje och få sjukhusbesök!
Stor nyårskram till dig! Och Lurvig hälsar förstås till Roxy ;)

londongirl sa...

BETTANKAX - :-)) Vad glad jag blir att se DIG här! Gott Nytt År! Det kommer att bli en alldeles speciellt år för dig ju! Jisses vad vi väntar redan på den där babyn eller hur? :-)

londongirl sa...

Mossfolk - Du och Bettankax ni kom i mellan här...
Tack snälla du för dina tankar! Det värmer så att läsa dina ord!
Jag önskar dig allt gott också år 2009! Hoppas det blir ett riktigt bra år för dig och Lurvig!
Tack detsamma om din blogg! KRAMAR från oss till dig och Lurvig.

PGW sa...

Gott nytt år till dig och hela flocken! Låt oss äta fler citronmarängpajer i år! (Apfelstrudeln såg helt OK ut också ...)

londongirl sa...

PGW - Gott Nytt till dig också och du jag hoppas att fukten torkar upp snabbt! Du har mail.

anna of sweden sa...

Och ett riktigt Gott Nytt och Friskt År till dig och de dina!
Kram!

HusEtt sa...

*kram* Vet inte vad det är med mig ikväll men bloggarna jag läser framkallar så mycket känslor och åter igen när jag läser här hos dig så blir jag tårögd! Önskar dig, alla de dina och änglar ett verkligt Gott Nytt År! *kram igen*

londongirl sa...

Anna of Sweden - Ett riktigt Gott Nytt År önskar jag din och din familj också! Kram
HusEtt - Ja Tina....kanske är det så att Nyårskvällen är en kväll som framkallar en massa tankar och därmed också känslor...
Nu önskar jag er ett riktigt Gott Nytt År igen och massor av lycka till med ert projekt! Du vet att jag hänger med och följer det hela. KRAM till er och katterna!!

LindaLotta sa...

Åh Londongirl... Jag sitter här och är alldeles tårögd.
Goaste vännen!
Jag önskar er så mycket gott inför 2009 så du kan inte ana!
Var rädd om dig och vila dig mot ängeln ibland, eller så ofta det behövs.
Vi är många som kan rycka in som backup...
Kramar

Bloggblad sa...

Jag vet... och av samma orsaker skriver jag inte nån årskrönika... utan hoppas att nästa år blir bättre. Känns lite som när man fick ny skrivbok i skolan: Den här ska jag skriva vackert i, och inte skrynkla till.

Jag hoppas också att vi kan få en egen pratstund nångång, jag åker ju upp till stan lite då och då, jag säger till nästa gång!

Så hoppas vi att våra skyddsänglar orkar med oss... vi är nog rätt många som behöver dem.

StrandMamman sa...

Gott Nytt År Lisbeth!
Är inne på din blogg för första gången, har surfat runt på sidorna och har beundrat alla dina fantastiskt vackra bilder från såväl Stockholm som skärgård och av söt hund och lurviga katter, och ett jättesött barnbarn :) Har förstått att du haft ett jättejobbigt år, jag önskar dig kraft och ork och ett bättre år 2009!

londongirl sa...

Lindalotta - Men kära vän nu blir jag rörd här...Du är världens goaste! TACK för att du finns Linda!
Kramar i massorBlogggblad - Ja jag vet och jag tänker mycket på er ska du veta. Jag hoppas detsamma som du.Strandmamman - Varmt välkommen hit! Det är alltid så roligt när nya bloggare tittar in här också. jag önskar dig ett riktigt Gott Nytt år!

Eleonora sa...

Sötaste Londongirl, först och främst tack för dina rara ord hos mig, de värmde!

Ser att ditt summerade 2008 inte varit så lyckat hela tiden med mycket sjukhusbesök och oro. MEN att du fått glädjen att uppleva ett nytt litet barns ankomst! Det är något som i det närmaste överträffar allt i lyckoväg.

Allt gott för 2009 önskar jag dig och många nyårskramar

londongirl sa...

Eleonora - Tack för dina snälla ord! Ja det är helt förunderligt vad mycket lycka ett litet barn kan ställa till med. :-)
.....och kärlek.
Jag önskar dig allt gott också på det nya året!
Varma kramar från mig.

wholesale jewelry sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
云南信息港游戏 sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
superior sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
londongirl sa...

SUCK! Tre spam efter varandra här. Såklart jag tar bort dem.