onsdag, december 10, 2008

Vad är väl en bal.....

Nej det blev inte någon dans i gyllene salen i kväll för min del. Det blev en lugn kväll på hemmaplan istället. Borde ha kokat knäck och lagat julköttbullar, men istället åt jag en god middag och drack ett glas vin. Julstöket får vänta till en annan kväll.

14 kommentarer:

Per sa...

Inte för mig heller...det var länge sedan man fick gå på Nobelmiddag med en tjusig dam i långklänning. T o m TV uppmärksammade det då! Kram

Elisabet sa...

Ja, här blev det däremot Nobelfestligheter, sittandes i soffan Ektorp.

Två glas vin till också.

Sen somnade jag gott.

Annika sa...

Låter skönt det, tycker jag. Jag har inte sett en enda bild från firandet, än så länge. Dags att börja plöja svenska tidningar och en del modebloggar så man kan hålla sig au Jour med den stora festen. Den är ju alltid så fin!!
KRAMAR!!

Anonym sa...

Hej
Jag bänkade mig i stolen för att se på nobel-middagen men blev så besviken att jag gick med en gång. Är det någon fler än jag som tycker det förtar elegansen då reportrarna tillåts att springa mellan borden och intervjua middagsgästerna??? Jag tyckte det var helgerån då jag tycker det ska betraktas på avstånd om man inte sitter med vid bordet.

Angående julpynt så skjuter jag det framför mig. Snart blir det stressigt är jag rädd. Avskyr detta pyntande mer och mer för varje år av den anledningen att jag får svårare och svårare att hitta igen mina saker :-( . Kan det bero på ålder eller är det så att vi har för mycket bröte numera? Ska i alla fall försöka göra lite lussekatter nu för det är ju faktiskt redan Lucia och barnen kommer hem på besök.

Trevlig Lucia från mig/ Evy

Mildamakter sa...

Jag kom inte ihåg att det var Nobelspektakel förrän långt in på kvällen...och det gick lika bra det ;o)

LindaLotta sa...

Det lät helt perfekt!!
Jag kokar knäck idag... Nu börjar jag ångra mig, för nu är det dags att få i den i formarna :/
Kram

Humlan sa...

Ingen dans här heller ...
Vacker bild!

londongirl sa...

Per - Den där tjusiga damen hade en väldigt stilig kavaljer minns jag. :-)
KramElisabet - Haha ...då somnade vi gott båda två utan skavsår av allt dansande eller hur? ;-)Annika - Jag tycker det är roligt att titta på alla vackra klänningar och höra talen. Men i år kollade jag bara lite grann.
KramEvy - Jag såg som sagt inte så mycket. Men talen jag såg var bra.Mildamakter - Jag missade det mesta av festen den här gången jag med.Lindalotta - Fniss....ja det går an att koka den. Men sen när den ska i formarna får man plocka fram tålamodet! Bäst går det när man har trevligt sällskap tycker jag. :-) KramHumlan - Visst är Stadshuset väldigt speciellt där det ligger vid vattnet. :-)
Kram

Anonym sa...

Hej igen :D
Angående knäck: Min dotter kom härom dagen med förslaget att vi skulle hälla knäcken i ischoklad-formar i stället för i vanliga knäckformar. Då skulle det vara lättare att få ur dem och formarna skulle stå stadigare sa hon.
Är det någon här som kan säga mig om detta skulle fungera?

Hej från Evy som nu kommit igång med julbaket för fullt :-D

Elisabet sa...

http://www.steningevandrarhem.se/Assembler.asp?CustomerID=1871

Bloggträff/fest i Steninge Vandrarhem utanför Halmstad den 23:e maj 2009.

I all ENKELHET.

Träffas och prata och sånt.

Kram, kram.
elisabet

Klimakteriehäxan sa...

Äsch än är det väl långt till jul????

londongirl sa...

Evy igen - Det borde väl gå att göra så med knäcken. Jag har aldrig försökt själv förstås. Någon annan kanske vet?
Kul att du är igång med julpysslet! :-)Elisabet - OJ! Vad roligt! Ska kolla din länk också. KramK-häxan - Jaaa det ÄR långt....i mitt tycke alldeles FÖR långt. Jag vill ha jullov.
Nu ska jag iväg och fira Lucia med våra klasser på skolan. Sen ska föräldrar och barn bli bjudna på grötfrukost efter det. Puh!

Anonym sa...

Angående knäck...
om man penslar en bricka med lite smält smör och sen placerar ut knäckformarna så stjälper dom inte när smeten ska i
vet syster pyret som provat

Lycka till

londongirl sa...

Kära syster - Ja det där knepet har jag lärt mig också en gång av en som älskar knäck. :-)
Har du kokat någon än? Jag har inte gjort någon.