onsdag, december 03, 2008

Snärjigt på jobbet......

Det är lite mycket nu kan man säga. Almanackan är fulltecknad med allt som ska göras varje dag på jobbet. På grund av olika saker så har jag dessutom en massa utvecklingssamtal kvar så här i slutet på terminen. Jag har fyra lärarstudenter som krockade i sina kurser och nu ska handledas samtidigt. Pust! Det är inte utan att jag börjar känna mig som en urkramad disktrasa. Men nedräkningen har börjat......snart kommer det som jag längtar efter. *J*U*L*L*O*V*

32 kommentarer:

Evas blogg sa...

Så skönt att ledigheten snart stundar. Håll ut! Och vilket fint fönster du har lagt in. Tror att tomten har det lika snärjigt som du just nu :-)

Det Mörka Hotet sa...

Det är därför glöggen dyker upp just i december - så att vi skall orka året ut: skål!

Det Mörka Hotet sa...

PS Vill bara tydliggöra att jag endast nyttjar alkohol under speciella omständigheter - och varje dag är speciell: jippi! DS

Annika sa...

Håll ut, L!!!
Snart är det verkligen LOV!!
Jag njuter iallafall fullt ut av din underbara present!! TACK än en ggn!!
KRAM!!!

smulan sa...

Vilken fin tomte som klättrar upp på rep!:) Och så fint fönster - är det ditt?
Ta´t lugnt - ta en glögg!:)
Allt gott / Smulan

Morgondimma sa...

Jag kommer vara så tokmycket ledifg i december så jag har nästan jullov jag också

Humlan sa...

Håll ut!
Snart är det slut!
Kramar

mossfolk sa...

Oj, jag som har dåligt samvete för att min handledare måste ha EN lärarstudent överhuvudtaget.
Men det välförtjänta jullovet kommer snart!

Gunnel sa...

Hej!!!
Ja du nog är det lite mycket att göra så här års. Utv.samtalen...dom klarade jag i måndagskväll...skönt!

Vet du vad jag har gjort...nej hur ska du kunna veta det förresten:O)

Du vet att det lite mycket omkring mig just nu...ännu mer har det blivit som oroar...men men...jag har bett att få gå som husvikarie när den andra slutar här efter nyår någon gång. Då slipper jag allt det som är omkring barnen och kan bara focusera mig på de små liven. Jag hoppas och tror att det kommer att bli både roligare och lättare.
Min chef sa så här att om det nu blir så så är det ok att gå in i ett arbetslag igen...när det öppnar sig en lucka. Det kan ju vara skönt att veta ifall jag ångrar mig.

Ha det nu så gott och du...visst ska det bli skönt med lite ledigt :O)

Hedgren sa...

Ja, nu är det snärjigt! Men ta sikte på julen och simma lugnt!

HusEtt sa...

Jullov låter helt underbart :-)

trucken sa...

Kul att träffa dig och kidsen idag! Och skönt att det blev tjänstledigt en termin till. Det finns tydligen änglar på fler ställen än i fönster. :) Härda ut resten av terminen (glöggförslaget var bra) och ta nya tag efter det välförtjänta lovet sen.

Kram

Anonym sa...

Trevlig advent önskas dig från mig.

En undran: Den där tomten som klänger på din (?) balkong, klarar en sån alla väder? Tycker de ser så kul ut och skulle vilja ha en sådan på min balkong också. Men den skulle bli väldigt utsatt för regn och blåst här på landet så kanske det inte funkar.

Hej från Evy

Bloggblad sa...

Vi håller ut!
Jag kom på mig själv idag med att tacka ja till ytterligare en luciaspelning som jag tackat nej till... de två lärarna bad på sina bara knän och mutade mig med smicker och löften om vin.... och de ska bära det tunga elpianot och... jag kunde t.o.m. få byta till mig lite komptid...

Jag nöjde mig med smicker, vin och bärlöfte...

Sabina sa...

Men ååå vännen, du måste ju ta det lite lugnt oxå. Som sagt tur jullovet kommer så att du (ja och jag) får vila, längtar så.
Ta hand om dig.
Bilden är kanonfin.
Kraaaaaaaaaaaaaam

londongirl sa...

Eva - :-) Ja tomten och jag har fullt upp nu. Nu är det faktiskt inte långt kvar till jullovet.DMH - Ja du har säkert rätt! Förr tyckte jag inte om glögg. Föredrog Gluwein hur det nu stavas. Men nu så finns det så många goda glöggar som inte är så himla söta. Jättegott.Annika - Jag håller ut. Så lite tid kvar och så mycket att göra bara. Vill inte att barnen ska ha för mycket skola sista veckan. De ska ha mysigt och känna att jullovet är på gång. Det blir julmarknad i Gamla Stan, Lucia och julpyssel. Traditioner är viktiga i skolan också.
Jag vet att du njuter av tidningarna för vi är ju lika där. :-) KRAMSmulan - Nej det är inte på min balkong. Men visst ser det mysigt ut när tomten är på väg upp till ängelfönstret. Ha det gott du med!Morgondimma - Vad skönt! Vad ska du göra? Någon mer tripp till Hufudstaden i sikte? Mera citronmarängpaj?Humlan - Det låter som du grötrimmar! :-)) Men det är klart jag ska hålla ut....är bara lite trött.Mossfolk - Vet du att mina studenter och barnen är det som gör att jag får energin! Vi har så himla roligt ihop. När jag handledde studenterna efter deras lektion häromdagen så satt vi och skrattade så tårarna rann. Jag hoppas verkligen att du har en bra VFU och att du tar för dig allt vad du kan på din skola. Passa på! Tänk på att handledaren är till för din skull! Inget dåligt samvete ska du ha. :-)Gunnel - NU blir jag så himla glad när jag får ett livstecken från dig här!!! Tänker så mycket på dig. Ofta. Jag tror att det där du görnu på jobbet är jättebra. Jag gjorde en liknande variant för några år sen.
Kommer du kunna vara ledig något i jul?Hedgren - Ja siktet är inställt och nu gäller det att ta en dag i taget. Det är bara det att varje dag i almanackan innehåller mer än någonsin. Puh!HusEtt - Det är ett ovanligt trevligt ord tycker jag. :-))Trucken - Visst finns det änglar när man behöver dem! När du klev in i matsalen idag så gick ett sus genom hela klassen. När de sen lämnade sina platser och tallrikar och sprang fram till dig allihop och kramade dig så blev jag så varm i hjärtat. Jag kände att jag nog har världens mest underbara arbete som får ha just de där barnen. Vilken känsla det var att se deras glädje när du kom. Du vet att du är saknad och älskad.
Jag är så glad att du fick förlängt tjänstledigt och inte behövde säga upp dig.
KramEvy - Nej det är inte min balkong tyvärr då skulle jag veta mer om tomten. Men jag tror nog att du skulle kunna ha en sån hos dig också. Den är härlig tycker jag.
Ha det gott du med!
Bloggblad - Att spela för vin är inte fel det har fler storheter gjort. :-))
Lycka till med alla Luciatåg!
Humlan -

londongirl sa...

Humlan - Nu blev det något konstigt här ovan. Ditt namn kom med på slutet igen och jag trodde först inte att jag svarat dig....men jag orkar inte ta bort allt igen och ändra. Kram


SABINA - Du smet mellan här när jag skrev. Jo men visst tar jag det LUGNT också. Jag somnar i soffan varje kväll.....tidigt! ;-)

KRAMEN

Lallis - liv och leverne sa...

Det är fördelen med denna delen av året n är man jobbar på skola. Jullov. Underbart! :)
Ja. Sedan är det ju iofs sommarlov och andra lov. Men detta är ltie extra tycker jag.
KRAM och lite extra energi försöker jag skicka med. Märkte att jag hade lite över. *s*
/Lallis

Sabina sa...

Du har en utmärkelse att hämta hos mig..
Kramkram

Cliff Hanger sa...

Du får göra som tomten på bilden: Hang in there!

Det Mörka Hotet sa...

Likadant med cider: gissa om jag blev överlycklig av att hitta god engelsk cider som är av den torra sorten - istället för den saftsöta som är poppis i Sverige.

Klimakteriehäxan sa...

Jag vill också ha jullov. VILL VILL VILL ha jullov!

londongirl sa...

Lallis - Just jullovet är speciellt tycker jag. Det ska bli skönt att hämta andan lite.
KramSabina - Åh vad GLAD jag blir!! :-))Cliff Hanger - :-)) Ja det får jag. Det ska nog gå nu när nedräkningen har börjat.DMH - Finns det? Har du något gott tips? Jag tycker oftast att cider är för sött också.
K-häxan - Du kan väl fixa till ett! Jullov borde alla få. Mera jullov till bloggarna! Ska vi gå ner med plakat på Sergels torg och demonstrera? ;-)

jill sa...

Mina nio dagars ledighet hägrar också. Men idag känns de fasligt långt borta.

Nässelblom och choklad sa...

Det är väl typiskt att allt ska bli klart och så mycket händer och ska göras den här tiden. När man helst av allt vill hinna ta det lugnt och bara njuta lite av bakning, pyssel och vänner. Men det får väl bli någon annan gång. snart är det jullov! Ha en skön helg!

Marskatten sa...

Vilken underbar bild! Är det ditt fönster?
Hoppas verkligen den ljuvliga ledigheten kommer snart och lång blir den i år också, underbart!

Gunnel sa...

Jo jag hoppas på att det ska bli några dagar. Har jag tur blir det ifrån den 22 december tills trettondagen har varit...men kanske jag måste jobba någon dag. Men lite ledigt blir det hur som helst. Tänkte jaga lite jumprar på rean...:O)

Klimakteriehäxan sa...

Men nu när det är helg får du väl nån minut till dej själv? hoppas jag!

LindaLotta sa...

Om det är du som hänger i det där snöret så ser du till att ta ett ordentligt tag min vän!
Du får inte trilla på målsnöret, utan nå hela vägen fram, med hälsan i behåll, glöm aldrig det.
Stor kram.

londongirl sa...

Jill - Men det kommer säkert att gå fort. SNART är vi där! Håll ut du med!Nässelblom och choklad - Så typiskt! Men mitt i allt så ser jag till att baka, lyssna på julmusik och hitta stunder för mys på hemmaplan. Det tycker jag är viktigt när det är en sån cirkus på jobbet. Ha en skön helg du med!Marskatten - Nej det är inte mitt fönster. Det är ett fönster på Kungsholmen. Lång ledighet känns så välbehövligt nu.Gunnel - Det låter ju bra. Hoppas du slipper hoppa in och jobba! Ha en skön helg vännen!K-häxan - Helgen är fullspäckad med program. Men allt är trevligt och jag ska nog hinna pusta ut mellan varven.Lindalotta - Nej inte är det jag heller! ;-) Jag tror varken tomten eller jag vill byta jobb med varandra just nu.
Men du har så rätt....det gäller att inte snubbla på målsnöret!
Varm kram till dig!

gunilla sa...

Ja, skolans värld (liksom på många andra ställen)är heltokig så här års. Jag har inte hunnit börja med mina utvecklingssamtal ännu! Har de första på torsdag! Tur att jag inte har många elever som är omyndiga...Ta det lugnt och var rädd om dig!

londongirl sa...

Gunilla - Min almanacka ser helt hysterisk ut. Det är skrivet kors och tvärs och pilar hit och dit. En enda dag före jul har jag sparat helt tom....vi får se om jag klarar att hålla den tom hela tiden. Om jag gör det så är den min helt och hållet. ;-)