fredag, november 28, 2008

Snart advent....

Nej snön blev inte kvar till första advent tyvärr. Det hade varit lite mysigt förstås. Det är bara att hoppas att den kommer tillbaka snart.

Min vecka har varit intensiv på jobbet. Massor av saker som skulle göras med utvecklingssamtal och föräldravecka. Många föräldrar var på besök och det är alltid väldigt trevligt att ha dem med. Så skönt också när de kommer och säger att de uppskattar mitt arbete med barnen. Det värmer.

Har inte hunnit fixa fram ljusstakar och stjärnor än så nu blir det att leta i förråden. Det tar tid att få ordning på alltihop för det är många fönster här hemma. Det ska bli så mysigt när det är klart.

Tänk att det redan är första advent i helgen! Vart tog november vägen?
Har ni börjat tänka på julklappar än?

30 kommentarer:

Evas blogg sa...

Här är det snö, fast isig sådan. Halt så man knappt tar sig fram på trottoarerna. Men fint med det vita som lyser upp. Julklappar, köper inte så många men jag har tänkt till så jag vet vad jag ska köpa. och det ska ske så snart som möjligt, innan rusning och trängsel börjar. Måndag morgon kl. 10.00 tycker jag låter som en lämplig tid. Önskar dig en fin första advent!

Lallis - liv och leverne sa...

Jag har tänkt på dem. Julklapparna . Det är ungefär där jag är nu;)
Kram Lallis

Panter sa...

Snö första advent det får vi fortsätta att drömma om. Några julklappar har jag ordnat och det känns skönt.
Visst känns det extrabra när föräldrar visar sin uppskattning. Du är säkert värd en hel massa beröm.
Trevlig advent! Nu står kalenderljuset på köksbordet.

Sabina sa...

Japp jag har varit ute en liten sväng idag med min pappas fru, trevligt men jobbigt, huvudet jobbar på för fullt.
Inget julpynt uppe ännu, det får nog bli i morgon kväll el ev söndag=)
Kraaaaaaaaaaaam å trevlig helg.

mossfolk sa...

Vilken mysig bild! De flesta julklappar är planerade. Några ska inhandlas i helgen, några ska beställas och några måste tänkas ut.
Ha en riktigt bra helg!

stella sweden sa...

Jag ser sååå många fönster där jag bor som mitt i en storstad som i den där filmen jag bloggade om med Grace Kelly? O det är såååå vackert med alla glimmande stjärnor! Julklappar näää det blir nog litt smått med det i år...att bli singelkvinna o flytta innebär att ALLT av nödvändigheter måste köpas in O det känns ändå bra att inte ha pressen på sig att köpa MÅNGA presenter utan bara en liten symbolisk gåva till alla!
Kram på sig i huvudstan!!!

PGW sa...

Jag köpte de sista idag. Ja ni får ta på mig.

;-)

Humlan sa...

Undrar du också var den där låånga, mörka novembermånaden tog vägen, jag hänger inte riktigt med i svängarna, tiden flyger och jag försöker hinna ikapp.
Just nu vet jag inte alls när /om det blir någon advent och jul, men jag jobbar på det ...
Kramar

Elisabet sa...

Å, jag har, tack vare tips från en bloggare, köpt sååå finurliga julklappar, men frågan är väl om mina barn kommer att uppskatta dem lika mycket ..-))

LindaLotta sa...

Inte en enda julklapp, inte en enda stjärna, inte en enda ljusstake, inte en enda ängel...

Fast idag har jag köpt massor av hyacinter och gjort ett stort arrangemang på ett stort fat, så blir det inte mer så ska blicken vara riktad mot brickan :)

Nä, jag ska bädda ner mig strax för imorgon ska fönsterna putsas för sen ska de där stakarna upp!
Så det så :)

HusEtt sa...

Håller med vart tog november vägen. Tiden rusar verkligen just nu, både på jobb och hemmavid. Kul att föräldrarna kommer och säger att dom uppskattar ditt arbete. Men på något sätt så blir jag inte förvånad :-)

Cliff Hanger sa...

"Vart tog november vägen?". Vi är ju I november...

;-)

anna of sweden sa...

Ja, var tar tiden vägen? Egentligen? Det var ju nyss sommar! Mysig första advent till dig!

smulan sa...

Julgranen, som hämtades och ställdes i ordning igår lyser så vackert ute, adentsstakarna likaså. Ganska mysigt trots allt. Mycket snö - 15 grader kallt. Inte lika mysigt.
Julklapparna...? Tja..

En fin advent!

londongirl sa...

Eva - :)) Måndag morgon kl 10:00 låter faktiskt som en bra tid. Mycket bättre än att trängas på helgen i affärerna. Önskar dig detsamma!Lallis - låter som du och jag har kommit lika långt. ;-) KramPanter - Visst hade det varit fint med lite vitt på marken. Tack för dina snälla ord! Kalenderljus på plats här med. :-) Ha en fin första advent!Sabina - Det är mysigt med trevligt sällskap när man ska handla. Rosvik och jag brukar ha en riktigt shoppingdag innan jul som slutar i trötta fötter och taxi hem.
Trevlig helg! KRAMMossfolk - Tack! Kul att du gillar bilden. Beställa julklappar låter bekvämt. Trevlig helg du med!Stella - Klokt av dig att tänka så. Det viktiga är ju omtanken inte prislappen på paketet.
Kram på dig där nere på ön!PGW - ÄR det sant!?? Imponerande!!Humlan - Jobba inte för hårt bara! Det BLIR både advent och jul hur man än gör. KRAM på dig kära Humla!Elisabet - Det där låter riktigt spännande. Kan du inte avslöja var och vad? Det kanske är ett tips du kan dela med dig av?


Linda-Lotta - Likadant här. Men det blir dagens uppdrag att få till fönster och ljus. Blommor ska jag hämta på Ulriksdals Slottsträdgård också.HusEtt - Men jag kan förstå att tiden går fort för er som bygger och fixar! Skönt att se att ni har tid för ett glas gott vin ibland.
Ja det är verkligen fint att få höra av föräldrar att de uppskattar det arbete man gör. :-))Cliff Hanger - Men vad du ÄR petig!! ;-) Typiskt dig...men det MESTA av november är ju slut eller hur???
KramAnna of Sweden - Men om det går så där fort så är det väl snart sommar igen? Vi ska bara ha lite jul först. :-)
Hoppas du får en trevlig första advent!Smulan - Åh vad fint det låter! Kan du inte skicka ner lite snö hit? Nu får jag julgranslängtan när jag läser vad du skriver.
Ha en fin helg!

Det Mörka Hotet sa...

Jag tycker det är skönt att november snart är slut - har aldrig varit någon toppenmånad för min del.

Julklappar? Nej, det brukar jag ta efter Lucia och i år verkar det dessutom bli rea på sina håll, bra!

londongirl sa...

DMH - Jag tycker också att det är skönt att november snart är slut. Om man bortser från det vackra snövädret som kom på besök så var den alldeles ovanligt grå. Låter som du har din strategi kring klapparna klart. :-)

Annika sa...

Ja, suck...Typiskt, och inte oväntat, att snön försvann.
Oh well...vi ska hoppas att den kommer tillbaka snart.
Jag har inte köpt många klappar ännu, men det SKA jag göra. Måste skicka det som ska skickas till Sverige SNARAST!!
Idag ska jag börja pynta och greja härhemma...KUL!!
KRAM!!

Hedgren sa...

Adventsstaken är pyntad och första julklappen inhandlad! Jag är på G!!!!

Vonkis sa...

Inga julklappar inköpta ännu men Pale Green Woman har lagt upp en helt livsfarlig länk hos sig så snart har jag nog använt hela julklappsbudgeten där...

UllaMona sa...

I min familj drar vi lott om vem vi ska köpa till, alltså alla får EN julklapp. Jag har köpt julklapp till den som föll på min lott.

I familjen finns inga småbarn ännu, det blir nog annorlunda den dagen vi har barnbarn, med många paket till de små.

Kram UllaMona

Mildamakter sa...

Ja, för en gång skull så har jag startat med juklapparna i tid. Jag har stickat lite strumpor och halsdukar i god tid och är t o m färdig med dem, och det känns riktigt bra :o)

londongirl sa...

Annika - Visst är det typiskt att snön smälte bort igen! Det var sanslöst vackert så länge det varade. Jag hoppas så på en vit jul.
Men man får göra mysigt inomhus istället. KRAMARHedgren - Seså, inte illa! Jag är faktiskt också på G. Men kanske bara ett litet g. ;-)Vonkis - Jag vet! Jag såg den länken och har redan hittat saker där. :-)Ulla Mona - och vårt enda lilla småbarn är så litet och har redan så mycket saker....men hon ska få sin första nalle av farmor i alla fall. Inköpt i London. :-)Mildamakter - Åh vad duktig du är!!! Jag önskar att jag kunde sticka sockor. Min mamma stickade alltid såna till mig och min familj när hon levde.

Panter sa...

Har du pyntat klart? Jag är halvvägs. Har hämtat mossa från skogen.
Du har en award att hämta hos mig.

Rosvikstjejen sa...

Nja tänkt på julklappar har jag väl men jag väntar med inköp tills vi har vår julklappsköpardag.

Jag tycker att det är så jäkla tråkigt att all snö bara försvann. Why WHy WHY

puss o kram

Bloggblad sa...

Det blir inte så mycket julklappar, vi drar ner på dem varje år, det blir bara ett par små paket till var och en eftersom det är en kul grej - men några större pengar lägger vi inte på det.

Per sa...

Julklapparna i år är att gå ut tillsammans och shoppa i mellandagsrean.

Annika sa...

Världens bästa L!!! TACK..TACK...TACK!!! Om du visste vad glad jag är över din fina gåva!!
Imorrn bloggar jag ut så att alla får se!!
Har mailat dig!!
KRAMAR i massor!!!

Klimakteriehäxan sa...

Fick du fram alla stjränor och stakar? Jag har fortfarande några kvar att armera, fast det redan är måndag!

londongirl sa...

Panter - Allt i fönstren blev klart men sen är det bara lite blommor på gång här. Tack snälla du för din award!!! Blev så glad. :-)
Rosvik - Jag håller på att bli galen på allt det mörka! Jag vill ha SNÖ! Men på lördag ska vi ha kul. Hur mysigt som helst ska det bli! Längtar! Kramar till dig.Bloggblad - Klokt av er tycker jag. Vi tänker så varje år men sen blir det mer än vi tänkt i alla fall.Per - Det är väldigt ekonomiskt att göra så. :-) Men jag är inte bra på att springa på reor. Gillar sommarens NK-rea men inte annars. KramAnnika - :-))! BRA att det äntligen kom fram. Det där rackans ljuset gjorde att det tog tid. Hittade det inte först. KRAMAR till digK-häxan - Armera?! ;-) Ja du kanske kan komma hit och fixa takterrassen för den blev inte klar. Här hinns inte mycket på vardagarna nu. Jobbet tar all kraft. Pust!