söndag, november 23, 2008

Snö i november....


På hundpromenaden runt Skeppsholmen tidigt på morgonen tänker jag att den här snön kanske inte kommer att ligga kvar nästa vecka. Det ska visst bli varmare var det någon som sa. Därför skyndar jag mig att lägga in en bild på Stockholm i snö nu när det är så vackert. För det tycker jag att det är. Det knarrar under skorna och ifrån en av båtarna kommer en doft av kaffe. En man går iland från en båt till sin brevlåda och hämtar morgontidningen. Vi hälsar godmorgon och jag tänker att det är så man brukar göra här längs kajerna när man träffar på de boende på båtarna. Det är trevligt och Stockholm känns nästan som en småstad här.


28 kommentarer:

Hedgren sa...

Hur kan du vara så morgonpigg och ta dig in till city för en hundpromenad... Imponerande!

Tankevågor sa...

Hedgren - Det är så otroligt skönt att gå längs Stockholms kajer och stränder på morgonen och se staden vakna. Sen landar vi i soffan både hunden och jag...hon sover och jag äter frukost och läser tidningarna.

mossfolk sa...

Ja, jag tycker att allt blir så mycket vackrare och alla tycks bli som mycket gladare av några minusgrader och lite snö!
Nu får den gärna ligga kvar, i allafall till efter nyår.
Och visst är det härligt som sådär längs kajen där folk ser varandra!

Lena sa...

Vitt och Vackert.
Såg på prognosen att vi här omkring kan njuta till och med onsdag. Så nu blir det till att planera tiden så att jag hinner njuta. Tack för bilderna, de är så rofyllda precis som din text.

Tankevågor sa...

Mossfolk - Håller med dig. Det är så mycket ljusare med snö och nu längtar jag till advent när man kan sätta upp stjärnor och ljusstakar i fönstren.Panter - Jaha då är det väl antagligen så här med. Trist om snön försvinner. Men man får väl passa på att njuta så länge det varar.

Humlan sa...

Dina bilder är jättefina och så stämningsfulla. Jag tog bilder både på snöfallet och snöiga tak i går, men jag har inte orkat lägga ut dem... så energisk är jag! ;-)

Det låter så mysigt med era morgonpromenader, jag kanske skulle testa det jag också... någondag.

Kram från Trött Humla

Bloggblad sa...

Så vackert! Morgonpromenad blir det högst en gång per sommar... men vid lunchtid har jag vaknat och då brukar jag gå ut. Vi har bara lite puder här och där, men isvindar har vi...

Klimakteriehäxan sa...

Klart vackert att titta på. Men oj som det blåste när jag stack ut näsan!

Tankevågor sa...

Humlan - Men det ska i alla fall bli trevligt att få se bilderna när din ork återkommer. ;-)
KRAMARBloggblad - ISvindar har vi med och riktigt starka sådana. Det ska bli storm sägs det ikväll. Just nu snöar det och snöar och snöar....K-häxan - Kom just hem och nu vill jag inte ut något mer i kväll. Burr så blåsigt och kallt!

Elisabet. sa...

Jag minns en långpromenad från city, längs stranden .., till dottern som då bodde på Kungsholmen.

Åååå, det var så otroligt vackert och avkopplande att vandra där nästan i ensamhet!

UllaMona sa...

Morgonstund har guld i mund...jag skulle inte vilja sätta mig ner och ro iväg i den lilla båten...men den är fin.

anna of sweden sa...

Åh, så vackert!
Stockholm ÄR vackert - oavsett årstid.

Anonym sa...

Vackra bilder, jag räddade mej från snöstormen i går kväll, sonens finalkonsert i Berwaldhallen, men hann se den fina julskyltningen i Stockholm.

Eleonora sa...

Söndagsmiddag på Ulriksdals Wärdshus - jo jag tackar jag! Och härlig promenad vid kajerna på Skeppsholmen - inte dåligt! Du har det gott och trevligt hör jag. En fortsatt skön och fin vecka önskar jag dig och stor kramis

nilla|utanpunkt sa...

Hej Londongirl...i Stockholm! Jag är en stockholmstjej som flyttat till England (och är i London rätt ofta). Kul med lite glimtar av min gamla hemstad, och i snö dessutom. Ha det gott!

Annika sa...

Men vad HÄRLIGT!!!! BARA SÅ BÄST!!!
Kanske snön redan nu är ett minne blott?
Det är så trist med Sthlm, att snön aldrig får ligga kvar ngn längre tid. Det är samma sak här i DC.
Men när den kommer är den ju så vacker!! Det gäller att plåta massor!!
Älskar knarret under skorna, underbart!!
Kram!!

Nässelblom och choklad sa...

Ja, det är helt annorlunda med snö. Väldigt fint och mysigt faktiskt. Fina bilder och härligt att få ta del av din promenad bland båtarna! Mycket annat trevligt här också som jag missat, goda biscotti till exempel....

Anita sa...

Jag tycker om fotot av den lilla snötäckta båten!

Anonym sa...

Jag tycker så om när det ligger ett litet snötäcke på världen utanför!
När det knarrar under skorna, som du säger, när det ryker om andedräkten, när det stelnar i näsan, när solen står lågt, lågt men ändå lyckas värma lite i ansiktet.
Jag gillar vinterhögtryck!

Marie sa...

Visst är snön fin! Skeppsholmen blir min nästa adress om jag får drömma lite. Tänk att bo på båt mitt i stan. Visst borde man testa ett tag!

Tankevågor sa...

Elisabet - Låter som en skön promenad eftersom du har den kvar i minnet.Ulla-Mona - Ja det är något speciellt med tidiga mornar.Anna of Sweden - DET tycker jag med! :-)


Hannele - Vad kul att du hann se lite av glittret i Stockholm.Eleonora - Tack snälla du! Veckan blev riktigt bra så här långt. Ha det gott du med! KramCamellia - Trevligt att du hittat hit till min blogg! Nu ska jag genast titta in hos dig. :-)Annika - Nej det blev tyvärr som vädrerrapporten sa....snön försvann nu till helgen. :-(
Men gissa om det var vackert så länge det varade! :-)
KRAMARNässelblom och choklad - Roligt att se dig här igen. Biscotti är gott eller hur?


Smulan - Roligt att du tycker om bilden! den ser lite frusen ut den där båten tycker jag.Marskatten - Håller med dig. Det är så vackert när vintern är just så som du skriver.Marie - När jag går där längs Skeppsholmen brukar jag också drömma om just det. Att bo på en båt där...det skulle passa mig perfekt. :-)

Kvinnan Aquarius sa...

Underbara bilder....men du lär få ta nya nu...;) Kramar

Tankevågor sa...

Kvinnan Aquarius - Ja för nu är snön borta. :(

Evas blogg sa...

Undrar hur det skulle vara att bo på en båt? Härligt vintriga bilder! Ligger snön kvar än?

Lilla P sa...

jag var så lycklig under snöovädret, trots alla som svor runt omkring mig. ÄLSKAR snö och vinter...och JUL! Knappt en månad kvar nu!

Tankevågor sa...

Eva - Nej den är tyvärr borta. :-( Det hade varit mysigt med snö till första advent.Lilla p - Låter som vi tycker likadant. Jag njöt verkligen av det där snövädret och alla våra skolbarn var så glada. Hoppas det snart kommer tillbaka igen!

Anonym sa...

Till och med jag som är allergisk mot snö tycker att det är trist att den försvann så fort.

Kram

Tankevågor sa...

Trucken - Till och med du!!? Klart att det inte är lätt att vara allergisk mot den vackra snön. Men det finns ju varma ställen du kan stoppa händerna i.....vantar tex.
KRAM