torsdag, april 30, 2009

Valborgsmässoafton

Idag har vi sjungit in våren på skolgården. Vi var några i personalen som övat lite på vårsångerna och bildat en tillfällig kör. Alla barnen på skolgården sjöng "Alla fåglar kommit ren" och sen hurrade vi för våren och flaggan fladdrade vackert mot den blå himlen.
Bilden är från ett firande på Skansen för några år sen. Det kommer säkert att se ut så där i kväll också. Det brukar vara en härlig känsla att stå där och se brandmännen....ähum, jag menar lyssna på när manskören sjunger.
Hoppas ni får en fin kväll och glöm inte varma tröjor när ni ska ut och titta på eldarna! De här kvällarna har ju en tendens att bli svala och så står man där i sin nya vårjacka och fryser.

20 kommentarer:

Annika sa...

Önskar dig en fin Valborg! Antar att ni är ute och tittar på en eld nu. Härligt!
Här firas inte Valborg, och jag kan inte påsta att den står på min sanna saknarlista heller.
MYSIGT med skolfirandet idag. Härligt, härligt att sjunga in våren...
HA NU en fin kväll med brandmännen, jum,jum ;-)))
KRAM!!

Kesu sa...

Detsamma till dig!

mossfolk sa...

Det är så fint och stämningsfullt med Valborgsmässoafton, brasan och körerna. Vi var vid Örebro slott och det var supervackert!
(fram till fyreverkerierna, Lurvig som aldrig brytt sig tidigare fick verkligen panik... nu blir det till att vara inne med många tända lampor på nyår)
Ha en jättefin helg!!!

Tankevågor sa...

Annika - Jag förstår att det inte känns så viktigt med valborg där borta för dig. Här är det lite mer som en avstamp att nu ÄR det vår. Kul att ha lite traditioner som hålls. Att få stå och lyssna på "Vintern rasat" och "Sköna maj välkommen" är härligt. KRAMKesu - Tack, tack!Mossfolk - Det måste ha varit otroligt fint där vid slottet. det ligger ju så vackert också.
Men vad JÄTTETRÅKIGT med Lurvig!!! Stackars honom och stackars dig! Han som aldrig brytt sig förut. Det var ledsamt. Vi får hoppas att det vara var den här gången och att det INTE blir samma panik vid nyår! Men fy vad jobbigt! Kram till er båda!

Ha en fin helg nu!

Gunilla sa...

Hos oss blev det inga eldar pga torkan men vi firade in våren i uterummet med ost och vin!

Klimakteriehäxan sa...

Det var faktiskt inte så kallt vid våran brasa, trots att jag inte stod så nära! Antar att ni njuter vår i skärgården nu? Här är det koltrastkonsert!

Unknown sa...

Hej! Hur lät det när ni sjöng för barnen?
Själva missade vi för första gången valborgsfirandet. Men vad gjorde väl det.
Bilden ger mig det jag behöver.

See u soon
kramisar

Bloggblad sa...

Här var det svinkallt nere vid Brunnen - men jag och familjen var mer än vinterklädda... såg andra som frös sig blåa i tunna sommarkläder...

Vi stannade inte till brasan, vi var bara på barnaktiviteterna med barnbarnet - tänk att sånt blir så extra kul när man har ett barn med sig! (Fyrverkerierna ser vi bättre från vår balkong än nere i parken!)

Christina sa...

Här firade vi i byn och kvällen var så pass varm att vi kunde sitta ute och grilla innan vi gick till brasan. Rena sommarvädret!

Tankevågor sa...

Gunilla - Det blev trevligt utan eld ändå förstår jag. Såg att på någon ort hade satt ut sin majbrasa i vattnet just pga den stora brandrisken. Smart.
K-häxan - Ja här blev kvällen inte heller så kall som jag trott först. Nej vi är hemma i civilisationen den här helgen och här är det också konsert av koltrastarna....morgon som kväll. :-)Rosvik - Det lät faktiskt bra när vi sjöng. Vi sjöng till och med i STÄMMOR! (och nu menar jag på riktigt alltså så att du inte tror att vi valde varsin tonart )
Kul att se dig här igen. Saknat dig.
KraaaaamBloggblad - Här ser man också fyrverkerierna bättre från vår takterrass. Vi hoppade över Skansen och firade in våren på annat håll i stan istället. :-)Christina - Visst ÄR det fantastiskt! Denna sommarkänsla som det plötsligt blev! Vi satt ute vid Djurgårdsbron och åt middag härom kvällen. 19 grader på kvällen!!! :-)

Per sa...

Du vet väl att "Vintern ra..." som egentligen heter "Längtan till landet" handlar om Grödinge?

Kram Per

Eleonora sa...

Och jag som trodde att du var på ön! Men dit kommer du ju förr eller senare i alla fall. Härlig vår söta Londongirl!!

Villa Nian sa...

För mig var det skönt med en extra dag ledigt :-)! Missade eldar och sånt.

Christina sa...

Londongirl: Ja, helt otroligt att man kan sitta ute och grilla en hel kväll i april. Vi fick sätta på oss jackor när solen gick ned, men det var ändå ljumt.

Anonym sa...

Har inte hunnit fira någon valborg eftersom jag har haft jobb hela helgen. Men visst är det härligt att värmen är här!
Kram
// PA

Tankevågor sa...

Per - Ja att den heter Längtan till landet visst jag men att det var Grödinge det handlade om visste jag inte! Jag var tvungen att googla på det nu också och läsa om det. Vad kul.....nu lärde du mig något nytt. :-) Kram
Eleonora - Det var så mycket annat som skulle göras den här helgen så det fick bli stan. Jag njuter ute på takterrassen istället. Kram på dig!HusEtt - Jag förstår att det är skönt med en extra dag så där. Jag kan tänka mig att ni hade fullt upp ute vid huset. Du vet att jag följer med i allt ni gör och fixar. Spännande är det. :-)Christina igen - Ja det är helt otroligt skönt! Det är verkligen sommarkänsla! Jag menar även på sommarkvällar tar man ju på sig en tröja eller jacka...
Härligt är det men nu vill jag att det ska börja regna lite snart. På nätterna i alla fall för det börjar bli så torrt.PA - Ja, jag läste ju att du skulle jobba den här helgen. Hoppas du hinner ta det lite lugnt mellan alla turer! Kram

Hanneles paradis på Hisingen sa...

Mysigt.
Här är det sommarväder.

Tankevågor sa...

Hannele - Visst är det härligt! :-)

Bloggullet sa...

Kul att du besökte min blogg.
Ha en skön söndag.
Kramar

Tankevågor sa...

Bloggullet - TACK-detsamma! :-)