torsdag, april 02, 2009

Hur gick det?

Den här bloggen behöver färg så nu får det bli lite tulpaner igen. Hur gick det igår, blev ni lurade? Jag blev inte det och tidningarnas aprilskämt var för lätta att genomskåda. Det är roligare när man får klura lite och undra om vilket som kan vara sant eller inte.

14 kommentarer:

cS sa...

Jag tror jag klarade mig. Tiden får utvisa ;-)
Härlig tulpanbild. /Claus

mossfolk sa...

Ja, jag tror också att jag klarade mig... eller så är det bara så att jag ännu inte upptäckt att något var ett skämt. Är ju så otroligt lättlurad :)

Evas blogg sa...

Nej här blev det lugnt med aprilskämt. Jag genomskådade tidningens skämt ganska så snabbt. Tulpaner är verkligen glädjespridare. Tror jag måste införskaffa en bukett.

Eleonora sa...

Vilka underbart vackra foton under Mist du lagt in!!
Vet du jag blev inte lurad igår, kanske mest därför att jag höll mig inomhus. Var trött efter min resa och så blev det ju till att packa upp och sortera min packning. Tack för din rara hälsning hos mig.

Det där med mistlurar tycker jag är litet skrämmande. Visst har jag hört dem under semestrar i Halland och kanske har jag sett för många gamla filmer som satt sina spår.Man fabricerar scenarion med krockar, grundstötning o div. otyg.

Tulpantiden är härlig. Nu gäller det nästan att frossa i dem och det är ju ingen svårighet. Även i trädgården börjar de sticka upp sina blad. Må så gott och kram

Sabina sa...

Mina favorit blommor=) Ja jag vart lite lurad igår men jag är å andra sidan lättlurad som sjutton, tur det bara är en dag om året man fååår luras=)
Kraaaaaaaaaaaam å ha en fiiiiin dag, nu tittar ju solen fram, yeeej.

Christina sa...

Tulpaner kan man aldrig få nog av :)

Nix, inte lurad igår.

Annika sa...

Inte en enda ggn...Jo, en enda av Karolina.
Jaja, nu är den dagen över, och jag missade alla eventuella skämt i tidningarna också...HAHA, så noga läste jag igår.
Fint med tulpaner.
KRAMAR!!!

Panter sa...

Helt rätt färg!

Tidningarnas skämt var rätt genomskinliga... ett var att Dolly Parton ska sjunga på den lokala allsången. Visserligen bor Bert här i kommunen, men... Jag tror inte att jag blev lurad, men man kan ju aldrig så noga veta.

Bloggblad sa...

Jag gick på skämtet i NT om att riva det gamla konserhuset i Hörsals-fylle-parken för att göra en större park och därmed få bort fyllona...

Det görs så många totalknäppa saker av maktgalna som vill ha "minnesmärken" över sin tid vid makten, så jag blev inte ett dugg förvånad.

Men när jag letade efter aprilskämt sen i tidningen, insåg jag ju...

Anonym sa...

Jotack, Marskatten blev lurad på jobbet.
Vi skrattade gott alla efteråt.
Vissa av tidningarnas påhott är lätta att genomskåda, men ett år, för sådär 4-5 år sedan, skrev vår tidning om en ny rondell som skulle byggas.
För att förhindra trafikkaos skulle man tillämpa vänstertrafik, enligt engelsk modell, osv.
Jag gick på det direkt! Satt vid köksbordet och hetsade upp mig över detta urbota löjliga och dumma beslut, men skrattade hjärtligt när jag fick reda på att det var ett 1:a aprilskämt.

HusEtt sa...

Funderade lite när jag hörde att man nu inte ska få placera uttag till taklampor i taket. Detta för att skydda elektrikernas nackar och alla dessa fallolyckor som händer när elektrikerna står och tittar i taket för länge.....Tyckte det lät rätt vettigt :-)

londongirl sa...

Claus - Jag är ganska säker på att jag också gjorde det....tror jag. ;-)Mossfok - Några barn i skolan försökte men det gick inte alls. De sa att rektorn ville att jag skulle komma till hennes rum. (Säkert jätteviktigt i deras ögon) men jag visste ju att rektorn var borta för dagen. :-)Eva - Tidningarna var som sagt lätta i år att genomskåda. Visst är det härligt med tulpaner och snart har vi dem ute i rabatterna.Eleonora - Mistlurar kan verkligen låta lite skrämmande. Det är ju ljud som ska hindra att det blir kollision på havet. För mig är det så förknippat med min barndomsö där jag växte upp. Vad glad jag blir att du tycker om mina "grå-bilder" och visst kan det vara vackert med allt det grå ibland. Hoppas du hade det bra på din resa! KRAMSabina - I vissa lägen är det nog lätt att lura mig också men inte den här gången. Tyvärr, jag kan tycka det är lite roligt. ;-) Ha det bra vännen min! KRAMChristina - Nej man kan faktiskt inte få nog av tulpaner. Nu finns det ju så många härliga sorter också.Annika - Bra jobbat av K då alltså! ;-) Jag läste om ett skämt där det handlade om att kungen och drottningen skulle hyra ut rum på Drottningholm för övernattning. Allt för att få in pengar till bröllopet. Inte för att man gick på det men det kunde väl vara en idé så många rum som de har. ;-)
Har du börjat packa än till er resa? KRAMARPanter - Ha ha ....ja det skulle vara Bert då att få till det! Man vet aldrig. :-) Han kanske tar det som en utmaning och försöker.Bloggblad - Det där skulle jag också kunnat gå på. Du har alldeles rätt i att det tas så många såna där beslut som man kan fundera över om de är så kloka.Marskatten - Ja men det är ju kul när man upptäcker att man gått på något. Det där med vänstertrafiken förstår jag att du retade upp dig på. Fniss :-)HusEtt - Ha ha ha :-)) Men åh, vad roligt!! Det kom ju i rätt tid för er förstås! Hann ni börja tänka i banor hur ni skulle sätta upp lampor i ert hus också??? Men visst kan man tycka att det skulle underlätta för hela kåren av elektriker. :-)

Elisabet sa...

Sent ute och läser, men ändå .. jag älskade Ystads Allehandas aprilskämt för något eller några år sedan, då dom meddelade ystadborna att Mariakyrkan skulle få ny inredning, sponsrad av Ikea, ja, församlingens ekonomi var förstås inte den bästa.

Det skulle bli bänkar Betlehem och predikstolen Halleluja.

Det enda synliga tecket på sponsringen, skulle vara en mässingplakett på ovan nämnda predikstol där Ingvar Kamprads namn skulle finnas.

Jag g a p s k r a t t a d e och förstod genast att det var ett skämt, men det var ett roligt sånt och många äldre blev våldsamt upprörda.

londongirl sa...

Elisabet - Ha ha det var roligt! :-) Tack för att du delar med dig av det minnet!