söndag, april 12, 2009

Liten rapport från ön....Påskägg på ön?


Hela dagen har jag varit utomhus i strålande solsken här ute. Havet glittrar och det känns nästan som sommar. Dagen har ägnats åt att sjösätta vår styrpulpetbåt och plocka fram utemöbler och vädra mattor. Det är så skönt att få öppna upp husen och släppa in sol och vind överallt.

I år hade vi fått nya hyresgäster på ön. Ett nyinflyttat par som aldrig bott här förut. Det var Herr och Fru Grågås. Jag råkade skrämma upp Fru Gås från sitt fina bo innan jag visste var hon låg. Men efter en tur ut på vattnet kom hon tillbaka och fortsatte att ruva. Så här är det på våren. Man får tassa på tå och gå lite försiktigt och lite omvägar när man väl har lokaliserat alla fågelbon.
Ibland dröjer det innan vi kan lägga i vår lilla eka för då ligger fru Skrak där under och ruvar på sina ägg. Jag skulle aldrig i livet lägga i en båt i sjön som fungerade som tak till en ruvande fågel. Nej då får man helt enkelt vänta tills ungarna är kläckta och hoppat ner i vågorna.

Nu ska vi se om det går att blogga från ön....snart går solen ner och månen rullar upp. Det ser ut att bli en fin kväll. Ha en skön fortsättning på helgen!

22 kommentarer:

Anonym sa...

Åh vad det låter idylliskt. Önskar att jag hade min egen ö där jag kunde smyga omkring bland ruvande fåglar. Eller kanske inte fåglar men ändå.
Bilden är super som vanligt.

Kram till er båda på ön

//LiMa
ps orkar inte logga in

Sabina sa...

Låter alldeles underbart det där=) Vilka fina påskägg=)
Ja dagen har varit fin lite kallare än igår men ändå solig sånt gillar vi.
Hoppas på ännu en fin dag i morgon.
Kraaaaaaaaaaaam

Bloggblad sa...

Så charmigt det låter!!! Jag nästan längtar tillbaka till den tid då vi hade stuga ute på Häradsskär... längst ut i havsbandet i Gryts skärgård. Hade det bara inte varit för alla transportproblem så...

Panter sa...

Låter toppen! Vad härligt att vara nära naturen.

LindaLotta sa...

Nu vet jag någon som är lycklig... En Londongirl...
Det låter så fridfullt hos er.
Vi har nog alla vår egen lilla bild av hur det ser ut hos er :)

mossfolk sa...

Åh, det låter alldeles underbart! Så skönt att kunna åka ut så där till en rofylld plats som är bara er.

Anonym sa...

Vad kul det är att få en rapport från ön!
Det har du inte gjort tidigare?
Så rara ni är som låter fåglarna vara ifred, när de ruvar under båten...
Hoppas fortsättningen på helgen (ja, snart slut, men ändå...) blir lika bra!
Kram

Humlan sa...

Har man en egen ö så måste man ju vara rädd om dess hyresgäster. Dessutom kan hyresgästerna bli våldsamma om man inte är det, det är inte roligt att bli hackad i huvudet för att man råkar komma för nära deras bon...

Det hörs verkligen hur bra du mår där ute och jag förstår verkligen att du njuter!
Kram

Fresia sa...

Vad trevligt att få ngr ord "från" ön. Man kan se det framför sig -hur ni går försiktigt och tittar på era gäster.
Håller helt med dig, inte kan man lägga i båten om ngn redan har lånat den en stund:)
Låter väldigt underbart och krafthämtande att vara på ön.
Varm kram

londongirl sa...

LiMa - Ha ha ...nej fåglar är ju inte din grej precis. Men här är det inte så farligt. Alla får plats. ;-)
Kram till er.Sabina - Vi har haft kanonväder här. Sommarkänsla faktiskt. Men idag (måndagsmorgon) så vaknade vi till dimma. Men det har redan blivit klarare så det blir nog en bra dag också. KRAM.Bloggblad - Nej jag vet ju att du inte tycker om att åka båt. Men det är svårt att komma ut till en ö på annat sätt. ;-)
Svävare? (Det har vi åkt några gånger) Helikopter kanske?Panter - Ja det är så otroligt skönt att vara här. Här är man ett med naturen faktiskt. Allt är så nära. Havet, väder och vind allt är här och nu.LindaLotta - Mmmm, det är sant. Lycklig är ordet! :-)Du känner mig.Mossfolk - Ja det är en skön plats att ladda alla batterier på. Här är det verkligen lugn och ro.Marskatten - Det här var bara en liten rapport. Ibland tänker jag att jag blir så tjatig om jag skriver om den här lilla öskärvan i havet jämt. Men jag älskar den här lilla ön. Så det blir nog flera "rapporter".
KramHumlan - Här ute är de inte någon risk att måsar eller så blir arga. De förstår att samsas om utrymmet. Men det här gåsparet blev lite överraskade att vi kom. De tyckte väl att de hittat ön före oss. :-)
Ja här mår jag så bra som du vet.
KramFresia - Här känner man verkligen av det där med kraftstunder. Jag läste om dem som du skrev på din blogg men fick inte iväg min kommentar hos dig. Men jag vet precis vad du menar med kraftstunder. Här kan jag hämta kraft och ladda om alla batterier.
Varm kram till dig också.

Humlan sa...

Ja du vet, varje år börjar man på nytt, och då var ju gåsparet först i år! ;-)

Här har varit en dimmig förmiddag, hoppas ni slipper vara insvepta i det gråa utan kan njuta av solen i dag också.

JULIE K sa...

....men du. Hvor glad blir man inte av en slik bild. Varm om hjærtat : )

Lallis - liv och leverne sa...

Det låter liksom alldeles underbart:)
Kram Lallis

Annika sa...

Underbart L!!!
Förstår att du njutit på ön!!
OCH det är klart att du måste se upp för alla små bon som finns överallt just nu.
Månen över havet...
Ja, det finns nog inte mkt som kan vara så vackert som fullmånen som lyser över havet...
Kram!!!

Klimakteriehäxan sa...

Men oj, har dom redan lagt ägg? Det låter i a f som om du har det riktigt härligt där ute på din ö!

HusEtt sa...

Vilken härlig rapport! Du är för underbar som tänker på djuren! *kram*

Eleonora sa...

Det här låter alldeles underbart och jag är jätteavundsjuk på dig som har möjligheten vistas i eget hus i Stockholms skärgård - det bästa som finns! Så nu är vintern utvädrad och ni kan se sommarhalvåret an. All lycka önskar jag er där ute på ön. Kramis

londongirl sa...

Humlan - Gäss är egentligen inte mina favoriter precis. De låter så om dem när de flyger och far. Men de här grågässen är ganska söta. Vi hade dimma på morgonen sen blev det solsken på förmiddagen så ALLA dagar var helt underbara. :-) KramJulie - Visst är det spännande med äggen med tanke på att det ligger små ungar där inne och väntar på att få komma ut. :-)Lallis - Det ÄR underbart! KramAnnika - Ja månen över havet....det är så vackert så man nästan glömmer att andas! Du såg den över havet i Karibien i helgen och jag över havet i Stockholms skärgård....samma måne. Alltid lika vacker. :-) KramarK-häxan - Ja och svanarna brukar lägga sig ännu tidigare. Jätteskönt att vara på ön. :-)HusEtt - :-) Jag tänker alltid på djuren...stora som små....vilda eller tama. KramEleonora - Tack snälla du! Att vara på ön är verkligen krafthämtande. Mår så bra att vara där vid mitt hav. Kram

Christina sa...

Åh så härligt det där lät :)
Det kommer att bli spännande att få se bilder från ön.

londongirl sa...

Christina - Sporadiskt kommer de där bilderna från ön men de kommer...
I gamla inlägg finns det fler förstås.

Kesu sa...

Usch, jag känner mig så tjatig när jag än en gång säger att jag faller pladask för dina bilder. Den här är så fint komponerad. De vita äggen i mitten, sedan är det en mild färgskala som ger en mjuk och fin inramning. Verkligen rofyllt!

londongirl sa...

Kesu - Jag blir så GLAD över ditt "tjat"! :-)) TACK!!!