tisdag, april 21, 2009

På gång....


Vi var flera som trodde att körsbärsträden i Kungsträdgården skulle slå ut i sitt rosa blomhav förra helgen. Men så blev det inte. Det har ju varit kalla nätter och kalla mornar så allt kom nog av sig. Men några kvistar med blommor fick jag i alla fall fotat. Jag gissar på att de slår ut nu till helgen istället. Om väderdamen på TV får rätt så ska det bli 17 varma grader på fredag. Låter mycket trevligare än de minusgrader vi hade här i morse. Jag längtar efter att kunna sitta ute på någon trevlig uteservering snart och de där varma kvällarna.

19 kommentarer:

Anonym sa...

Har sett blommande äppelgrenar och blommande syren, fast det är i
Höganäskrukan här på golvet,
tids nog kommer det ute,det är bra att vi får vänta så att inte allt kommer på en gång.

Linus hälsar att arbetsmarknaden
är lite kärv

anna of sweden sa...

Här håller det just på att blomma över. Nu ligger det små rosa och vita kronblad precis överallt. Oj, vad denna årstiden är vacker. Jag skulle vilja lägga lite av den i en burk för att ta fram när vintermörkret är som obarmhärtigast.

Christina sa...

Jag fick bilder från en vän och kollega som hade varit i Kungsan under körsbärsblommans dag i lördags. .

Min vän skickade bilder av en japansk kalligraf som skrev tecknet för körsbärsblomma, sakura om jag inte minns fel, knäböjande i Kungsan.
Det var isande kallt, skrev min vän, men jag önskade i alla fall att jag hade varit där.

Anonym sa...

Det finns nästan inget vackrare än blommmande körsbärsträd.
Det är så romantiskt på något sätt, färgen, formen, allt.

Snart snart kommer den sköna värmen och vi kan börja sitta ute och njuta!

Kram!

londongirl sa...

Kära syster - Ha ha ...ja det har jag också sett i år. Hälsa Linus att det säkert finns något jobb ledigt som bryggvakt(katt) på lilla ön. KramAnna - Ja visst är det vackert nu! :-) Tänk om man kunde spara tiden precis som du skrev...i en liten burk!
Då vet jag precis vad jag skulle spara....Christina - Jag tror att det blir jättefint i helgen. Men egentligen är de träden vackra även innan de slår ut....på mina bilder finns massor av MÖRKrosa svällande knoppar. En helt annan rosa än det blir sen när allt blommar. Här är så himla kallt nu.Marskatten - Ja nu hoppas jag på värmen kommer till helgen. Längtar efter den. Kram

mossfolk sa...

Ja, jag hoppas verkligen att den kommer till helgen, värmen. Så vackert med körsbärsblom... (och går man på universitetet och läser svenska för små barn, då relaterar man omedelbart körsbärsblom till Bröderna Lejonhjärta ;)

londongirl sa...

Mossfolk - Ja såklart....Bröderna Lejonhjärta! Just nu läser jag Mio min Mio för ettorna. Så spännande! :-)
Idag ska vi ut och ha utematematik hela förmiddagen. Det hade ju varit skönt med lite varmare väder...burr!

Humlan sa...

Underbar bild!!
Jag ska försöka ta mig till Kungsträdgården någon dag för att se lite av blomningen, den är verkligen magisk.
Jag är trött på att frysa nu, hoppas verkligen att prognosen stämmer och att det blir lite varmare.

Kesu sa...

Tack för tipset! Ska försöka hinna pallra mig till Kungsan i helgen. För det är sanslöst vackert när det händer! Men fort går det. Läste nånstans att inspelningen av Bröderna Lejonhjärta i Skåne var minst sagt hektisk, eftersom de måste hinna med alla körsbärsblomsscenerna under några futtiga dagar. Tystnad! Tagning - innan blombladen börjar snöa!

Annika sa...

NU är det er tur att få njuta av det vackra!
Som Anna säger är körsbären sgs överblommade här...
men ni har ert vackra kvar.
Jag är glad att ni har så vackert, eller ska FÅ så vackert väder!!!
Idag har vi regn, men från imorrn ska det bli över 20 grader.
Själ leker jag med tanken på att åka till handelsträdgården i regnet...
OCH då kan jag plantera imorrn!!
KRAMAR!!!

londongirl sa...

Humlan - Klicka gärna upp bilden! Mycket rosa är det eller hur? Ja nu vill jag ha lite mer värme här.Kesu - Jag vet det går så fort...man måste hinna med de där dygnen när det är som vackrast. Förstår att det måste ha varit snärjigt att spela in den filmen under tiden för blomningen.Annika - Vad kul det låter med shopping i handelsträdgården! Hoppas du hittar mycket fint! Jag har inte börjat plantera ute på taket än. Det har varit en period med kyliga nätter och mornar....ja vissa dagar också förstås. Men nu hoppas jag att det vänder.
KRAMAR

Sabina sa...

Men jösses vilken vacker bild. Kan nästan känna doften=)
Jag har tagit in några grenar jag med, men jag har för mig att mina körsbärsblommor blir vita, hm, nu är jag osäker=)
17 grader det ser vi fram emot=) Loveli
Kraaaaaaaaaaaaaaaaam

Bloggblad sa...

Hur vackert det än kommer att bli, orkar jag inte åka till Sthlm igen...:) (Fast om två veckor är det psalmavslutning, så då kommer jag! Säkert finns det körsbärsträd hos nunnorna då... eller andra vackerheter.)

CiCCi sa...

Å det är så vackert med alla blommande sorters träd. Undrar om det går att ha ett på balkongen? Jag hoppas så att dom har rätt på tv. Kramis

londongirl sa...

Sabina - Har du egna körsbärsträd? Vad fint! Jag tog in några äppelkvistar som jag fick. Fint det med. Ja nu ska det bli skönt med värme! KramenBloggblad - De kanske blommar fortfarande då om du är inne i stan. Men ibland tycker jag att det går fort med den där blomningen. Så nu är det dags för Bloggblad att gå i kloster igen alltså? ;-)Cicci - Ett litet kanske man kan ha på balkongen? Det finns säkert någon sort. Kram

cS sa...

Så glad jag blir av att blomningen nått även dig. Kanske blir det till helgen du ska ha din efterlängtade premiärfika. /Claus

londongirl sa...

CS - Redan idag har vi fått varmare väder och sol = Härligt! Men det är långt kvar tills vi har den vår som ni har nu nere i Skåne.

Humlan sa...

Jag hade bilden framme hela dagen i går, den var så magisk att jag inte kunde stänga fönstret.

londongirl sa...

Humlan - Du som inte ens tycker om rosa. ;-) Nej jag vet...det är skillnad med blommor.