fredag, april 17, 2009

Tre år senare....

Bryggkatten Miranda


Idag fyller den här bloggen tre år. Tankevågorna sjösattes i bloggvärlden för tre år sen och inte hade jag en aning då om vad det här skulle föra med sig. Inte hade jag kunnat tro att jag skulle få kontakt med så många underbara människor. En del har jag träffat irl och många har blivit ovärderliga vänner! Tänk så mycket man kan dela med varandra, så mycket glädje, skratt och tårar för att inte tala om alla ord och bilder! Visst är det fantastiskt att det går!

Jag har den senaste tiden haft en del funderingar om den här bloggens vara eller inte vara. Det blir ju så ibland. Jag har liksom ingen ambition alls med den här bloggen. Känner att jag borde bry mig om den mer och fota mer osv. Skriva kloka och vettiga saker....som jag försöker göra på min kammare på annat håll.

Men nej bloggen lever sitt eget liv med mig och jag är så förunderligt glad över att ni finns och tittar in här till mig ibland med era kommentarer! Om det inte vore för era ord skulle jag aldrig fortsätta. Kommunikationen som blir i kommentarerna är det som ger mig glädjen att fortsätta blogga. Tack för att ni finns där ute allihop!

Jag vet att det finns de som läser men aldrig eller mycket sällan skriver en kommentar här. Är såklart nyfiken på vilka ni är. Det skulle vara så jätteroligt om ni skrev en liten hälsning ni också!

42 kommentarer:

Stefan sa...

Halloj i skogen!

3 år va? Tiden går fort när man ha roligt. Visst ere så att bloggen har ett eget liv. En själlös blogg vill ingen underhålla eller blir ingen underhållen av. Up´s och down´s tillhör bloggvärlden liksom den övriga tillvaron.

med det sagt:

ett hipp hipp!!!

/S

Tankevågor sa...

Stefan - Men Stefan är DU här! :-)) Det som göms i snö kommer upp i tö...
JÄTEEROLIGT att du tittade in! TACK!

Humlan sa...

Du har nog den vackraste bryggkatt jag har sett!
Tänk att det är nästan tre år sedan vi hade vår första fika!

Jag hävdar som alltid att bloggen ska vara ett rent nöje och inte ställa några krav på en. Uppdatera när du vill och lusten faller på men stäng den inte helt. Jag njuter alldeles för mycket av dina vackra bilder och vi hinner ju träffas/prata alltför sällan.
Stor Grattiskram

Tankevågor sa...

Humlan - Nej jag stänger den nog inte helt. Men jag har funderingar som du vet på att börja på ett annat håll. Tack för dina snälla ord! Kram

Monet sa...

Hej!

jag tillhör dom som går in och kikar hos dig men som kanske inte kommenterat så mycket? Jag ser att du är inne och tittar och kommenterar hos mig ibland och det är jätteroligt.

Har jag frågat dig tidigare var i skärgården du bor? Jag bodde tidigare på Yxlan och har en nästan identiskt bild av en av mina dåvarande katter (som bor kvar hos vår köpare) på vår brygga. Maine Coon, liknar din jättemycket!

Grattis till tre bloggår. Jag har hållit på ett halvår och känner också ibland att det kan ta lite för mycket tid. Samtidigt som det är enormt roligt med alla fantastiska människor, tankar, funderingar, kommentarer och bilder i denna cybervärld!

Så sluta inte, tycker Monet!

Evas blogg sa...

Grattis till tre år! Jag tycker om din blogg, den innehåller vackra bilder och finstämda tankar. Så jag hoppa att du fortsätter. Även om blogginläggen blir få så är det bättre än ingen alls. Och jag håller med dig om att kontakten med andra är det allra viktigaste. Tänk så många fina människor man kommit i kontakt med genom bloggandet.

Maggan sa...

Hej!
Det här är Maggan och jag har ju precis upptäckt dig, ja för någon månad sedan. Tycker att du har en väldigt skön och trevlig blogg och vill gärna kunna fortsätta att hälsa på.
Jag säger som föregående talare: Bloggen ska vara något trevligt, som du skapar efter eget huvud. Inte ytterligare ett måste.
Ha det gott!

Tankevågor sa...

Monet - Ja det är väl några månader som jag läst hos dig också. Jag bara föll så direkt för er lilla Dessi när jag fick syn på henne. Hittade till dig från Christinas station. :-)
Vi har en pytteliten ö som vi åker ut till så ofta vi kan i Stockholms skärgård. (Mellanskärgården) Men vi bor inte där för jämnan.
jag lägger inte ner så mycket tid på den här bloggen....det får bli som det blir. Blir i alla fall jätteglad när någon läser och kommenterar. :-)Tack för att du tittar in hör!
Eva - Tack för dina snälla ord! Ja ett inlägg då och då så är det här. Jag hinner inte med mer just nu i alla fall. Det är alltid så trevligt att du tittar in här! Jag tycker så mycket om din blogg och nu har jag sett att du har en jättefin hemsida också! :-)Maggan - Vad kul att du hittat hit! Nej jag känner inte att bloggen är ett måste. Men ibland tycker jag att jag är så ensidig och "likadan som alltid" hela tiden här på bloggen. ;-) Tack för dina snälla ord!

Anonym sa...

Stort grattis! Jag läser din blogg varje gång den uppdateras och trivs bra med det du skriver och visar med bilder...jag är med även i fortsättningen. Själv fyller jag fyra i början av juni. Ha en skön helg!

Annika sa...

Grattis vännen!! Tre år!
Jag älskar att titta in här, och blir glad varenda ggn du skrivit nya inlägg!
Visst är bloggvärlden otrolig!! Tänk att man under denna tid lärt känna helt fantastiska människor över hela världen! jag är rätt förstummad över det fenomenet!!
OCH att träffas IRL!! DET är jättekul! Kommer ihåg när vi sågs första ggn!! :-DDD
HOPPAS vi kan köra en bloggträff i sommar igen! DET vill jag!!
Jättekram!!

Anonym sa...

Blir lite förvånad att bloggen "bara" är tre år, med tanke på att det har hänt så mycket under den här tiden, som för en del skulle ta ett helt liv.

Jag förstår att vi är många som
gillar ditt sätt att skriva,om djur natur härliga platser osv.

Så alla härliga bilder.

Just nu har jag infört ett bloggstoppförbud för lillasyster som inte kan överklagas.
Kram

Tankevågor sa...

Slottsträdgårdsmästaren - Jag är så glad att du hänger med här! :-) Det är alltid så roligt att du tittar in här! Ha en skön helg du med!Annika - Tack snälla du! Ja visst är det otroligt att man kan få så mycket kontakt med folk över hela världen! Jag glömmer heller aldrig den gången på Strand....
Vi måste bara göra om det!
Kramar i massor till dig!Anonyma syster - Kära du! Jag kan inte heller fatta att det på bara de här åren kan ha hänt så mycket som det gjort! I verkliga livet alltså...det är just det!! Att här i bloggen är allt lugnt och stillsamt och fridfullt. Under tiden finns det historier som tränger på som jag måste få ur mig någonstans snart. Alla de saker som har hänt...det stora och viktiga. Den mörkaste avgrunden och den största kärlekshistorien! Livet som ibland har verkat som en film. Men det är väl för otroligt... För mycket av allt.
Om jag börjar om någonstans med "Alternativa Tankevågor" ska du förstås få veta det.
Massor av kramar till dig och de där hemma!

bettankax sa...

Jag tittar ju också in regelbundet men kommenterar sparsamt. Tycker om din blogg såklart, annars tittar man ju inte in..:)
Älskar dina Stockholmsbilder, JÄTTEmycke!

Tankevågor sa...

Bettankax - Det är så roligt att du tittar in! Känns som vi hör till samma familj. Du kanske ska börja blogga snart du med? Idag går jag bara här och tänker på Selma!!! Har inte hört något än. Hoppas och håller tummarna!

Unknown sa...

Grattis till tre år!!!

Om jag orkade sitta vid datorn skulle jag skriva mer.....

Kramis

mossfolk sa...

Grattis till de tre åren! En halv månad efter kommer jag.

Jag tycker så mycket om både din blogg och den människa -dig- som speglas i text, bilder och kommentarer.
Hoppas förstås på tre år till. Minst ;)
Ha en underbar vårig helg!
Kram

Fresia sa...

Jag säger som dom andra - grattis till 3 år.
Självklart ska det här med bloggandet bara ske om man har lust, tid etc etc. Och jag som ny bloggare ser ju att det tar massor med tid. Så jag förstår dina tankar.
Men om jag får vara lite "ego" så tycker jag verkligen att det vore synd om du slutade.
Du verkar ha ett mkt stort varmt hjärta och jag ser alltid fram emot att läsa dina inlägg eller kommentarer. Så jag skulle sakna dig, mkt...
Kramen

Lena H sa...

Grattis!
Jag är så glad att vi har träffats IRL och nu åxa kan träffas via din Blogg. Hoppas att vi kan fortsätta att mötas även om det blir så att vi inte räknas in under samma chef längre. Kanske att vi då åxå kan dela mycket om det som varit, t.ex. arbetsplatsen. Höjer ett glas vitt vin till dig idag! för att du delar med dig av dina tankar och vackra bilder ur det verkliga livet.

Mifflan sa...

Grattis på treårsdagen!
Jag vet hur det är med blogglusten. Ibland finns den ibland inte alls...

Förtjusande katt!
Unna dig något härligt för att fira treårsdagen!

Vonkis sa...

Grattis på treårsdagen!

Lallis - liv och leverne sa...

Grattis till treåringen:)
Kram Lallis

Klimakteriehäxan sa...

Grattis på 3-årsdagen! Känner väldigt väl igen funderingarna på hur klok man är som fortsätter, ägnar så pass mkt tid åt att häcka vid datorn - och då vägrar jag ändå både Facebook och att twittra!
Men tre år är väl ingen ålder att gå i pension, eller hur?!?!
Ljuvlig katt, förresten. Vill klappa!

Anonym sa...

Visst är det spännande med bloggeriet.
Till sommaren (juli 2009) har jag bloggat i fyra år.
Jag har precis samma funderingar och tankevågor som du!
Det går upp och ner.
Huvudsaken är att man inte känner någto "måste" utan att man fortsätter för att man vill.
Varmaste kramar till dig, tvillingsöstra mi'!

Bloggblad sa...

Att jag häckar här, det vet du ju. Och jag har stundtals samma funderingar som du. Varför? Men sen är det ju så kul... oftast.

Man får ta pauser då och då!

Lena sa...

Grattis! Tre år går fort. Jag är där i slutet av juni. Blogga gör man av lust inte plikt. Ibland är det svårt och ibland lätt och tid tar det, men det ger ju en del också. Hoppas verkligen att du fortsätter.

Tankevågor sa...

Rosvik - Tack vännen! Nej du ska nog inte sitta alls vid datorn nu med ditt eländiga nackspärr. Krya på dig! KRAM.Mossfolk - Åh, vad jag blir glad! Tack snälla du! Jag tycker detsamma om dig. Klart du ska hänga med här! :-) KRAMFresia - Tack snälla du för dina ord! Jag är så glad att du hittade hit! Jag lägger inte ner så mycket tid på bloggen. Känner inte att den är ett måste. Men vet att jag skulle sakna all den här kommunikationen med alla härliga människor om jag slutade. Tankevågorna kommer med all sannolikhet finnas kvar. Men jaf funderar på att skriva på ett annat sätt på ett annat håll. Kanske en till "alternativ" blogg. Vi får se hur det blir med den saken. KramLena H - Såklart vi ska hålla kontakten även när vi inte kommer att arbeta ihop längre! Det vill jag verkligen att vi ska. Det skålar vi på! :-)Mifflan - Så är det nog för alla tror jag. Ibland hinner man inte med heller. Visst är hon fin vår mammakatt Miranda! :-)Vonkis - Tack för det och för att du tittar in! :-)Lallis - Tack snälla du! KramK-häxan - Nej tre år är ingen ålder alls att gå i pension. Jag vill inte heller gå med i F-boken eller tvitter! ;-) Tack för att du tittar in!Marskatten - Håller med dig...bloggen får inte bli ett måste. Det känns inte så här heller. Men jag är så himla kritisk mot mig själv ibland. Sen en tid känner jag att jag måste skriva en massa annat som finns inom mig. Men jag vill inte ha det här på tankevågorna...
:-) Det får kanske bli en blogg till någonstans. Men då ska du få veta om det i så fall.
Varm kram till dig!Bloggblad - Ja vi häckar ju hos varandra för det mesta. Men du jag tar ju pauser jämt!!! ;-) Ströinlägg kan man väl kalla det här. ;-) Ha, det så jättekul i storstan nu!Panter - Visst kommer jag att fortsätta! Om det blir någon alternativ blogg så vet du vad jag skrivit om det.
Vi följa åt såklart! :-) Ha en skön lördag och helg!

Hannele på Hisingen sa...

Grattis!

Kram.

Tankevågor sa...

Hannele - Tack! Tack! :-)

UllaMona sa...

Grattis till tre år...och jag hoppas att det blir läääänge till.
Jag tycker mycket om din blogg och dina bilder, jag blir glad av din blogg.
Jag blir åxå så glad över dina kommentarer i min blogg.

Kram

UllaMona sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Eleonora sa...

Jag är så glad över att du finns här i bloggvärlden! Alla har vi nog någon gång funderat på att lägga av men ändå fortsatt. Visst tar det mycket tid och ibland tycker man bara att man är helt renons på att skriva något vettigt.

Det roliga är att det behöver man inte. Bloggen är ens egen och man skriver eller sätter bilder just precis som det passar en för tillfället eller ur humörsynpunkt. Sen är det ju frivilligt att läsa och kommentera. Men nog blir man glad när man får flera olika kommentarer.

Du har verkligen visat många härliga bilder som du tagit på dina promenadvägar. Du skriver trevligt och fångande också. Såå.... sammanfattningsvis - fortsätt please!!

Ha det helt underbart ute på ön! Kram kram

Miss Upsey Daisy sa...

Jag gillar att blogga.. ibland har man inte något att skriva om och ibland massor men det är så skönt att kunna ventilera saker och få kommentarer. Man blir glad av att blogga helt enkelt.

Villa Nian sa...

Grattis! Och finkatten där på bryggan! Hoppas verkligen att du häller dig kvar i bloggvärlden med din blogg länge till. Njuter av dina bilder och det känns som om dina Stockholmsbilder gör att lite av mig är kvar där...eller nått sånt:-)

Sabina sa...

Tiden går fort även här i bloggvärlden=)
Ja tänk så mycket "vänner" man fått via bloggar. Kul tycker jag.

Jag är sååå glad att du finns här du tillhör ju mina favoritbloggar.

Ibland är det ju så där, man hinner inte uppdatera så mycket som man vill, eller så har man bara inte lust.

Ha en fortsatt fin helg.

Kramkram

Christina sa...

Otroligt grann katt på bryggbilden!

Grattis till dina tre år som bloggare.
Jag är ju väldigt grön och inte torr bakom öronen ännu, men har också funderat på varför.
Men det är som om man får en andra familj lite grann...och jag tycker att man faktiskt kan läsa mellan raderna. Man lär känna folk rätt ordentligt, underligt nog.

Jag har verkligen uppskattad din blogg, både det du skriver och dina otroligt fina bilder, så det skulle kännas tomt om du la ner...men man gör det man måste göra.

anna of sweden sa...

Och så kommer det ett litet grattis från Philadelphia!
Kram!

Tankevågor sa...

UllaMona - Visst blir man glad över kommentarerna! :-) Det är roligt att följa din blogg och få bilder där uppe från norr. KramEleonora - Du har alldeles rätt! Man behöver inte alls känna att man behöver skriva något vettigt. Det är ju som sagt frivilligt att läsa och välja vilka bloggar man trivs med. ;-)
Tack för att du tittar in här hos mig! KramMiss Upsey Daisy - Så är det nog för det mesta. Men ibland är det som sagt stiltje! :-)HusEtt - Vad roligt att du uppskattar bilderna från Stockholm trots att ni flyttat härifrån! :-) Iblnad känner jag mig så tjatig med mina Stockholmsbilder. Men jag älskar den här stan. :-)Sabina - Du är en klippa! :-) Det stämmer ibland varken hinner man eller har lust! Men visst är det roligt att få så mycket kontakt med människor! Nu är ju din underbara mamma med i bloggfamiljen också! Härligt! :-) KramChristina - Det är precis så som jag tänkt!! Det låter kanske konstigt men det känns som man har en andra familj! Människor som man faktiskt lär känna....tänk att man KAN det genom allt bloggande! Visst är det fantastiskt roligt och berikande! :-)
Tack snälla du för dina fina ord! Nog blir bloggen kvar men jag har funderingar på att skriva på ett annat plan också. Vi får se hur det går med det.
Jag är i alla fall jätteglad att jag hittade till stationen och dina härliga hundar. :-)Anna - Tack snälla för den långväga hälsningen! Kram

Anita sa...

Grattis från mig också Londongirl! Dina underbara bilder och dina texter tycker jag också såå mycket om.

Jag har bloggat liite längre än du, tror jag, och känner som du ibland att; nej, nu får det vara nog. Men då vilar man ett slag och vips kommer ett nytt uppslag eller inspiration. Så än kör vi vidare ett tag till, eller hur?

Tankevågor sa...

Smulan - Ja vi gör väl det! :-) TACK för att du tittar in här hos mig!

Sofie sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Sofie sa...

Grattis! Jag läser alltid din blogg, tycker så mycket om dina kloka tankar och de vackra bilderna från skärgården och stockholm - de har en plats även i mitt hjärta. =) Det är inte alltid man har kraft och tid att blogga, håller med föregående om att man ska blogga för att det är roligt och att det inte ska vara ett krav! Tack för en bra blogg!

Tankevågor sa...

Sofie - Vad roligt att se dig här! Tack för dina fina ord! De gör mig så glad! :-)