tisdag, april 07, 2009

Värme...

Solen bara lyser och lyser och det är så härligt med våren. Ute i vår del av skärgården har isen äntligen gått upp. Det är en alldeles speciell lyckokänsla när den släpper taget om havet. Nu går det att sjösätta båtarna.

28 kommentarer:

Anita sa...

Jag avundas er! Här är våren långt borta. Mycket snö, disigt och regnigt och solen lyser med sin frånvaro.

Men snart...

Gunilla sa...

Vi har också vår och det är såååå skönt!

mossfolk sa...

Ja, visst är det underbart med vår! Jag springer runt med kameran och ler fånigt så fort jag hör en fågel, eller ser en blomma eller ett litet bi (vilket är mest hela tiden, om någon månad kommer jag att svära över både getingar och bin istället :)

Lena sa...

Visst blir man lycklig!

UllaMona sa...

Jag blir så lycklig över att solen värmer så skönt...även om vi har massor av snö kvar.

Det droppar och det rinner och jag hörde bergfinken häromdagen...

Tankevågor sa...

Smulan - Hoppas ni kan få lite sol i alla fall snart!
Gunilla - Visst är det! Så efterlängtat är det.Mossfolk - Ha ha .....jag kan se dig framför mig! Ditt foto av herr Bofink i badet är jag så impad av! Den bilden tycker jag jättemycket om. :-)Panter - Mmm ja det blir man! Sol och värme påverkar allt. Alla människor är ju UTE också. Var har alla varit hela vintern brukar jag tänka. ;-)
Hoppas det gick bra för dig idag!!?Ulla-Mona - Då har ni någon sorts vår ni med trots all snö! :-) Härligt med kvitter från Bergfinken! Jag älskar fåglar.

Per sa...

Dessa dagar tar jag långa promenader när jag kan. Såg de första blåsipporna hemmaomkring idag. Kram

Anonym sa...

Solen har visserligen lyst med sin frånvaro idag, men det har varit en mjuk, härligt värme ändå...ingen vind och ungefär +13-15 grader, jätteskönt!

Fresia sa...

Skrev precis i UllaMonas blogg om att vintern kanske är den vackraste årstiden. Men våren är dock den ljuvligaste. Allt är så "perfekt" det kan bli eg.
Lagom varmt, lagom med blomning, lagom med insekter, lagom med folk ute ja, lagom nästan allt.
Även om det kunde vara lite lite varmare än vad det är idag.

Kram till dig

Christina sa...

Tänk - jag hade precis samma tanke, men inte om båtar...

Nu är byvägen snöfri och torr - nu kan jag ladda batteriet till gammbilen och ta en vårtur snart :)

Anonym sa...

Egentligen en underbar årstid vi går tillmötes,,,men vissa göromål kan vara jäkla tunga,,(har ingen båt. ironi)//Rita

Tankevågor sa...

Per - Bra att du är ute och promenerar! Det brukar hjälpa till att rensa i tankarna i alla fall för mig. Jag finns här om du behöver mig det vet du. KramarMarskatten - Idag är det mulet här också. Men efter två dagar i full sol är det nästan skönt. :-) Då kan jag göra lite nytta inomhus och inte bara längta ut hela tiden.Fresia - Våren är så speciell tycker jag för att allt vaknar till liv igen. Jag kan bli så glad över bara några knoppar med påskliljor längs en husvägg. :-) Lika förunderligt varje gång att allt överlever vintern. KramChristina - "Gammbilen" ? Har du någon bild på den? Vi tog en bilutflykt i söndags på Södertörn. Åkte till trakter som jag inte sett på länge. Det blev en fin vårtur. :-)Rita - ;-) Ja nog är det TUNGT ibland med vårsysslorna! Men det är ett efterlängtat slit.

cS sa...

Det måste vara en verkligt speciell känsla /Claus

Tankevågor sa...

CS - Ja det där att få se havet fritt från is igen är så skönt. Visst är vintern vacker men när isen ligger kan jag verkligen längta efter allt som har med havet att göra.

Galleri Dalhem sa...

Dä va en fin blogg, tycker ja !
Vi ses ! / Erik

Hannele på Hisingen sa...

Härligt, glad påsk!

(och jag har beställt en resa till England :)

Unknown sa...

Vår ute vår inne vår i hjärtat vår i sinna.

Vilken fin bild på ???????
Rosa är toppen.

Me like

Kram

Tankevågor sa...

Galleri Dalhem-Erik - TACK! :-) Välkommen tillbaka igen!Hannele - Har du! :-) Vad kul, blir det några trädgårdsbesök för din del?

Tankevågor sa...

Rosvik - Nu kom du mellan här när jag svarade.
Bilden är på en PELARGON....fast en sort som kallas för stjärnpelargoner. Vet att du inte gillar pelargoner. "Stjärnorna" är lite rufsiga och brukar passa mig som du kanske förstår.

KRAMAR i massor

trucken sa...

Härligt att kunna sjösätta båten. Tyvärr så är det fortfarande is i "våra" fiskevikar. Men om ett par veckor så borde den också vara borta.

Kram!

Unknown sa...

Nog för att jag vet att du gillar dem men jag har aldrig sett en sån förrut. Den är super min trassliga vän.

Love

Humlan sa...

Snygg bild på en fin blomma! Jag gillar rosa blommor trots att jag inte gillar färgen i övrigt.

Så skönt att vintern släpper, isen går och våren kopplar sitt grepp även över skärgården. Själv njuter jag mest av ljuset just nu. Ljust tidigt och ljust länge...

Kramar

Johnny sa...

sjösätta båtar, det låter det :-) här varierar det som alltid, sol, regn och lite stormar emellanåt. Önskar dig en härligt Påsk. Kram.

Bloggblad sa...

Men ni har väl inte gett er ut till havs ännu?

Eleonora sa...

En riktigt Glad och Skön PÅSK vill jag önska dig.

Lisa Christensen sa...

Underbart! Våren (minus pollen) är verkligen en härlig tid.
Hoppas att du får en glad påsk!
Kram

Nässelblom och choklad sa...

Mmmm, vad härligt. Hoppas att du får en riktigt skön påskhelg ute på ön! Kram Eva.

Tankevågor sa...

Trucken - Isen går nog upp snart i alla vikar. Det händer mycket därute nu. Ska bli skönt att komma ut. KramRosvik igen - Kul att du tycker om den. :-) KramisHumlan - Jag vet det gör jag med. Ljuset ja....visst är det underbart! :-)
Fick du mailet som jag skickade på lägenheten jag hittade??? KramJohnny - Mysigt att se dig igen! :-) Sjösättning är ett härligt ord! Ha det gott! KramBloggblad - Snart så... :-)Eleonora - Tack detsamma till dig! KramLisa - Ja pollen ställer till problem här med. Ha det gott! KramEva - Ja när vi väl kommer ut blir det så skönt att få vila ögonen på havet. Ha en fin helg! Kram