fredag, januari 16, 2009

Nedräkning

Nu är det "bara" fem månader kvar till sommarlovet. Fem gånger fyra veckor blir tjugo veckor. Två av dem ska vara sportlov och påsklov. Alltså blir det arton veckor kvar att arbeta den här terminen. Men vad är det med mig? Jag brukar inte ha ett jobb där jag går och tänker på när jag ska vara ledig nästa gång. Men det är lite mycket som inte är bra just nu på min arbetsplats. Det är en himla tur att det finns trevliga och mysiga arbetskamrater.

Idag har jag i alla fall varit ledig. Jag ska verkligen skärpa mig och inte jobba på mina lediga fredagar i fortsättningen.

Mitt trådlösa nätverk har trasslat flera dagar så det har gått så trögt. Men nu ska jag läsa ikapp i bloggvärlden och se vad ni har haft för er den här veckan. Ska bara äta en god middag först. Det blir visst Wallenbergare verkar det som där ute i köket. Ibland blir jag så trött på att man jämt måste hitta på vad man ska äta.....Vad blir det för något hos er i kväll? Något gott hoppas jag.

30 kommentarer:

PGW sa...

Rödklöver ... sommar ... längtar.

Bloggblad sa...

PGW: Hoppas inte ditt första ord var svar på frågan...

Londongirl: Här har det ätits nån biff (från en sån där gård med lyckliga djur här i närheten) och rostade rotfrukter - och lite färdigköpt ruccola-oliv-fetasallad... Med lite lådvin till blev det superbt!

Senaste terminen har jag trivts bättre än vanligt på mitt jobb, så jag har inte börjat räkna ner än.

Tankevågor sa...

PGW - Ja idag längtade jag också lite till sommaren...



Bloggblad - Mmmums rostade rotgrönsaker i ugnen är gott! :-)
Skönt att du trivs på jobbet. Det är viktigt att man gör det. Men jobbet är ju inte allt även om det betyder mycket för mig.

Anonym sa...

Jag fick jobba över till 17.30 idag då hon som skulle stänga var sjuk. När jag kommer hem möter mig en god doft...då har ene sonen och hans flickvän fixat plankstek åt oss. Jag som inte brukar äta lagad kvällsmat...jag blev så glad och jag lovar...det var jättegott. Sådana där överaskningar vill jag ha ofta :O)

Tankevågor sa...

Gunnel - Men vad gulligt av dem att ta hand om middagen! Förstår att det var skönt att komma hem då. :-)

Hedgren sa...

Hämtpizza...

Christina sa...

Det låter inte bra att du räknar streck för varje dag, hoppas att din arbetssituation löser sig till det bättre!

Både Håkan och jag har gått upp under julhelgen så nu kör vi med spännande soppor på kvällarna.
Ikväll lagade vi en med köttfärs, rotfrukter, vitlök och vanlig lök, ajvar, spiskummin, bulgur, chili och en massa annat spännande.

Linda sa...

Jag är två veckor efter dig i nedräkningen, men av en helt annan anledning. Och jag tror att jag lägger av med jobbet lagom till maj tar slut.
Det tycker jag låter bra :)
Tapas var det här ikväll.

CiCCi sa...

Jag längtar också. Långa ljusa dagar...mmmmm.Det där med läraryrke låter ändå så härligt. Skulle absolut kunna tänka mig det. Iaf de många veckorna man har ledigt. Trevlig helg. kram

CiCCi sa...

glömde säga att det blev mumsiga räkor med tillbehör hos Sabina. Bara vinet saknades.

Anonym sa...

Med barnbarn på besök ikväll blev det en synnerligen kulinarisk upplevelse från köksmästaren Marskatt i form av ugnsbakade Pommes Frites (big size!) serverat med Heinz tomatketchup, välstekta Wienerkorvar samt valfri senapssort (stark eller mild).

Jag längtar efter ljumma ljusa vårkvällar, med linddoft i vinden, liljekonvaljer i backen och småknott i örat.

Tankevågor sa...

Hedgren - Bekvämt! Snabbt och inte mycket disk efteråt heller. ;-)



Christina - Det löser sig säkert till slut på jobbet....
Soppa har det blivit här med flera gånger efter julhelgen. Känns rätt på flera sätt och visst är det gott med en värmande soppa när det är så himla kallt!



Lindalotta - Det verkar som en bra planering för er del. Det blir en skön tid att anlända på för lilla Pyret. Tapas är både trevligt och gott.



Cicci - Egentligen vill jag ha lite mer vinter innan den ska ta slut. Det är ju roligare för barnen om det är lite snö att leka i. Men just nu går jag och längtar lite efter just de där varma kvällarna och ljuset. Räkor låter gott men varför inget vin till?? ;-)



Marskatten - Ja men om man får besök av ett litet barn som väljer mat då vet man i alla fall vad man ska laga till.
Knott i örat kan du få behålla i dina öron annars håller jag med i din längtan. ;-)

Klimakteriehäxan sa...

Här blev det färdiggrillad kyckling med sallad och penicillin. Jo men visst är det knepigt att komma på nåt ibland! Det är det där tillståndet jag kallar för (och har bloggat om): Kökstrött.
Men när det blir sommar kan man ju klara sig med en tallrik fil ...

Tankevågor sa...

K-häxan - "Kökstrött" är ett bra ord för det. Egentligen tycker jag om att laga mat. Men det är det där att man kommer in i perioder av tidsbrist att planera vad man ska ha. Ibland gör jag veckomatsedel och skriver allt som ska köpas. Borde göra det oftare. Det spar tid.

mossfolk sa...

Usch vad det är tråkigt när det inte fungerar på jobbet. Det är visserligen inte allt men ändå en stor del av vardagen...

Nu blev jag jättehungrig när alla skrivit om mat. Dax för lunch kanske :)

Lilla P sa...

Hos oss blev det oxfilé igår kväll. Hemköp sålde ut färsk svensk oxfilé för 199:-/kg förra helgen så jag köpte på mig lite. Otroligt fin kvalitét!!
Trevlig helg!!

Unknown sa...

När vi har simträning den briljanta tiden halv sju fredagkväll blir det allt som oftast något snabbt till middag. Tycker inte att det är mysigt med fin god middag när jag sedan måste lämna matbordet i hast för att ta mig till klorfyllda bassängen.

Nu låter det som om jag inte gillar simträningen. Vissa dagar gör jag det inte. Så deså.

Jag längtar till sommaren. Härligt varma kvällar med vin på uteplatsen. Bad på dagarna och bara ledigt. Inte för att jag räknar men jag lääääääängtar.

Kramis och tack för dina fina ord.

PGW sa...

Bloggblad, muuuu :-)

Nej jag sitter och tuggar lite på en soffkudde nu och försöker låta bli att gå och handla choklad. Snyft.

Sabina sa...

Å vad jag känner igen mig, det var det första som jag tänkte på efter att jag började jobba igen efter julledigheten. Varför är det så liksom?? Du har min mail om du behöver prata med någon utomstående vännen.
Hoppas du har en trevlig helg.
Kramkram//S

Mildamakter sa...

Oxstek och rostade rotfrukter, inte helt fel faktiskt ;o)
Se till att vara rädd om både dig och dina fredagar!! ;o)

Tankevågor sa...

Mossfolk - Jag älskar verkligen mitt jobb med barnen. Tro inget annat. Men det finns så mycket annat som är viktigare....tänk att det ska ta så lång tid i livet att förstå. ;-)
Men du ska veta att jag tycker att du just nu håller på att utbilda dig till ett av världens viktigaste yrken! Go for it girl!



Lilla p - Vilket bra pris! När jag väl äter kött så vill jag ha god svensk kvalité och gärna ekologiskt. Känns bäst så. Trevlig helg!



Rosvik - Darling! Jag tycker du är
BEUNDRANSVÄRD som åker på simskola på fredagkvällar!!! Hoppas du i alla fall får ett glas vin när du kommer hem därifrån.
KRAM



PGW - Hm...nu är det EN sak som jag inte fattar.....ok med tuggandet av kudde....men varför ens försöka låta bli att gå ut och köpa CHOKLAD!?? Du borde ha en hund igen....då kan man alltid skylla på att man ska gå ut med hunden när chokladbehovet sätter fart.
Hoppas du gått ut vid det här laget och införskaffat choklad annars undrar jag om jag ska skicka?



Sabina - Du är så himla go! Massor av kramar till dig! :-))

Tankevågor sa...

Mildamakter - Ooops du smet mellan här när jag skrev.
Jag tycker stekar är så gott och vilken ENKEL mat det är egentligen! Jag lovar att jag ska vara rädd om mina fredagar nu den här terminen. De är verkligen värdefulla för mig

Villa Nian sa...

Tiden går fort ibland och tänk sommaren är nästan här redan :-)

Tankevågor sa...

HusEtt - Du har rätt i det.... :-)

Fria Foten sa...

Jag håller på med nedräkning tills jag slutar min kurs onsdag innan Påsk. Jag vill vara där nu..jag e hungrig på att sätta igång och jobba!!!!!

Annika sa...

Japp, nedräkningen till sommarlovet har börjat.
Nu är helgen över...men vi har ledigt både idag och imorrn. Idag är det martin Luther king day och imorrn svär ju Obama president eden!! STORT!!

KRAMAR!!

Daniel sa...

Ja tacka vet jag trevliga arbetsvänner när man jobbar så flitigt!

(å tack för hälsningen!)
Mot sommar vi går!

Tankevågor sa...

Flaxa - Vad roligt att du ska börja med NYTT jobb! Vet att du skrev om det för länge sen att du ville ta det steget. Lycka till!



Annika - Skönt att ni har långhelg!!! I morgon är det historia som skrivs! Obamaday! :-))
Ni sitter väl framför TV-n istället för att vara ute och trängas blanad folk?
KRAAAAM



Daniel - Mmm trevliga arbetskamrater är skönt att ha i alla lägen....
:-)

Anita sa...

Åh, jag är såå trött på att laga mat! Tack och lov är min man duktig på att laga mat och han gör gärna långkok av köttsoppor, fisksoppor och köttgrytor. När jag lagar mat nu gör jag enkla och lätta maträtter tills jag får ny inspiration av nya goda recept.

Men just nu är jag trött på all mat.. :)

Tankevågor sa...

Smulan - Visst blir det sådär ibland. Jag kan till och med bli trött på att man måste ÄTA mat också. ;-)
Har också en man som är bra på det men han kommer hem mycket senare än vad jag gör.