lördag, maj 20, 2006

Äntligen hemma

Efter att ha åkt till Dalarna fyra helger i rad så tar jag nu en paus från blå berg och kartonger. Den här helgen ska jag bara göra sånt jag själv vill. Inte ägna mig åt måsten, bara vara och tänka kloka tankar. Det började bra med middag på kvarterskrogen runt hörnet i trevligt sällskap i går kväll. En hel del kloka tankar utbyttes där. Långpromenad med hunden på Djurgården, för att spana in hägerkolonin i Isbladskärret nu tidigt på morgonen. Ett dimmigt, disigt Stockholm vaknar denna lördag morgon med regn i luften. Kaffe från Seven Eleven på Valhallavägen på vägen hem smakar gott. Nu är det dags för frukost och tidningarna.....det ska få ta tid.

25 kommentarer:

Fria Foten sa...

Har du fått uppleva "de blånande bergen" i Dalom? Jag har sett dem. Undertecknad har bott på Kungsholmen i två decennier. Jag längtar tillbaka när du nämner Djurgården.
Kaffe och tidning..inte helt fel.

Tankevågor sa...

Flaxa: Visst är de vackra de där bergen. Har också bott inne i stan men inte nu längre. Bor i en av "byarna" strax utanför. Men vår hund är nog den enda förortshund som hittar och vet precis var han ska gå på på Djurgården, Skeppsholmen, Långholmen,Liljansskogen, Hagaparken osv.

Cornelia sa...

Låter skönt.

Tankevågor sa...

Ja det är det...Nu blir det en sväng på stan, NK, Akademibokhandeln osv.

Anonym sa...

Att bara finnas till är inte helt fel. Att bara inte göra någonting utan att precis bara vara. Sån´t skulle man göra oftare.

Gagga sa...

Så skönt att ni nu får en helg i lugn o ro. Kan inte påstå att jag precis förtar mig jag heller idag.
Över mitt hus svävar med jämna mellanrum en helikopter. Det är marknad i G-skogens city idag o folk är ute o nöjesflyger. Skulle ha varit kul att varit med på en av turerna o fota gården från ovan, men jag får hålla min värkande kropp i skinnet ett tag till.
Tänk om du möter en viss B. på stan idag :) Han var på Norrmalmstorg när jag pratade med honom alldeles nyss. Om du har den blå väskan borde han känna igen dig :)

danne sa...

Londongirl: välkommen hem. och tillbaka till bloggen. det har varit tomt.
Låter skönt med djjurgården. om morgonen. som en dröm. I varje fall för mig.

Anonym sa...

Vad skönt att ni fann kloka tankar på krogen igår. T var hos Trent igår. Ol sjuk och Os bara var. Jag försökte bli av med spärren i skuldran-nacken. Gick inte bra!
Idag ska vi kolla in Carola. tycker inte att hon sjöng särskilt bra på engelska gillar den bättre på svenska.

danne sa...

Londongirl: Pannkakor hos mig. Kom över! Kram.

Tankevågor sa...

Gagga: Det är så skönt att vara hemma. Hade varit roligt att stöta på B på stan! :D Hade han gett sig till känna tror du om han såg väskan?

Gunnel: Ja mycket, mycket oftare.

Danne: Har du saknat mig? ;) Visst är det som en dröm att vandra i Stockholm tidigt på morgonen. Hinner inte dit innan dina pannkakor är slut. Kom hit istället! Här blir det pasta med färsk sparris, pesto och glass. Och du längtar ju eller hur? Kom hem nu!

Tankevågor sa...

Rosvik: Har försökt shoppa idag och göra av med pengar men det var inte så lätt....behöver nog byta stad ett tag. Men hela tiden hörde jag en massa låtar i affärerna som vi INTE skickat till Melodifestivalen. Tyckte de var bättre och att de skulle ha en bättre chans.
Tankarna som vi så smart tänkte ut igår kommer våra chefer i alla fall inte gå med på :(
Krya på dig i axeln/ nacken! Jag ger dig massage så fort du vill. Kram

Gagga sa...

Pratade med B sen igen o sa att du var på stan. Han skulle dyka på dig direkt om han såg den blå väskan.

Tankevågor sa...

Gagga: Vad roligt att han skulle göra det i alla fall. I morgon är jag på Ulriksdal....är han kvar i krokarna?;)

Anonym sa...

Vad är det för fel på våra chefer som inte gör som vi säger?
Massage mottages tacksamt.
Lycka till på Ulriksdal. Njut av blomsterprakten och tänk på mig.'
Love u

Tankevågor sa...

Rosviksdarling: Vi borde nog åka till Nynsäs Havsbad du och jag. Du får massage och jag återvänder till min barndoms ö. Men för mig kanske det är för tidigt än och vad kostar en taxi till Nynäshamn? Nej jag har inte druckit för mycket vin nu....har inte ens börjat än. ;)

Anonym sa...

Helgen kunde knappast ha börjat bättre! Och lördagen blev ju också kanonbra.:) Söndagen verkar inte bli så mycket sämre den heller. Men så mycket klokare vet jag inte om jag blivit. Tänk om man kunde få som man ville för en gång skull.

Tankevågor sa...

Trucken: Det är bara att inse att du och jag inte får som vi vill på jobbet. Så dagen var KANONbra idag? Såg inga kanoner på Gärdet. Bara militärer och nån helikopter tidigt i morse när jag var på hundpromenad. K och S var där sen på dan, tittade efter dig men det var för mycket folk sa de. Kram

Anonym sa...

Har sett hur de tar sig fram i Guatem...Där är det buss som gäller. Vi får nöja oss med pendeln.:)
Kanske bäst att vänta tills känslorna lagt sig en aning.

Tankevågor sa...

Rosviksdarling: Ja det tycker jag med. Skulle inte ha tålamod med bussar som står still. Du och jag åker ju taxi eller hur? ;)

Fria Foten sa...

Mat måsta vara halva livet, om inte mer. Här förbereddes maten på eftermiddagen innan den stora "contesten". Jag jobbar just nu på att komma i ett par jeans och några andra kläder från förra året så jag försöker att äta lite "smalare". Sambon hade stora problem kan jag säga att gå efter receptet som vi hade kommit fram till. Han var så orolig att det inte skulle bli tillräckligt med sås. Jag fick vakta grädden och allt annat runt omkring, men det blev gott till slut.

Tankevågor sa...

Flaxa: Godmorgon! vad duktig du är som "jobbar på ett par jeans". Jag brukar be att få såsen bredvid när jag är ute och äter....men sist så glömde jag det och då äter man lätt för mycket.Lycka till ! :)

Anonym sa...

Tack för hjälpen! Balkonglådan blev väldigt fin! Stjärnpelargonerna och... Oj, jag har glömt bort namnet på det jag planterade mellan dem! Eternell...någonting??? Hur som helst så matchar de varandra väldigt bra. Om du har tid någon gång så vore det trevligt att bjuda dig på en GT på balkongen så att du får inspektera resultatet. Eller så tar jag en bild och skickar till dig. Kram!

Tankevågor sa...

Trucken: Jag gillar inte ditt det där "eller". Jag vill ha både bild och GT! Men det där med GT får npg vänta tills vi sjungit "Den blomstertid nu kommer". Hinner nog inte förr. Då kan jag passa på och få träffa I och S också. :)

Anonym sa...

Okej, vi säger så. Du får en bild att titta på tills efter skolavslutningen. Det är ändå för kallt att dricka GT på balkongen nu. I kväll är det snarare Irish Coffee som gäller. I och S kommer att bli glada!

Tankevågor sa...

Trucken: Nej nu ångrar jag mig...jag vill inte vänta till efter avslutningen. Kommer gärna på besök och tar en GT. Kan ta med mig en filt om det behövs. Om du tar I i famnen och jag tar S och med varsin GT så klarar vi säkert av balkongklimatet! Kram