lördag, maj 20, 2006

Matblogg här med

I kväll blev det pasta med färsk sparris och pesto. Ilvas recept. Det blev så himla gott....men orutinerad bloggare som jag är så hann jag inte fotografera det innan den var uppäten. Hur gör Ilva som alltid hinner fota sin mat innan familjen får hugga in? Danne bjuder på pannkaksfrukost och det ser så himla gott ut.....men mycket mat. Idag när jag var på NK:s matavdelning och letade pinjenötter så hittade jag dem för första gången i burkar som såg ut som silverfärgade ölburkar. Döm om min förvåning när jag såg att det fanns Quinoa på precis likadana burkar. Tog en bild men fick inte med någon som det stod Quinoa på innan en kille som jobbade där sa att det var fotoförbud i butiken!!! Han tyckte själv att det var knäppt och visste inte varför. Fotoförbud på NK:s matavdelning. Det är det inte på Harrods matavdelning, där har jag fotat flera gånger utan att någon sagt något. Men om ni bara tycker det lilla minsta om sparris så prova Ilvas recept! Så gott och praktiskt när man vill ha något vegetariskt.

25 kommentarer:

Humlan sa...

Jag håller med! Det var jättegott!
Jag har faktiskt en burk Quinoa stående i köket, har inte blivit av att testa det ännu, men det kommer!

Tankevågor sa...

Humlan: Så du har också provat sparris pastan med pesto...det blir en snabb och bra rätt att ta till i sommar.Smarrigt. Quinoa är ju så bra för det är glutenfritt. Bra för de som behöver det. Har du frön eller Quinoamjöl? Har inte hittat mjöl av det än...ska finnas att baka på.

Anonym sa...

Leker med J och H, men det går inte så bra just nu. Jag tycker att det är jättebra att du rekar god mat och var den finns på NK så att vi slipper vela och leta nästa gång vi är där.

Tankevågor sa...

Trucken: Jag tipsar er så gärna om var och vad ni kan hitta där när ni ska ha middag nästa gång. Tittar på Melodifestivalen och där går det lite för bra för Sverige.
Kram

danne sa...

Londongirl... Efter ett dubbelt spinningpass glider jag ner på köksstolen. Hög på endrofiner och hungrig på sparrrispasta. Mhmmmmm. Himmelskt!

Tankevågor sa...

Danne: Jag kan värma upp det som blev kvar. Öppna en flaska rött. Kommer du?
Lite svalt på takterassen i kväll, men jag har raggsockor och filt till dig här. Stjärnklart är det på himlen. Kram

Tankevågor sa...

Trucken: Kom att tänka på en sak. Är inte du skyldig mig en middag?? Jag menar det var ju tänkt att jag skulle få en istället för den där woken eller? Kan jag få välja ställe? I så fall väljer jag Locanda Locatelli på 8 Seymour street. Ha ha....fixar du det?

XX

danne sa...

Londongirl: Inte rose då? En sval rose som kvällsluften om våren. Lite levande ljus på terrassen? Efter den färska sparris pastan?

Jag slängde upp en vädermätare och klocka på bloggen så du kan se hur och när jag har det.

Krrmm..mm ;-)

Anonym sa...

Vad galet att man inte får fotografera den mat man vill ha. Fattar ingenting. Är NK ett hemligt militärställe?
På tal om middagar, Trucken, du har en middag innestående för att du skrev så bra och gjorde oss godkända! :)

Tankevågor sa...

Rosvik: Godmorgon! Vad du är uppe tidigt.Knasigt med fotandet på NK. tror du det gäller hela huset? Ska faktiskt fråga varför. Harrods och vissa andra mattempel har vi ju fotat. Jisses vi får inte missa Truckens innestående middag! TUR att du kom på det!!!! Får jag välja ställe? I SÅ FALL så blir det.....:)

Danne:Den skulle förstås smaka bra till den här maten, men då får jag nog leta fram fler filtar och raggsockor. Vårvärmen kom liksom av sig lite här. Ljus att tända finns så klart om det inte räcker med stjärnorna. Krrmm = Kram? Låter som du spinner ikapp med katterna ;)
KRAAAAM

Bloggblad sa...

Är det nån skillnad på att koka quinoan själv?

Här ska det bli färsk nässelsoppa från komposten idag. Är ungefär så mycket som jag orkar efter gårdagen. Lite blogg blir det nog också...

Jubbe sa...

Mmmmm sparris...synd att jag e så kass i köket!

Fria Foten sa...

Vad är det omtalade Quinoa? Och vad gör man med det?

Anonym sa...

Bara vi tar oss dit så väljer jag oxå det.;)
Vi ses...

danne sa...

Londongirl!!! Bloggbandet ska spela i källaren nu. Kom över!!!! Kraaaam!

Anonym sa...

Bloggblad: Nässelsoppa är verkligen int fy skam det heller. Ingen aning om det gör någon skillnad om man kokar Quinoan själv. Kolla med Ilva! Gick flytten bra?

Jubbe: Det här går bara inte att misslyckas med. Ibland behöver det gå fort i köket och då är det här perfekt. Prova får du se! Sparris, pesto och pasta! Simsalabim! :D

Flaxa: Läs om Quinoa på: http://www.biofood.se Biologiskt är det en ört och det är således glutenfritt. :)

Rosvik: Ja bara vi gör det ja....

Tankevågor sa...

Äh....ni fattar väl att det var jag som pratar med er ....inte någon anonymous??? :D

Tankevågor sa...

Danne: Bara på ett villkor och det är att jag får sjunga några låtar. Älskar att stå på scen. Kraaaam

danne sa...

Londongirl! Det är klart!

Tankevågor sa...

Dannedarling: Thank you! :D

Stefan sa...

och vad är det som är så hemligt på en matavdelning kan man undra?

fotoförbud my ass...oh jag e bakis ;)

Gagga sa...

I Sverige är det fotoförbud på många fler ställen än i övriga "fria" länder. Höll på att bli av med min kamera på Moderna Museét en gång, men på t.ex. Nationalgalleriet i Oslo o t.o.m. på Vinterpalatset i Leningrad på Sovjettiden var det fritt fram att fotografera.
Nu du kan du se vad Bosse gjorde i helgen i Stockholm, om du tittar in på Sessans blogg. Nu känner du igen honom om ni skulle mötas nästa gång han är ute på vift.

Tankevågor sa...

Stefan: Fattar inte heller vad som är hemligt!? Morr....Stackars dig som är bakis. Men det förstår jag efter en sån fest....;)

Vart reser du??

Gagga: Ibland kan jag faktiskt inte fatta VARFÖR man inte får fota på vissa ställen....Har spanat på vad B hade för sig och det såg verkligen gott ut....* viskar: Vad fin han är! Lika charmig som han ser ut? *

Anonym sa...

Åh det receptet låter gott, sparris med pesto. Måste pröva!!!!
Har aldrig prövat att laga quinoa hemma men tycker om det!!

Tankevågor sa...

New York tjejen: Gör det! Jättegott och enkelt. Kram! (Till T och J också)