söndag, maj 07, 2006

Längtan till havet

Efter ett dygn i Dalarna omringad av blåa berg och flyttkartonger är det så skönt att vara tillbaka igen. I morse blev det långpromenad längs Skeppsholmens kajer med hunden. En av favoritpromenaderna i stan. När längtan till havet blir för stor måste jag gå längs Stockholms vatten på något sätt. Att se staden vakna och höra måsarnas skrik och veta att snart, snart så är det dags att flytta ut till havet......det är lycka. Snart är jag där.
Till Danne och alla ni andra där ute i stora och lilla världen som längtar till Stockholm, så här såg en del av staden ut i morse.

Där borta ligger Slussen och Skeppsbron.


Kastellholmen


Trädgård på Skeppsholmen


Nybroviken och Strandvägen.


Från skeppet Orion svajar flaggan stolt.


Kom och följ med mig ut till havet!


I boken "Pappan och havet" av Tove Jansson säger Muminpappan att hans ö är precis lagom stor. Det är min med. Eller den är nog rättare sagt lagom liten. Längtar dit och till att få gå på klipporna och höra måsarnas rop. Få känna vinden i mitt hår, vila ögonen på havet och bara vara.

17 kommentarer:

Bloggblad sa...

Jag älskar också Stockholm. Även om jag inte själv minns mina första två år där, tror jag att det finns minnen nånstans djupt inne i mig - för jag blir salig så fort jag ser stan.

Ilva sa...

Inte for att jag langtar men det ar fint att se anda! Tack!

danne sa...

Jag längtar meeeee!!! Hur coolt är inte det att ha en egen ö? Allvarligt?

Här i Guate är en av fördelarna att på en och en halv timme så är jag nere på playan, stilla havskusten. Det måste bergis vara 30 grader i vattnet och oftast perfekta surfvågor. Som svensk klagar man knappast. Har ma dessutom tid att åka litte till så ligger atlantkusten på andra sidan vilket inte heller är helt fel. Och karibien en bit bort naturligtvis. Men inget, men inget är lika fint som skärgården. Lyllo.

Jubbe sa...

Inte dåligt med en egen ö.... vilka kordinater har den så kommer jag å våldgästar med det samma...hahahahaha

londongirl sa...

Bloggblad: Så du är född i Stockholm? Det finns så mycket fint i den här staden.

Ilva: Tack! Nej förstår att du inte längtar bort från där du är. :)

danne: Visst är det fint det lilla skäret? Bilden är tagen från ett fönster i en skakig Cessna på en av våra flygturer över ön. Gör inte ön rättvisa alls, men det är en rolig bild att ha. Låter som härliga badtemperaturer du har. Hoppas det var ok att jag länkade till dig?

londongirl sa...

Jubbe: Det är bara ett litet skär, med garanterad sjöutsikt åt alla håll....men det är ett paradis. :D
Om jag lämnar kordinaterna kommer du med hela sjöscoutkåren då ;-) ?????
Du har säkert passerat den någon gång.

Gunnel sa...

Vilken lycka att ha en ö att åka till. Jag är ingen storstadsmänniska men jag kan hålla med om att Stockholm är en vacker sommarstad.

londongirl sa...

Gunnel: Ja det är härligt med skärgårdslivet. Ja visst är Stockholm vackert på sommaren. Men det är otroligt vackert när snön faller i Gamla Stan också...

Humlan sa...

ÅÅh... *suck* Jag vill också ha en Ö!

Jag har faktiskt en dröm om att få bo vid havet i ett år och se havet i alla dess skiftningar... bl a vill jag se när isen går.

londongirl sa...

Humlan: Oj, du uttalar en av mina drömmar...! Havet är verkligen skiftande och när isen går är det mäktigt. När isen ligger runt ön på vintern känns det så konstigt att inte höra och känna doften av havet. Stilla och tyst är det tills det börjar knäppa och knaka i isen på våren.

danne sa...

Absolut!!! Säg bara till om du behöver ta lite nya bilder på ön! :-) Jag ställer upp!

londongirl sa...

danne: Bra, trodde det var ok att länka. Men hallå kan du snickra också? Behöver inte bara en fotograf förstår du ;-)

danne sa...

:-) tja... vad behöver du? ;-)

Tack än e3n gång för stockholmssviten av bilder. Jag bor (bodde) på söder och brukade alltid cyckla ungeför den rundan du gjorde med kameran. Den bästa presenten. Tack!

londongirl sa...

danne: Blir lite varm i hjärtat när du blir glad där borta i Guatemala över mina "skruttbilder". Kaxig som jag är skäms jag inte ens att jag "gett" dem till dig du som är en sån otrolig bildmagiker! Roligt att du kände igen rundan. :D

Trucken sa...

Jag kan nästan skymta lamporna på Prästgatan på den översta bilden. Magi...

londongirl sa...

Trucken: Hm...periskopseende? Ja man kan nog se det om man anstränger sig. Magi är det i så fall. Lav jo. See you tomorrow! :D

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.