måndag, december 29, 2008

Vaxholm igen.....

Klicka gärna upp bilderna och följ med ut till Vaxholm!

I helgen drabbades jag av en sån plötslig längtan till havet. Det är inte helt ovanligt för att vara mig och speciellt inte när våra båtar är upptagna på varv för vintern. Då finns det bara en sak att göra och det är att åka ut till Vaxholm och njuta av havet och den mysiga lilla skärgårdsstaden.
Det blev en skön promenad längs kajerna och i gränderna.

Vaxholm har många små butiker och den här är en av mina favoriter. Rådhusboden som också innehåller ett konstgalleri. Även Lena Linderholms butik fick ett besök.

Magasinet har massor av härliga saker och även en restaurang med utsikt över Kastellet. Vaxholm är en liten stad med hög mysfaktor och hela tiden havet nära inpå. Hit brukar vi åka med båten och handla på sommaren. Det var skönt att få andas lite havsluft, stå på kajen och tänka tanken - där ute, längre ut, genom några sund och över några fjärdar, där ligger den lilla ön och väntar på mig. Snart är jag där igen.

35 kommentarer:

Det Mörka Hotet sa...

Härliga bilder och det får mig att tänka på "vår" egen skärgård, här i Östergötland, som jag ser alltför lite av under vintertiden.

Tankevågor sa...

DMH - Egentligen är det synd att man inte är mer därute vintertid. Det är så vackert då också. Men när isen ligger saknar jag faktisk ljudet av havet. Du vet det där ständiga kluckande under bryggan, vågskvalpet mot klipporna..

Hasse Wester sa...

Härliga Vaxholm. Brukar ju ofta själv åka dit. Brukar också besöka Lena Lindeholms butik och även äta på Magasinet. Vaxholm funkar även på vintern. Fint att se dina bilder därifrån.

Hedgren sa...

Låter så mysigt. Vilken underbar keramik från Lena Linderholm. Kommer ihåg när jag jobbade på Det Stora Rederiet - då brukade hon ringa oh boka när de skulle ner till Frankrike och Gösta sufflerade alltid i bakgrunden...

Låter så härligt med er skärgård. En del av Sverige som jag aldrig upplevt. Är ofta i Blekinges skärgård däremot. Den är underbar!

Unknown sa...

Otroligt fina saker att pynta sitt hus med. Inte för att jag har ett hus utan en redan överbelamrad lgh. Men ändå, fint är det.

Vaxholm är ju underbart vilken årstid man än väljer men vintern är ju ett snäpp vackrare tycker jag.

Kramisar

Tankevågor sa...

Slottsträdgårdsmästaren - Ja jag håller med dig. Vaxholm funkar på vintern också. De brukar ha en liten julmarknad också på Rådhustorget men den hann vi inte med i år.Hedgren - "Det stora rederiet" ? Men du Blekinges skärgård har jag aldrig varit i. Det närmaste var väl när jag var i Karlskrona. Det var jättefint minns jag. Min mamma kommer från de där trakterna. :-)Rosvik - Jag var såååå duktig som inte handlade nåt! ;-)) Jag letade efter en särskild sak till det nya badrummet. Men nix det fanns inte.
Men du har inte mammsen och pappsen stuga i Kalix?? Trodde ni brukar åka dit på jullovet också.

KRAMAR

Bloggblad sa...

*slår ner blicken lite förlägen och mumlar fram ett erkännande om att jag aldrig varit i Vaxholm...*

Annika sa...

Vad mysigt, L! Bra väder verkar ni ha haft också. Det ser verkligen vintrigt ut.
Det var så länge sen jag var i Vaxholm...Flög över för ngra år sedan då min svåger tagit flyg-cert, har väl aldrig varit så rädd förr i hela mitt liv...
Men vi landade på Bromma igen, puuust!! Men Vaxholm är så fint. kan tänka mig att mysfaktorn därute inte är precis dålig på vintern heller.
stockholm skärgård, ett unikum i vår värld...Helt klart!!
Kramar från mig lååångt borta!!!

Lena sa...

Jag blir alldeles havssjuk, inte sjösjuk. Extrafint att båten heter Solöga :)

Hedgren sa...

Det stora rederiet? TT

Tankevågor sa...

Bloggblad - Det är väl inget att vara förlägen över! Men jag tror faktiskt att din P som tycker så mycket om båtar skulle tycka om en tripp ut till Vaxholm någon gång. Man kan åka bil dit så då behöver du inte ens åka båt. ;-)Annika - Det är jättefint i Vaxholm vilken årstid som helst. Jag har också flugit över den trakten! Men då höll JAG i spakarna. :-)) Så häftigt var det. Vi flög över lilla ön också såklart. Ja det är fint i skärgården. KRAMAR tillbaka till dig!Panter - :-) Ja i lördags slog längtan till havet till så då var det bara att åka ut och nosa på det...längtar alltid till sjösättningen bara julen är över. ;-)

Tankevågor sa...

Hedgren - Jag kom på det sen...att det var det du måste ha menat. :-)

mossfolk sa...

Mysigt! Och jag älskar sådana där små butiker. Någon gång måste det bli en tur i skärgården!

Tankevågor sa...

Mossfolk - Jag med!! Det är såna där små butiker som jag kan fastna i helt och hållet! :-)
Dessutom har Vaxholm flera helt underbara små caféer av olika slag.

Lena H sa...

Hej och God Fortsättning!
Vaxholm är åxå mitt andningshål när jag längtar efter ön därute där jag som barn trampat.
Speciellt på våren är suget efter att se öppet vatten stort, då åker vi ut till Vaxholm, mysigt att ta sig runt i butikerna och äta strömming på restaurang Magasinet.
Har jobbat idag, det var lugnt! känns bra att bryta chokladätandet och fixa lite scheman m.m.
Hoppas att du har haft och fortfarande har en jätteskön julledighet.
Tack för det fina julkortet som dök upp när jag öppnade mejlen.
Vi måste boka ett besök hos den allra bästa trädgårdsmästaren, det behövs nog en rejäl stund så vi hinner lukta på alla blommorna, många tankar att utbyta och så vi kan fika ordentligt med alla goda kakor som bara finns där på Slottsträdgården.
Kram och på återseende på det nya året

Anonym sa...

Vilket privilegium...jag antar att ni går till fots ner till båten och far med den till Vaxholm?

Det låter så himla mysigt och trevligt!

Mildamakter sa...

Vaxholm ligger härmed på min "villbesökalista". Tack för tipset :o)

Linda sa...

Lika underbara bilder som alltid hos dig.
Jag längtar efter vårsolens första värmande strålar när jag läser dina rader...
När havet inte piskar så mycket skum, när vågorna är mjuka och kluckar så sakta...
Stor kram!

Klimakteriehäxan sa...

Vet du att jag och en väninna har haft som tradition att åka på utflykt till Vaxholm en gång på våren och en gång på hösten - fika, äta strömming, shoppa, knalla runt, titta på båtarna ...
väldigt trevligt och rogivande. Iblnad dessutom med kul fynd i nån butik. Men i höst kom vi aldrig iväg. Tyvärr!

UllaMona sa...

Fina bilder...jag måste erkänna att jag har aldrig varit till vaxholm.

Jag samlade "flocken" både djur och barn ;-)

Tankevågor sa...

Lena H - Vad bra att mitt e-kort kom fram...upptäckte att jag i alla falla inte hade din privata mailadress som jag trodde att jag hade. Du får maila den till mig igen!
Här är jag så långt inne i jullovet att jag knappast kan tänka mig att gå till jobbet... ;-)
Men trots att vårterminen är lång så går den fortare än hösten så vips är det sommar igen.
Innan dess ska vi såklart hitta en dag som vi kan mysa i slottsträdgården! :-)
Kramar och god fortsättning!Marskatten - :-)) Ja när det är sommar och vi är på ön så är det väldigt NÄRA att gå ner till bryggan och ta båten (Ön är ju pytteliten) och åka till Vaxholm. Men det är bara när vi vill se lite folk och handla något extra som vi åker dit. Det finns lanthandlare med mat på närmare håll ute i skärgården som vi köper mat hos.Mildamakter - Vad kul att du vill dit. Jag tror inte du blir besviken. Det är en mysig liten stad med charmiga gamla kvarter.Lindalotta - Det var just den där längtan som slog till och den blev ännu starkare när jag gick där i Vaxholm på kajen....
Jag längtar så efter de där ljuden som vågorna gör runt lilla ön...
KRAMARK-häxan - Vilken trevlig tradition att ha tillsammans! Hoppas i kommer iväg i vår. Jag har faktiskt varit där med en bloggvän en gång och det var jättetrevligt även om vi lyckades pricka in en regndag.Ullamona - :-)) Vad roligt att jag tänkte i rätt banor eller hur?!
Vaxholm ligger kvar....om du kommer neråt så är det värt en omväg och åka dit. Man kan väldigt lätt åka Waxholmsbåt ut dit från Stockholm.

Humlan sa...

Jadu, man kanske skulle göra en utflykt, från en holme till en annan...
Härliga bilder, Vaxholm är verkligen ett ställe att tanka energi och gott humör på.

Inkan© sa...

Tack för turen - Det var ganska länge sedan nu som jag besökte Vaxholm... (sommartid) jag har aldrig varit dit under vintertiden.
Så det blir nog en båttur till sommaren.

GOTT NYTT ÅR oxå!

Sabina sa...

Ser ju hur mysigt ut som helst.
Vill passa på att önska dig Gott Nytt Årrrrrrrrr.
Kraaaaaaaaaaaam vännen.

Lallis - liv och leverne sa...

Så härliga bilder:)
Kram Lallis

Lilla P sa...

Hej vännen! Har haft STORA problem med min blogg, därav frånvaron. Ha en underbar nyårskväll!!

Villa Nian sa...

Åhhhh,tack! Vaxholm är så speciellt för mig. Älskar verkligen att vara där. Djurhemmet som Blu och de svarta kommer ifrån finns just på Vaxholm. Efter att vi flyttade ut norr om stockholm så var vi faktiskt i Vaxholm en hel del! Allt från att resa vidare till skärgården eller att bara ta en fika med en vän! Längtar dit när jag ser dina blider.

Anonym sa...

Underbara, vackra bilder. Skärgården är vacker på vintern. Också. Gott Nytt År! önskar f d Gammelmamman

Evas blogg sa...

Åh så fina bilder!! "Änglar kring mitt hus" av A. Grun googlade jag på. Hittade den på www.boksson.se (sök på boktiteln). En fin bok tycker jag. Gott Nytt År önskar jag dig! Eva

Tankevågor sa...

Humlan - Ja det är trevligt i Vaxholm. Till och med när dei regnar eller hur? :-)Inkan - Det blir npg en vårtur för mig också... tänk, snart är det vår Inkan! Vi som redan har hört Koltrasten länge nu i vinter. :-)Gott Nytt År!Sabina - Det ÄR mysigt där. Åk dit och ta en fika någon gång vetja! Gott Nytt År och KRAMAR i massosr till dig och familjen!Lallis - Roligt att du tycker det. Kram :-)Lilla p - Men vad glad jag blir när du dyker upp här igen. Har som sagt saknat dina inlägg. Nu är det inte långt kvar till sjösättningen! Snart är det vår! Fortsätt blogga! Ha det fint du med! KramHusEtt - Åh var det därifrån som han kom! Jag skulle så gärna vilja åka dit men jag vågar inte för då kommer jag väl hem med en katt till. Visst är det fint i V-holm. Jag åker dit ibland på vintern och stillar min längtan till havet...Pratkvarnen - Ja det är faktiskt väldigt vackert där ute nu....och LUGNT! :-) Gott Nytt År.Eva - TACK! Nu har jag hittat den!! Det verkar vara en bok för mig....helt klart. :-) Gott Nytt År önskar jag dig också.

Unknown sa...

Ha ha ha, brukar åka till Abisko!
Kramisar

Tankevågor sa...

Rosvik - Ha ha ha Okejdå! Om det nu ska vara så himla petnoga med geografin. ;-))
KRAMIS

Anonym sa...

can u leave ur phone number to me???

Anonym sa...

See you in these things, I think, I started feeling good!
Personalized Signature:贵州信息港休闲游戏中心,我爱掼蛋网,重庆游戏中心,金游世界视频棋牌游戏中心,南通棋牌游戏中心,贵港热线休闲游戏中心,淮安棋牌游戏中心

Anonym sa...

fendi bag
fendi hand bag
fendi spy bag
fendi bags
dolce gabbana