lördag, december 06, 2008

I farten.....


Idag har jag ägnat mig åt julklappsjakt på stan med väninnan. Vi gick ut lugnt och började när affärerna öppnade. Trevlig lunch blev det och en fika hann vi också med. Det här är en tradition vi har och den är alltid lika mysig att göra ihop. Den slutar med att vi utmattade tar en taxi hem. Men vi talade faktiskt om att nästa år ska vi ta ett flygplan hem i stället från vår julshopping.....



22 kommentarer:

Evas blogg sa...

Vad mysigt det låter! Visst är det kul att ha sådana traditioner? Igår var jag på julmarknad tillsammans med en väninna. En heldag och som tur var fick jag skjuts hem av väninnan. För mkt påsar och för ont i fötterna för att orka gå hem. Hoppas din helg är fin!

Unknown sa...

Tack!!!!!

Visst har vi det trevligt på vår traditionella shoppingrunda. Synd bara att vi var så ostrukturerade den här gången. Det blev ju inte så mycket inhandlat.

Men härligt hade vi det ändå. God mat gott fika och oerhört fint sällskap.

Love u

Sabina sa...

Såå nästa år blir shoppingen i London då kanske=)
Åååå ta mig meeeeeeed, hehehehe.
Låter hur underbart som helst, önskar jag hade kommit längre med min shopping men NOPP, det står still, har ingen riktig motivation att handla. Idag har jag dock skrivit en lista på vad jag ska handla till dom flesta=)
Kraaaaaaaaaaaaaaaaam

Humlan sa...

Jag ser att Rosvik skriver att ni inte var så strukturerade och effektiva i dag (och det har jag ju hört att ni brukar vara) men jag tror nog att det var lika viktigt för er att få koppla av, äta lite gott och ha fint sällskap. Man kan inte rusa runt i 180 och vara effektiv jämt!

Ha en skön fortsättning på helgen!
Kram

Bloggblad sa...

Jag tänker alltid att det ska bli så mysigt att gå och julhandla, men idag när jag fick en timme för mig själv medan maken hämtade upp barn som skulle äta julbord med oss, fick jag nästan panik i affärerna... Så jag kommer att shoppa det lilla jag ska här i stan - och sen åka in i slutet av januari när de andras pengar är slut och det är folktomt...

Anonym sa...

Hoppas det flygplanet kommer från mig!! Här är det så mysigt runt jul och en massa att shoppa!! Kram

Lilla P sa...

Får man bara ta det i sin egen takt så är det urhärligt att julshoppa...!
Har inte hunnit shoppa i någon större mängd ännu utan sparar det til nästa helg!

Villa Nian sa...

Var skulle ni handla då ;-)

UllaMona sa...

Jaha det blir flygplan hem nästa år från julshoppingen...då förstår jag att det blir Rovaniemi dit alla engelmän åker för att titta på tomten ...för det blir väl aldrig London;-o

Anonym sa...

Så himla mysigt det låter!
Det där med flygplan får du förklara, haha menar du aatt nästa julklappsshopping ska bli i London?
Då blir jag riktigt avis...

Tankevågor sa...

Eva - Både Rosvik och jag ser fram mot den här dagen. Någon julmarknad har jag inte hunnit med än. Men vi går alltid på julmarknaden i Gamla Stan med våra klasser och det ska vi göra på tisdag. Ännu en tradition som vi håller på.
Ha en fin fortsättning på helgen du med Eva!



Rosvik - TACK själv!! Ja i år var vi verkligen ostrukturerade! Men SÅÅÅÅ mysigt det var! :-)
Skönt att vi hann med några timmar innan det blev rusning också.
Härligt också att äntligen få sitta och prata ihop i lugn och ro. Välbehövligt! Vi måste ju tydligen vara lediga för att hinna med sånt, trots att vi jobbar på samma ställe. ;-)
Massor av kramar till dig!



Sabina - Vem vet, vi får se? Jag är också sen med allt vad julklappar heter men det ordnar sig. Jag har ändå läget under kontroll.
Kramelikram!! Ha en skön söndag!



Humlan - Du har alldeles rätt! Vi fick en hel del gjort men inte allt. Som sagt jätteskönt att bara sitta ner och äta gott och ta det lugnt.
Ha det bra du med i helgen Humlan!
KRAM



Bloggblad - Förstår vad du menar. Vi var ute när affärerna började och satsade på att handla det mesta under ett tak. Lugnt och skönt faktiskt. :-)



Jennie - JA det vore nåt att få julshoppa med dig i New York! :-))
KRAM till dig!



Lilla p - Ja man ska ta det lugnt och ta pauser. God lunch och fika gör att man fixar det. ;-) Lycka till nästa helg!



HusEtt - :-)) Vi får väl se... Jag har ju förstås ett favoritställe för julshopping.



UllaMona - Ha ha ha! Rovaniemi, DET låter verkligen exklusivt på riktigt! Då blir det renkorv, sameslöjd osv i julklapparna. Jag skulle tycka det vore jättehärligt. Rosvik skulle känna sig som hemma och säkert bjuda mig på en scotertur. Vilken bra idé du kom med! Jag ska lägga fram den till henne.
LONDON!? Näh det kan jag väl aldrig tro! ;-)



Marskatten - Det var mysigt. Synd bara att jag glömde kameran. Stockholm glittrar så vackert nu i vintermörkret.
Jag har julshoppat i London ett antal gånger och det är bara så underbart!! Häng med vetja! :-)

Klimakteriehäxan sa...

Låter jättetrevligt, jag shoppade på egen hand - i viss mån rationellt, men det är alltid kul att ha någon att bubbla med under tiden! I ditt fall blev det ju en fin bild också!

Klimakteriehäxan sa...

Och nu har du fått beröm igen. Kolla hos mig!

Tankevågor sa...

K-häxan - Vi har gjort det här nu i flera år så vår julshopping har blivit en härlig tradition! Men vad har du nu hittat på hos dig? Ska skynda mig dit och kolla.

Annika sa...

Kul för dig och Rosvik!! Mysig tradition.
Hey, ni får komma över till USA och julhandla nästa ggn!! Då kan jag hänga med och sen får ni garanterat ta flyget hem :-)
KRAAAMAR!!!!

mossfolk sa...

Så mysigt det låter! Sådana traditioner är viktiga och mycket trevliga. Ett flygplan låter som en ... intressant idé ;)

Inkan© sa...

En glittrig julgranskula ...och vips så kommer minnena från barndommens jular då kulorna mest var av glas. Himmel så många jag tappade under årens lopp. Jag kunde bara inte låta bli att ta i dem, känna på dem...

Tankevågor sa...

Annika - Jag gillar verkligen inte att flyga såååå långt men jag vill tillbaka till NY och att julhandla där med dig och Rosvik vore hur kul som helst! :-)
KRAMAR i massor



Mossfolk - Ja det var mysigt och det är roligt att ha såna traditioner.



Inkan - Åh jag minns mina barndoms grankulor också! Allt som vi hade i granen. Här går det sönder något varje år. Det blir så med katterna i familjen... och så är ju inga kulor av plast här heller.

Eleonora sa...

Hoppas du hittade vad du sökte. Men det viktigaste var väl att du och väninnan hade så trevligt.

Skam till sägandes har jag ännu inte varit och tittat på NK:s julskyltning. Det är bara såå jobbigt att gå på stan och trängas. Jag har blivit en riktig lantis!. Men jag ska ta mig in när jag känner att jag inte kna låta bli. Ha det gott och snart kommer vilan - något att se fram emot!

Det Mörka Hotet sa...

Det är alltid lika trevligt med gamla traditioner som man själv valt och tillsammans med ens vänner blir det än bättre!

Annela sa...

Tack för att du tittade in på min blogg. Det är alltid så kul med nya bekantskaper på bloggen.
Välkommen åter!
Fin blogg du har. Jag kommer tillbaka.

Tankevågor sa...

Eleonora - Jag ska med min klass och några andra klasser och kollegor till Gamla Stans julmarknad i morgon. Då är det tradition att vi tittar på NK's julskyltning först. Men jag är besviken på den i år. Den är inte alls så julig och fin som den brukar.



DMH - Ja och den här traditionen gör det roligare att vara ute i julhandeln. Mycket trevligt sällskap hade jag. :-)



Annela - Tack detsamma! Ha det gott! :-)