tisdag, augusti 01, 2006

Heta dygn i London

Vad gör man i London när det är värmebölja? Jo man håller sig till lokaler med väl fungerande luftkonditionering. Det fungerar faktiskt riktigt bra. Kom hem förra veckan från min hjärtestad och tyckte nästan det var värre med värmen här hemma. Jag hade snabbt vant mig vid att sova i det svala hotellrummet. Men inget London utan lååååånga promenader som jag älskar så och det var ganska varmt förstås. Men det går alltid att hitta en sval kyrka att gå in i och pusta ut eller en park med stora träd som skänker skugga. När jag promenerade genom Hyde Park så slogs jag av att gräset var alldeles gult. Hela parkens yta såg ut som ett nyslaget höfält. Kommer det nånsin att bi grönt igen? Bloggblad skrev att man får inte svart bälte i shopping man får vit hatt. Jag tror jag har kvalificerat mig för flera stycken hattar den här gången. Det är ju rea på sommaren och jag avskyr reor och hetsen kring den i Stockholm men när man är i London kan man inte låta bli. Den nästan tomma resväskan dit var knökfull och vägde bly hem. Fick t.o.m. köpa en till väska för att få hem "lite småsaker" som jag måste ta som handbagage. Det känns som det var alldeles för lång tid sen jag var där senast. Har bestämt mig för att det aldrig ska få gå så lång tid igen.

Hyde Park och Serpentinesjön


Mayfair


Det är nästan alltid någon demonstration på gång i den här stan. Här mot situationen i Libanon och Israel. Det här tåget varade i evigheter, massor av människor gick med i det.


S:t James Church. Här kan man hitta "Londongirl" ibland. En favortitkyrka att stanna upp en stund i och ofta spelas det musik här. Om det inte är en arrangerad konsert så kan det vara musiker som övar och det är bara att sitta ner och lyssna och njuta.

26 kommentarer:

rita sa...

Har varit i London ca 14 ggr, längtar ständigt tillbaka. (dock går jag inte in i kyrkor).
Men London har fått hos mej en konkurrent,,, jag längtar plötsligt till Rom!

Monica med yffen sa...

Å, London är mysigt. Nästa gång du åker dit och kanske har vägarna förbi Shaftesbury Ave alldeles vid Piccadilly Circus, kolla om det fortfarande finns en "club" som heter Shaftesbury´s där. Och om det finns det, kolla om ägarens initialer är G S. Hälsa i så fall så gott från mig.

Monica med yffen sa...

Glömde:

Då kanske du blir bjuden på en drink eller två. :)

Fröken Bokmal sa...

Godmorgon Londongirl! Har en lista i mitt senaste blogginlägg som jag är nyfiken på dina svar på. Om du har tid och lust:) Så har jag länkat till din blogg på min, hoppas det var ok!

londongirl sa...

Rita - Så du är en sån där längtare du med :) Tror aldrig det kommer att gå över hos mig. Men visst är Rom underbart, har bara varit där en gång och kan tänka mig att åka tillbaka. Åk till Rom nästa gång!


Monica med Yffen - Ja, den stan har hög mysfaktor. Häng med själv nästa gång och så bjuder vi den där GS på en drink du och jag vet ja!


Bokmal - God morgon själv fröken! Är du inte ute och flyger? Din lista har jag faktiskt redan varit inne och läst. Fick ett bra tips där.Jag ska fundera ut lite svar till den. Länk är självklart ok. :)

Lilla B sa...

För mig som bara varit i London EN gång var upplevelsen av rosorna fantastisk. Och en mycket stor blå rabatt i Regent´s Park. Jag åker mycket gärna tillbaka.
London har nog förresten något att erbjuda allas intressen

Humlan sa...

Ah! Så nu vet jag, blir det för varmt här så ska jag söka mig till skärgården eller London!

Jag förstår att du vill gå i den staden, det är ett bra sätt att upptäcka en stad. ...önskar bara att man kunde hyra bättre fötter för långpromenader ;-)

londongirl sa...

Lilla b - London har hur många parker och trädgårdar som helst. För att inte tala om alla små planteringar kring fönstren osv. Men klicka på bilden från Hyde Park så ser du ännu tydligare hur torr och gul gräsytorna var! Ja, den här stan har nåt för alla. :)

Humlan - Jag längtar tillbaka till mitt luftkonditionerade rum. Om fötter behöver vila kan man alltid åka taxi. ;)

Bloggblad sa...

London blir jag trött av. Jag älskar allt brittiskt, men storstäder blir jag helt matt av. Kul att få se S:t James' kyrka, jag har bara varit i hans park...

Nu längtar jag till Stockholm - det är inte så himla stort att jag blir matt.

londongirl sa...

Bloggblad - Visst blir jag också trött AV London, rent utmattad ibland. Men jag blir aldrig trött PÅ den staden.

S:t James ligger på Piccadilly nära Fortnum an Mason och jag älskar den kyrkan. Den är så lagom liten för att vara en Londonkyrka. När vi var där hade det varit ett bröllop så det var jättemycket blommor och så vackert.

Kul att du längtar till Stockholm, men vad får dig att tro att du inte blir utmattad den 12:e? :D

Klimakteriehäxan sa...

Nu blir jag riktigt avundsjuk. Fast inte på värmen, den har jag ju här hemma. Men ändå. Fast jag ska nog till London i oktober eller så - men UJUJUJ så långt det är dit!

Gunnel sa...

Alla talar så gott om London. Jag var på språkresa 1968 och bodde i Folkstone. Men på hemresan var vi 2 eller 3 dagar i London. Jag ville bara därifrån. Jag har aldrig gillat storstäder, kanske det har med mitt dåliga lokalsinne att göra. Kanske, och troligen, skulle jag nog uppleva staden på lite annorlunda vis med vuxna ögon. Vem vet...kanske det blir en resa dit...men inte som det känns nu. Visst är jag tråkig :O)

Gunnel sa...

Glömde att säga att bilderna talar för Londons fördel i alla fall :O)

Nina sa...

Det är ju vattenbrist speciellt i södra england så att det var torrt i Hyde Park är inte konstigt.. folk får ju inte ens tvätta bilarna med vattenslang för att det går åt så mycket vatten.... Låter härligt med London-resa, jag vill också åka tillbaka dit..

londongirl sa...

Klimakteriehäxan - Jag blir avis på dig. Jag måste nog vänta tills det blir november till nästa gång. ;)


Gunnel - Nästa gång jag åker ska jag ta "skogsbilder" och visa att det finns många oaser i den storstaden som kan passa för en picnic med kaffekorg. Någonting för dig kanske?

Jag har heller inget bra lokalsinne, speciellt inte i storstäder, men konstigt nog har jag det i den här staden har jag märkt.

Du är inte alls tråkig. Storstäder kan man behöva ta i små portioner. :)Nina - Ja, det var en otrolig torka. Trots det så var planteringarna med blommor helt överväldigande. De är ju experter på att få varje fönsterbräda att se ut som en liten trädgård. Klart du ska tillbaka dit!

Flaxa sa...

Lyckliga du som har varit där. Sambon har aldrig varit i London. Kanske drar vi dit nästa gång. Jag har varit där fem-sex gånger. very nice indeed!

Lyckliga Grodan sa...

jag blir lite avundsjuk på såna som trivs i stora städer.. det är ju så coolt..
själv blir jag så trött av allt ljud och alla intryck.. och så vill jag bara åka hem..

men när jag blir stor då ska jag lära mig tycka om storstäder..

londongirl sa...

Flaxa - Ta med sambon en sväng till London du! Ni får säkert roligt.


Lyckliga Grodan - Inte känner jag mig speciellt cool. Det finns så mycket i den stan som är "hemma" för mig. Det bara är så att jag har mitt hjärta både i den stora staden och på en liten skärva i havet i Stockholms skärgård. Men om du plötsligt känner att du blivit stor så tipsar jag dig gärna om "mitt" London. Vet nog massor som skulle passa till en lycklig groda :)

Bloggblad sa...

Jag tror att jag kommer att bli mycket stimulerad av glad samvaro med andra bloggare, helt enkelt. Ska ju inte ränna i affärer.

londongirl sa...

Bloggblad - Mycket spännande!

Jubbe sa...

Vill oxå åka dit....NUUUUUUU!!!!!

Jubbe sa...

Rita: Rom e oxå min favvostad...tätt följd av London

londongirl sa...

Jubbe - Ville inte du till New York?

Rosvikstjejen sa...

Jag vill oxå vara i London med dig!
Underbara bilder som får mig att flyga dit i tankarna.
Love u

londongirl sa...

Rosvik - Vill bara vända tillbaka med nästa flyg! Ska vi????

Rosvikstjejen sa...

direkt, vi åker nu! Skit i jobbet!