söndag, april 30, 2006

Trädgårdsarbete


Nej det här är inte mina pelargoner. Tack och lov för det! Riktigt så här många är de inte. De här är från Ulriksdals handelsträdgård. Var dit idag och köpte lite blommor till takterassen, så nu ska det bli "trädgårdsarbete" på taket. Hoppas jag inte blåser bort bara. Eller brinner upp, vi ska grilla innan vi går till Valborgsmässoelden.
De här köpte jag idag. Penseer, Murgröna, Bellis och Mini narcisser. (Inte en enda pelargon) Har dessutom sett både Vitsippor och Mandelblom i backarna idag så nu kan man vara säker på att den är här den efterlängtade våren.

23 kommentarer:

Rosvikstjejen sa...

Vackra blommor till en vacker flicka.
När får man komma och dricka en GT på terassen?
Hälsa familjen

Jubbe sa...

vilka fina vårfärger du har valt....du kan få min adress å få gräva i mina balkonglådor om du vill..hehhe

Gunnel sa...

Vad fint det ser ut där i kartongen. Kan du inte gräva ner dom tillsammans?? När vi hade huset gillade jag rabatten vi hade på framsidan. Det var alltid kul att köpa till lite nytt varje år.

londongirl sa...

Rosvik: Ja du en GT på den terassen drömmer jag också om. Bara pendlandet till Dalarna tar slut så är du välkommen när som helst. Trevligt sällskap är alltid välkommet :)

Jubbe: Tack! Färgerna är finare i verkligheten. Det är bara en liten början av allt planterande som ska till där uppe på taket.

Gunnel: Precis vad jag tänkt! De ska ner tillsammans. Gillar när det ser så där lite rufsigt ut. Inte stelt.

Anonym sa...

Jättefina bilder!
Kul med trädgårdsblogg

Ska jag skicka bilder på all kirskål som jag slitit med i dag?

Anonym sa...

Har inte bara kirskål i Lida

Vitsippor, Gullvivor även röda såna

londongirl sa...

Anonyma Pyret: Idag såg jag att de sålde Gullvivor på Ulriksdal. Det fanns både gula och röda plantor. Skulle vilja ha på ön.

Lena sa...

Ulriksdal är härligt...
Så vackra blommor du komponerade samman...

londongirl sa...

Lena: Tack! Och välkommen hit! Ulriksdal är ett favoritställe sen många år. Finns alltid något vackert där att hitta för en som tycker om blommor och trädgård.

Humlan sa...

Först när jag såg bilden på pelargonerna, trodde jag att det var dom du tog hand om, inte undra på att du ville bli av med några! :D

Härlig blomkartong! Att blanda dem sådär blir verkligen jättesnyggt!

londongirl sa...

Humlan: Fniss ....vilken tur att inte alla de där skulle tas hand om. Ja det är roligt att blanda så att det blir lite rufsigt. Passar mig. Ibland blandar jag in någon örtplanta med blommorna också. Då blir det vackert och nyttigt på samma gång. :D

Fröken Bokmal sa...

Jag var också där i går, för första gången! Älskade det, lika fint som Zetas och Rosendals, och faktiskt lite billigare. Köpte upp mig på lite pelargoner, har bestämt mig för att de inte är tantiga, utan sexiga...;)

londongirl sa...

Fröken bokmal: Zetas, Rosendal och Ulriksdal är en triangel som jag rör mig i så ofta som jag kan. Och visst är det sexigt med pelargoner.....har en massa udda sorter. Stjärnpelargonerna är mina favoriter=rufsiga som bara den.

danne sa...

vackert!

Saknar doften av liljekonvaljer...

londongirl sa...

Danne: Tack! Åh du....Liljekonvaljer slår ut om några veckor på min lilla skärgårdsö. Ska jag skicka några till dig där borta i Guatemala? Doften finns kvar när de torkat. :)

Trucken sa...

Jag saknar något vackert att titta på när jag sitter på balkongen. Och jag behöver pelargoner till blomlådan. Ulriksdal verkar vara det rätta stället för mig...om nu inte "Björkvalla" är redo att planteras.

londongirl sa...

Trucken: Björkvalla är lite seg på att få rötter. Tycker nog att du får ta en sväng till Ulriksdal så att du kan få lite fint på din balkong. Följer gärna med som smakråd. :)

danne sa...

Jaaaaaa!!!!!!!!!!!!

Skicka!!!!

Kan det bli bättre? Kan det bli mer skolavslutning? Liljekonvaljer och idas sommarvisa! Jag älskade alltid skolavslutningarna.

Du måste lova mig att säga till när jasminen blommar.... Ahhh... Förvisso inte skolavslutning men nog så gott!

Bloggblad sa...

Hm... den som åhört Idas sommarvisa under minst 2 avslutningar varje juni får inte precis rysningar av välbehag vid tanken på den låten...

Men vackra blommor har jag inte tröttnat på!

londongirl sa...

danne: Jag lovar tala om när den blommar! Ja Liljekonvaljer är nog alltid förknippat med skolavslutningar. På min skola sjunger vi alltid "Den blomstertid nu kommer" också och DÅ är det sommar! Det är lika högtidligt och tårknipande varje gång!

londongirl sa...

Bloggblad: Hos oss har "Sommaren är kort" av Ledin blivit uttjatad.....men Den blomstertid...håller sig år efter år efter år.

Nilla sa...

Vad fint det ser ut!
Ha det så bra.

londongirl sa...

Nilla: Tack! Och tack för att du tittade in! :)