onsdag, april 19, 2006

Minstingen i familjen

Det här är vår minsting i familjen. Hon är en av fem kattungar som föddes här hemma i vintras. Det var så underbart att få ha en kattungekull. Det blev en speciell jul med fem små Trasseltassar i julgranen. Men det är ju så roligt att få köpa nya julgranskulor i mellandagarna så vad gjorde det att en del for i golvet. Vi hade underhållning på hög nivå varje dag. Vi hittade fantastiskt fina människor som kattungeköpare och vi kommer att kunna följa alla ungarnas utveckling i framtiden. Men som sagt den här lilla tjejen blev kvar hemma. S* Trasseltassens Picadilly heter hon i sin stamtavla. Ja, ja alla kattungar har ett London namn....Men vi kallar henne för Tiffany....för hon är en liten juvel. MEN hon skulle nog kunna kallas för samma smeknamn som jag......Trassel. Det är precis vad hon är. Hon är en äventyrlig liten tjej som redan har varit med om en hel del. För några veckor sen var hon så här lurvig om magen. Det är hon inte nu. Hon har en renrakad mage med ett låååångt operationsärr. Hon kommer aldrig att få chansen att knapra på Påskliljor igen. I kväll var vi på Djursjukhuset och tog bort hennes stygn. Hon har blivit sjukhusets lilla favorit och allas lilla gosekisse som har charmat en massa sköterskor och veterinärer.
Nu kan vi nog pusta ut ett tag tills hon hittar på något nytt äventyr.

19 kommentarer:

Humlan sa...

Åhh! Så fin! Och vilken fin bild!!!

Så det var hon som lärde oss hur farligt det kan vara med påskliljor i kattfamiljer. Så yttepyttekissen kallas Tiffany... med Trasseltassen som ett trevligt tillnamn!
Jag blir alldeles kattsjuk när jag ser bilden, för min del får du gärna ha "dagens kattbild", jag är tyvärr allergisk och kan inte ha katter själv :(

Tankevågor sa...

Humlan: Visst är hon fin, det tycker vi också. Om du vill titta på kattungarna så finns det gamla bilder från i vintras på:

trasseltassen.blogspot.com

Anonym sa...

Skönt att det gick bra Tiff! Hoppas att det inte tar alltför lång tid innan all den där gosiga pälsen på magen växer ut igen. Simson och Isolde hälsar så mycket!

Humlan sa...

De där små kattungarna var då det mest hjärteknipande jag har sett på länge!

Jag såg att du frågade om att pinga hos någon. Om du går in på nyligen.se, så kan du se vilka som nyligen har uppdaterat sina bloggar. För att göra det krävs att man pingar (meddelar att man har skrivit nytt). På nyligen så finns olika rubriker, en är "Pinga din blogg" där kan du läsa hur du ska göra.
Du kan sedan göra en favoritlista (rubriken bredvid) på dom bloggar du vill läsa.

Tankevågor sa...

Patrik: Ja det var skönt! Nu sover hon som en stock efter att ha varit på sjukhuset. Hälsa tillbaka till storebror och storasyster!

Tankevågor sa...

Humlan: Jag har hittat dit nu. Tack igen! :)

Fria Foten sa...

Vilken fin liten kisse. Jag har själv en som heter Fritte. Ja du pinga hit och dit. Svårt är det.
Men det är väl bara att ta en sak i taget. Bra att du har lärt dig hur man lägger in en bild så att man fick se din fina katt.

Anonym sa...

Stora syster är en bra syster. Vad gör det att man inte har så mycket hår på magen. Det växer ut med en väldans fart.
spinn från ChubbyBoy alias Seymour
//R-viks tjejen

Anonym sa...

Hm, nu är det jag igen.
Du...ska vi ta våra nya med oss ikväll?
Lilla Lime vill ut på äventyr.
Vi ses om 1½ timme...
Kram tillsvidare

Tankevågor sa...

Flaxa: Trevligt att du hittat hit! Visst är det mysigt med katter. Det blir nog en och annan bild på såna här. Ska spana in din Fritte sen också.

Rosvikstjej: Vadå Chubby Boy? Han är döpt till Seymour och hör sen!
JAAA! Vi tar våra Gagga-väskor! Here we come!

Anonym sa...

Kul att du också bloggar vackert !

Jubbe sa...

Ooooh vilken söt...själv vill jag ha både hundvalp o kisseunge. Men Jubbe är tyvärr allergisk o har astma.

//Jubbe, längtar till den dag då det finns vaccin mot allergier

Jubbe sa...

Föresten till din kännedom så är du numera länkad till min blogg...bara för att du är en sådan trogen läsare o verkar så himla cool.

Enjoy!
Always yours//J

Tankevågor sa...

Anonymous: Tack! :)

Jubbe: Jag längtar också tills det finns vaccin mot pälsallergi. Skulle underlätta mycket ibland.
Tack för att du länkat till mig! Men jag har ju just börjat!!!Har inte hunnit med så många inlägg än. KRAM!

Batbut sa...

Grattis!
Till bild.
Till frisk katt!
Till blogg!

Anonym sa...

Du har alltid haft ett speciellt förhållande till katter, ända sen du promenerade omkring med en rosa dockvagn med två röda kattungar nerstoppade mellan spetslakanen,till stor förvåning hos dom tanter som skulle titta på din docka. Skulle kunna skriva en hel bok om våra kattbravader.

Tankevågor sa...

Battis: Åh vad roligt att du har hittat mig! Tack! Du må tro att det är skönt att kissen är i farten igen!

Anonyma Pyret: Ja det har alltid funnits katter i mitt liv....alla har de varit så speciella. Skriv den där boken du! Du har ju tid nu ;-)

Monica med yffen sa...

Så otroligt söta (gick in på den andra sidan, trasseltassen, och tittade.) Dottern råkade svepa förbi just då och nu hör jag: "Vill ha, vill ha, vill ha".

Tankevågor sa...

Monica: det kommer nog fler Trasseltassar nån gång. :)