torsdag, juli 09, 2009

Ölivet, som det kan vara.....
Efter en dag full med solsken talade väderrapporten i går om oväder som skulle komma till kvällen och natten. Hårda vindar och mycket regn var på väg in över skärgården.
Vi som skulle lämna ön idag tänkte att det var lika bra att plocka in saker så att inget skulle blåsa bort under natten.
När jag gick där och fällde ihop parasoll, bar in grillen i källaren, flyttade blomkrukor mer i lä och skydd för hårda vindar så kände jag mig som Muminmamman. Det är något "muminskt" över det här livet ute på ön....
Mycket riktigt så slog vädret om snabbt och regnet kom. I sydväst och oljerock gick jag där och plockade. Katterna kom springande och ville med mig in i huset. Maken kollade båtarna och satt i en extra tamp i förtöjningarna.

På natten brakade regnet och blåsten loss ordentligt. Men det är faktiskt mysigt att ligga i sin säng och höra hur vågorna skvalpar mot bryggan och klipporna. Lyssna till regnet som smattrar ner och fyller vattentunnorna.

Någon gång där på natten vaknar jag av att lillkatten kommer upp i sängen och jamar och pratar med mig. När jag klappar henne känner jag att pälsen är alldeles blöt. Inser att hon har varit ute...men alla var ju inne när vi gick till sängs. Jag kliver ur den goda sängvärmen och går upp och ser att ett fönster har blåst upp. Antagligen var det inte riktigt stängt. Lilla Tiffany hade säkert hoppat ut och varit ute ett tag men sen som väl var tagit sig in igen. Då kom hon såklart och skulle klaga på vädret hos sin matte som sov.

26 kommentarer:

Anonym sa...

Tur att hon kom in till dig. Jag är så olycklig över min bebis som inte har kommit hem ännu.

Kram
//LiMa

londongirl sa...

LiMa - Jag också! Jag tänkte på henne natt också när lilla Tiff varit ute i regnet.
Förstår att du är orolig för henne.
Håller tummarna att hon hittar hem snart!
Kramar i massor!

Evas blogg sa...

Tyvärr finns det ingen bild att klicka på. Låter lite kusligt med oväder därpå ön, måste känns väldigt speciellt. Man är så nära på något vis. Varför packar ni ihop? Åker ni på annan semester?

londongirl sa...

Eva - Nu är bilden tillbaka igen...den försvann på något vis ett tag.
Visst är man nära naturen och vädret här ute men så otäckt är det inte. Den här gången var det ju bara vanlig hård blåst och regn det handlade om...det är värre om det blir riktig storm och höga vågor...då stannar man helst kvar på ön och går inte ut i någon båt.
Vi åker bara hem till stan för att vara barnvakt och lite annat sånt..passar på att tvätta lite också.

JULIE K sa...

Ja her oxå regnade det och var oska igår och førra dagen. Stakkar Kira tycker inte om det och måste vara næra hela tiden : )

Amber sa...

Vovoj, matte - sova när lillkatten är på äventyr. Bra katt som säger till när hon kommit hem!

Anonym sa...

Låter så tryggt, just nu vill jag också vara en liten katt och få krypa upp i en trygg famn med ngn som klappar mig ömt, försäkrar mig att livet är okej. Att allt blir bra....

Anonym fast Du vet vem :-) Tror jag...

Christina sa...

Det låter verkligen mycket muminskt :)

Här regnar det hund och katt och det dånar och bullrar varje dag. Vi funderar på att sätta igång pannan...

Humlan sa...

Men lilla Tiff, inte ska hon väl vara ute i sådant väder! Tur att hon kom och talade om för dig när hon inte kunde stänga fönstret efter sig!
Skönt att ni fick förvarning och hann plocka in och förbereda för blåsten!
Kramar!

LiMa; Fattas det en liten därhemma?! Jag håller tummarna för att hon hittar hem snart! Kramar!

Monica sa...

Lilla Tiffany då... Tur att hon kom in i värmen igen.

Jag förstår att ovädret måste kännas mer där ute på ön. Jag tänkte just att det var tur att vi inte var ute på kryssning just nu men det kanske inte var så stormigt ändå?

Fresia sa...

Men visst är det ngt visst att ligga där i sängen i govärmen medan man hör regnet. Jättemys tycker jag. Ffa om man är på landet eller hemma och inte behöver gå upp och åka iväg ngn stans.
Skönt att lilla Tiff var klok och kom hem igen. Ville alldeles säkert bli lite värmd där hos dig.

(Fy... Ångest. Måtte din vän LiMas katt komma tillbaka snart)

kramen till dig

londongirl sa...

Julie - Oj är Kira åskrädd! Jag tycker inte heller om åska. Kram till er båda.Amber - Ja och gissa om jag blev överraskad när en regnvåt katt dök upp i sängen! ;-)
Anonym - Ja jag förstår vem du är...tror jag. När jag läser dina ord inser jag att de skulle kunna vara skrivna av en person till just nu. (förutom mig själv för det är så jag också känner)
Maila mig och berätta hur det är just nu!
KramarChristina - Ja det är verkligen muminskt....det har jag känt så många gånger.
Ja sätt på pannan! Inte ska man sitta och frysa bara för att det är sommar. Vi har en braskamin ute på ön som vi tänder när det blir för ruggigt. Nu har tom. vi haft regn och rusk där ute och det är inte så vanligt.Humlan - Ja lilla Tiff....du vet ju vilken trasseltass hon är! Ja hon kom verkligen och sa till mig där på natten. Dels klagade hon nog på vädret och dels tyckte hon nog att jag kunde stänga fönstret när hon väl tagit sig in.
Li-Ma's katt är borta och jag är förtvivlat ledsen... :-(
Jag håller tummarna för fullt här att hon dyker upp eller att någon hittar henne där uppe i norr. KRAMMonica - Ja det var skönt att hon tog sig in (inte helt lätt heller genom det fönstret, lite spiderman över det hela) ;-)
Det blev inte så väldigt mycket oväder...tycker nog att de överdrev en del.Fresia - Om lilla Tiffany inte hade tagit sig in genom fönstret igen så hade hon i alla fall sin favoritplats under en eka som ligger på land. Där under på en toft ligger hon ibland och sover som i en egen liten koja. Där hade hon haft både vindskydd och torrt.
Men jag vill alltid räkna in alla tassar inomhus innan jag går och lägger mig.
Ja nu får vi hålla tummarna att Li-Ma's katt kommer hem igen!!
Kram på dig!

Miss Upsey Daisy sa...

Blöta kissar i sängen är ingen hit.. De kan ha med sig sniglar in..

londongirl sa...

Miss Upsey Daisy - Nädå! Inga sniglar på vår lilla ö. Det är nog för torrt för såna. ;-)

HusEtt sa...

Mysfaktorn kan vara rätt hög när man är inomhus och torr! Förstår att lillkatten var tvungen att förklara för matte att vädret inte var det bästa!

Gunilla sa...

Låter som en riktig spänningsroman.

londongirl sa...

HusEtt - Ja visst är det mysigt med regnväder när man kan vara inne och ha en varm katt i famnen....som INTE är dyngsur förstås. ;-)
Hon hade som sagt väldiga synpunkter på det där vädret den natten.Gunilla - Ha ha ha ....ja det är väl så att själva livet...det enkla är som en spännande roman ibland. :-)

Eleonora sa...

Jag skulle nog tycka det var skrämmande och litet otäckt att vara på en öde ö med ett så stort oväder över huvudet. Men kanske även storslaget? Men är man van så blir man väl inte rädd? Har du el där ute eftersom du kan blogga så pass, eller går det på batteri?

Tur att lille katten hittade min människomamma. Fortsätt ha det gott där ute. Kram

londongirl sa...

Eleonora - Det blev inte så himla mycket av ovädret...men det är klart att allt väder märks mycket mer där ute...när man är så nära på något vis.
Ja, vi har el ute på ön. Men det har vi bara haft några år. Förut hade vi ett elverk och allt gick på gasol.

Jag har kvar gamla fotogenlampor här och där för att jag tycker det är mysigt och passar in. Men visst är det skönt med en riktig läslampa på mörka höstkvällar.
Så den bärbara datorn brukar vara med ut på ön.
Men jag använder den mest att skriva annat på när jag är där ute än att blogga faktiskt.

Kram kram

Bloggblad sa...

Vi hade en himla tur när vi var nästan en mil ut i havsbandet förra helgen... några moln i kanten, men varmt och sol hela tiden. Därute kan vädret gå hårt åt annars...

sofie sa...

trots dåligt väder så låter det alldeles underbart, därute på ön. skulle nog behöva låna den lite (:

londongirl sa...

Bloggblad - Oftast är vädret mycket bättre ute på öarna än vad de säger på väderleksrapporten. Det märker vi hela tiden.Sofie - Jag tycker att det är underbart i alla väder.
Ja du...jag har faktiskt börjat fundera på att hyra ut lite öliv nästa sommar... ;-)

Kesu sa...

Oh, vad jag tycker om den här bilden! Den är så vacker både i stämning och komposition!

Regn och rusk är bra för oss bokälskare ... Måste ju hitta NÅT positivt. Hehe!

Läser du nån bra bok förresten? Du som gillar London skulle nog gilla Stella Duffys The room of lost things. Jag läser den just nu. Finns på Stockholmsbiblioteken om du inte hittar den i handeln. Mycket London, mycket engelsk.

Du känner väl till Uppsala English Bookshop som ligger i Gamla stan? kolla in www.ueb.se Jättebra!

londongirl sa...

Kesu - Vad roligt att du tycker om bilden! :-)
Jag känner väl till den bokhandeln i Gamla Stan.
Tack för boktipset! Jag har varit inne och kollat handlingen på Adlibris på den och du har rätt...den skulle jag nog vilja läsa. Men just nu är jag i någon sorts läskoma och kommer inte igång med nåt...jobbigt tillstånd!!

Kesu sa...

Det blir sådär ibland, men då är det desto roligare när man kommer igång igen.

Roligt att du känner till UEB, de är värda all uppmärksamhet tycker jag. Handlade av dem redan i Uppsala - fast det blev lite långt att pendla dit, så jag är så glad att de öppnat en filia i kungliga hufvudstaden.

londongirl sa...

Kesu - Aha, kommer de från Uppsala från början! Måste kolla in dem där också när vi är där. Ligger den butiken centralt i Uppsala?