onsdag, maj 13, 2009

Lyckan är en sällsam fågel.....

Idag fick jag en ny bok som jag önskat mig. I vanliga fall brukar jag klicka hem böckerna på Adlibris och Bokus. Men den här kom maken hem med. Glad blev jag. Vi får väl se om jag tycker lika bra om den som hennes första bok..."Tillsammans är man mindre ensam". Vad läser ni just nu? Har ni några bra boktips inför sommaren?


......och så en liten bild som är tagen från Söders höjder, närmare bestämt Monteliusvägen. Kvällssol i Stockholm att klicka upp till Annika och ni andra som tycker om vår vackra huvudstad.

Lägg märke till den lilla röda båten! I den skulle jag vilja vara. :-)

28 kommentarer:

Bloggblad sa...

Jag har just mejlat iväg mina boktips till församlingsbladet till min bästa korrekturläsare.

Har du läst Pojken i randig pyjamas? John Boyne.

Eller "Bitar av mig själv" av Gun-Britt Sundström? (Fast den senare kanske jag har ett specialintresse av? Hon har varit med och översatt Bibeln... men många av kåserierna är allmänt mänskliga.)

Bloggblad sa...

Jag har inte läst den du fått, bara "Tillsammans..."

Anonym sa...

Inga boktips, men söder har en stor plats i mitt hjärta sen jag pluggade där, från skolsalens fönster kunde vi gå ut på taket sitta där och titta på alla härliga
och spännande tak och underliga vinklar, rasterna på katarina kyrkogård,oj så mycket nostalgi det blev.

Kram från syster

Annika sa...

DEN äkta Stockholmsbloggen har gjort det igen...
VET du, det klack till mig när jag klickade upp bilden...
OM bara visste hur mysigt mkt jag längtar hem just nu. Ingen jobbig känsla, bara trrevlig förväntan!!

Ah, en Anna Gavalda...Det är inte den med en massa korta berättelser va? Den har jag isåfall läst, och tyckt om. Den var inte lika bra som "Tillsammans...", men bra nog...
Vi läser The Friday Night Knitting Club i bokklubben nu.
ÄNNU en medioker bok. Det var så länge sen jag läste ngt riktigt braö Den sista riktigt BRA bok jag läste var Jeanette Wallis, The Glass castle, som heter Glassborgen på svenska.
DEN kan jag rekommendera!!

Jättekram och TACK för bilden...

Anonym sa...

Tack för tipset! Har inte läst varken nr.1 eller 2.

Dina vackra bilder av Stockholm kan man aldrig få nog av.
Du är så skicklig med kameran och fångar stadssiluetter så fint.

Varma kramar till dig Söstra mi!

Evas blogg sa...

Dina Stockholmsbilder skulle få bli samlade i en bok. De är så vackra! Jag har en hög biblioteksböcker som snart är utlästa, bl a "Ro utan åror". Märkte att alla böcker jag lånat handlade om döden, inte så upplyftande. Det får bli något mer lättläst nästa gång.

bettankax sa...

Jag vill också ha bilderna i en bok så jag kan sitta och titta, njuta om och om igen.

Linda sa...

Du är fantastisk med dina bilder!

Jag är själv inne i en konstig bokperiod. Vill läsa men orkar inte och hittar inget speciellt. Vid den här tiden på året brukar jag ha en bokhög som är minst 20 böcker hög, men inte i år.
Tror iofs inte att jag kommer att lida brist på sysselsättning, men ändå. Den där bokhögen hör liksom till...
Kram

Linda sa...

Och nu gjorde vi det igen, Bettankax och jag, kommenterade samtidigt...
Kram igen :)

mossfolk sa...

Hihi, vad jag läser just nu... Jo jag har precis avslutat "Alice i underlandet" och ska börja med "Mio Min Mio" ;)
Antar att du läst Torey Haydens böcker?
Rosamunde Pilcher är en annan favoritförfattare...

Och dina Stockholmsbilder är verkligen fina!

Villa Nian sa...

En dag ska jag börja läsa igen! Gillade verkligen tillsammans en bok som fortfarande lever kvar i minnet :-)

Eleonora sa...

Underbar bild!
För ett tag sedan läste jag Lyckan, kärleken och meningen med livet av Elisabeth George. Den kan jag rekommendera. I morgon ska jag hämta en bok som jag beställt men så här dags på natten kan jag inte påminna mig den korrekta titeln, så jag återkommer i morgon. Sov gott - vi hörs.

Lena sa...

Vilket djup i bilden!

Böcker... jag börjar bli lite sugen på att läsa, men så var det ju det här med koncentrationen...

Jag är helt fel person att ge boktips nuförtiden och det i sig känns konstigt. Hoppas du hittar något riktigt bra.

Tankevågor sa...

Bloggblad - Jag har inte läst "Pojken i randig pyjamas" men den skulle jag tro är bra. Filmen har ju också fått så mycket bra kritik överallt.



Kära syster - Sent omsider så börjar jag nu upptäcka Söder. Har tyckt att det bara är stökigt och mycket trafik överallt förut. Men det finns verkligen oaser i den delen av staden också. Tittade på en lägenhet på Kattgränd och det skulle ju varit passande att bo på med vårat kattgäng eller hur? ;-)
KRAM



Annika - 4 U my friend! :-) Just nu hinner jag inte med att fota och det känns frustrerande för staden är så VACKER!!! :-)
"Glasborgen" har jag läst om och den verkar vara bra. Den ska jag nog lägga till listan på inköp inför sommarlovet.
Kramar till dig.



Marskatten - Tack goa du för dina snälla ord! :-) Hoppas allt är bra med dig!?
KRAM



Eva - Men inte platsar mina stockholmsbilder i en bok heller! Men jag blir väldigt glad över dina fina ord och att du tycker om dem! :-))
Nej välj något mer lättsamt nu i läsväg! Vad ska det bli tro?



Bettankax - Men gulliga du! :-) Du gör mig så glad när du skriver så.



Lindalotta - Känner igen mig....i den konstiga perioden har jag varit länge nu. Jag börjar undra vad som hänt med mitt läsande.
Nej du kommer inte att lida brist på sysselsättning om ett tag. Tänk att det är snart! :-)
KRAMAR



Mossfolk - Vet att jag läst någon av Torey Haydens tidiga böcker men inte nu de senaste.
Just nu läser jag Mio min Mio för min klass och de sitter som tända ljus....det är sååå spännande tycker de! Ibland tror jag att de nästan ska glömma att andas när de lyssnar. Just nu har Mio kommit in i riddar Katos borg och....ja du vet. :-)



HusEtt - Kan förstå att du inte har tid att läsa nu....men tänk sen när du sitter där i trädgården och tittar ut över fälten, huset är klart och ni kan pusta ut. DÅ kan du läsa i lugn och ro. :-))



Eleonora - Nu kollade jag den boken på Adlibris och den lät bra! Men hon heter visst Gilbert i efternamn den där Elisabeth. Tack för tipset! Kram



Panter - Vet du att jag börjar faktiskt fundera över varför jag läser så lite nu....vi lider visst av samma "bokkoma" du och jag! Det är verkligen underligt. Kan det vara att det är för mycket tankar på annat, sen länge nu, som tar plats från bokkoncentrationen?

Anita sa...

"Lyckan är en sällsam fågel" - jag tycktes se en sällsam fågel igår; svalan, men jag är inte helt säker. En favorit denna årstid.

Som vanligt har du såå vackra stockholmsbilder!!

Några egna boktips har jag inte just nu...:)

Tankevågor sa...

Smulan - SVALOR!! :-)) Tänk dem har jag inte sett än här. Men de borde ju vara här snart. Kanske har de kommit nästa gång vi kommer ut till ön. De brukar bo under en av våra bryggor.
Roligt att du tycker om min Stockholmsbild! Ha en fin fredag!

A home far away sa...

Helt underbart fin bild.

Kram Gunilla i Singapore

Eleonora sa...

Nu har jag hämtat min nyaste bok på Posten. Boken heter "The story of Edgar Sawtelle" och är skriven av David Wroblewski. Jag köpte en pocket för 76:-. Boken har ca 650 sidor och texten är liten, så det lär nog ta lång tid för mig att läsa den. Den ingår i Oprah´s bokklubb. Jag har ofta läst böcker som hon har rekommenderat. Eftersom jag vet att hon läser mycket så tror jag på hennes omdöme.
Ha det gott vännen och trevlig helg.

Tankevågor sa...

Gunilla - Tack! Roligt att du tycker om den! :-)



Eleonora - DEN boken låter riktigt spännande! Ska bli roligt att höra vad du tycker om den sen när du plöjt igenom alla sidorna. Ha en fin helg du med!

Eleonora sa...

F´låt, visst heter hon Gilbert. Jag var nog tröttare än trött när jag skrev kommentaren. Min boklista kan du finna på min blogg. Har du läst något av Maeve Binchy (irländska) ex. Nora O´Donoghues dröm eller Huset vid Tara Road?? Kan rekommenderas.

Tankevågor sa...

Eleonora - Bincys böcker har jag nog läst allihop! :-) Blir alltid så sugen på att åka till Irland när jag läst något av henne. Gillar henne.
Kram

Fresia sa...

Du lägger in så otroligt vackra bilder tycker jag. Men jag fattar inte hur man gör för att andra ska kunna göra dom större??
Ska fråga Sabina om hon vet.

ang boktips så har jag inte så många fastän jag älskar böcker. Men jag läser mest deckare och har gjort de senaste åren.
Vill du ha lite deckartips så skulle jag varmt rekommendera författarna Jo Nesbo, Lee Child, Michael Connelly och Alexander Mcall Smith.
Kramen

Anita sa...

Jo, nog var det svalan allt som kommit! Fick veta att den/de kom för redan ett par veckor sedan, fast jag inte märkt det tidigare. Nu bygger de bo för fullt i vedboden, sitter och kvittrar högt på telefontråden och ser ut att trivas gott i den norrländska naturen. Härligt!

Tankevågor sa...

Fresia - Mina bilder blir klickbara helt automatiskt. Måste kolla vad det är jag gör... Kanske beror det på att man laddar in dem i stor storlek?
Deckare läste jag mycket förr. Men om jag ska läsa en sån nu måste den var "snäll" och gärna befinna sig i någon trevlig engelsk miljö tex. Klarar inte av för läskiga saker längre....
Kramar



Smulan - Vad härligt! Klart den trivs där hos dig. Nu måste jag spana efter mina skärgårdssvalor också. :-))

Fresia sa...

Har kommit på knepet med bilderna nu. Det handlade inte om stora eller små bilder. Det handlade om vilket format jag hade när jag hämta dom.
För mig stod det "alla format" Men det ska ändras till jpeg.. Då funkar det.
Men tack ändå....

Apropå lugna deckare så är Alexander McCall Smith en bra lugn författare. Lärde mig att älska Rooibosthé efter att ha läst dom böckerna. Men som sagt, det finns ju massor med bra böcker som inte är deckare..
Ha en trevlig helg
kramen

Sara sa...

Å, jaa om du gillar drama kan du läsa "Nio gånger Pinter" av, ja just det, Pinter :)! Det är spännande läsning och det känns så effektivt att läsa drama, tycker jag.
/Sara

Tankevågor sa...

Fresia - Det var nog något sånt jag tänkte att det skulle vara med dina bilder. Bra att det löste sig. :-) Kram



Sara - Tack för tipset! Har aldrig LÄST något av Pinter tror jag. Bara sett en pjäs av honom.

Sara sa...

Boktips: "Du finns hos mig ändå" är en bok om en samling människoöden. Vi får i flera sanna berättelser möta barn som blivit av med en förälder. Det finns en mycket rörande historia i den boken om en ettårig pojke som hittar sin 23-årige pappa död på soffan i vardagsrummet. Pappan har precis dött eftersom han har satt en snus i halsen. Vi får följa pojken ända från tillfället då han blir ledsen för att varken han eller mamma kan väcka pappa. Vi följer pojken på besök hos barnpsykologen, där de ritar och han får hjälp att berätta om sina upplevelser och sina tankar. När pojken gått i terapi en längre tid säger han att han var ledsen förut när han tänkte på pappa, men nu är han glad för han tänker på allt kul de gjorde och att de spelade fotboll.