onsdag, augusti 13, 2008

Kors i taket!!!

Nu har jag gjort något som jag funderat på länge men bara lagt åt sidan och skjutit upp. Något som jag nog aldrig trodde jag skulle ta mig för. Något som jag känner att jag behöver så väl. Jag har nämligen tagit tjänstledigt från mitt jobb som jag trivs så bra på! Inte helt och hållet men alla fredagar ska jag vara ledig. Ni kanske inte tycker det är så märkvärdigt. Men för mig som är så plikttrogen och alltid är på jobbet när jag ska (tro det om ni vill efter förra inlägget) så är det väldigt speciellt att jag nu unnar mig att vara ledig. Det tror jag att de flesta som känner mig också tycker.
Jag berättade för mina chefer om mitt beslut andra dagen på jobbet och de förstod precis att det var vad jag behövde. Det ska bli så skönt att få lite andrum på fredagarna.

39 kommentarer:

Bloggblad sa...

Ett klokt beslut! Jag kommer nog aldrig mer att jobba heltid - det är beroendeframkallande att ha tid för sig själv.

Min kollega/granne har beslutat att ta fredagarna ledigt, vilket gör att jag kommer att få lattja med hennes tvåor...

Evas blogg sa...

Så klokt av dig. Och jag är övertygad om att du kommer att må så gott av att ha dina fredagar lediga.

Gunnel sa...

Så rätt du gör. En extra ledig dag i veckan är säkert guld värd. Fast själv är jag för snål :O)
Men jag är så gammal så jag ser att den totala ledigheten närmar sig med stormsteg...då ska jag njuta. Hoppas bara man får vara frisk ända fram.

Morgondimma sa...

Bra! Du är värd att få tid till dig och de dina. Njut!

Batbut sa...

Äntligen!!!!! Som jag har tjatat, jag förmodar att det är fler kloka människor än jag (även om jag inte är så klok) som sagt åt Dig! Det finns hopp om Dig :-)

Panter sa...

Bra gjort! En helgförlängning är precis vad som ofta behövs. Vad glad jag blir för din skull!
Mitt schema ser hyfsat ut så jag hoppas att jag får en dräglig tillvaro. Att tex slippa sista fredagslektionen är ett lyft.

Hedgren sa...

Härligt när "både och" fungerar!

Anonym sa...

Äntligen, det finns alltså hopp om dej också.

Även småsyskon blir vuxna till
slut.
Du behöver det så väl.

stor kram o grattis till beslutet

Mildamakter sa...

Så förståndigt - det gjorde du helt rätt i!

Anonym sa...

Tänk att det var det första jag tänkte på när jag läste meddelandet!
BRAVO! Ett klokt beslut!!!

(Jo, jag har sovit, det är morgon nu. :o) )

/Humlan

Darkangel och Mumma sa...

Bra beslut!
Jag förstår att du behöver det!

londongirl sa...

Bloggblad - Vår klass har fått idrott på fredagar så det är ju en liten lättnad för min kollega. Men de är ettor och de är många så vi får se hur det går. Men JAG ska göra annat på fredagar nu. :-)
Eva - Jag är också övertygad....men det tog lite tid att komma till det beslutet ska du veta.Gunnel - Vad glad jag blir att du är här i alla fall! :-) Jag såg att du inte bloggar just nu. Klart det kostar i plånboken att vara ledig. Men det lönar sig nog ändå på ett annat sätt för min del. Jag har behövt gått ner i tid så länge av olika skäl. Nu ska jag äntligen få tid att ta det lugnt och göra lite annat.Morgondimma - Ja det kommer jag att göra. :-)Batbut - DET trodde du inte va? ;-) Ja du och min syster har nog varit de som tjatat mest på mig....men jag tror nästan hon gett upp.
Tack för mailet jag ska fundera på det där.Panter - jag är också glad. Först och främst tänker jag ha det så här på fredagarna denna termin. sen får vi se hur det ska bli...
Låter skönt att du kan sluta tidigt på fredagarna. :-)Hedgren - Ja verkligen! Nu hoppas jag att det kommer att gå bra.Anonym - :-) Älskade syster-yster för det är väl du?
Jag vet vad du har sagt i så lång tid. Jag vet att du har haft rätt precis hela tiden....
Jag är faktiskt förvånad över mig själv, glatt överraskad! Stor kram tillbaka!Mildamakter - Ja jag hoppas att det blir rätt.Humlan - FÖRSTOD du mitt kryptiska sms? :-)
Men är du uppe alla nätter och tittar på OS?
Vi hörs.
Darkangel och Mumma - Det har tagit tid att komma till skott och ta beslutet. Men nu gjorde jag det. :-)

smulan sa...

Klokt Londongirl! Jag har jobbat 75% av heltid de senaste åren - mer mäktar jag inte med. I höst tar jag ut förtida pension vid 61 års ålder. Livet är alldeles för kort för att bara jobba..

Lycka till!

Lilla P sa...

Rätt tänkt av dig! Har alltid varit totald hängiven mitt jobb. Men när man blir äldre(men...vad är det jag säger...?)värdesätter man sin lediga tid på ett annat sätt. Jag jobbar nu 96 procent och skall gå ner ytterligare i tid till hösten. Måste se vad löneavtalet ger bara..!

Hanneles paradis sa...

Min kompis har gjort samma sak, med föld att hon jobbar jätte många dagar rsten av veckan...

Hannele sa...

jätteLÅNGA dagar fyra gånger i veckan
skrv jag väl

trucken sa...

Kanonbra! Det här borde du gjort för länge sen.

Hoppas att du verkligen njuter av dina fredagar nu och unnar dig att koppla bort jobbet helt.

Kram

Rosvikstjejen sa...

Ja du vet ju att jag tycker att det här är super för dig. Visst skulle du ha gjort det för länge sedan men det är ett beslut som måste växa fram just för att du är du.

Jag kommer som vanligt att sakna dig när du är borta men desto roligare när vi ses.

Du är en klok människa och jag ser upp till dig.

Kramis

Sabina sa...

BRA gjort vännen. Man ska göra som man känner. Låter ju underbart att ha 3 dagars helg.
Kramar om dig.

londongirl sa...

Smulan - Tack! Klokt av dig också. Det viktiga är ju att det ska kunna gå att välja hur man vill göra med sin tid.Lilla p - Då är du som jag....totalt hängiven det här jobbet. Men man måste ha en paus ibland tror jag. Lite egen tid.Hannele - DET kommer inte jag att göra. Mina dagar från måndag till torsdag kommer att vara helt vanliga. Inte längre än normala dagar.Trucken - Som det känns nu kommer jag att koppla bort jobbet totalt på fredagar. :-)
Mysigt att ses i kväll! Då fick du ju träffa C också. Tror att hon redan trivs hos oss.
KramRosvik - Ja du vet ju....jag har så svårt att ta mig för att ta ledigt. Nu ska jag verkligen bli bättre på att göra det.
Massor av kramarSabina - Ja nu blir helgerna lite längre men jag misstänker att de kommer att gå lika fort ändå. ;-)
Men det ska i alla fall bli jätteskönt. Kramar till dig!

Lullun sa...

Underbart!! Låter som ett jättebra beslut! Nu blev jag verkligen glad!! Kram

Det Mörka Hotet sa...

ÄNTLIGEN en klok människa - bra jobbat och fortsätt så!

mossfolk sa...

Så skönt, både med den lediga tiden och att ha tagit beslutet!

UllaMona sa...

Bra att du lyssnar på dig själv, det kommer säker att göra dig gott att vara ledig lite längre på helgerna.
Jag min "toka" gick upp från 75% till 100% för 3 år sen, men det känns jättebra, beroende på att nu styr jag min arbetstid, kan vara ledig flera dagar i sträck eller jobba intensivt en period.
Förut hade jag må-fr vecka....jättejobbigt!

gunilla sa...

Förståndigt! Jag ligger också i startgroparna för att ta ett sådant steg. Livet är inte bara plikt - det måste finnas lust också! Och för att orka det måste vi "lyssna" på kropp och själ.

londongirl sa...

Lullun - :-)) Jag har gått omkring ända sen jag tog beslutet och känt mig så glad att jag verkligen gjorde det. KRAMDMH - Åh kloka Samuel!! :-) Jag lovar att fortsätta så.Mossfolk - Ja det var en lättnad när jag äntligen tog det här beslutet och INSÅG att det är så rätt för mig just nu.Ullamona - Jag är och har alltid varit dålig på att tänka på mig själv. Jag älskar mitt jobb och trivs jättebra. Men att styra sin egen tid är inte så lätt i min "bransch". Du verkar kunna det och det är ju jätteskönt.Gunilla - Så rätt så! Här handlar det mest om en återhämtning själsligt som förhoppningsvis kommer helt rätt i tid. Nästa skoltermin kanske det blir på ett annat sätt. Men just nu vill jag ha det så här. Lycka till med ditt nästa steg!

Lisa sa...

Vad härligt med lite ledighet! Det är så skönt att få tid över till egna saker.

Klimakteriehäxan sa...

Det låter faktiskt både klokt och skönt.

Anita sa...

Hej Londongirl! Tre dagars helger - det låter underbart! Precis vad jag behöver med. Grattis!

Marskatten sa...

Helt rätt beslut, du är bara att gratulera!
Man måste ta hand om sig så länge man har sig!

londongirl sa...

Lisa - Ja precis! Just det där att tid finns till lite egna saker ska bli skönt. Har inte haft så på många år nu. Dessutom kommer det att bli lättare att resa bort över helgen när man har en extradag.
K-häxan - ;-) Jag är nog ganska klok eller hur? Nu har jag satt på TV 4 här på söndagsmorgonen och ska se på DIG i TV-rutan. Det ska bli kul. :-)
Anita - Hej själv! Funderade länge på hur den här neddragningen av tid skulle gå till. Men kom fram till att kapa bort hela fredagen skulle ge mest för mig och det jag tänker göra med min tid.Marskatten - Ja visst ska man det! Nu kommer det finnas lite andrum till saker som jag inte hunnit med eller kunnat ta tag i alls det senaste året.

LindaLotta sa...

Grattis till ett bra beslut!
Jag är så glad för din skull, att du verkligen gjorde det här.
Stor kram.

Annika sa...

NU är jag här, kära L!! Back again from a summer without the net.

Sällar mig till alla som tycker att detta var ett klokt beslut. YOU go girl!!
Jättebra!

Så skönt för dig att ha andrum om fredagarna.

KRAMAR i massor!!

Miss Upsey Daisy sa...

Klokt beslut måste jag säga. Känner inte till bakgrunden men tycker det verkar genomtänkt och kanske något som fler borde ta efter helt klart.

londongirl sa...

Lindalotta - :-) Härligt va? Jag är också glad att jag äntligen gjorde det. Ett steg i rätt riktning.
Varm kram till dig.Annika - Äntligen är du tillbaka! Förstår att du har haft jätteskönt och här i bloggvärlden har det varit så lugnt. Själv var jag knappt uppkopplad på hela sommaren. (Skönt) Men nu sätter bloggandet fart igen.
Hoppas att du inte lider av "Jetlag of the heart" för länge nu. Men jag förstår att du gör det.
Massor av kramar till dig!
Miss Upsey Daisy - Väldigt många talar om att gå ner i tid och väldigt få gör det verkar det som. Man måste ju inte vara småbarnsförälder eller nära pension för att behöva ett andrum i livet ibland kan jag tycka.
Det ska i alla fall bli riktigt skönt.

qi sa...

Grattis till ett klokt beslut!!

londongirl sa...

Qi - Tack! Det känns helt klart som ett riktigt klokt beslut. :-)

Mamselamsen2 sa...

Fler borde gör som du...jag tror att människan behöver paus från all stress.

londongirl sa...

Mamselamsen - Tror jag med. Många skulle må bättre om de tog livet i lite långsammare tempo. Kul att se dig här! :-)