fredag, augusti 22, 2008

Höstguld i träden....

Det verkar inte bli så mycket med de där OS-gulden borta i Beijing. Inte för att jag har följt det hela alls som jag brukar göra . Men det beror nog på att det är så knepiga tider och sammandrag av tävlingarna är inte lika roligt. Om fyra år går OS i London och då blir det helt andra sändningstider.
Men i träden, speciellt i björkarna lyser det av guldgula höstlöv här och där. Regnet öser ner ena stunden och nästa lyser solen. Här har vi känningar av att hösten är på väg. Hur är det hos er?

Jag måste säga att jag tycker verkligen om hösten. När den väl kommer så är det faktiskt ganska härligt att kunna tända ljus och mysa inne när mörkret tätnar utanför fönstret. Gå höstpromenader med hunden och fota alla vackra färger som naturen byter om till efter sommarens allt det gröna. Det är skönt med andra kläder också, varma strumpor på benen, höstskor och varma tröjor, allra helst mysiga koftor.

Men än så länge springer jag omkring barbent och inte behövs det så mycket kläder heller för det är ju inte kallt trots att det regnar ibland. Så än är det sommar och kanske blir nästa månad fin och varm också. Jag brukar ju bada i slutet av september och jag hoppas det går i år också.

33 kommentarer:

Bloggblad sa...

Oj... redan guld i träden...? Det har jag inte sett här än. Jag är lite ledsen över att det är så kallt och regnigt, hade tänkt mig många fler längder i friluftsbassängen... och kanske några dopp i havet... och några kvällar nere vid kanalen... men det bara regnar och blåser.

Häromkvällen när de gjorde reklam för postkodmiljonären (som jag gillar) fick jag (trots att jag sörjer sommaren) en mysig bild av tänd brasa och myskväll med ljus... Så jag klarar nog hösten också...

londongirl sa...

Bloggblad - Ute i skärgården blev det gula löv i träden för flera veckor sen. Men det beror ju på att det varit så torrt. Vi hade inget regn förrän i augusti när det regnade i hela landet....innan dess inte en droppe på hela sommaren.

Jag tror vi klarar hösten....med tända ljus och en skön famn att vila i eller hur? ;-)

smulan sa...

Underbar bild!
För min del hoppas jag hösten blir lååång och snöfri. För hösten förebådar också den mörka vintern, som jag inte tycker så mycket om...

Men än så länge gläds jag åt att träden är gröna och vädret varmt! :)

mossfolk sa...

Jag tycker så mycket om alla årstider, speciellt i början (och vintern bara när den är som den ska).
Har ju med hittat gula löv på träden och lönnen här på gatan börjar skifta i rött. Det är så fint!
Och skogen luktar aldrig annars så mycket skog som den här årstiden. Jättegott!
Lampor i fönstren, hemtrevnad strålar ur husen, levande ljus. Mysigt mysigt :)

londongirl sa...

Smulan - Jag vill också ha en snöfri höst. Men när vintern kommer vill jag ha snö annars blir det så mörkt. (som den var här förra vintern, vi hade alldeles för lite snö)
Ja än är det sommar....hoppas jag. :-)Mossfok - Jaaa! Jag med. Alla årstider har sitt faktiskt och det märker man ju så väl när man är ute på hundpromenader. Håller verkligen med dig om dofterna i skog och mark när det blir höst.

Hanneles paradis sa...

Hösten är underbar tid, men några sommardagar kvar, helgen ska bli varm, ha det gott, kram.

Anonym sa...

Gula vackra löv i all ära, men hösten ska ha klar hög luft som känns frisk, inte denna fuktiga oberäkneliga väderlek som råder nu. Det är skördetid och vi vet inte från dag till dag om det ska gå att tröska. Till dags dato har vi endast lyckats tröska ca 20% av vår areal. Inte kul när hela året hänger på den inkomst vi lyckas skrapa ihop nu.
Jag gläder mig åt de vackra bilder som du visar här "londongirl" och hoppas att vi också ska få sol och fint, inte nödvändigtvis varmt för då gror det på fälten där det inte ska gro.
Hej från Evy

Evas blogg sa...

Under augusti brukar jag ha en vemodskänsla, uppbrottet från sommar till höst. Men när september kommer då brukar det kännas bra. Övergångsperioden är slut och då kan man blicka framåt mot myskvällar, innesittardagar....hoppas din september blir fin!

londongirl sa...

Hannele - Jag hoppas på flera varma helger. Vill som sagt hinna bada mer.Evy - Jisses bara 20% !!! Vi får verkligen hoppas att vädret blir torrare nu så att ni fixar det! Roligt att du tycker om mina bilder. :-)Eva - Mmm känner igen den där vemodskänslan. Men om man har tur så kan man få sommar i september också. Minns kvällar ute på en varm balkong, bad i havet osv och det var i september så jag håller tummarna för nästa månad. Sen kan hösten få komma på riktigt.
Ha det gott Eva

Rosvikstjejen sa...

Jag är så kluven inför hösten. Denna underbara årstid har alltid varit min favorit, men ju äldre jag blir destu mer älskar jag somrarna. Älskar att ligga på stranden, se barnen leka, sol och varmt. MEN, nu när jag lyssnade på Sabinaskamp kanske hösten får återgå till att vara min favoritårstid.

Du vet att jag brukar säga det, Gör en bok, publisera dina bilder, skriv ner lite text. Jag blir så glad av dina bilder och de ger mig så mycket. Älskar att läsa dina texter. Vill alltid ha så mycket mer.

Love

UllaMona sa...

Jag tycker om hösten,de kalla nätterna, hög klar luft på morgnarna, blå himmel och sol på dagarna.
Det finns faktiskt sådana höstdagar, att vistas på fjället en sådan dag är en lisa för själen.
Oktober och November tycker jag är jobbiga innan snön kommer och det blir ljusare.

Hedgren sa...

Åh, ditt inlägg värmer så gott i själen. Du lyckas förmedla så mycket känsla.

Annika sa...

Jag har inget alls emot hösten, som du vet. Speciellt inte den här i Washington. Sommaren håller i sig in i oktober och sen följer en mild höst. Kylan slår väl till ngn ggn i mitten av november. Jag är ganska mätt på sommaren, men det beror nog enbart på att jag bor där jag bor.
Hösten är MYS i kvadrat, kan jag tycka.
KRAMAR!!!

Anonym sa...

Hej hopp!
Tänkte att det är på tiden att vi möts i cyberrymden!

Jag gillar hösten också, speciellt efter 6 veckors het värme både i Sverige och Spanien.Inte för att jag klagar på värmen, men hösten med dess vackra färger och friska luft är bara för härligt. Snart kommer vintern och då går vi i Sverige i idè som björnar. När ljuset och värmen börjar lysa med sin närvaro då blommar vi upp och vill aldrig gå in i grottan.

Må så gott och ha en fortsatt trevlig helg!

Ps.Fin bild förresten...du är verkligen en duktig fotograf

Kram
Dilovan

Humlan sa...

Fin bild, som vanligt!
Visst är hösten fin, men den lär vi väl hinna med senare... jag går ju fortfarande och längtar efter att få njuta av lite sommar.

Bloggblad sa...

Hehehe... famn... jag stickar så mycket så jag sitter hellre ensam vid min teve - då slipper jag sporten. Men ändå... jag håller med.

Panter sa...

Jag gillar alla riktiga årstider och visst är hösten här: Hög luft, gulnande löv, några blåbär , ännu färre lingon och fullt av svampplockare i skogen: Svamparna hinner jag inte se innan de försvinner.
Jag ska också åka till havet, om några veckor, men jag tror inte att jag badar då.

Tina sa...

Än är det sommar! Jag håller med. :-)

Marskatten sa...

Jo minsann hade inte morgonluften drag av höst idag...
Just den där svala, friska luften som väcker minnen av hur det kändes att cykla till skolan efter sommarlovets slut är så härlig tycker jag!
Jag gillar hösten, bara det inte regnar för mycket...det regnar jämt här på västra sidan av Sverige. Det kommer visst från England...
Men en solig fin höstdag är svårslaget!

Klimakteriehäxan sa...

Här har du en till som håller ut utan strumpor i skorna, så länge det nånsin går!

MissMagicGirl sa...

Hösten är min favorit årstid!

trucken sa...

Jo, ett dopp i havet till hinner man nog med. Men jag tror att jag lämnar badbyxorna hemma.

Kram

Det Mörka Hotet sa...

Jag gillar också hösten: bäst tycker jag om de där nästan kalla, höga oktoberdagarna då jag flyr fältet för att ta långa promenader med min kamera - för att sedan gå in för en varm kopp kaffe/té.

londongirl sa...

Rosvik - Ja det är fruktansvärt så illa det kan bli av att sola. Tänk om fler kunde inse det och bli mer försiktiga. Det handlar ju faktiskt om liv eller död.
Jag blir så glad över dina ord om mina bilder och text....men du är ju partisk eller hur? ;-)
Massor av varma kramar till dig.Ullamona - Jag förstår vad du menar. Förra året hade vi nästan ingen snö som låg kvar någon längre tid så det var en MÖRK vinter. :-(Hedgren - Åh...TACK för dina snälla ord! :-)Annika - Visst är det mysigt med hösten. Kan tänka mig att den är vacker också där du bor. Du är ju en sann vän av värmeljus du med vet jag. ;-)
Hoppas det gick bra med Karolina idag och besöket i skolan!!!??
Kramar till er båda!Dilovan - ÄNTLIGEN är du här!!! :-))
För att vara en kurdisk kvinna så måste jag säga att du verkligen kan allt om hur vi svenskar beter oss! Ha ha .....björnar i ide ja det stämmer nog. Jätteroligt att du kom på besök på jobbet! Vi får försöka få ihop en vinkväll snart.
Ha det så bra så hörs vi igen!
KRAMHumlan - Jo det ska nog gå att få till lite mer sommar....vi kan väl krama ur det sista ur sommartuben så att inget går till spillo! :-)
KramBloggblad igen - Fniss... Du glöm för allt i världen inte att lägga undan stickorna innan du kryper in i P's famn!
;-)Panter - Jag gillar också alla våra årstider. Här ar vi ätit Stolt Fjällskivling och Kantareller det är vad vi har hittat. Det sägs att det ska bli ett bra svampår. Havet ja.....måste snart dit jag med snart. Längtar. Har du kommit igång i skolan ordentligt nu?Tina - Mmm och det GÅR inte att ta på strumpor än. Mina fötter vägrar! :-)Marskatten - Nej det är klartt att man inte vill ha för mycket regn. Men ibland är det just det där regnandet som är så mysigt. Man kan ju sitta inne och höra på smattret utanför.K- häxan - Det är bara att hålla ut. Det är ju faktiskt inte kallt...än.missmagicgirl - Då har du nåt att se fram emot nu för den kommer var så säker. :-)Trucken - Ja om du bara badar med vatten upp till knäna så lär du ju ändå inte blöta ner några badbyxor så då är de ju helt onödiga. ;-)
Fniss fniss
KramDMH - Precis min idé om hur en skön höstdag ska vara!!! :-)
Men jag vill ha min vovve med också förstås inte bara kameran.

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Lisa sa...

Tycker också om hösten och höstmys! Det är underbart, även om det också är lite vemodigt när man inser att sommaren håller på att dö bort och att det är en evighet till nästa sommar.

londongirl sa...

Lisa - Visst är det lite vemodigt. Det svåraste för mig är att det blir så mörkt....gillar inte vintrar utan någon snö alls. När det ligger ett fint snötäcke över marken så lyser det upp tidiga hundpromenader tex. :-)

erik och johan sa...

Hej gillar din blogg!

Hoppas du gillar vår också. Vi har nömligen postat Axel och Johannes i ett paket på en resa genom Sverige. Dom bloggar om allt på sina mobiler. Du kan följa deras resa på www.extrememobileblogging.se och bland annat spana in deras kortfilmer om deras galna upptåg.

/ Erik och Johan

Mildamakter sa...

På Österlen börjar björkarna visa upp gula blad, men här i Malmö har jag inte sett något av det. Jag är en höstmänniska och tycker nog att hösten är ganska behaglig...OM det är en riktig höst vill säga, men fina färger, klar luft och krispigt solsken. Regn, dis och dimma kan jag klara mig förutan tack ;o)

LindaLotta sa...

Tog tag i mig själv och började gå på min runda :)
De där gula loven syns inte än, men det finns massor av bruna på marken som trillade redan i början av augusti efter den torra perioden i juli.
Nä, om hösten tycker jag inte...
Men jag tänder ljus och försöker krypa in i mina koftor och filtar för ikväll är det riktigt ruggigt.
Värmepannan får snällt vila ett tag till. Någon måtta får det vara!
Kramar

londongirl sa...

Erik och Johan - :-) Hoppas på en trevlig resa då.Mildamakter - Färgerna på hösten är ju fantastiska. Lite regngrått dis tycker jag kan vara vackert också. Men jag håller med om att det får inte vara FÖR regnigt.Lindalotta - Åh vad kul! Du är ute på bloggpromenad igen efter att ha latat dig såååå länge! ;-)
Men visst är det väl lite mysigt att tända ljus och krypa in i en skön famn när höstregnet smattrar på fönstret utanför?
Kram

Laila sa...

Ja men visst är det vackert ändå! De där gula löven ser ju ut som de tillhörde en dimension för sig, hänger utanför det andra liksom... Fint!

londongirl sa...

Laila - vad roligt att du tycker om bilden....tyckte de där gula löven var som ett smycke som trädet hängt på sig. :-)