lördag, juli 26, 2008

Sommar i mina vågor......

Det händer viktiga saker just nu och blogglivet hinns inte alls med som jag skulle vilja. På något sätt så måste jag ta hand om den här sommaren som har drabbat mig så totalt. Dygnen på ön blev och blir fler än jag trodde de skulle bli denna sommar. Helt oväntat så finns tid att göra saker som att kitta och måla fönster, läsa böcker, sitta i stan med älskad vän på någon skön uteservering, olja utemöbler, åka båt till andra öar och bara njuta av sommaren. Jag glömmer till och med att fotografera men det ska jag försöka bli bättre på. Bilden är tagen på Svartsö. Ett skärgårdstips som jag skulle vilja dela med mig till alla er som är intresserade. På Svartsö kan man hyra små enkla fiskebodar för övernattning. Det finns en riktigt bra lanthandel, bryggcafé, Svartsö krog, hembygdsgård och Herrgårdspensionat.
Det är lätt att komma ut till Svartsö med Waxholmsbåtarna från Stockholm.

Jag hoppas ni alla har en skön sommar var ni än befinner er! Snart är det augusti och jag ska börja jobba igen om jag inte får för mig att ta tjänstledigt förstås.

28 kommentarer:

Lena sa...

Visst är det så , att det krävs en aktiv handling när man drabbats av koma. Det verkar i alla fall som du fått lite fason på det hela. Här väntar kusten nästa vecka
(jag LÄNGTAR) och vi åker hem kvällen innan skolan börjar.

Riktig sommarbild!

Hedgren sa...

Oh, så härligt det låter! Hoppas du njuter riktigt! Låter som jobb och vila i en skön blandning!

Klimakteriehäxan sa...

Klart bättre att fira sommar än att blogga - datorn står väl kvar när höstregnen kommer! Jag ransonerar min bloggtid hårt just nu. Sommar!

Tankevågor sa...

Panter - Ja så är det. Vad skönt att det blir havet igen för dig nästa vecka! Förstår att du längtar. Själv hoppar jag mellan skärgården och lilla ön och stadens puls. Konstigt nog funkar det alldeles fantastiskt bra. Jag njuter var jag än är. :-)



Hedgren - Jag njuter för fullt. Men frågan är om jag inte stannar på ön ändå när skolklockan ringer in i augusti. ;-)



K-häxan - Jag hade inte tänkt att ransonera tiden vid datorn. Men så upptäckte jag att jag varit borta från bloggen två veckor bara så där. Uj! Måste ha varit rekord. ;-)
Man får verkligen vara glad om man har några som tittar in här efter en sån här period.
Ha det gott och njut du med! :-)

Humlan sa...

Så skönt att höra att det blev mer ö-liv än du hade vågat tro!
Njut och må bra!

Kram

Unknown sa...

Gud vad skönt det var att få prata med dig här om dagen. Tack för det!

Underbart att ni får lite extra tid ute på ön. Lite bonustid kan man väl kalla det.

Tjänstledigt = allvar???? Nu blir jag lite orolig för min egen skull. Men ack vad du skulle må bra av det för din egen skull. En dag i veckan iaf kan vara något att tänka på.

Sköt om dig och hälsa mannen.
Kramisar

Anonym sa...

Det låter bra att ni har fått mertid där ute på ön. Härlig.

Det är otroligt fina dagar vi har nu men jag måste säga att kvällarna är skönast. Då kan vi andas och göra våra sköna promenader.
Det är ju inte helt fel, förstår jag, att ha en båt och på det viset få lite svalka.

Ha det gott i sommarvärmen

Morgondimma sa...

Oh jag har legat i min favoritsjö hela dagen, får jag inte bada i havet är Vättern näst bäst med sitt kristallklara vatten, och härlig sandstrand

mossfolk sa...

Klart att du ska ta vara på sommaren! Bloggen finns ju kvar i höst sedan... och vi tittar alldeles säkert in även om det blir långa pauser emellan :)
Fortsätt njuta och ha det riktigt bra!

Anonym sa...

Så skönt för dig att det blir lite mer ö-tid än vad du hade förväntat!

Njut och ha det så gott, de flesta bloggar långsamt nu...vi kommer igen till hösten!

Tankevågor sa...

Humlan - Ja du vet ju hur jag är....jag kan ta tillfällena när de kommer så visst njuter jag. :-)
Ha det gott du med! Kram



Rosvik - Ja det var fint att få lite tid att prata med dig i luren. Länge sen sist ju. Ha det gott! Vi ses snart.
Hälsa dina män du med så hälsar jag mina! Massor av kramar.



Gunnel - Jag håller med dig. Visst är det sköna dagar nu men kvällarna som äntligen är så varma är nog allra bäst. Hund och katter verkar tycka detsamma.
Ha det gott du med!



Morgondimma - Låter jätteskönt det med! Hoppas solen lyser på dig och G-U.



Mossfolk - Man märker att bloggandet har gått in i ett långsammare tempo hos många. Man får väl lägga i sommarbilder i november och januari så att man kan drömma sig bort från regn/kyla och ruskväder då. ;-)
Ha det bra du med och ge Lurvig en kram från mig!



Marsakatten - Vad kul är du tillbaka från din resa?Hoppas du haft en skön tid i stugan. Ja nu går bloggandet på en lägre växel.
Men som sagt vi kommer igen i höst. :-)

Anki sa...

Inte är man särskilt aktiv i denna värmen, varken på bloggen eller annorstädes. Jag hoppas att du har det bra och vilsamt, själsro.
Jag har blivit utmanad på min blogg och i utmaningen ingår att jag ska vidarebefodra den till tre bloggare. Härmed kastar jag handsken hos dig ;)

Linda sa...

De låter som om din sommar blev så mycket bättre än vad du trodde och det gör mig så glad!
Hoppas att det håller i sig så att du kan fylla på energiförrådet ordentligt :)
Bamsekram!

Sabina sa...

Ja men det blir ju så på sommaren att man bloggar mindre, ja om man inte är hemma som jag då=) Men vänta bara snart är jag borta läääänge å då, då kommer jag inte hinna med bloggen.
Ha det så bra å njut allt vad du kan, skönt att du får vara på ön, det låter ju som om du har en toppen sommar trots allt.
Kram kram kram

Tankevågor sa...

Anki - Det blev ju sån fantastisk sommar så då KAN man inte göra annat än att koppla av. Tror att just den där känslan av lugn och ro inombords gjorde att jag satt fart på diverse målningsprojekt osv. på ön.
Men utmaningar i denna värme?! Vi får väl se om jag orkar med att få till nåt annars får jag lägga den på hög så länge. ;-)



Lindalotta - Mmmm sommaren tog en oväntad vändning och gav mig lite egen tid som jag inte trodde skulle finnas. Även om det bara blir tillfälligt så är det precis det jag gör....fyller på energiförråden! :-)
Solvarma kramar till dig.



Sabina - Trodde du hade flugit iväg nu. Snart dags för Kreta väl? Glöm inte kameran så att vi får njuta av riktigt sköna badbilder sen!!! Ha det gott så länge! Kramelikram.

Bloggblad sa...

Låter bra! Jag har också saktat ner farten och ligger och glor mot himlen rätt mycket. Men eftersom jag är hemma blir det datorn när jag får några minuter över då och då. Känns ändå bra att så många drar ner på verksamheten... borde betyda att fler tar semester från allt.

Jag skulle önska att jag hade råd att ta mer tjänstledigt än de 50% jag redan har... förra året jobbade jag 65, men det blir rätt mycket tid med allt annat skit som ingår. Oj, ursäkta ordvalet...

Det Mörka Hotet sa...

Oj, så underbart det ser ut!

Där skulle jag vilja sitta och ta en kall pilsner...eh, mineralvatten menar jag...!

Villa Nian sa...

Njut av sommaren :-)!!

Tankevågor sa...

Bloggblad - Det är ju just det att i vårt jobb så ingår så mycket "övrigt" med möten osv. Vissa dagar kan jag inte vara tjänstledig pga sånt. Jag har hundra timmar komptid och 4,5 dagar som jag har nästa termin att ta ut i ledighet pga av särskilt uppdrag. Men jag är så himla dålig på att ta mig i kragen och ta ledigt. Tror att enda sättet är att vara helt borta från det och ägna sig åt något annat ett tag.



DMH - det syns inte så bra på bilden men det är jättemysigt. De små sjöbodarna har sina uteplatser på bryggan och det ser så mysigt ut när man kommer dit på kvällen och alla sitter där med sina pilsner och vinglas i solnedgången. Garanterat sjöutsikt. :-)



Tina - Tack detsamma!Det gör jag för fullt nu. :-)

Anonym sa...

Härligt, jag har också gjort båtturer i huvudstaden, inte dumt alls.

Anonym sa...

Ta inte tjänstledigt! Då får du alldeles för mycket att göra.

Marie-Nostalgi och Romantik sa...

Det ser underbart ut där! Jag önskar att jag kunde vara ledig igen...men nu är det jobb som gäller igen.
Kram
Marie

Tankevågor sa...

Hannele - Båtturer är alltid trevliga. :-)



Trucken - Ja DU har ju verkligen erfarenhet av hur det kan bli.
Glöm inte att hålla ordning på kaninerna! :-)
kram



Marie - Det är snart jobb för mig också här men jag fattar liksom inte det än...
KRAM

Cliff Hanger sa...

Jag och sambon hade tänkt hyra stuga på någon skärgårdsö denna sommar, men vi fick tillräckligt att göra ändå. Men nästa år kanske det blir Svartsö då - fast då får det inte vara några dumma alger som stör.

Lilla P sa...

Har spenderat 5 dagar med prinsen ute i skärgården på hans underbara båt.. Skall sätta in lite härliga bilder så fort jag har tid.. Jag är mitt inne i semstern så bloggandet ligger lågt just nu!!

Lullun sa...

Vad härligt att saker och ting blev bättre än trott! Låter ljuvligt.

Elisabet. sa...

Tack för tipset om ön och bodarna; dit ska jag absolut åka någon gång!

Härliga bilder är det ,)

Tankevågor sa...

Eva - Underbart är helt rätt ord! :-)



Cliff-Hanger - Klart ni ska göra en skärgårdsböna av lillan! Men jag har andra tips på stugor som jag tycker ni ska hyra....maila mig om du vill ha dem! Kram



Lilla p - Vad härligt! Ser fram emot att få se de bilderna!



Lullun - Ja och det var så oväntat...livet tog en tillfällig vändning. :-) Hoppas din semester också var bra med sonen! Jag måste snart in och läsa ikapp på din blogg....såg att du kommit hem till Grönland eller hur?



Elisabet - Du och PV skulle väl kunna segla dit? Om man inte vill segla hela vägen kan man ju alltid hyra en båt här uppe nånstans. Du börjar ju bli en riktig sjömatros nu! ;-)