onsdag, april 09, 2008

Åh, nej jag vill inte!!!

Vaknade tidigt i morse och såg att världen var vit och jag hade bara lust att gå och lägga mig och dra täcket över huvudet igen. Det är något fel på vintern som inte alls kan passa tiden och våren som bara kommer av sig hela tiden. Jag vill inte ha det här. I veckan kom det till och med snö i London! Trodde inte mina ögon när jag såg det på webkamerorna därifrån.

Som tur var så smälte den mesta snön bort här under dagen.
Men när jag skriver det här börjar det snöa igen.....suck!

Läser i tidningarna att sjöbefälen kanske kommer att varsla om strejk på några av Silja Lines fartyg . Det är meningen att vi ska åka med jobbet nästa torsdag till Helsingfors på studiebesök och sen hem igen på lördag. Båten som skolan har bokat är en av dem som ev. ska tas ut i strejk. Just nu struntar jag i om jag kommer dit eller inte för jag är så trött på att vår skolledning inte har sett till att ALL personal får åka och titta på finska skolor utan bara lärarna och arbetslagsledarna ska få åka.
Men OM nu båtarna går som de ska nästa vecka har jag en fråga till er. Vad gör jag i Helsingfors några timmar på em. om jag inte vill se några vackra kyrkor och sevärdheter? Tiden är knapp och det känns stressigt att gå på museer tex.
Tänkte tillbringa några timmar i city och är det någon av er som är bra på den staden? Något trevligt fik eller mysig bar som man kan pusta ut i innan båten går igen? Jag blir jätteglad om ni har några tips!


Men matte, snö igen? Vi väntar lite till med årets första dopp i havet alltså?

26 kommentarer:

Anonym sa...

Bada bastu, dricka Koskenkorva och avsluta med att titta på glasattiraljer på iitalla, de har en affär nära hamnen.

Kippis!

Linda sa...

Men nä fy!
Så där ska det inte se ut i april!
Jag förstår din känsla som du hade i morse.

*viskar tyst att här är det strålande sol, men ganska kallt i vinden...*

Jag har varit i Helsingfors en enda gång och den tiden tillbringade jag i en sporthall, så jag har inga bra tips.

Elisabet. sa...

Ååå, så hemskt, med snön, alltså!

Här är det ljuuuvligt idag, som den allra bästa vårdag och jag är en dumming förstås, inte som Lindalotta som v i s k a r ..-))

Men man blir så innerligt glad av värme och sol!

Anonym sa...

Ja du...här började det igår kväll och det håller fortfarande på. Men nästan allt smälter på en gång...fast det blir ju så himla kletigt och smetigt.

Fast jag tycker det är bättre vi får det nu än i maj...det har ju också hänt

Hedgren sa...

Nä, usch och fy! Nu får det vara nog av den vita varan. Men det som kom nu var säkert slutklämmen får man hoppas!

Morgondimma sa...

Tur att det är lite svart på voffen så hon syns

Bloggblad sa...

När jag var i H-fors var det nybliven maj och sol och varmt. Då räckte det med att köpa en pirog och sitta på trappan till domkyrkan.
Snön stannar inte så länge så här års - hav tillförsikt!

Sabina sa...

Men vilken fantastiskt otroligt fin bild med sötaste trollet ever=)

Ja du, båt är ju inte m in grej, MEN jag kan ändå tycka att det är oki om det är sommar (Fråga INTE varför). Med tillräckligt mycket sprit i kroppen så=)

Jag blir sååå less på vädret, så jag förstår hur du känner. Kul att vakna se snötäcket och inse att vi har satt på sommardäck på alla övningsbilar, toppen, ut å halka med sådana som INTE har körkort.

Nåja överlevde i varje fall.

Hoppas att allt ordnar sig med resan. Kraaaaam//S

JULIEK sa...

....men ååååå det der vil man vel inte se nu. Her er det jættefint vår væder och det hjelper mycke på. Stor kram från mig : )

Anonym sa...

Om du inte vill ta en guidad tur
runt i Helsingfors så går du på det stora varuhuset jag tror det heter stockhous, där finns allt av det som finland är så bra på glas, kläder skor av kvalitet, den vackra kyrkan inne i berget är också en sevärdhet.

systertips

Anonym sa...

Varuhuset heter Stockmann
säjer en slarvig syster som kunde kollat lite bättre

Anonym sa...

Det vita har blivit blask här. Imorgon skulle solen titta fram, så än finns det hopp.

Vi var i Helsingfors en dag i somras och gick faktiskt på Stockmann och tittade. Fik fanns det gott om men det var fullt överallt. En saluhall finns nära Siljabåtarna men där kan du ju inte stå hela dagen... Det finns ett fik/pub vid terminalen också - om du inte får plats på fiken i stan. Så var det för oss, den enda sittplats vi fick var när vi var tillbaks vid terminalen. :)

cS sa...

Vit värld är fint, men var sak på sin plats. Lynnig månad men plötsligt..;-)

Tankevågor sa...

Trucken - Nä ingen Kosken för mig! Hellre en GT någonstans. Glas kanske vore nåt förstås...Nä det blir för tungt att bära eller hur? ;-)
Skål på dig också!



Lindalotta - Men vad härligt det låter med sol och värme! Du behöver inte viska, jag är sååå glad för er skull. ( Inte ett dugg avis nädå!;)



Elisabet - Jättehemskt! Nu är det en massa regn och grått utanför fönstret. Jag tror jag flyttar till Skåne snart! Visst blir man glad av
sol och värme. Det här blir man bara trött och frusen av.



Gunnel - JAAAA i maj vill vi inte ha det! Det är verkligen sant. Det är ju typiskt dig att komma med en sån klok kommentar! :-)



Hedgren - Vi får hoppas på det! Nu räcker det tycker jag.



Morgondimma - Ja det är tur....men den här vintern har det inte varit så svårt att se och hitta henne.....det har ju inte varit nån snö....förrän NU! Suck.



Bloggblad - Låter skönt. Men jag har bara varit i Helsingfors i april och då var det KALLT- höll på att frysa ihjäl i snövädret.



Sabina - Visst är hon go vår lilla babygirl!!
Du får ta det lugnt eller rättare sagt be dina elever att göra det! Det smälter ju bort men nu är det en massa regn istället- dålig sikt? Alltid är det nåt.
KRAMAR



Julie - Ja nu behöver jag värme och sol och ljuset....det hjälper som sagt på många vis!
Kram till dig och Kira



Kära syster - Mmmm, en sväng på Stockmann kan jag nog hinna med. Men jag är inte ens på shoppinghumör så nu är det väl allvarligt ställt med mig! ;-)KRAMAR till er från lillasyster!



Monica - Tack för tipset! Hoppas att det inte är lika mycket folk nu i april. Saluhallar kan ju vara trevliga att strosa i ett tag i alla fall.



CS - Vet du att jag älskar faktiskt snö och snöfall och allt det vackra vita som bäddar in staden och gör den sådär mjuk och dämpar allt ljud. Men det är på vintern!!! Inte NU....vill inte.

mossfolk sa...

Tycker nog att Roxy också ser ut att längta efter vår!
Men den kommer. Just nu tittar solen fram här mellan molnen och då borde den nästan göra det hos er med...

Annika sa...

FAN vad deppigt med snön...USCH, jag förstår hur du känner, L. INTE kul det där.

Jag är ingen expert på H-fors direkt, men jag tror det finns massor med mysiga fik du kan slå dig ner på och bara njuta. Sen kan du gå på Stockmanns tjusiga varuhus. Kolla in salutorget i hamnen, käka en god pirog, handla lite finsk design...MYSIGT. Jag har varit på så många roliga rena kryssningar till Helsingfors. Saknar!!! Vill göra om det snart igen...
Måtte inte befälen strejka när ni ska dit.
Kram!!!!

Tankevågor sa...

Mossfolk - Tror också att hon längtar efter vår. "Sådan matte sådan hund" gäller här.



Annika - Den smälte som tur var bort. Men det är ganska kyligt och jag är sååå trött på det. Behöver värmen nu.
OM det blir strejk vet man kanske inte det förrän vi redan har kommit TILL H-fors och då blir vi kvar!!! tror knappast att vi kan boka flygbiljetter hem-det har inte min skola råd med.
Ovisst till tusen.
Mår ni bättre nu?
Kram till dig och K

Lisa Christensen sa...

Och jag som ska till Stockholm snart... Hoppas att vädret har bättrat sig tills dess!

Har inga bra Helsingfors-tips eftersom jag inte själv riktigt har utforskat staden, men vill gärna! Om du råkar befinna dig på centralstationen kan du ju hålla utkik efter några statyer. Det är visst min mormors morfar som har gjort dem, men har ingen aning om ifall de är något att titta på :)

Tankevågor sa...

Lisa - Du kan väl ta med dig vackert väder från London när du kommer hem! Snön har smält och det är bara på bloggen här som den är kvar.

Låter spännande med de där statyerna. Men jag lär nog inte vara på stationen tror jag. Men det är klart....man vet aldrig hur man ska ta sig hem i strejktider. ;-)

Mia sa...

Era stackare! Här är det bart och fint, solen börjar till och med titta fram. Det är tur det för jag bytte till sommardäck imorse.

Visst är Nate Berkus snygg! Han är välkommen hem till mig när som och han behöver inte ens inreda något om han inte vill!

Ha e skön helg/Mia

Anonym sa...

Lyckans ost som ska till Helsingfors! Det är en jättemysig liten storstad.
Alltid kallt, det blåser och viner, ta varmt på dig!
I centrum finns MASSOR av trevliga affärer, Stockmans, Marimekko, Ittala. Torghandeln går inte av för hackor. Saluhallen är fantastisk, glöm inte att köpa en bastulänk, perfekt att slänga på grillen i sommar.

Tankevågor sa...

Mia - Nu är snön borta och jag hoppas att den inte kommer tillbaka förrän i december nån gång!!
Den där Nate är inte bara snygg han gör snyggt också! Gillade bilden på badrummet. Ha det bra du med! :-)



Marskatten - Det där att det alltid är kallt har jag hört från flera håll. Så jag är inställd på att jag kommer att frysa.
Hoppas att jag får igång min shoppinglust till dess....det låter ju som om det finns en del.
Men du bastulänk visste jag inte vad det var! Vad sjutton ska jag slänga på grillen tänkte jag när jag läste vad du skrev!
Men nu vet jag. ;-)

Unknown sa...

Annika tipsade dig om saluhallen vid hamnen som jag tycker så mycket om. Sedan finns det en fin bar precis vid torget där du kan sitta och invänta färjan tillbaka.

Ät en banan ochchokladglass åt mig!!!!! Finns på torget. Köp lite knackkorv och gotlerkorv om du ser dem. Mina absoluta favoriter.

Tack för igår.
Kramis

Tankevågor sa...

Rosvik - Tack för tipsen! Men jag tycker fortfaraden att du kan ta ledigt och åka båt med MIG!

Men jag får väl försöka hitta knackkorv och sånt åt dig....hade du hört talas om någon korv som heter bastulänk??
Man lär sig något nytt jämt i den här bloggvärlden. ;-)

Tack för igår! Härligt att ses.
Kramar

Gordon sa...

Det är SÅ HÄR vi vill ha det! Snö på tassar och i päls! Inte någon outhärdlig fästingvärme! - Det tycker vi i beardis-flocken

Tankevågor sa...

Barfals - Tossiga hundar! Nu ska vi ha vår och sommar....men jag och Roxy håller med....inga fästingar tack!! :-)