lördag, april 26, 2008

Nedräkningen har börjat....

Klicka på bilderna och följ med mig ut i parken!

På något vis har jag inte haft så stor lust att åka hemifrån de senaste månaderna. Men så plötsligt slog den till igen. Den stora längtan som ni som har varit med här ett tag vet att jag kan drabbas av. I morse kändes det som om sommaren kommit till Stockholm och då gick tankarna till min andra stad. Flygbiljetter och hotell är bokat nu i väldigt god tid. Anledningen till det är att jag ska åka med några härliga kollegor och vi åker på TJÄNSTERESA! Har ni hört va'? JAG på tjänsteresa. Det händer inte ofta i min värld.
Vi är några som har haft studenter från Lärarhögskolan och nu tänker vi ta våra arvodespengar och resa för.

Det ska naturligtvis bli jätteroligt och jag ser fram emot det. Men jag måste erkänna att det är lite svårt att tänka sig hur det ska gå till egentligen. När jag åker till London gör jag alltid det med någon för mig nära person och nu ska vi åka fyra kollegor. Visserligen väldigt nära sådana men vi är ändå fyra stycken olika viljor som ska komma överens. Tre av oss har varit i London många gånger. En åker dit för första gången. Samtidigt som jag känner att vi som varit där förut borde ta ansvar och visa upp vårt London så vet jag att det är bara jag som vill gå och skrutta runt och fotografera....

Ok, visst vill jag vara ute och shoppa och vara ute på kvällarna men förstår ni vad jag menar? Jag vill kunna få egen tid till mina strövtåg och dessutom kommer inte min hälsena vara läkt till dess enligt sjukgymnasten. Mina promenader måste alltså bli efter hur hälen klarar det och kommer mina kära vänner ens att fatta det? Men de får helt enkelt klara sig utan mig och det vet jag att de gör. Jag ser fram emot att få varva shoppingen med att ligga under mina favortträd i parken på en filt och läsa en bok. Jag behöver koppla av och ni vet ju att jag gör det när jag kommer dit.

På en bro vid The Serpentine kan man bli stående hur länge som helst och läsa alla namn och initialer som är inristade där. Kan inte låta bli att fundera på människorna bakom namnen. Ruth och Paul brinner deras kärlek än?


Finns mina initialer på bron tror ni?


33 kommentarer:

Morgondimma sa...

Jag är helt säker på att du har lämnat ett litet märke på bron, om inte så är det väl dags nu?

Johnny sa...

Så kul för dig att få komma iväg! Och de andra får ju helt enkelt ta hänsyn, eller hur? Det kommer bli kanon ska du se.

Jubbe sa...

Om din initial inte finns så får du promenera tillbaka o göra ett litet landmärke....hihi.

Idag kom båten i sjön WOHOOO

Anonym sa...

Du har säkert skrivit dit dina initialer.
Vad skönt för dig att få komma iväg en stund och bara koppla av. Inte för att jag förstår hur man kan göra det i en storstad...men det är jag det :O)

cS sa...

Det låter som en härlig tjänsteresa. Är man en "londongirl" så är man. Då behöver man inte göra märken. Man står i en klass för sig själv :-)

Anonym sa...

Å vännen, när åker du?
Vilken lycka att få åka på "Tjänsteresa" till London!
Jag ska genast lägga in ansökan på mitt jobb...
Det är klart att kollegorna tar hänsyn till din häl, annars får ni väl dela på er, du kan ju så mycket redan att du klarar dig på egen hand. (inte så dumt heller?)

Jag kan väl få följa med....får plats i ditt handbagage om vi trycker ihop ordentligt...jag vill till Boots, Kensington Garden, Oxford Street, Queens Way...jag vill dit!

londongirl sa...

Morgondimma - :-) Jaha så det tycker du.Johnny - Klart det blir kanon. Det blir det alltid. Men vad GLAD jag blev nu när jag såg att du börjat blogga igen! Har saknat dig!!!Jubbe - Har du inte sjösatt förrän NU??? ;-) Men visst är det härligt! Nu börjar båtlivet eller hur? Lycka!Gunnel - Fniss....det är som vanligt Gunnel. Men jag säger som jag brukar....det finns oaser i London också att koppla av i.CS - Du är ju för go'! Men visst är det extra roligt att kunna åka dit på jobbtid. :-)Marskatten - Klart du får plats! I alla fall DIT när väskan är tom. På vägen hem brukar jag få köpa en extra väska.... ;-)
Är lite besivken på att det går så långsamt för hälen att bli bra. Nu blir det att gå över till akupunktur. Jag borde inte GÅ på den hela tiden sägs det.

Evas blogg sa...

Jag tror att de inte finns där - dina initialer. Hoppas ni får en fin resa! Och ta det i din takt du, tänk på dig och din hälsena.

londongirl sa...

Eva - Jag älskar att gå långa promenader. Därför är det så knepigt att komma ihåg att det inte går. Jag får liksom ransonera mitt promenerande nu.

trucken sa...

De två stolarna på den översta bilden är reserverade för dig och mig och din häl. Där kan vi sitta och filosofera och titta på folk och fä medan de andra gör stan.

Kram

Lilla P sa...

Åh vad sugen jag blir på att åka till England...
Har förmodligen sagt det tidigare, men jag bodde ju i ENgland mellan
-87 och -90, som häst/barnflicka. Har fortfarande kontakt med min familj och har stående inbjudaningar dit.. Jag verkar dock aldrig få till det! Måste fixa pass till lilla snöflingan så hon får följa med!

londongirl sa...

Trucken - Först ska jag shoppa loss och sen sitter vi där....vin/öl, sallad eller smörgås, kaffe från Starbucks....sen löser vi alla världsproblemen där under träden vid sjön. Taget!
Kram

londongirl sa...

Lilla p - Klart du ska åka dit! Det skulle säkert vara roligt att träffa dem igen eller hur?

londongirl sa...

Lilla p igen - Mina barn var i sexårsåldern första gången de var med till London. De hade sååå roligt! De är ju förstås ungar som älskar att springa på museer osv. Men de var med överallt och sen har det blivit många Londonresor för deras del.

Annika sa...

Härligt L!!! Till London yet again! Grattis! Hoppas du får tid att flura omkring medan dom andra gör stan, fast Trucken verkar ju vilja göra dig sällskap :-)
Vad mysigt för dig att få komma till London!
Och jo, klart att era initialer finns på bron. Quite sure about it, actually!!
Kramar!!!!

Rosvikstjejen sa...

Hördu du Trucken! Trots dina glasögon verkar du se dåligt. Det står London och Rosvik på dem. Där ska vi sitta och titta på alla som går förbi. Du kan springa runt på olika museum, som du brukar! ;)
Eller så kanske vi kan bära dit en liten stol till.

LG, jag kommer att tänka på dig. Lovar det! Om vi vill till olika platser så tar vi taxi. Det kan vi iaf.
Längtar tills vi kommer dit.
Ska försöka lista ut hur man omvänder rulltrappan efter våra behov.
Kramisar

LindaLotta sa...

Om ditt bomärke inte finns där redan så tycker jag också att det är hög tid att du sätter dit det :)
Och vet du, jag blir lite stressad över att alla tycker och tänker så mycket om vad jag ska göra och inte göra när jag kommer dit.
Jag vill också bra skrota och dra benen efter mig.
Lite i alla fall.
Men det kommer att lösa sig galant, för så känner vi allihop som ska åka.
Det är de som ska stanna kvar här hemma som tycker annat :)

Sabina sa...

Klart att dom finns, någonstans där på bron=)
Lovely bilder.
Dina kamrater får helt enkelt respektera dig och dina önskemål, DU är ju London dessutom med en trasig hälsena, nä, ta det lugnt det finns ju två till som kan visa den som inte varit där allt som ska visas=)
Kramar om dig, gullevännen.

mossfolk sa...

Det är väl bara att ni delar för er om hälsenan behöver semester. Du hittar ju och är hemma där.
Men om initialerna finns på bron... Tja gör de inte det är det väl på tiden att sätta dit dem?!

gunilla sa...

Klart att dina kolegor klara sig utan dig! Ni är ju lärare.. ;) Och vi är ju ett ganska självständigt släkte. Hoppas du får en härlig Londonvistelse!

londongirl sa...

Annika - Det ska bli såååå skönt att komma iväg. Men jag vet att jag kommer att sitta på något Starbucks också och prata med en viss herre på sjukhuset här hemma...
Det bästa med Trucken och Rosvik är att de verkligen både bryr sig om mig och att de klarar sig alldeles utmärkt utan mig också! :-) Vi ska nog få ihop det hela.
Kramar i massor till digRosvik - Jag satt och läste din kommentar en lång stund innan jag fattade det där med rulltrappan!!! :-)) asg!! Om det är nån som kan fixa det så är det väl DU!
Jag vet att du verkligen bryr dig om min onda häl....det gäller bara att jag också tänker på den.
Tror du vi kan övertala I att hänga med Trucken på alla museer??? ;-)
Äh det slutar väl med att vi sitter under träden i parken och matar änderna alla fyra till slut....det har vi ju en bra lärare som kan lära oss... fniss.
Kramar i massor till dig älskade Knasluva!
Lindalotta - Du ska ju också snart dit! Har mailat dig om det. Bli inte stressad utan gör bara det du själv vill....man fixar inte London på några dagar i alla fall. Men jag hoppas du kommer att få en mysig tripp dit.
KramarSabina - Det vet jag att de gör. Och jag ska verkligen skärpa mig och inte gå mer än jag själv vill. Jag SKA ju inte gå nu heller och vet ju hur det känns...
KramisMossfolk - Egentligen är det rena rama knaset att åka dit med den här hälen. Men jag kan inte låta bli och jag kan lika gärna gå där som här hemma och ha ont.
Gunilla - Ja vi är både ett självständigt och segt släkte eller hur? :-)
London är alltid härligt för mig.

Cliff Hanger sa...

Jag tror också att dina initialer finns inristade i bron. Frågan är bara vem du är ihopparad med där på bron. Någon man, någon kvinna eller kanske en hund? ;-) Eller rentav med London självt?

londongirl sa...

Cliff Hanger - Ha ha ha ha .... du är inte klok du! :-)
Men rolig är du alltid!

Anonym sa...

Du kan lugnt sitta på ett cafe,eller ligga på en filt i nån mysig park o läsa o ha det skönt.
För det finns INGENTING kvar att
shoppa, mitt barnbarn har varit där en vecka nu och bara ägnat sej åt sin favoritsysselsättning.
Kram syster

londongirl sa...

Kära syster - Vad skönt! :-) Men förresten så dröjer det ett tag innan jag ska dit så de har nog fått påfyllning i affärerna. Måste nog lägga ner boken ibland och kolla det.
KRAM

Bloggblad sa...

Så härligt att du får komma dit igen. Du kan väl dricka en öl åt mig?

smulan sa...

Mmm.. härligt med en Londonresa igen! Hoppas du får sköna dagar i denna underbara stad.
Själv åker jag till Krakow om tre veckor - jag tror det blir intressant det med....
Ha det så gott!
Smulan

Nässelblom & choklad sa...

Vad kul att åka just dit! Det blir alldeles säker jättebra, även om det är annorlunda att åka med jobbet. en annorlunda kan ju också vara bra, eller hur!

Batbut sa...

Men vad är det jag hör? Ska damen ut och resa igen? Utan moi?????? Men vet Du vad, det är Dig väl unnt! Och jag vet e fasiken om London skulle klara av Dig OCH mig.....:-)

Men Du.. ha det så underbart jätteskönt!

ps: du kan väl marknadsföra lite så har vi en anledning att åka ihop senare?

Monica m y sa...

Jag förstår att din lycka är fullkomlig när du nu har allt bokat och klart. :) Säger som Lilla P att jag bodde ju också där för lääänge sedan (73-74) och har inte varit där sedan 83 men det är säkert lika mysigt nu, som då.

Och ja, jag tror absolut att dina initialer finns inristade på bron! :)

londongirl sa...

Bloggblad - Klart att jag kan få i mig en öl - för din skull! ;-)Smulan - Krakow låter väldigt spännande! Hoppas det kommer bilder på din blogg sen!? Tänker på dig idag...Nässelblom och choklad - Det blir säkert kul. På något sätt blir alltid London olika för mig beroende vem eller vilka jag är där med.Batbut - Ha ha ha....vi borde nog testa! Men du och jag i London....då blir väl stan aldrig sig lik och vi hamnar säkert på Sky News.

Det finns alltid en anledning att åka kära vän! :-)
Monica - Väldigt många har någon sorts relation till den där staden. Vi åker inte förrän i början av juni. Men allt måste bokas så långt i förväg när man ska på TJÄNSTERESA!;-)
Men hjälp vad veckorna går fort nu, snart är vi där.
Hur gick det? Kom det ett barn till? Måste läsa vad du skriver...

Lisa sa...

Kul att du ska åka till London! Hoppas att det blir roligt och att du får lite tid att promenera runt bland dina favoritstråk :)

londongirl sa...

Lisa - Jag kommer att ta mig tid till det. Jag är inte så mycket för alla "turist-saker" som många tycker att man borde se och göra.

Välkommen till Stockholm igen!