torsdag, april 24, 2008

Vårkänslor....

Nu har vi haft härligt vårväder flera dagar och det händer att vi flyttar ut en del av våra lektioner utomhus med barnen. Vi sitter ute och läser på vår fina skolgård och massor av aktiviteter pågår. Vi har haft skräpplockardag, sått frön, rensat i våra odlingslådor och pysslat om våra höns. Nya små ekorrungar klättrar på vår husvägg till barnens stora glädje och vi har också hunnit med att grilla korv ute i solskenet.
Just nu har jag haft krångel med att kommentera hos flera av mina favoritbloggar. Blogger samarbetar inte som jag vill. Ganska irriterande och ibland skulle jag önska att någon kom på ett annat bloggverktyg som funkade bättre. Kanske har Blogger blivit överhettat? Eller är det bara så att Blogger har fått vårkänslor precis som jag och vill ha sommarlov?

16 kommentarer:

LindaLotta sa...

Aha, nu fick jag förklaringen :)
Men vad konstigt att du som bloggeranvändare inte kan kommentera.
Knäppt.
Men en vacker bild har du fått in!
Vad mysigt det låter med utomhuslektioner, tänk om man skulle ta arbetet med sig ut.
Vilken lycka sådana här dagar.
Jag vill också ha små ekorre-ungar :)

Elisabet sa...

Jag har inte haft problem med att kommentera, däremot med att lägga in bilder .., då kommer det upp en underlig ruta som jag aldrig har skådat tidigare.

Härlig bild!

Lilla P sa...

Skönt att kunna vara ute med de små liven... Enda kruxet är att man lätt tar av sig för mycket kläder och som jag....åker på förkylning!!! :0(

Annika sa...

Härligt med utomhus lektioner. Det minns jag som mkt roligt. Så glad över att ert väder är bra.
Så märkligt att du inte kan kommentera...Hoppas Blogger skärper sig illa kvickt. Jag har inte haft det problemet, tack och lov!!!

Nässelblom & choklad sa...

Vad härligt det är med vår! Jag har också varit ute och fotograferat blommor av olika slag. Härligt att ni är ute så mycket med barnen. det är ju suveränt att ta vara på den möjligheten. Din skola låter väldigt idyllisk och mysig med ekorrungar och annat trevligt på gården.

trucken sa...

Jösses vad jag har längtat efter våren. De här dagarna med sol är ju underbara! Alla verkar blomma upp och fyllas av ny energi.

Och ekorrungarna är ju bara för söta där de kilar runt på väggarna. Du borde ta med dig kameran och fota dem och visa upp dem här för dina bloggkompisar.

Kram

Anonym sa...

Vad bra att ni håller lektioner utomhus nu när det är som finast. Så gör inte alla vill jag lova.

Sommarlov...du det låter ju rätt skönt. Vi är snart där...jaja...jag får, hoppas jag, iallafall 5 veckor att njuta av

cS sa...

Tänk att få vara liten och ha det så mysigt som du beskriver. Då skulle det snart vara sommarlov, dessutom....
Mr Blogg har trilskats med mig oxå. :-(

Rosvikstjejen sa...

Dessa lektioner utomhus är helt underbara. Både igår och idag har jag som mest varit i solen och det känns. Idag hade vi en NTA lektion ute men det blev inte alls som vi tänkt oss. Barnen kunde inte koncentrera sig då dessa ekorrar visade sig. Men det blev annat istället!
Jag tycker att det ser så mysigt ut när ni sitter där med era "små" som fullkomligt plöjer sig igenom alla böcker ni serverar dem. Bra gjort!!!!!!!

Jäkla Blogger, vill jag bara tillägga. Jag har haft svårt att kommentera hos vissa. Men nu får det vara nog.

Kram

londongirl sa...

Lindalotta - Det är så irriterande när blogger krånglar! Det är bara hos vissa som det inte funkar.
Det är så härligt med utomhuslektioner bland ekorrungar och hönsen. :-)Elisabet - Vad är det för underlig ruta??
Lilla p - men det är väl ganska typiskt eller hur? Krya på dig!Annika - Jag blev galen när jag satt och hade skrivit en låååång kommentar hos dig om brännboll och så bara försvann alltihop!! :-(
Igår satt jag på Strands bar och drack ett glas rött och tittade på båtarna utanför. Tänkte naturligtvis på DIG då! :-) KRAMNässelblom och choklad - Jag arbetar i ett annex till en skola så vi har en egen alldeles underbar gård. Vi arbetar med ett genomtänkt miljöprogram med barnen så därav kompost, odlingslådor, höns, sopsortering, fågelholkar osv.


Trucken - Jag har också längtat efter den här våren. Visst får man ny energi!!!
Har tänkt att jag borde fota våra djur vi har på vår skolgård.
KramGunnel - Det är så lätt hos oss att hålla till ute. Kollegorna i ettan hade utomhusmatemtik i går. De mätte allt som gick att mäta ute på gården. :-)CS - :-) Det är viktigt att det är roligt och härligt att få gå i skolan eller hur?
Egentligen vill jag att våren ska vara låååång. Vill inte ha sommarlov än.Rosvik - Just nu tycker jag att vi har världens härligaste jobb och det ska bli så mysigt att få åka ut till Grinda med de här små! :-)

Men visst är det häftigt det här med läsningen!!!! De är ju så många nu som är igång! :-)
KRAM

Evas blogg sa...

Jag tror att Blogger har fått vårkänslor :-) Hoppas du får en solig och fin helg!!

Monica m y sa...

Vad mysigt för barnen att göra saker utomhus - idag är det ju nästan sommar!

Här har det inte varit några problem att kommentera, däremot kan många bloggar vara otroligt sega att öppna.

londongirl sa...

Eva - Har varit runt lite nu på em och det verkar som det har rättat till sig nu. Hoppas det. Jag har inget tålamod med blogger om det krånglar.Monica - Det är jättehärligt att vara ute med barnen. Är så tacksam över att jag har kollegor som tycker så också.

stella sweden sa...

Jag tror att det var för att du skarattade så att datorn gick sönder, vilket ju var mitt fel! Tack för sången på min föllsedag...jag HÖÖÖRDE den minsann!

Anonym sa...

Vilken himla tervlig berättelse om era aktiviteter i skolan, det får mig lite att tänka på Barnen i Bullerbyn som var en av mina favoriter när jag var liten.

Konstigt det här med Blogger som varit "stygg" mot dig? Jag har inte märkt något.
Ha en skön helg! Kram

londongirl sa...

Stella - Ja, nu skyller jag allt på dig hädanefter! ;-)Marskatten - Fniss....du skulle se vårt "Bullerbyn"! Nog är det idylliskt alltid, men vår miljö är klart mer färgstark med barn från världens alla hörn. Vi är så internationella i vår skola.Ha en skön helg du med! Kram