fredag, januari 14, 2011

Vårterminen är igång....


I måndags började jag jobba igen efter ett helt underbart jullov. Men är det bara jag som tycker att julhelgen gick fort den här gången? Jag kunde nog ha varit ledig lite till faktiskt. Jag är bra på det där....att vara ledig alltså. Men det är jätteroligt att börja jobba igen, tro inget annat. Så kul att träffa alla kollegor och fram för allt alla barnen igen. Vintern håller sitt snöiga grepp om oss här och inte mig emot. Vi vet ju att det kommer att vara så här säkert ända in i mars. Lite otålighet kan jag känna ibland när jag tänker på det. Men det är bara för att jag vill fortsätta med planerna ute på ön. Huset blev ju tillbyggt och det gick bra men nu återstår det allra roligaste...att inreda det nya sovrummet, köpa kakel till badrummet som byggdes osv.  Men än så är det långt till vår.


Det lär nog dröja ett tag det där båtlivet...


Under tiden så njuter jag av vintern i stan. I helgen blir det förmodligen en söndagsbrunch och ett besök på Waldermarsudde som ni ser på bilden. Tänkte gå dit och se Roland Svenssons vackra målningar från skärgården. Läs mer om utställningen här. 
Vad ska ni hitta på i helgen?

39 kommentarer:

Elisabet. sa...

Ingenting. Jag ska njuta av dom två sista dagarna som medlem i Utanförskapet ,-)

Äta god frukost .., titta på handboll .., ja bara njuta.

Tankevågor sa...

Elisabet - Låter skönt och njut som sagt av det där "utanförskapet" för fullt innan du börjar jobba igen!

JULIEK sa...

...men så mycke roligt du har at gjøra på øn til våren. Å indreda er ju jættekult. Vi tar det lugnt fre og lør ocg så åker vi til Tenerife på søn. Hoppas på lite værme der en vecka : )

Tankevågor sa...

Julie - Ja det ska bli jätteroligt att börja ta tag i alla inredningsprojekt där ute på ön. :-)
Men vad härligt att ni ska åka till värmen ett tag! Ha det så skönt!!!

Bloggblad sa...

Jo, det gick fort, men jag hade ju drygt 3 veckor och hann både tapetsera och röja efter snickare... och vila!

Nu sitter jag, apropå musik, och väntar på en av mina kompositörer, en av åtminstone Östergötlands skickligaste pianister... jag ska ffg få höra det han tonsatt av mina texter som jag slitit med sen oktober. Himla kul, det känns som julafton. Men lite pirrigt också...

Stina sa...

Jag ska vara hemma och pyssla.
Här är det -22, men vill inte vara ute.
Kram du gumman min som alltid är så go.
Stina

Annika sa...

Underbara bilder!!
Helt fantastiska!!
MER!! MER!!
Javisst var julen kort iår, det tycker jag med. Lovet kom och gick i en hast...
ÄSCH, verkligen INGEN ide att ens andas om vår i januari. Sånt gör mig så TRÖTT!! DET kan inte bli vår NU. DET går INTE. Nu är det högvinter, bara att njuta av den!! Jag längtar inte efter våren utan vill nu njuta av vintern istället. Våren kommer i mars, inte förr...
Vi har långhelg här i US denna helg, Martin Luther King JR Day på måndag. Meget skönt!!!
KRAM!!!

UllaMona sa...

Jag är i fjällstugan och njuter...av att vara i lugn och ro och all tid är min.

Tack för Gratulationen!
Kram

Klimakteriehäxan sa...

Kolla in Zorn också! (jag hann inte med Roland S) Det är häftigt att se en massa berömda målningar - och upptäcka att de är gjorda i akvarell och inte i olja! Jag var med på guidad visning, jättekul!
Fina vinterbilder, du kan ju kolla dina egna och ta Roland S en annan gång ..........

Äventyret framtiden sa...

Härliga vinterbilder! Man kan känna vårlängtan i dem:D.
Det känns som om det är långt till våren men tänk ändå att vi här i mitten av januari redan. Tiden formligen rasar iväg, så snart, snart är våren åter här och vi far på som våryra tokar igen.

en fin helg önskas dig!
Karin som skall behandla en plåtugnskamin med rostskyddsmedel, bl.a.

Anki sa...

Ja visst gick det fort...men jag är så tacksam att jag känner att jag hann njuta ordentligt, och att det även är så mysigt att komma tillbaka till skolan och barnen (speciellt "mitt" eget extrabarn)!
I helgen blir det mycket familj och närhet! :-) Mina små tjejer fyller 21 år på lördag!! DÄR kan man säga att det gått fort! :-D
Kramar!

Tankevågor sa...

Bloggblad - Ja vilket röj du har haft med hantverkare och allt. Vad roligt med dina texter! STORT GRATTIS till det! :-))
Förstår att du är glad nu.


Stina-Hemma på landet - Fy sjutton så kallt! Jag gillar vintern men jag gillar inte när det blir sådär kallt. Men ha det så skönt med allt innemys! Tror säkert du kan hitta på något projekt till gubben din. ;-)
Varma kramar till dig min vän!


Annika - Vad skönt! Hade missat att det var den helgen! Mysigt med lite extra ledigt då alltså. I natt satt vi och tittade på Mad Men Anders och jag så vi glömde vad klockan var. HJÄLP vad den är BRA den serien. Helt lost i Don Draper just nu. ;-)
De talas om plusgrader i helgen så nu blir det säkert slask....sen fryser det på och blir ishalka igen! :-/
Inte kul alls.....bättre att det är minus hela tiden och snö. Som det har varit hitintills.
Ha en skön helg nu! KRAM!


UllaMona - Låter helt underbart! :-) Så skönt! Precis en sån helg som jag skulle behöva ha snart....en helg där tiden är min egen. KRAM!


K-häxan - Ja jag hade tänkt det såklart....Det går ju inte att missa Zorn heller. :-)
Måste dit eftersom jag har en tendens att gå när utställningarna är inne på sista helgen och då är det alltid knökmycket folk och nu börjar det närma sig slutet.
Ha en skön helg!


Pettas - Ja "snart" blir vi våryra men långt ifrån än! Liksom ingen idé att längta till våren än känns det som. Men i mars sådär kan den få komma på allvar.
Den där plåtugnskaminen låter som ett spännande projekt. Hur ser den ut? Du kanske kan lägga ut en bild på din blogg?
Ha en fin helg du med Karin!


Brevikssommmar - Ja visst gick det fort men jag hann också njuta för fullt! Ett helt underbart jullov var det. Vad roligt med födelsedagskalas....tvillingar alltså! :-D Ja då blir det familjemys förstår jag. Ha det så jätteskönt i helgen!
KRAM!

Eleonora sa...

Besökte Waldemarsudde för några veckor sedan för att se Zorn utställningen. Roland Svensson såg jag då den var nyöppnad och då konstnären själv var närvarande.

Förstår att det börjat så smått att dra i skärgårdsdrömmen.Tänk så mycket kul du har att ta tag i när du kommer ut till ön. Men till dess hinner du vila och längta ett tag till - trots att halva trista januari snart är till ända.

Trevlig helg önskar
Eleonora

Tankevågor sa...

Eleonora - Vad roligt att du sett båda utställningarna. Jag tycker verkligen om Waldemarsudde. Han valde en helt underbar plats där en gång i tiden den kära prinsen när han bestämde sig för att bygga det.
Ja det ska bli kul att ta tag i alla saker ute på ön när det blir dags...men än så är det bara förarbetet som kan göras. Dvs. springa runt i affärer och kolla kakel/klinker och inredning till det nya sovrummet. :-)
Ha en jätteskön helg min vän!
Varma vinterkramar från mig.

Shamrock sa...

Vilka härliga vinterbilder

Tankevågor sa...

Shamrock - Roligt att du tycker det och tack för att du tittar in här! :-)

Sabina sa...

Jaaaah än så är det långt till vår alldeles för långt, tycker jag.
Jag gillar oxå snöiga vintrar men dom är på tok för långa;)

Ja jullovet/ledigheten var för kort jag håller med å skriver under;) men det är nog oxå för att jag är så bra på att vara ledig;) haha..

Ha en fin helg.

Kraaaaaaaaaaaaaamas

Tankevågor sa...

Sabina - Klart det blir en lång vinter när den börjar i början av december.
Ha ha ha....ja du är också bra på att vara ledig jag vet det. Jag njöt för fullt av jullovet, träffade nära och kära. Men det kändes som det gick alldeles för fort.
Ha en skön söndag nu vännen!
Kraaaaaam!!

Hanneles vinterparadis på Hisingen sa...

Vackra bilder, jag vet inte vad det är för årstid, igår skottade vi 30 cm snö, idag är det tö, det mesta borta.. Mycket is snart igen.

Mildamakter sa...

Nu får det hur gärna som helst för min del bli vår. Jag tycker att jag kan det där med snö och vinter nu...faktiskt ;o)

Tankevågor sa...

Hannele - Ja nu är det där där tiden när det kan var smällkallt ena dagen och tö den andra....blir läskigt väglag då tyvärr. :-/


Mildamakter - Ha ha ha....tänk varför är jag inte förvånad över att du tycker just det! ;-)
Nu regnar det här och jag tänkte faktiskt på dig när jag såg det.

Unknown sa...

Roligt att ha något att se fram emot nu till våren/sommaren. Om ni har otur kanske jag ringer och säger att vi står på bryggan och vill komma ut och vara med er.

Kramisar

Tankevågor sa...

Rosvik - Ja det ska bli roligt att ta tag i huset där ute igen i vår....bara isen går upp nån gång så vi kan sjösätta! ;-)
Otur!? Näää inte alls! Bara att ringa!!! :-D
KRAM!!

Lena sa...

Omväxlande väder minst sagt just nu.
Han målade med vackra färger den gode Roland och just sommarljuset väcker längtan.
Här har helgen snart passerat och som vanligt borde även den vara längre. Nu rustar jag mig mentalt för att klara av en slaskvecka till. Det är tur att det finns vackra bilder, som dina, att titta på.

Tankevågor sa...

Lena - Han gjorde verkligen det. Ja nu är det slask som gäller men i slutet på veckan ska det bli kallt igen och då blir det så läskigt halt överallt.
Den här helgen gick alldeles för fort och jag fick ingen ordning på den alls. Hoppas på nästa.
Ha en bra vecka nu Lena!

Stina sa...

Kram till dig goa gumman.:-) Stina

Tankevågor sa...

Fina-Stina - Varmaste kramen tillbaka till dig! <3

Fresia sa...

Jag är också bra på att vara ledig faktiskt. Jättebra!! Å kan gärna vara det mera!!! Men men, till det behövs det pengar. Så det räcker. Å det har man ju inte så det är en utopi...

Iaf, vackra bilder som vanligt. Den där båten skulle jag aldrig sätta mig i oavsett om den var utan snö :)

Bruchen, äter du den hemma eller på Valdemarsudde?

Vi ska kanske dansa i helgen, är en sån där nybörjarhelg både lör o söndag.
Ni ska inte börja??? Ja, va fasen, varför inte eg??? Vore ju dööökul!!!
Prata prata med "gubben", kanske vore ngt för er?! Iså fall ska vi vara där båda dgr!!! annars kanske det bara blir söndagen och landet på lördagen..

Men vi höres då da:) Kul!!

Kramen!!!

Tankevågor sa...

Fresia - Att gå ner i tid är nog bland det bästa jag gjort och det vet du ju att jag tycker. Visst kostar det. Men mina fredagar är guld värda på hemmaplan. Har du räknat på det?
Men du kan ju jobba hemifrån ibland eller hur? Det är ju lite knepigare för mig.
Nybörjadans!? :-)) Hur kul som helst. Men jag tror att vår helg är fulltecknad redan. I alla fall lördagen.
Men NI är ju inga nybörjare!?
Låter skönt för er att åka till landet också förstås. Jag längtar jättemycket till ön just nu....

Kramar i massor till dig.

Tankevågor sa...

Fresia - Glömde svara dig om brunchen...
Den här brunchen var tänkt att äta ute på stan (på ett hotell) men det blev inte så.
"Hemmabrunch" är förstås också mysigt. Men en lång söndagspromenad och sen en brunch på något trevligt ställe i stan är inte alls dumt. :-)
Ni kanske ska hänga med någon gång?
Kram igen.

Nässelblom och choklad sa...

Tack för hälsningen. Jag håller med dig - julledigheten hade gärna fått räcka lite till. Igår kväll gick jag motvilligt med på att skiljas från granen. Så nu är det bara att se framåt - eller kanske egentligen försöka att vara precis här just nu. Det är helt ok, jag har faktiskt inte alls någon brådska med att det ska bli vår inser jag. Ha det så jättebra! Eva

Tankevågor sa...

Eva/Nässelblom och choklad - Jag som trodde det bara var jag som var så sen med granen. ;-)
Men jag fick inte ner min förrän maken kom hem från Kina och hjälpte till.
Jag har inte heller så bråttom med våren. Den kommer när den kommer. Men än så länge vet man ju att det kommer att vara vinter. Tycker det är jobbigt att det var på plus och nu fryser på igen....det blir ju glashalt överallt. Bättre att det är kallt hela tiden.
Ha det bra du med Eva!

Bloggblad sa...

Jag vet inte om du har fått bilden av språket som är bra att ha med både nykomna och andra inv.barn. Maila om du vill ha!

Fresia sa...

Jaaaaa
Vi hänger gärna med ngn gång. Jag har ingen aning om vart man skulle äta brunch ute på stan och att då få göra det med så trevligt sällskap - underbart trevligt!!

Vet det där med dina fredagar. Och det var inte de jag tänkte på främst faktiskt. Tänkte mest på att gå i pension:)Till det behövs det mkt pengar!!
Fredagarna är svåra dvs det är svårt att ha kvar det jobb jag har om jag ska gå ner i tid.
Men jag jobbar som sagt hemifrån på fredagar så ofta det går och bara det är ju en förmån att få göra!!

Man tror ju att jag blir sjukskriven så småningom och då får jag mina lediga dgr:)

Ang dansen så är nybörjarhelgen nu i helgen. Och den är för helt nya som får en s.k "snabbkurs" i squaredance. Vi skulle bara vara med som "änglar" (hjälpare) som det heter inom dansen. För vi är som sagt relativt vana dansare.

Är allt bra med Merlin??

vi kan väl höras om en bruch tycker jag!!

Ha en toppenhelg L å hälsa!!
KRAMEN!!

Tankevågor sa...

Bloggblad - Tack snälla du nu har jag ju mailat dig och fått svar om det! :-)


Fresia - Det vore väl något med tidig pension om det gick att få pengarna att räcka för dig!!
Långt till pension men jag har också funderat på det där NÄR de tror att du ska bli sjukskriven. BRA i alla fall att du kan jobba hemifrån ibland och på så sätt kanske få det lite lugnare...du slipper åtminstone resorna den dagen.
Dansen...jag tänkte väl att ni inte kunde gå på nybörjardans ni som redan ÄR dansare!! :-)
Vi hörs om brunch tycker jag...det vore jätteroligt om vi kunde få ihop något någon gång. Tror du Sabbe och killarna vill hänga med? Egentligen är det perfekt för ungar att äta så...de plockar ju det de vill ha. :-)
Merlin hänger med. Det verkar som han blir bättre. Håll tummarna för det! Jag mailar eller ringer dig någon gång....känns som jag behöver dina råd.

KRAMAR i massor till dig!

Vonkis sa...

Det gick verkligen för fort den här gången så granen får stå kvar en liten stund till hos mig :-)

Tankevågor sa...

Vonkis - Klokt av dig. Man måste ju hinna njuta av den eller hur?

Anonym sa...

Hur är det här? Länge sen nu. Är det inte bra?

Ring om du känner för det. Drar till landet idag, snart, finns där hela kvällen. Svårt med mobben då men jag sms:ar nr dit....

KRAM!!

Ja, det är ju jag då, Fresia:)

Tankevågor sa...

Fresia - Jo det mesta är nog bra....men jag är lite orolig för Merlin. :-(
Så skönt det låter med landet. Anders började surra om att gå över isen ut till ön. Men jag är liiiite harig där! De gånger tidigare vi gått ut har isen läget länge och varit 50 cm tjock i skärgården. Vet inte statusen på den nu. Men jag längtar ut som en galning nu.
Ja vi kanske kan höras om du har tid.
Ha det nu så jätteskönt på landet! Kör försiktigt och hälsa B!
KRAM!!