tisdag, januari 04, 2011

Vintermorgon


Vaknar tidigt och går ut direkt på promenad med Roxy. Det är så mycket snö ute och vi möter inte en enda människa. I några fönster lyser lite ljus här och där. Nu är det bara fem nätter kvar innan mannen som är i Kina kommer hem igen. Ha ha ....ja jag räknar nätter jag! Andra skulle kanske säga att han kommer hem om fem dagar. Men inte jag. Det beror på att jag oftast sover så dåligt när han är borta.  Så har det alltid varit.

Nu sitter jag och äter frukost och läser tidningen och ser att det är mer snö på väg igen. Helt otroligt vilken vinter vi har fått. Vacker är den och sådär lagom kall är den också nu. Som det ska vara alltså.
Idag kommer barnbarnet och ska vara här med mig när föräldrarna åker till IKEA.  Det ska bli roligt att ha henne här igen.

Uppdatering: Nu har vi lekt ute i snön, målat med vattenfärg, ätit lunch och pratat med farfar i Kina.  :-)
Barnbarnet bubblar på för fullt i telefonen med honom och tycker att han är en "Knasfarfar" som är i Kina och inte hemma och leker med henne.... 

26 kommentarer:

Evas blogg sa...

Vilken härlig bild! Vad fint att barnbarnet kommer idag, så du får lite sällskap.

Londongirl sa...

Eva - Ja det ska bli roligt att ha henne här igen. Synd bara att inte farfar är med...vi får väl ringa till Kina och babbla lite med honom. ;-)

Elisabet. sa...

Ja, jag säger som Eva: vilken vacker bild! Som en tavla!

Pettas sa...

Tips? När maken är borta, kryp ner i hans säng så sover du bättre. Så brukar jag göra och på något märkunderligt sätt så sover jag bättre, kanske just för att hans säng inte är tom, haha...

god fortsättning och njut av barnbarnet!

Londongirl sa...

Elisabet - Bilden är på några "vinterhus" som vi har här...barnbarnet tycker om att se på det och fantisera om vilka som bor där inne...


Pettas - Men du är väl för söt...kanske ska prova det i natt. ;-)

Anonym sa...

Prova det du. Nu lyckades jag få kontakt med Blogger som verkar vara spärrat i Kina.
Maken

Londongirl sa...

Anonyma maken - Jag sover redan på din kudde. Vi saknar dig här....barnbarnet och jag. <3 <3 <3
xx

Annika sa...

Känner igen det där att INTE kunna sova då maken är borta. TVI vilket handikapp det är, men det har blivit lite bättre med åren.
Förstår att du räknar nätter och INTE dagar :-)
Vilken fin bild du har idag.
OCH vad roligt du har med lilla R idag, härligt!!
Kram!!!

Rosvikstjejen sa...

Visst är det väl vackert med allt det här vita MEN någon gång räcker det väl????

Skönt att det snart har gått alla dagar som mannen skulle vara borta. Jag är inte heller bra på att sova när T är borta. Det går liksom inte.

Lilltrassel på besök är inte helt fel.

Kraaaaaaaaaaaaaaaam

Londongirl sa...

Annika - Ja du vet vad jag menar med det...men det är likadant för mig. Det har blivit nåååågot bättre med åren. Ja så du förstår att jag räknar nätter inte dagar. ;-)
Vi har det såååå mysigt R och jag.
KRAM


Rosvik - Ja nu är jag nöjd. Vi har en jättefin vinter men vi behöver knappast någon påfyllning med snö....vi har ju så att vi klarar oss länge nu.
Egentligen hoppas jag faktiskt att det inte blir liiika lång vinter i år som förra året. Vi behöver fortsätta bygget invändigt ute på ön. Snickarna går och väntar på att få sätta igång.
Nej det är svårt det där med sovandet när mannen är borta. Vet ju att det är likadant för dig.
Kraaaaamar i massor.

Humlan sa...

Så fina hus! Det blir så stämningsfullt och hemtrevligt ljus när det lyser i husen sådär!

Så bra att ni kan få kontakt, maken och du, både här och i telefon! Skönt att veta att allt är bra. Själv har jag fått vykort från Afrika i dag, där är det visst varmt och skönt, så jag skulle inte ha något emot att byta ett tag för jag är ganska trött på isen även om den vita snön är vacker.
Kram!

Brevikssommar sa...

Åh vad fint skrivet, och beskrivet!
Som vanligt när jag tittar in hos dig får jag en liten tår i ögat...du skriver om saker jag själv älskar och känner så mycket för - trassliga små barn, älskade katter och en väldigt tom sida av min säng. Varm kram!! Anki

Eleonora sa...

Hon längtar ju efter sin farfar! Men som du säger snart är han åter igen. Men det är lång väg att resa så man åker ju inte bara bort över helgen precis.

Förstår att du hade härligt med det lillavackra barnbarnet. Hon försvinner väl nästan i snödrivorna som är så höga nu.

Min lilla Guldlock har börjat på skidskola och fick beröm för hon kunde svänga så fint i kurvorna. Skulle önska jag kunde göra detsamma. Men dessvärre är jag ingen vintermänniska och följaktligen längtar jag till att snön ska ge sig iväg fortare än kvickt!

Allt gott till dig Lisbeth och take care! Stor kramar från
Eleonora

Sabina sa...

Åååååååå va vi är lika;) Jag räknar nätte jag med då jag sover så himla illa då min darling är borta;) det fattas ju något.

Såatte e du ensam å inte har något för dig så är jag oxå hemma några dagar till.

Ev ska jag till dina hoods i morgon å gå på bio med killarna, kanske en fika el lunch el nåt innan??

Låter tok mysigt med barnbarnet, jag träffade min söt idag för att fika, men hon var inte jätte glad att se mig, därmot när Farmor kom blev hon överlycklig;) ja ja så kan det gå.

Kraaaaaaaaaaaaaaaaaaamas

Amber sa...

Vackert och fantasieggande stadsskap på bilden. Såg sådana i New York för en massa år sedan, men var inte riktigt ense med mig själv om att köpa. Nästa gång blir det!

Jag sover också sämre när Samuel är hos sin pappa, trots att jag har både hunden och katten i sängen och Samuel, i stort sett alltid, sover i sitt eget rum. Att sova i din mans säng när han är borta tycker jag var en bra idé.

Jag tycker om vintern för ljuset som kommer av snön och de vackra formerna, glittret, ljuden... Hundpromenad när det är - 15°, det knarrar så fint under skorna...

Londongirl sa...

Humlan - Jag förstår att du är trött på isen. Ditt hus verkar ju vara en riktig istappsborg! Ni har ju inte den snabbaste värden när det gäller att åtgärda sånt.
Ja det är skönt att ha kontakt...han har alltid varit sån, var han än är i världen vill han ringa hem och höra att vi mår bra.
Ha en skön kväll nu!
Kram


Anki/ Brevikssommar - Men åh vilka fina ord från dig! Det värmer att höra. Tänk att du kan känna igen dig...känns fint.
Varm kram tillbaka till dig.


Eleonora - En härlig dag hade vi barnbarnet och jag och eftersom det tog sån lång tid på IKEA så sov alla över här hos mig. Så mysigt att ha dem övernattande här. Då blev det ju frukostmys och lite tid till idag (onsdag) innan de åkte hem igen.
Vad roligt att Guldlock börjat skidskola! :-) Då ska du se att vi snart får se en ny Anja Person i henne. Ha en fin kväll! Varm kram till dig.


Sabina - Ja vi är lika där...klart man räknar nätterna eller hur? ;-)
Skönt är det att vara ledig i alla fall så man inte har en tid att passa på morgonen när man sovit dåligt. Skönt också att Roxy är så morgontrött och gärna ligger kvar och sover och inte behöver ut så tidigt.
Idag har det varit fullt upp här eftersom son med sambo och barnbarnet sov över. Jättemysigt men ingen tid över till fika tyvärr...vi får ta det nästa gång du är i närheten. Känns som det är länge sen nu. Måste ses snart! Kramar i massor till dig.


Amber - Lustigt att du skriver just det. Jag såg också såna för många år sen i New York...men har tänkt lite att nej det är nog inte min grej....men sen köpte vi dem förra året. Mest med tanke på lilla barnbarnet och hon gillar dem verkligen. Brukar titta på dem och fantisera vem som bor där inne osv.
Nu gillar jag dem också....
Jag tycker också otroligt mycket om hundpromenaderna nu...det är så vackert och kvällspromenaderna är helt magiska med snön som lyser i gatlyktornas sken.

Musikanta sa...

Så fin liten stad och kul för ditt lilla barnbarn att titta på och fantisera om!

Det där med skilda sovrum har jag aldrig förstått - jag sover också oroligt när MM är borta någon natt någon gång. Numera är han sällan det, som väl är, eftersom han också har blivit pensionär.

Jag tyckte Pettas tips var bra :-) !
Kram från Ingrid

Fresia sa...

Ljuvlig bild!!

Förstår att du räknar nätter, man är inte så van att sova själv. Dagarna går ju an, då brukar man ju inte alltid ses men nätterna är lite svårare.

Ser att du haft en ljuvlig dag med underbara finaste. Nicigt:)

Ha en fortsatt bra helg nu och varm kram!!

Londongirl sa...

Ingrid/ Musikanta - Ha ha ...först fattade jag inte alls hur du menade med att han OCKSÅ är pensionär! ;-)
Trodde du menade mig och maken...men sen trillade polletten ner. Glömmer HELA tiden att du är i den åldern. :-) Ofattbart!
Nej skilda sovrum är inget för min man och mig.
Kram till dig!


Fresia - Nej dagarna har jag fullt upp här...nätterna är långsammare. Men Roxy bökar sig in under täcket och somnar sött så jag fryser i alla fall inte. ;-)
Vi hade en jättemysig dag R och jag. Sen tog det så lång tid på IKEA att sonen och hans sambo sov över här så jag nattade R innan de kom. Jättemysigt att ha dem här så här mitt i veckan. :-)
Ha det gott du med! Kraaaam!!

Anita sa...

Och nu är det väl bara 3 nätter (om jag inte räknat fel).

Vilken vacker bild du lagt ut. Vilket härligt litet landskap. Kan tänka mig att barnbarnet tycker det är spännande att fantisera omkring.

Londongirl sa...

Anita - YES!! Du har alldeles rätt. Bara 3 nätter kvar. :-)
Ja de där husen är faktiskt mysiga.

JULIE K sa...

Ljuvlig bild du. Julen slipper inte helt taket i mig...jag gillar den sååå...och nu er det vakcraste julvinter ute : )

Londongirl sa...

Julie - Vad roligt att se dig här igen! Jadu det är verkligen som ett julkort utomhus nu....och idag har vi fått ännu mer snö.

Sofie B-C sa...

Vad fint du har fångat den svensk-engelsk julen. Båda verkligheterna finns där sida vid sida -även om man, som i mitt fall i år, inte ens förflyttat sig fysiskt!

Londongirl sa...

Sofie - Kul att du tittar in här på min blogg! :-)

Madelene Nattfrost sa...

Måste sälla mig till skaran, vilken underbar bild... den får mig att längta till julen!