söndag, januari 02, 2011

Merlin

 Ett stort varmt TACK för era tummar och tankar och alla mail och sms som jag fått angående Merlin! Det värmde så här i oron.  Ni får ursäkta att det tog tid innan jag svarade på era kommentarer i förra inlägget, jag blev så slut av den här pärsen!  Men nu har jag svarat på era fina kommentarer där också. Vi tillbringade nyårsaftonens dag på djursjukhuset Albano och där togs prover och gjordes undersökningar. Han har en rejäl magkatarr och han har ju alltid varit lite känslig i sin mage. I höstas när jag tyckte han åt dåligt så började jag ge honom ett annat foder vilket antagligen inte alls var så bra för honom. Nu blir det två sorters magmedicin och dietmat i form av kokt fisk och mjuk specialmat på burk. Alla övriga prover var bra och veterinären kände inga tumörer....även om det kan finnas såna som ligger dolda tex. inne i tarmarna. Men vi får hoppas nu att det här går vägen!
Vi har varit så oroliga för honom och det var inte bara jag som fällde tårar här ska ni veta.... och vi var helt utmattade när vi kom hem från sjukhuset. ( då var det så otroligt skönt att åka till sonen med familj och träffa dem och äta jättegod mat som de fixat, tack snälla S och K för det!!!)
Men Merlin följde som sagt med oss hem igen från sjukhuset....han bestämde väl sig för att det var inte dags riktigt än att lämna oss.
Vi är tacksamma för att vi får ytterligare en tid tillsammans med den här alldeles underbara katten.

Bilderna här nedan är från i somras.....hennes farmor som är jag har ett smeknamn som är "Trassel" .....man kan ju undra om sånt går i arv? 


39 kommentarer:

bettankax sa...

Alldeles bedårande bilder av två sötnosar:)
Så skönt att Merlin är med er hemma.
Och visst ser det ut som "Trasslet" gått i arv.

Tankevågor sa...

Bettankax - Visst är det härliga bilder på två fina vänner. Ja du det gör nog det... ;-)

Morgondimma sa...

Så ska det vara, Det käraste vi har - tillsammans!

Anonym sa...

God Fortsättning på det nya året :D

Vilka underbara bilder du bjuder oss på så här i det nya årets inledning. Bådar gott för resten av året ;-D

Med en sådan matte och Lillmatte klarar sig Merlin ett bra tag till, det är jag säker på. Merlin verkar lika klok som sin namne och tösen - ja vad kan man säga om henne? Vilken fin tös. Jag hoppas hon även som tonåring kommer tillåta sig själv visa sitt trassel och inte blir så där överdrivet noga som många töser är idag. Naturlig skönhet är underbar.

Gott Nytt år från Evy

Tankevågor sa...

Morgondimma - men åh...precis så! Fina du!

Tankevågor sa...

Evy - tack snälla du! Roligt att se dig här igen! Ja den tösen är verkligen ett naturbarn med naturlig skönhet och så klok redan nu så jag tror säkert att det fortsätter så.
Tack snälla du för att du tittar in här! Gott nytt år!

Humlan sa...

Så fina dom är båda två! Kloka, lugna Merlin som jag hoppas piggar på sig av dietmaten och söta R som helt klart har fått farmors trassel-anlag.
Kram kram

Monica sa...

Å, vad skönt och fullkomligt härligt att Merlin fick följa med er hem! Då kan jag släppa mina tummar - börjar få kramp.Så klart att han inte ska lämna er än; magkatarr går ju att fixa till. :)

Helt underbara bilder på dina älsklingar!

Eleonora sa...

Kära Lisbeth,
Vilken lycka att det inte var något större fel på Merlin! Nu blir han väl ompysslad till max kan jag tro. Inte minst av det söta lilla barnbarnet. Underbara bilder har du fått fram. Hoppas du nu kan koppla av och njuta det nya året tillsammans med make och Merlin.

Kram kära väl och allt gott önskar jag dig för 2011.

Klimakteriehäxan sa...

Skönt att det ordnar sig när det gör det!
Och ja, varför skulle inte trassel vara ärftligt när så mycket annat är det? :-D

Anonym sa...

Ja så får vi torka tårarna o veta att det gick vägen en tid till,det är ju så här det är med våra djur, dom skapar glädje skratt sönderslagna finkoppar oro o ängslan,man får lära sej att njuta av dom så länge det går.
Apropå trassel, hon får väl göra som du skaffa en pojkvän-man som gillar att kamma ut trasslet. Kram lilla syster

Äventyret framtiden sa...

Såå skönt att höra att allt gick bra!
Ljuvliga bilder på dina sötnosar!

Elisabet. sa...

Härligt! Och så lik sigge är Merlin! Lite tunnare bara.

Hur gammal är han?

Lyssnade idag till P O Enqvist och Klara Zimmerman som pratade om detta med att ha djur - mest hundar - och det var sååå intressant! P1.

En Merlin-klapp härifrån!

Anonym sa...

Blir varm i hjärtat av att allt gick bra! Och av bilderna! Så underbara.
God fortsättning till er alla!

Och vi- vi mår bra :-). Vår lilla gråa skygga katt är nu, efter två års tillsammans med oss, övertygad om att vi är rätt ok tvåbeningar och hon är den mest keliga lilla katt som finns :-)!

Tina med katter och Make

Tankevågor sa...

Humlan - Ja visst är de fina ihop de här två. Hoppas att de får en sommar till där ute på ön tillsammans!!
KRAM!!


Monica - Ja du kan nog släppa lite nu på tumgreppet. ;-) Men ärligt talat så vet i sjutton...det går jättedåligt att få i honom hans medicin. Den smakar riktigt illa och går liksom inte att dölja i mat så eländigt är det. Vad gör jag?? Anders har åkt till Kina....vi hade behövt vara två att hålla i Merlin när han ska ha sin medicin. :-(


Eleonora - Ska försöka njuta här av mitt jullov trots att det är knepigt att få i katten sin medicin och maken....ja han har åkt till Kina så honom har jag ingen hjälp av just nu. Men det måste gå på nåt vis.
Önskar dig också ett gott nytt 2011! Kram!


K-häxan - Ja nu hoppas vi bara att det hjälper med medicinen och att jag framför allt får i honom den. En katt kan förvandla sina fyra ben till det dubbla när ett piller ska i må du tro! ;-)


Min kära syster - Ja nu får det vara färdigsnörvlat på ett tag. Håll nu tummar att jag får i honom medicinen. Det går rent ut sagt skitdåligt!!! :-(
Ja att bli borstad i håret är bland det skönast som finns. Hennes farfar är så bäst på det.....långvarig träning. :-)
KRAM till dig!


Pettas - ja det var skönt så här långt.....trodde inte att vi skulle få med honom hem igen från sjukhuset...


Elisabet - Ja det har jag tyckt också hela tiden....att de är lika alltså. Speciellt när Merlin var liten då var han är sån där tunnis som Sigge är också. Kolla på mitt inlägg från förra året den 1 april när Merlin fyllde 15 år så ser du en bild på honom när han är en gänglig kattunge - Som att se en liten Sigge.
Merlin blir 16 år alltså den 1 april.


Tina - God fortsättning till er också där nere i Skåne! Så jätteroligt att höra att allt går bra nu med katterna och att Isis har anpassat sig! :-D
Helt underbart! Men har du något tips på hur jag ska få i honom det äckliga pillret??? Försöker ha honom i knät och bända upp munnen sen stänga och klappa lite på halsen....det har alltid funkat förut. Men nu gör jag så....och han spottar ut det igen och igen...
SUCK!!

Anonym sa...

Ja, katter och piller... hade det varit en hund så hade det fungerat med en bit leverpastej...men katter.

Vår Pys fick piller 2 gånger om dagen i 4 år och där gjorde vi det till något extra. Maken åt fil varje frukost och han lämnade alltid kvar en lite skvätt. Frukostpillret mosades och Maken blandade det i filresterna, Pysen satt varje morgon och väntade på att maken skulle bli klar så att hon kunde få skålen och den slickade hon ren :-), fin Pysen! På kvällen fick hon pillret i lite tonfisk (i vatten) och ibland lyxade vi till det med torsk! På något sätt accepterade eller vande hon sig vid bismaken av pillan. Vet inte om det kan vara ett sätt att få det att fungera? Mossa och blanda ut i något gott.

Vi försökte att lura de svarta med att baka in pillan i skinka och så men det fungerade INTE!

De svarta killarna få sina maskpiller så där tvångsmässigt, men det är ju inte så ofta så det är ok. JAg skulle inte vilja göra så varje dag... Lill Isis kan vi inte tvinga men hon tar den ur skålen med torrisar ( vi har hittat en variant som smakar kött).

Jag vet att det ska finnas något "attgekattenpillerhjälpmedel"på apoteket men det har jag aldrig använt.

Hör med vetten om medicinen finns flytande kanske är det lättare för er att spruta in medicinen i munnen, eller blanda med ngt gott?

Du får testa dig fram för om ni ska göra det varje dag så är det skönt om det kan göras på bästa möjliga sätt så att man förblir kompisar.

/tina

Tankevågor sa...

Tina - Tack snälla du för din långa kommentar! Precis så där har jag alltid gjort tidigare med alla katter och piller och det har gått. Men det här pillret smakar faktiskt riktigt illa och det sa ju veterinären också. Det går liksom inte att dölja det med något annat som smakar bättre.
Känns inte alls bra att behöva bända upp munnen på honom VARJE dag!!! :-(
Bra tips att kolla om det finns i flytande ....det kan kanske gå bättre. Den andra medicinen som är flytande går lätt som en plätt...den slickar han i sig med något gott. Men den smakar ju inte så illa heller kan jag tänka mig. Då hade det nog inte gått.
Men tack för tipset! Jag ska kolla med Albano. Tänk om det finns i vätska...då kan vi försöka med det.
Som väl är så är kärleken mellan oss så stor att trots att jag bökar med honom så kommer han och spinner och kelar med mig nästa sekund....han är bara så underbar den här katten! <3

mossfolk sa...

Åh vad skönt! Inte ett dugg kul är det med den där ovissheten när djuren är sjuka. Hoppas att medicinerna hjälper bra!
Nospussar från Lurvig som precis slutat med en av sina två magmediciner :)

Marinettes sa...

Åh, vilka go'a bilder på Merlin och barnbarnet, farmors älsklingar. Jätteskönt att läsa att Merlin fick följa med hem igen, nu ska du se att han blir sitt vanliga jag igen.
Kram!

Tankevågor sa...

Mossfolk - Nej det är verkligen inte roligt med ovissheten. Han var så skruttig och han är ju till åren...var så orolig att han inte skulle följa med hem igen efter sjukhusbesöket....
Men nu kämpar vi på här med magmedicinerna.
Har Lurvig slutat med en av sina magmediciner!? Han behöver den inte alltså?


Marinettes - Vi får verkligen hoppas det! Att medicinera går sådär....ett riktigt illasmakande piller som han ska ta....
Satt just och kollade tipset jag fick från Tina här ovan. En sorts hjälpmedel att ge katten piller som finns på apoteket....ser ut som en pincett av något slag.
Har du hört något om en sån någon gång? Har du provat?
KRAM!!!

Marinettes sa...

Tyvärr har jag inte hört talas om detta hjälpmedel men om inte pillret är alltför stort är det lättast om en håller katten och en annan öppnar munnen och lägger tabletten långt ner på tungan. Ett annan alt är att spruta in det i munnen, mosa tabletten tillsammans med något flytande och dra upp i en spruta och spruta in i mungipan.
lycka till!

Tuvstarr sa...

Gott Nytt År! önskas från Tyskland.
Åh stackars Merlin, hoppas han blir alldeles frisk igen. Man mår ju illa själv när älsklingen är sjuk. Och han är verkligen en snygging din Merlin. Bilderna är bara underbara, så mycket värme mellan Merlin och tjejen. De är båda så söööta :-)

Tuvstarr sa...

Förresten, om det kanske gör lite besvär att ge Merlin sina piller, så kan du läsa här hur man gör:
http://marianova.com/users/ingbac44/user_list/hur-man-ger-katt-och-hund-ett-piller

bokhyllan sa...

Underbara bilder på söta barnbarnet och katten Merlin!
Kram på dig.

Tankevågor sa...

Marinettes - Maken är i Kina så jag ska fixa det här själv och det har alltid gått så bra förut med alla katter i mitt liv....även med Merlin. Men den här medicinen är tydligen väldigt illasmakande. Suck! Varför kunde de inte gjort den med fisksmak? ;-)
Som väl är har jag ganska mycket piller extra...så jag kan misslyckas några gånger.
Jag ska ringa Albano djursjukhus idag och kolla om den finns i flytande annars ska jag prova att mosa den och blanda ut med något flytande som du föreslår. Den måste ju bara i helt enkelt....
Jag kämpar vidare.


Tuvstarr - Gott Nytt År önskar jag dig också! Visst är de fina....barnbarn och katt ihop. Hon är så fin med våra djur. Är så duktig på hur man är och gör. Bra att barn får lära sig det tycker jag.
Tack snälla för länken ska kolla om det finns något tips...men egentligen VET jag ju hur man gör. har ju gjort det massor av gånger. Men den här medicinen smakar så illa så jag förstår att han spottar ut den hela tiden. Kanske måste göra den till vätska i alla fall som Anette här ovan föreslår.



Ting och Tankar - :-) Vad roligt att du gillar bilderna! De är för härliga de där två....och det FINNS faktiskt bilder när hon är kammad och "ordentlig" i håret....men det är så roligt med alla de här "rufs-och-trassel-bilderna" :-D
KRAM!

Unknown sa...

Hej kära du! Äntligen har jag orkat mig upp och kollat igenom din blogg. Har funderat så på hur det gick med lilla kissen. Skönt att höra att han åkte hem med er. Alltid är det något kära Trassel. Hoppas dock att 2011 börjat bättre än 2010 slutade. Eller det slutade ju rätt bra trots allt :-)

Kramisar

Tankevågor sa...

Rosvik - Vad kul att se dig här igen! Såg att du är krasslig....du får krya på dig! Inte kul att vara sjuk på jullovet.
Ja tänk att Merlin kom med oss hem igen...det hade ingen av oss trott.
Nu ska jag bara klara den här medicineringen också...så knepigt. Det känns som han är en katt med 8 ben när jag ska hålla i honom. Skitmedicin som smakar så ILLA att den inte går att dölja i något gott.
I morse gick det till slut med pillret inbakat i leverpastej...men det var inte lätt. Suck! Vi saknar husse både Merlin och jag...men han är ju i Kina.
Som sagt krya på dig nu vännen! <3
KRAM!!!

Annika sa...

Vad skänt att han är hemma igen.
Underbart söta bilder.
HAHA, ja Trassel går ige :-)
FIINT!!
GOD FORTSÄTTNING!!!

Tankevågor sa...

Annika - Ja jätteskönt!! :-)
Ha ha ha ....det FINNS faktiskt bilder på henne då hon är borstad och och tjusig i håret...men det här rufset är så charmigt tycker jag.
God fortsättning Annika och hoppas du kryar på dig med det onda i nacken!
KRAM!!

Sabina sa...

Men jösses vilka fantastiska bilder. men så är jag ju en fan av dina bilder big time.

Skönt att han fick följa med hem igen, trist att han är så sjuk.

Krya på sig kissen, allt vad du kan.

Kraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaam

Tankevågor sa...

Sabina - Ja du ÄR verkligen min ständiga support när det gäller mina bilder. TACK snälla för det! :-)
När jag tittade mig i spegeln i morse så såg jag ut sådär som R gör på bilden också. Men både hon och jag KAN faktiskt ha ordning på håret vi med....om och när vi vill. ;-)
Ja nu får Merlin krya på sig, det hoppas vi verkligen! Så jobbigt att A är i Kina bara....han hade behövts här och hålla i en tass eller två.
Kraaaaaamar i massor till dig!

Vonkis sa...

Så skönt att Merlin är hemma igen och mår bra.

Anita sa...

Underbara bilder av två "trasselsuddar"! ;)

Tankevågor sa...

Vonkis - Ja det är skönt att han fick komma med hem...men riktigt bra i magen är han inte än. Vi kämpar på.


Anita - Tack! Ja de är härliga de här två. :-)

Fresia sa...

Jag är så glad över att det har gått bra så här långt men det vet du redan.

Å jag tycker du var snabb ändå att uppdatera oss, förstår ju att ni blir matta och trötta. Det taaar på krafterna när dom inte mår bra våra kära djur...
Så jag känner mig tacksam L, verkligen.

Nu hoppas vi att Merlin tar sina mediciner och som sagt, fungerar bra på dom.
(varför känns det som att jag redan skrivit detta när jag har ett behov av att skriva det nu. Märkligt)

Iaf, en massa kramar och kärlek till er alla nu!!!
KRAAAM

Tankevågor sa...

Fresia - Egentligen blir jag inte klok på det här för det är hopplöst att ge honom den ena medicinen. Men han verkar ( peppar, peppar) må bättre ändå. Han kanske mår bra av sin dietmat på kokt fisk också.
Vi tar en dag i taget och jag ska kolla hans mediciner med veterinären igen.

Du är så snäll som bryr dig om här. Jag VET att du verkligen gör det.
Varma kramar från mig. <3

Fresia sa...

Du, om du pratar med veterinären så kolla vad han/hon tycker om kokt kycklingfile´?

Felix "tröttnade" lite på kokt fisk varje dag så jag alternerade med kokt kycklingfilé faktiskt. Gick mkt bättre då. Men jag har aldig kollat med en vet. om det är bra mat, jag bara tog för givet.

Sen är det ju också så att det är viktigt ATT dom äter så man kanske får göra ett val där ibland. Mellan fisk och kyckling menar jag.
Sen var det ett himla bra sätt att få i honom vätska då jag hällde upp en del av "kokskyn" som jag sparade. Den lapade han i sig först:)

KRAAAM
<3<3

Anita sa...

Åh så skönt att läsa att Merlin är bättre. Jag vet hur oroligt det är när ens kära husdjur blir sjuka. Jag blir så glad för er skull. Krama Merlin från mig.

Tankevågor sa...

Anita - jag hoppas att han piggnar på sig nu helt och hållet. Tack snälla du för din omtanke! Han ska få en kram från dig. Kram tillbaka till dig.