torsdag, juni 17, 2010

Love Stockholm 2010

Klicka gärna på bilderna!

Vart tog tiden vägen? Jag har haft ett långt uppehåll från bloggvärlden igen. Men det har ju varit skolavslutning och alla som arbetar i den världen vet vilket race det är innan man når mållinjen. Nu är det äntligen sommarlov! Det är så skönt trots att den där riktiga sommarvärmen inte vill infinna sig.Just nu pågår jippot "Love Stockholm 2010" och på kajerna finns uteserveringar, scener för konserter och storbildsskärmar som ska visa bröllopet på lördag. Allt är lätt hysteriskt och det är inte utan att jag längtar till att det hela ska vara över så staden blir sig själv igen.Här ska det ske på lördag. Har inte hunnit in och sett hur restaureringen blev än men jag antar att det måste vara en rejäl ansiktslyftning som den gamla kyrkan har genomgått.De gula bokstäverna nere till höger bildar ordet TILLSAMMANS.
På Skeppsholmen kan man ta det lugnt i en hängmatta och pusta ut från folkvimlet om man vill.


Under flera år ska stadens kajer rustas upp. Den här har blivit riktigt fin mot hur den var förut tycker jag. Härifrån går Vaxholmsbolaget ut i skärgården med sina båtar.


Nu har vi varit på stan och suttit ute på serveringar och ätit god mat. Vi har haft picnic och lyssnat på musik men nu räcker det. Innan lördag gäller det att kasta loss och ta sig ut på havet.... Det ska bli så skönt att komma ut till ön igen. Visst ska jag titta på bröllopet. Jag älskar att se alla klänningar, frisyrer och kanske snygga skor om man nu får se några skymta fram. Det gör jag trots att jag tycker det är helt fel att vi har en monarki i vårt land och just nu är genomtrött på hela bröllopshysterin här. Men ändå hoppas jag att det blir strålande fint väder på lördag. Så att staden visar upp sig i sin vackraste sommarskrud för alla och envar som rest hit för att delta i det hela.
Hur gör ni? Kommer ni att titta på bröllopet på lördag?


22 kommentarer:

Elisabet sa...

*Sträcker upp handen!*

Absolut.

Monarki är ju totalt vansinne egentligen, att ärva en titel och tänk om man inte vill vara prinsessa eller drottning ..., men, men .., det där med logiskt tänkande är ju inget för oss med höger tumme upp,så jag ska bänka mig i soffan Ektorp, åker inte till Halland och den skruttiga tv:n som ibland hackar och har sig, näää, jag ska tillbringa min lediga lördag hemma.

Och framför tv:n.

Jisses, så roligt det ska bli!

PGW sa...

Jag funderar på att ta med mig kameran och gå ut på stan under vigseln. Misstänker att det bara blir jag och husen!

Londongirl sa...

Elisabet - Visst är det! Jag vet att vi tycker lika där du och jag. Tycker som du att det ska bli roligt att se....men vi får se hur länge jag orkar titta. Det lär väl bli sändningar hela dagen?


PGW - Tokfia! Försök inte ens! Om du gör det så ta högklackat och pansardräkt! ;-)

Anonym sa...

Jag kommer inte att titta på detta jippo...jag skall tillbringa lördagen ute någonstans i husbilen.

Jag gillar Vickan för hon är en mycket skärpt kvinna och en snygg blivande make har hon också...men detta att de ska vara kungliga tycker jag är så vansinnigt...begriper inte detta med monarki....titlar och ämbeten som ärvs...fasa:-0 tänk om "lillprinsen" skulle blivit kung.

UllaMona

Londongirl sa...

UllaMona - Husbil låter mysigt. Ja visst är det är det konstigt det där med kungligheter....och nu ska Daniel bli prins...bara sådär. ;-)
Visst är det fånigt. Varför kan han inte bara få vara en vanlig kille som råkade bli kär i en s.k. prinsessa?
Ja ja...man blir inte klok på sånt där. Ha det så skönt ute med husbilen i helgen!
Kram

anna of sweden sa...

Kan tänka att det är "lite lätt" upphaussat i Stockholm nu. Får väl se om jag kan se några glimtar av den stora dagen på Internet.

Hoppas att du får ett riktigt härligt sommarlov!

bettankax sa...

Underbara bilder från STADEN!! Jag är av samma uppfattning som du m fl angående monarki...men men titta ska jag! På precis samma saker som du;):)

Canyon Girl sa...

Det verkar konstigt att ett land som Sverige fortfarande har monarki. Det haller jag med om. Om jag kommer ihag det ska jag val lasa om brollopet i dn.se. Tack for de vackra korten. Jag ser fram emot mer vackra kort fran skargarden.--Inger

Annika sa...

BARA namnet...Love Stockholm 2010 får mig att vilja spy!!
Så fjantigt.
nej, jag kommer inte att titta på bröllopet. Är inte rojalist ngnstans.
Tycker att monarkin som statsskick är så förlegad, och den hör inte hemma i en demokrati. Men, du känner ju till min åsikt. Spydde lite galla över bröllopet på min blogg för ngra veckor sen...
:-)

Istället ska jag svettas på nöjesfält och vattenpark på lördag i HETTAN.

Men dina bilder är alltid BÄST!!!
TYVÄRR kan jag inte se ALLA, vilket suger!!

Förstår fö att du ser fram emot att hela bröllopet ska vara över...

KRAMAR!!

Londongirl sa...

Anna - Ja det är det verkligen! Är rejält less på allt vad bröllop heter innan det ens är dags. Men som sagt jag kommer att titta på det på TV. Hoppas på en fin sommar till er också!


Bettankax - Tack! Stockholm är sanslöst vackert nu....men som sagt det ska bli skönt när allt stoj har lagt sig.
Ha ha .....tänkte nog att du skulle titta av samma anledning du med. :-)


Inger - Visst är det konstigt. Jag tycker det är så förlegat och HUR kan man egentligen ha en monarki i en demokrati?
Så glad över att du tycker om bilderna! :-)


Annika - Mäh!!! Varför kan du inte se alla bilderna? Vad trist! jag tänker alltid på dig när jag lägger upp stockholmsbilder att du blir glad över dem och så kan du inte se dem nu! Ja det suger! Du får försöka ladda upp sidan igen senare så hoppas jag att du ser dem.
Ja visst är det konstigt att vi har en monarki kvar i vårt land!!!
Att man kan ÄRVA ett ämbete och titel som kung/drottning....och Daniel som är en helt vanlig kille som plötsligt ska bli "prins"....fånigt!
Men jag ska i alla fall titta på allt glitter och kolla in klänningar osv. Sånt gillar jag. ;-)
KRAAAAM!

S o F sa...

Jag klickar - Underbart vackert!

...å jag är också upptagen på lördag. :)

Lisette sa...

EFTER bröllopet vill jag gärna komma upp till ditt Stockholm. Jag vill gå på de gator som du så lockande har bildbeskrivit under våren. Extra plus för att det kommer att vara "nystädat" också.

smulan sa...

Tack för vackra Stockholmsbilder!

Så antirojalist jag är så gör jag nog som de flesta; tittar på bröllopet på TV. Jag är lika intresserad som du av klänningarna och inte minst bröllopsklänningen!

Men sen hoppas jag att det blir lugnt igen. Jag är så in i norden less på alla bröllopsreportage i media nu. Vilken hysteri!

Anonym sa...

Härliga bilder som vanligt,skall titta på glittret, gillar också att kolla vilka som är där och vad dom har på sej,tycker det är synd att våran mamma inte får se hon hade älskat alla, hon brydde sej inte om politik,Pappa försökte alldrig övertyga henne,men oss andra ville han gärna att vi delade hans värderingar som var långt ifrån nån monarki.
Tror inte att vi blir skadade av lite fest o glam nån gång Systerkram

Londongirl sa...

SoF - Visst är vår huvudstad vacker. Jaha ja...du är också upptagen på lördag. Tror vi flera som sagt. ;-)


Lisette - Ja det BLIR vackrare när alla scener och tält med uteserveringar tas bort. Ska bli skönt när det är som vanligt igen.


Smulan - Ja jag är inte ett dugg intresserad av kungligheter annars men nu ska det bli kul att se allt glitter och inte minst bröllopsklänningen! :-)
Men visst ska det bli skönt när det är över.Just nu finns inte ens några vettiga nyheter på lokala stationer här. Allt handlar om korteger och avspärrningar. Hoppas att det snabbt återgår till det normala.


Kära syster - Ja vår lilla mamma hade tyckt det varit roligt att se alla kungligheter det vet jag också. Väldigt sällan tittar vi på TV ute på ön men nu ska har ses på bröllop. I alla fall jag.... A ska nog fortsätta såga tallarna som tagits ner på ön, eller måla något eller.... vi får väl se. Jag kanske går ut och hjälper honom i stället. ;-)
KRAM!!!

Gunilla sa...

Visst är det skönt att vara i mål för den här gången. Ha ett underbart sommarlov!

Humlan sa...

Men OJ! Ser det ut så "nere på stan"! Här i min lilla del av stan är allt som vanligt, inga tält eller jippon och inga folksamlingar. Jag håller mig nog här tills allt är över...

Men på lördag så ser jag nog också på klädsel, frisyrer, smycken och skor, jag ska nysta upp lingarnet och se om jag kommer igång med den nya virkningen till allt bröllopssnack på tvn. (Annars har jag ju en till virkning, en stickning och en stickning och ... jag har nog att pyssla med till tv-bilderna i helgen.)
Men nu ska jag nog göra som du och tvätta lite, vädret lockar ju inte ut en i dag precis.
KRAM!

Londongirl sa...

Gunilla - Visst är det skönt! Äntligen sommarlov! Nu ska vi njuta eller hur? :-)


Humlan - Ja det är lätt hysteriskt. Planen är att jag ska hänga framför TV-n i morgon men det vet i fåglarna....när jag väl är på ön så finns så mycket annat jag vill göra.
Måste få ordning på det ena gästhuset till midsommar och olja utemöbler...ja ja det finns alltid något att fixa med. :-)
Kram!

Eleonora sa...

Här är en till som varit borta från bloggvärlden en tid. Pga det eländiga stambytet som jag berättat om. Men IDAG ska det bli helt klart med den saken. Nu är det bara så att jag står i restagen att dra söderut, så allt tillbakaställande av grejer får nog vänta tills jag kommer hem från min semester.

Stockholm är fantastiskt just nu och du visar så fina bra bilder på det. Riktigt internationellt!

Bröllopet ser jag från TV i Tylösand! Inte dåligt det heller.

Skön sommar och ha det mysigt ute på ön. Hoppas utbyggnaden fortskrider som den ska. Kramisar

Musikanta sa...

Jag njuter av dina fantastiskt vackra Stockholmsbilder. Vet inte riktigt var du tagit den första bilden. Från Djurgården?

Tydligen är omvärlden oerhört intresserad av vår kungafamilj så jag tycker att det är OK att lilla Sverige får lite reklam.

Tyskarna är ju helt galna, har jag hört. Så länge kungafamiljen sköter sig så pass bra och jobbar som de gör, kan vi behålla dem, tycker jag. Det finns väldigt många i landet som får bidrag till sitt uppehälle utan att göra någonting alls i gengäld.

Kungafamiljen bjuder ju i alla fall på lite spektakel och underhållning då och då...

Lena sa...

Du borde få betalt av Stockholms stad för alla fina bilder.

Nu har jag äntligen lov! Oceaner av tid ligger bara där och väntar. Det är en härlig känsla.

Visst ska jag titta lite grann av samma anledning som du, men jag kommer inte sitta bänkad framför teven. Det gjorde jag däremot i går kväll under konserten: Jättefint och trevligt program.

Londongirl sa...

Eleonora - Vad skönt att stambytet äntligen blir klart för dig! Kan tänka mig att det varit lite bökigt. Här har utbyggnaden "avstannat" ett tag pga av ett annat projekt för snickarna....huvudsaken är att det blir klart till i höst.
Ha det så jätteskönt nu på din resa! När kommer du tillbaka?
KRAM!


Musikanta - Den första bilden är tagen från Söder mot Skeppsholmen.
(med teleobjektiv så det är på långt håll.)
Det är helt ok att tycka olika om kungahuset här.
Tycker själv att det var jättefint att se bröllopet.
Grät en skvätt när Daniel höll sitt tal till Victoria. :-)Lena - Men TACK för dina snälla ord! Tycker ibland att jag är så tjatig med mina stockholmsbilder.
Konserten i fredags var helt fantastisk på TV tycker jag.
Så skönt att sommarledigheten ligger framför oss nu!