söndag, maj 30, 2010

Vad skulle ni göra?


Klicka gärna på bilden!

Om det vore så att ni hamnat på en liten ö i havet vad skulle ni då göra? Ni ser det inte men det finns två hus där inne mellan träden och på andra sidan ön finns också sköna klippor. Skulle ni bli rastlösa på en sån liten plats? Vad har ni med er ut på ön och kanske ännu viktigare vem eller vilka vill ni tillbringa er tid där ute tillsammans med? Hur skulle era dagar se ut? Jag är lite nyfiken på vad andra tänker om hur det skulle vara att leva öliv.....och nej det är inte mitt lilla skär på bilden.

44 kommentarer:

Humlan sa...

Oj vilka svåra frågor! Men visst ser ön ut som en drömtillvaro för mig (förvånad?) och jag tror att jag skulle må väldigt bra av lite skärgårdsluft, skärgårdslukt och skärgårdsljud.

Trevligt sällskap som man går i takt med är alltid välkommet, men det går bra med bara mitt eget sällskap också.
Ha en skön söndag!
KRAM!

Evas blogg sa...

Vilken söt liten ö! Är den i likhet med er ö? Vackra dagar skulle jag bara njuta men vid ruskväder skulle jag kanske känna mig aningen otrygg. Lite utlämnad.

Canyon Girl sa...

Dad used to take us kids, the dog, a tent, etc., in the boat and we would camp out on little islands just like this. Some had meadows in the middle, full of flowers, others had lagoons, where the water was warmer. Looking back, what a wonderful gift he gave us. Thanks for this and the memories it brought back. Inger

Inkan sa...

Jag skulle stanna, njuta och leva under en bestämd tidsperiod- men inte hela tiden.
Inte hela mitt liv.
Inte ens ett helt år.
En ö begränser så påtagligt och kräver planering för att kunna vara aktiv på annan plats.
Och jag som ofta lever så spontant.

Men att njuta t ex 4 veckor under sommartid skulle vara ljuvligt.
Eller kanske en vintermånad- med brasor, radio, papper och penna samt böcker. Många böcker.

Jag vistades många gånger helt ensam ute på Kolskär- och jag njöt av ensamheten. Även vintertid under stjärnhimlen.

Elisabet sa...

Till skillnad mot övriga, skulle jag absolut inte vilja vara på en så liten ö, helt omringad av vatten.

Bara tanken ger mig nästan panik och jag förstår inte varför, för jag älskar ju havet och att simma under ytan.

Men om .., hade jag nog velat ha med mig pv som är sjövan och säkert kunde ta oss därifrån på nåt vis .-)

Absolut att jag skulle ordna en leverans av DN och Sydsvenskan, den kunde komma med båt och kanske kunde jag hoppa på och åka hem då också .-)

Bloggblad sa...

Jag trodde först att det var din ö. Jag skulle sakna promenader nåt så alldeles förskräckligt. Att dra iväg med stora kliv är livslust för mig.

Korsord och böcker... Jag hoppas ju på många fina båtturer i sommar, men naturligtvis vill jag till ställen där man kan gå promenader.

Lena sa...

Jag vill gärna ha havet nära, men behöver liksom Bloggblad möjligheten att gå längre sträckor. jag tror nog att rundan på ön blir enahanda till slut.

Å andra sidan är en sådan ö kanske precis vad man behöver första veckan på semestern. För tillvaron där känns kravlös på något sätt.

Londongirl sa...

Humlan - Inte så förvånande ändå. u är ju trots allt van vid skärgårdsliv och båtar. :-)
KRAM!


Eva - Lite likt vår ö är den men vår är större och mer avlång....200m lång ungefär.


Inger - Thank's for sharing your memories! It seems like you had a wonderful time there in your childhood. :-)


Inkan - Mmm....mycket böcker finns det på min ö också. Nu nämner du en av mina drömmar....att få bo där ute en vintermånad också. Eller en höstmånad kanske. Inte bara på sommaren. Men precis som du skulle jag inte vilja bo där jämt. Nej jag måste också kunna vara spontan och ta mig iväg på saker och ting. :-)


Elisabet - Blir lite förvånad att du skulle känna panik...du som är sån vän med havet. Men om du kunde ta dig till närmsta ö och köpa dina tidningar där i en trevlig handelsbod kanske? ;-)
(det är vad vi gör för att få tidningen om vi inte får den till vår brevlåda på en annan ö i närheten)
Det är tur att PV kan navigera i all fall. om jag ger honom koordinaterna kanske han kan hitta vår lilla ö. :-)


Bloggblad - Mmm korsord och böcker står alltid på packningslistan för mig med.
Promenader saknar jag också...jättemycket. Men då åker vi över till närmsta stora ö och går tvärs över den och tillbaka igen. Det tar sin lilla tid.


Panter - Ja inte för att det blir så enahanda att promenera runt ön...man upptäcker alltid något nytt i naturen. Men det kan onekligen bli en promenad som är för kort för min smak. Så som jag skrev till Bloggblad...då åker vi över till stora ön mittemot och går en jättevacker promenad. ´Den går genom skärgårdsängar fulla med blommor och förbi får och hästhagar. Eller så åker vi till Vaxholm och går småstadspromenad där. ;-)

Gunilla sa...

Ett par dagar skulle jag kunna njuta i mitt eget sällskap, men sedan skulle jag nog bli rastlös - jag är i stort behov av omväxling.

Londongirl sa...

Gunilla - Mmm...då skulle du nog behöva ett trevligt sällskap på ön. :-)

LindaLotta sa...

Massor av böcker, gott vin och stearinljus...
Mat så klart - god mat.
Men jag får lite lätt panik jag med, när jag tänker på att det verkligen är en ö...
Jag skulle behöva ordentliga garantier på att det inte skulle bli åska tex... Mmmm, en fegis är jag :(
Men tänk att kunna koppla av så fullkomligt och bara få vara... Rakt upp och ner.

HeLena sa...

Najs! Jag skulle lösa korsord, soduko, läsa och BADA!! Älskar att bara vara....
Hoppas att jag får veta var din favvoö är någontans...
Myspys morsdags kväll!

Londongirl sa...

LindaLotta - Ha ha ha du är ju för söt! VEM sjutton kan garantera att det inte blir åska? Har ni såna garantier i Skåne då flyttar jag dit! ;-) Har blivit lite åskrädd med tiden jag med...det var jag aldrig förr.
Men annars verkar du ha klart för dig att kunna njuta av ölivet. God mat och tända ljus hör ju till mysfaktorn. Visst är det en total avkoppling att vara där. Helt klart.

Londongirl sa...

Helena - Allt det där är typiskt bra sysselsättningar på en liten ö. :-)

bettankax sa...

Väldigt mysig o gullig ser den ut...men LITEN;)! Tycker mycket om att simma och bada men jag behöver sträcka ut mig när jag torkar;) Blir rädd att jag ska trilla över kanten...Men lugn o ro i underbar milj-Ö och inte mycket som distraherar, det skulle jag inte tacka nej till.
Böcker skulle jag ha med, många!

Love, literature and gardening sa...

Funderar o funderar. Växte upp vid havet, flyttade tillbaka för ett par år sen o vill absolut inte bo på annat sätt. En liten ö med bara horisonten runtomkring skulle verkligen vara den maximala friheten. ELLER skulle det bli tvärtom? En klaustrofobisk instängdhet att inte kunna springa därifrån? Vet faktiskt inte!!

Love, literature and gardening sa...

Funderar o funderar. Växte upp vid havet, flyttade tillbaka för ett par år sen o vill absolut inte bo på annat sätt. En liten ö med bara horisonten runtomkring skulle verkligen vara den maximala friheten. ELLER skulle det bli tvärtom? En klaustrofobisk instängdhet att inte kunna springa därifrån? Vet faktiskt inte!!

Anonym sa...

Tar med katten,skönt att veta att han inte kan komma bort,en massa korsord,böcker,några gamla påbörjade handarbeten,sen när jag kommit till ön, ser jag säkert några stenbumlingar som måste flyttas,fixa en kompost ,ungefär så brukade det ju bli, när alla "projekt" har lagt sej så njuter man ju av att se och lyssna till havet,rastlös? nej jag tror inte det.Mannen får väl följa med
och mobilen,systerkram

Eleonora sa...

Oj då Lisbeth, vilken svår fråga! Jag TROR att jag skulle kunna vara där ensam - med min dotter - med min son - med ett barnbarn i taget - med min älskade (om jag hade någon) --- alltså en person i taget som jag känner väl. Har inga problem att vara ensam, så antagligen skulle jag ta med en massa böcker och givetvis en startSÄKER motorbåt, som kan föra mig till land när det skulle behövas. En telefon och datan skulle nog också få följa med men hur laddar man batterierna till dessa?, för jag antar att en så liten ö har ingen el.

Frågan är något hypotetisk, eftersom det aldrig kommer att hända mig så här på ålderns höst MEN nog skulle jag uppskatta den frid och ro, luft och doft, ljud och ljus som skulle omge mig! Absolut! Och all kravlöshet!

Vilken dröm - kram till dig söta vän

Ting o Tankar sa...

Underbar ö! Skulle vara mysigt i några dagar. Men efter ett tag skulle jag nog bli rastlös. =)

mossfolk sa...

Jag skulle ta med mig sambon och Lurvig. Fröken L kunde få komma på besök ett par dagar. Hon skulle tillbringa 90 procent av tiden i vattnet, men börja längta efter kompisar efter ett tag :)

Själv är jag en ganska rastlös person som nog skulle behöva ett par dagar att varva ner innan jag kunde börja njuta ordentligt. Läsa, läsa, läsa! Lösa korsord, fotografera, brodera, fika på klipporna, ta ett dopp. Spatsera runt ett litet varv. Bara vara.
Ungefär så föreställer jag mig sommarliv på en ö :)

danne sa...

SHIIIIIIIIT! Vicken Ö!!!!!! I love it! Jag skulle nog ta med mig en meditationskudde, en laserjolle och god mat. Och tjejen förståss. ;-)

Sabina sa...

Oj vilka bra frågor.

Nu har jag ju aldrig haft någon ö, och kanske kommer jag aldrig att få åka till en och spendera tid. MEN om jag hade tillgång till en egen lite Ö om så bara för en helg så skulle jag ta med mig någon/några som jag kan prata med, gärna någon som jag inte träffat på länge och hade mycket catch up to do med;).


MEN det ser ju oxå otroligt roligt ut om man skulle ta med sig alla sina vänner och grilla å ha en lagom fest där;)

Jag skulle nog inte kunna vara på en sådan liten Ö i veckor, då skulle jag få lappsjuka, men ett par dagar, helt klart, under förutsättning att det är fint väder så klart;) heheheh
inga krav alls;)

Kraaaaaaaaaaaaaaaaaam

♥ Hannele på Hisingen sa...

jag skulle inte bli rastlös, minns när maken och jag paddlade i Melleryd och övernattade på "egna" öar... Ibland fick vi grannar på ön intill, och då började det kännas trångt :)

P.S.
Dessutom bor vi på en stor ö ;)

Hannele sa...

P.S.
I Göteborg kan vi åka till väldigt många öar med en spårvagnsbiljett, lyxigt. Det gör vi ofta, även andra årstider än sommaren. Antingen fikar vi på nån lokal kafé eller har picknick.

Musikanta sa...

Det första som jag tänker på när jag ser en sån liten ö är att det inte finns färskvatten. Man måste alltså ta med sig allt dricksvatten från fastlandet. Det är tungt.

Vi bor själva på en ö på sommaren (större förstås) men man måste planera all mat mycket noga eftersom det inte finns någon affär på ön. Det som är slut är slut.

Sen måste man ha båt för att ta sig till ön. I ur och skur. Det är inte alltid solen skiner som på bilden, haha!

Att bo på en sån liten ö kan nog jämföras med att bo på en segelbåt ett tag. Man går varandra på nerverna och det är fuktigt jämt. Nej, där vill jag INTE bo!
Kram!

Annika sa...

men GUD!!
Är det din ö det där???
JAG DÖÖÖR, snacka om underbart!!
SER man den från finlandsbåten? jag brukar stå och fascineras över dessa små öar man åker förbi!!

ÅÅÅÅÅÅ!!!!
Jag skulle inte få tråkigt en sekund!
Skulle njuta av allt, fälja solöens gång, hitta olika badställen.
Sen har ni väl en massa att fixa med också, så brukar det ju vara på ställen...
Helt lovely!!!

Kram!!!!

Annika sa...

PS, vi tar med färskvatten till vår stuga också...
Och den ligger på fastlandet. Det finns inget kommunlt vatten neddraget ännu, och då det kommer vet vi inte om vi "hoppar på det" eftersom det är så dyyyrt att dra in.
Det funkar ju med dunkar och annat...
Så det funkar väl i ditt fall också...
PS; fattade det som att det var din ö, Lisbeth. men det är väl inte det, kanske?
Har inte läst igenom övriga kommentarer...Bara Musikantas...:-)
Kram igen!

Londongirl sa...

Bettankax - Ha ha ha....du tror du skulle ramla över kanten kanske när du sträcker på dig? ;-)
Men mitt i sommaren när det är varmt i vattnet är det faktiskt väldigt skönt att ha nära till vattnet.
Böcker är ett måste.


Love, literature and gardening - Ja det beror nog helt och hållet på vilken typ av människa du är. :-)


Anonyma kära syster min - Ja DU vet ju....precis så är det. Aldrig i livet att jag blivit rastlös här ute på ön. (är här nu igen i skrivandets stund)
Det finns ju alltid något att göra. Har man tre hus tar det liksom aldrig slut. Man kan fixa med dem hur mycket man vill om man vill....och sen bara vara, sitta och spana över havet, upptäcka en säl, se sjöfåglarna....
KRAM!


Eleonora - När man är på en liten ö är det viktigt att kunna nå omvärlden om det skulle behövas. Så visst går det att ha el på ön. Vi har det. (men vi hade inte det från början och då laddades batterierna upp med hjälp av ett bensindrivet litet elverk)
Här ute på ön har vi alltså både datorerna och mobilerna med.
Jag tror faktiskt också att du skulle uppskatta friden som är här ute och har man dessutom sina nära och kära med sig så. :-) KRAAM!!


Ting och Tankar - :-) Om du blir rastlös finns det alltid båtar som går in till stan...


Mossfolk - Vi är så lika där....det tar faktiskt några dagar innan jag går ner i varv. Sen är ölivet igång och det kan vara hur avkopplande och hur aktivt som helst. Det är vad man gör det till. Böcker och sånt är självklart en viktig ingrediens.
Lurvig skulle älska det här tror jag och fröken L skulle som sagt ha nära till baden. :-)


Danne - Precis som jag trodde att du skulle tänka... :-)
En laserjolle - kul, de går fort runt ön då! God mat och bästa sällskapet...det kan inte bli bättre eller hur?


Sabina - Så rätt vännen! Här ute kan man i lugn och ro mysa med nära och kära....precis som du skriver....och grillfest är ju alltid roligt! Bloggträff kanske? ;-)
KRAAAAM!


Hannele - :-) Blir heller aldrig rastlös här ute. Har faktiskt aldrig känt så. Det finns alltid något att göra.
Vet du att det har just i dagarna kommit ett förslag att vi i Stockholm ska få åka ut på öarna med de vanliga biljetterna som gäller på T-banan. Vore jättebra.


Musikanta - Det stämmer att det oftast inte finns vatten men det behöver inte vara så. Vår grannö som bara är lite större än vår har en borrad brunn.
Det där med att det skulle vara fuktigt i husen osv. stämmer inte med vad vi har erfarit under alla år. Vårt stora hus ligger på en klippa, väldigt nära havet. Men det har aldrig varit fuktigt inne i huset. Kanske beror det på att det är rejält byggt i kombination med att det är så torrt, soligt och mycket vindar här ute. Inget problem alls.
Vi har tur som har en jättebra affär bara en 10 min. båtresa från vår lilla ö. Det underlättar ju om man inte alltid behöver fiska upp sin middag eller hur? ;-)
KRAM!!


Annika - NEJ det är inte vår lilla ö!! (men det är vår granne och den är ännu mindre än vår. Liten och mer rund....vår är långsmal och som sagt, längre än den du ser på bilden, men visst är det likt. Ska ge bilden till grannen)
Syns inte från finlandsbåtarna.
Vatten ja...visst är det lite bökigt att alltid bära vattendunkar men inte så jobbigt ändå. Vi har tänkt skaffa ett reningsverk och avsaltningsanläggning till den nya källardelen som blir vid utbyggnaden och då kommer vi att använda havsvattnet.
Nej jag tänkte väl att DU inte skulle få tråkigt en sekund Annika!
Vi är så lika där. Som sagt det finns alltid något att göra om man vill eller så kan man bara vara...njuta!!! :-)
Varma kramar!!!

Rosvikstjejen sa...

Jag skulle ta med mig mina katter och min familj. Där skulle vi bara vara den första veckan. Sedan skulle jag vilja ta dit alla nära och kära. Inte alla på en gång men me love sällskap. Jag skulle börja måla. Ta ner mitt staffli på bryggan och sätta in proppar i öronen med en bra bok. Ta ut propparna och bara lyssna. Vänta på ett glas cava och sola lite grann. Ta ett dopp i det stora blå, gosa med katterna och bara njuta!!!!!!

Cliff Hanger sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Londongirl sa...

Rosvik - Det verkar som det inte skulle gå någon nöd alls på dig här ute.
Om man är sugen på att måla finns det massor av motiv och inspiration också. Dina katter trivs ju med öliv det vet vi. :-)
KRAM!!!


Cliff Hanger - JAA!?! Varför funkar det inte?! När jag söker på det så får jag svaret "inga resultat på den sökningen" Finns inte alltså???
Maila!

sofie sa...

åh, så här innan semester och med stress i kroppen lockar ngt sådant verkligen enormt. jag tror det skulle vara medicin för min kropp och själ att få uppleva 'öliv'. jag skulle ta med kärleken och bara vara. ha böcker, radio och varandra. bara få rå om. ladda batterierna och njuta massor.

Londongirl sa...

Sofie - Ja det är verkligen skönt att kunna ladda batterierna på en sån här plats.
Tänk att det alltid ska vara så stressigt innan man kan gå på sin sommarledighet! Ha det bra och hoppas du blir ledig snart!

Vonkis sa...

Om jag skulle ut till den där ön idag (eller i kväll för att vara petig) så skulle jag helt klart ta med mig den där evighetsvirkningen som jag trodde skulle gå snabbt att få klar... Och en hel drös med böcker, en dator för att kunna melodikryssa och hålla mig uppdaterad med sånt som händer i världen.

Och sällskapsspel, typ TP skulle absolut följa med.

har några vänner som skulle få följa med men inte alla samtidigt, de skulle få komma med några veckors mellanrum tror jag.

Londongirl sa...

Vonkis - Det verkar som du också skulle kunna ha det bra ute på en liten ö. :-)
Du har koll på vad man behöver....men virkning? Nä, det skulle jag nog aldrig ha tålamod med även om jag satt ute i lugnet i skärgården. ;-)
Kram

Miss Upsey Daisy sa...

Jag skulle bli rastlös... och jag skulle ta med mig någon som jag kunde vara tyst med. Också.

smulan sa...

Vacker bild på en vacker ö!

Nja, jag skulle nog bli lite för rastlös att vara en längre tid på en ö. Ett strandhugg, ja visst, men inte att vistas där.

Är det vanligt att folk köper öar i Stlms skärgård? Här är det ganska stränga restriktioner för detta, om nu någon skulle vilja göra det..

Mina föräldrar har en liten ö på en insjö. Den ingår i ett skogsskifte där sommartugan ingår. Men det är en annan sak..

En skön sommar på ön önskar jag dig!

Vonkis sa...

Måste ju bli klar med den däringa virkningen någon gång och där ute på ön borde det inte finnas allt för mycket som distraherar.

Londongirl sa...

Miss U-D - Att kunna vara tysta tillsammans är en skön konst. Då känner man varandra väl. :-)


Smulan - Det är inte så vanligt att folk köper öar i vår skärgård. Det är sällan någon egen ö till salu. Oftast är det ju större öar med flera olika ägare på.
Vårt lilla skär hörde förr i tiden till en annan mycket större ö. Det gjorde att vi dels har eget fiskevatten runt vår ö och dels har fiskerätt runt den större ön som det blev skiftat ifrån en gång i tiden.
Det är faktiskt så att vi har mer fiskevatten än ö. :-)


Vonkis - Det kan vara mycket som distraherar ibland...
Men vet du det påminner mig om att jag har ett broderi någonstans som jag glömt bort.....borde leta rätt på det. Man vet aldrig det kanske blir klart den HÄR sommaren. ;-)

Christina sa...

Vilken fantastisk bild - själva sinnebilden av öliv ;)
Men den skulle vara för liten för mig, jag skulle bli rastlös efter ett tag.
När jag var yngre levde jag öliv på en obebodd ö i Torsö skärgård i Vänern ihop med en kompis och tre foxterriers. Vi grävde jordgrop för färskvaror som smör, ägg etc och stannade några veckor varje gång. Det var nog de finaste somrarna i mitt liv, men ön var lagom stor, vi kunde gå på upptäcktsfärd :)
Det viktigaste var att den var obebodd och hade en ren horisontlinje ut mot Stor-Vänern.

Londongirl sa...

Christina - Vilka härliga sommarminnen du delar med dig! Det måste ha varit väldigt skönt att få leva naturliv sådär med god vän och hundarna. :-)

smulan sa...

Jag tänkte på dig när jag såg alla vackra hus och öar i Stlms skärgård på vår båtresa från och till Riga. Det är ju så otroligt vackert i skärgården!

Men jag förmodar/vet att där är vackra priser också.;)

Allt gott!

Londongirl sa...

Smulan - Vad gulligt av dig att tänka på mig. Ja visst är det vackert! Men priserna...ja vad ska man säga....helt hutlöst är det. Jag är ju uppfödd på en liten ö i södra skärgården (Nynäshamn) och har alltid haft nära till havet. Men att lyckas få ett eget ställe i skärgården var en lång process och naturligtvis en dröm som slog in. :-)