söndag, december 13, 2009

Glimtar från London....

Klicka gärna här och där på bilderna!

Nu har jag varit borta från bloggen ganska länge. Jag blev inte kvar i London om ni nu tror det men när jag kom hem vinglade livet till så jag har haft fullt upp med det. Här kommer i alla fall några bilder från resan. När vi landade på Heathrow tidigt på morgonen så lyste solen så otroligt starkt. Vilket härligt dagsljus! Det hade vi inte sett sen i oktober kändes det som .

Den första punkten på programmet blev faktiskt Foyles bokhandel och inte alls en kaffe på Starbucks som man skulle kunna tro. Bilden ovan visar första kvällen då vi inte orkade ut och äta så långt bort från hotellet. Vi satt faktiskt utomhus på Christophers Place och åt en god middag. Inte kallt alls. Lite regn smattrade på markisen ovanför våra huvuden. Men det var bara mysigt. En annan kväll åt vi på en italiensk favoritrestaurang ännu närmare hotellet.

Här handlades det en del. Ett nytt supermjukt skinnkoppel till Roxy var mitt mål och det hittade jag också.

Måste bara visa bild på den här affären. Anthropologie öppnade i höstas två butiker i London. Alla som har åkt med mig till London vet att jag aldrig köper något till mig själv. Är urusel på att shoppa till mig. Har väl överraskat mitt ressällskap med ett par skor nån enda gång tror jag på alla Londonår...
Men här kände plötsligt mannen inte igen sin hustru.....vilken härlig affär! Den passade mig perfekt! Maken gick bara omkring och log hela tiden...som väl var. För i den här affären tog det tid att ta sig igenom allt fint.

Tre våningar med en fantastisk inredning, värd att se bara den.

Före jul så glittrar London både på husväggar och långt upp i skyn.

På väg in på Carnaby Street.

Vi tillbringade en halv dag i Notting Hill. Där kunde man se massor av blommor både på balkonger och på...

.....tekannor och muggar. Så typiskt engelskt!

Julgransförsäljningen var i full gång i Notting Hill.

....här i grönsaksståndet på Portobello Road handlade vi förstås god frukt innan vi lämnade Notting Hill för den här gången.

När man har vandrat runt på museer (Victoria&Albert och Science Museum bla) och strosat runt i staden hela dagen så kan det vara skönt att det även finns room service med en mycket god meny att välja på. Så en kväll blev det middag på hotellrummet och som på beställning visades den här.....

....filmen på TV!! Kan det bli bättre än så några veckor före jul? Knappast. :-)


Skridskobanan utanför Natural History Museum får avsluta bildsvepet från London för den här gången.

39 kommentarer:

Evas blogg sa...

Vilka härliga Londonbilder. Nu blev jag riktigt sugen på att åka dit. Ser ut att vara en charmig stad. Och nej, jag har aldrig varit där (skäms).

Bloggblad sa...

Om jag bara inte jobbade, utan kunde disponera min tid som jag vill, så skulle jag gärna ge mig av på diverse utflykter. Som det är nu orkar jag inte ens ta mig in till Större Staden, en kvarts bilresa (fast sen tar det minst en kvart att hitta P-plats...)

Bra uttryck "livet vinglade till" - även om det förstås inte är så bra. Hoppas saker ordnar sig.

bettankax sa...

Jättehärliga bilder som platsar i en resebroshyr.
Å nu blir jag så shoppingsugen. Vill väldigt gärna besöka Anthropologie. Annika i Reston visade bilder på vad hon shoppat i "sin Anthro" bara för nån vecka sedan och jag blev helt såld(?)..och nu fortsätter du här, å va kul!!:)
Alldeles för många år sedan jag var i London..det ska jag kanske råda bot på.

Linda sa...

Åh vad det låter bra att Bettankax ska råda bot på Londonabstinensen... Jag vet någon som kan följa med - och det är INTE Ebba i första hand som jag tänker på...

Vilka härliga bilder Londongirl! Jag längtar också dit, om möjligt ännu mer när du visar så fina foto och beskriver er resa så bra!
Kram

Humlan sa...

Låter helt underbart! Ser dessutom ut som om jag kunde hitta nya tekoppar där... Varför kommer jag aldrig iväg??

Jag hoppas att din tillvaro har slutat snurra och vingla!

Humlan sa...

p.s.

KRAM! ;-)

bettankax sa...

varför har jag glömt ett c? ser ju helkonstigt ut..;)

Tankevågor sa...

Eva - Inget att skämmas för alls! Men då har du ditt roliga kvar. London har något som passar för alla tycker jag.



Bloggblad - Samma här...jag vill mest vara hemma just nu. Inte åka iväg alls. Tack! Det brukar ordna sig till slut...



Bettankax - Jag fick veta av Annika också om den här affären. Men som sagt då fanns den inte i London. I höstas när hon skrev om den satt jag och önskade att den skulle finnas i London. Samma dag så läste jag på en annan blogg att de skulle öppna två butiker i London!! Helt otroligt! Ibland går det fort när man önskar sig något.
Jag handlade som jag aldrig gjort förut till mig själv för en gång skull. :-)) Jättefin affär!



LindaLotta - Kanske en bloggträff i London? Räknar såklart in Bettankax! NÄR ska hon börja blogga den där människan?! ;-)
Tänk vad kul vi skulle ha i London!!
KRAM!!



Humlan - Ja om du inte hittar temuggar i London då vet jag inte vad...
Jag är i alla fall glad att jag lyckades hitta lite av dina önskningar. Vi får höras om leverans.
Här vinglar livet vidare. Kram!

Tankevågor sa...

Bettankax - Men sådär är det när det slinter på tangenterna.... ;-)

Unknown sa...

Tack för att jag fick följa med på resan även om det blev så här i efterhand. Gissa om jag blev förvånad när du sa att du handlat åt dig själv. BRA jobbat! Det har inte hänt på väldigt länge. Jo förresten, ett paraply blev det en av gångerna.

kramen

Tankevågor sa...

Rosvik - Jag veeet Men du är verkligen inte mycket bättre du med det där att handla till dig själv. Inte förrän din syster skulle gifta sig blev det ju en klänning till dig eller hur? ;-) (...och VEM var det som hittade den kanske?!)

Minns du när vi gick in i Adidasbutiken och skulle köpa deras vita T-shirts...?? ;-) Glömmer aldrig expeditens kommentar. Han trodde minst av allt att vi hade ett helt gäng fotbollskillar hemma. ;-)
KRAAAM!!

mossfolk sa...

Ååå så många fina londonbilder. Jag har aldrig varit där, men det ligger absolut högt upp på listan över platser att besöka.

UllaMona sa...

Härliga bilder från London, jag vill också åka dit nuuuu...kanske jag ska planera en Londontur hösten 2010...tål att tänka på.
Kram

Anonym sa...

London är en plats jag vill besöka så jag kan säga att jag sett och upplevt. Nu har jag nästan upplevt för dina bilder är underbara.

Är det väldigt kostsamt att resa till och bo i London låt säga en vecka? Och är det jättesvårt att sedan ta sig runt i landet själv, med hjälp av allmänna kommunikationsmedel?

Jag reser alltid själv så jag måste vara säker på att inte fastna någonstans. Men jag är fruktansvärt nyfiken av mig :D

Hej från Evy. God jul förresen. Glömde nästan för julkänslan har ännu inte infunnit sig...

Gunilla sa...

Jag längtar också till London - men det får vänta till v 8. Londondottern med familj kommer "hem" till nyår så dem får jag i alla fall träffa.

Miss Upsey Daisy sa...

Hur länge boddde du i London?

Villa Nian sa...

Du trivs på "hemmaplan" va? :) Foyles är himla kul. Dock så svårt att koncentrera sig på en avdelning. Man vill ju titta överallt.

JULIEK sa...

Åååå underbara London bilder man bare blir glad av : )

Tankevågor sa...

Mossfolk - Roligt att du tycker om bilderna! Klart att ni ska till London någon gång! Det är en stad som har mycket att välja på för alla önskemål. Kanske ska ni ta men unga damen...det är enkelt med barn i London. Finns hur mycket som helst att göra.



UllaMona - JA! Åk dit du med! men varför vänta ända till nästa höst? Våren är helt underbar och den kommer tidigt till England. Påskliljorna blommar i parkerna redan i februari. :-)
Kram



Evy - Kul att du gillar mina bilder! Klart du ska åka till London någon gång! Det är inte alls svårt att åka runt med tåg och bussar. Jag har åkt tåg även utanför London (även om det var ett tag sen nu) och det är så lätt. Alla är så hjälpsamma...står man och funderar över zonerna på tunnelbanekartan en stund kommer det alltid någon anställd och frågar om man behöver hjälp.
Inte är det väl så himla billigt i London. Men just nu är pundet billigare än vad det varit på 10 år. :-)
Hotell kan man verkligen hitta bra erbjudanden på. Det finns massor olika sidor på nätet.
Ett bra tips är att få information från Brittiska turistbyrån.

http://www.visitbritain.se/
Ha det gott och hoppas nu att julkänslan infinner sig snart!



Gunilla - Vad kul att du har en resa att se fram mot då! När börjar ditt jullov? Här är det 4 dagar kvar till mitt. :-)



Miss Upsey Daisy - Har aldrig bott där bara varit där på semester...många, många gånger...:-)



HusEtt - Såklart jag trivdes! Det är verkligen "hemmaplan".
Ja du Foyles kan man tillbringa dagar på....tyvärr blir det för tungt med alla böcker man skulle vilja ha i resväskorna hem. ;-)



Julie - Ja vi är ju lika kära i den där staden både du och jag. Har skickat meddelande till dig på FB vännen. :-)

Musikanta sa...

Kul att du visade en bild från Foyles. Det är mitt stamlokus när det gäller noter. Finns en hel våning med orgelnoter bl.a. Men, som du skriver, det blir tungt i resväskan hem...

Funderar på en tripp till London när MM går i pension 1 april. Håller med dig - våren är absolut den underbaraste årstiden att resa dit. Fick lite blodad tand nu när jag såg dina fina bilder...
Kram/M

Musikanta sa...

Förresten - var hittar man Anthropologie?

Musikanta sa...

Förlåt att jag läste inlägget lite slarvigt - bilden var ju inte alls från Foyles utan från en restaurang... :-)

Tankevågor sa...

Musikanta - Jag tog visst ingen bild på Foyles den här gången. Har en gammal om du vill ha den. ;-)
Anthropologie hittar man på Regents Street nära Hamleys leksaksaffär. på samma sida.
Det lär finnas en Anthro-butik i Chelsea också.
När jag talade men några expediter så sa de att det skulle öppnas en webbshop också snart så då kan man beställa på nätet. Men varför ska man det när det är så roligt att åka till London? ;-)
Kram

Annika sa...

UNDERBAR julstämning!!
Måste vara helt toppen att vara i London före jul.
SÅ glad att du gillade Anthro!! What's not to love, right?
Vet du, numera köper jag nästan alla mina kläder, iallafall finkläder, därifrån. SÅ BÄST!!!
Alla svennar!!!
Anthro säljer över nätet!! SÅ kolla där om ni inte kan ta er till London alt USA!!
Ska klicka upp alla bilder nu.
Urmysigt inläggg med en massa julstämning. Har saknat dig den här månaden!!
Kramar!!

Christina sa...

Tack för alla de här fina Londonbilderna! Nu känns det som om jag själv har varit ute och rest en stund :)

Tankevågor sa...

Annika - TACK! Vad roligt att du gillade inlägget! :-)
Det var helt underbart i London. Ville inte åka hem igen. Vi hade det så mysigt!!
Ja du Anthro kommer att få besök igen av mig så fort jag kan. Skulle vilja åka dit i vår och kolla in sommarklänningarna. :-)
KRAM!!



Christina - Vad roligt att du hängde med på resan här! :-)

Stina sa...

Vad härligt. Jag skulle också vilja åka dit.:-) kram Stina

Tankevågor sa...

Stina - Gör det och ta med Maken och Koblajan!! Ni skulle säkert ha roligt i London. :-)
Kram

Gunilla sa...

Jo det är härligt att se fram emot några dagar i London. Vi jobbar tom fredag - sen är det lov till den 7/1.

Tankevågor sa...

Gunilla - Det är som vi också...men jag har ledigt på fredag så för mig är det bara två dagar kvar. :-) Ska bli så skönt med jullov.

Anita sa...

Nej, nu mååste jag bara iväg till London! Så härliga och spännande bilder du visar gör att reslusten tränger sig på. Måste! Kanske till våren..

Harrods i jultid - det måste vara otroligt innehållsrikt.

Blev det någon teater denna gång?

Nej, nu ska jag titta igen på bilderna..

Allt gott!

Sabina sa...

Underbara Londonbilder L, blir alldeles sugen på att åka jag med;) det var såååå länge sedan.
Kramkram

Tankevågor sa...

Smulan - Nej ingen teater den här gången. Hade gärna gått på någon julkonsert eller så men det var svårt att få biljetter.
Ja åk gärna på våren! det är så fint! Våren kommer ju tidigt till London.
Allt gott till dig med!



Sabina - Det var ovanligt länge sen jag var där också!! Kul att di gillade bilderna. Hade svårt att välja. Tog många den här gången.
KRAAM!!!

Fresia sa...

Åh, det låter som att ni haft det toppenbra faktiskt. Jättefina bilder.
Kunde inte låta bli att tänka på filmen Notting Hill förstås:)

Tycker det är lite nice att ibland äta i närheten av hotellet. Man måste inte alltid ta sig långväga till en restaurang när man eg är ganska trött efter en lång dags promenerande och vill ha nära hem. Room service-bilden ser helt mysig ut!!
Du skrev inget om vad du köpte till dig själv, hade ju varit spännande att få höra:) Men det kanske kommer en annan gång, i annat sammanhang.
Ha det fortsatt bra å varm kram

Kesu sa...

Underbart! Tack Londongirl! JAg fick en del tips som jag ska kolla in nästa gång. Ursäkta att jag inte hann med att ge dig några engelska boktipset inför resan. Men du kanske vill ha dom ändå? Det kommer ju fler tillfällen och UEB finns i Gamla stan. De fixar även hem böcker de inte har i lager.

Tankevågor sa...

Kesu - Ingen fara! Jag hade alldeles för tungt i resväskorna ändå av alla böcker jag hittade. ;-) Foyles skulle jag kunna gå på i flera dagar.

Tankevågor sa...

Fresia - När man promenerar runt i Notting Hill är det ganska lätt att tänka på den filmen. Det är sig väldigt likt.
Vet du jag köpte faktiskt kläder till mig själv och det här till ovanligheterna. :-)
Roligt att du tycker om bilderna!
Kram!

Kesu sa...

Då kanske du kan tips mig om böcker du köpte. Om du har tid, ork och lust alltså? Jag älskar Londontips och boktips!

mammaxtre sa...

Hej, kul att läsa inlägg om och med bilder från London. Jag har aldrig varit där men har förhoppning om att komma dit under 2010.

Ha det gott