onsdag, oktober 28, 2009

Hösthelg med guldkant....

I helgen som var fick vi trevligt besök av lilla R. Hon skulle få sova över hos oss för första gången och det var ju såklart väldigt spännande. Skulle hon få hemlängtan? Inte vilja sova? Äsch, det gick med glans! Ungen är så supertrygg och här finns så mycket roligt att göra så hon hade fullt upp. Kattgänget och Roxy bidrar förstås till att det blir kul att komma till farmor och farfar. Notera att farmor köpt en overall till henne med galna pingviner och tossiga igelkottar i mönstret! Den blev poppis och det är skönt när inte allt man ska köpa är så där ljuvligt rosa....Hon är inte så rosa den här tjejen. Hon fick en svart pingvinmössa till men den är nog lite för varm än så länge.


När vi lämnat tillbaka liten på söndagen så blev det höstpromenad på Djurgården. Träden hade vackraste höstfärgerna och löven singlade runt i luften.

Väl framme vid Rosendals trädgård passade vi på att titta både i butiken och ta en fika.

Mycket gott finns det att köpa i butiken. Ett matbröd inhandlades den här gången.

Butiken är väl värd att strosa i antingen man ska handla något eller inte. Ögonen njuter av allt det goda och fint upplagt är det också. Man kan även köpa böcker, keramik, sylt, marmelader med mera...

I ett av växthusen.

En fika vid en kamin med värmande brasa är inte helt fel när det regnar och blåser utanför växthusfönstret. Hög mysfaktor.

Äppelpaj, morotskaka, kaffe och te. Men jag glömde kolla vad den fina blomman heter som står på bordet. Är det någon som vet? Slottsträdgårdsmästaren ohoj!


Visst är hösten vacker, eller hur?

36 kommentarer:

Anonym sa...

Alltså något så underbart. Ligger detta månne nära Tyresö Slott... Tror det heter så i alla fall. Har varit där och gått en gång och fikat i något som var som ett växthus och sedan var det en lång spång ut till någon holme. Det är vad jag minns. :D
Undras om jag får köpa någon overall till mitt blivande barnbarn eller om mamman är för noga för att godta min smak???

Hej från Evy

Tankevågor sa...

Evy - Här kommer en länk till Rosendal:

http://www.rosendalstradgard.se/section.php?id=0000000073

Kopiera den och läs om du vill! Rosendal ligger på på Djurgården och har en jättefin handelsträdgård, vacker trädgård med äppelträd och försäljning och café i sina växthus.
När kommer barnbarnet?
Ha det gott!

Morgondimma sa...

Ahh där var den berömda pingvinoverallen. Så gullig lilla R är. Höstfika vid brasan ser NÄSTAN lika mysigt ut som CMP-fika.

Bloggblad sa...

Så himla underbart!
Här skiner solen idag - och jag tog faktiskt en promenad, efter att ha intalat mig att jag behöver luft och ljus.

I övrigt är det lugnt.

Tankevågor sa...

Morgondimma - Visst är hon! :-) Jadu det var mysigt men inte som CMP såklart!! ;-)



Bloggblad - Klokt av dig att ta en promenad. Idag bara häckar jag inne och går här och gör så lite som möjligt. Men det är så himla mysigt med höstlov nu. :-)
SKÖNT att det är lugnt hos dig, hoppas det fortsätter så!!

Humlan sa...

Så söt Lilla R är i sin pingvinoverall och man blir ju glad av alla galna pingviner. Det måste ha varit både spännande och roligt att vara hos farmor och farfar och alla fyrbenta.

Underbara bilder från Rosendal också! Jag ser ett och annat som jag blir sugen på där, det är ett härligt ställe att fika och handla på.
Kram

Tankevågor sa...

Humlan - Ha ha ...ja visst blir man glad av galna pingviner!! :-)

Mmm...på Rosendal finns det alltid något man vill ha med sig hem.
Kram kram

per sa...

Var på Rosendal idag med familjen och min far. Vi åt lunch där mellann 11.30-12.30. Min far fyllde 85 häromdagen och Maria fyller 13 idag.

Kram Per

Gunilla sa...

Så härligt ni haft det! När jag såg bilden med Tidlösa fick jag verkligen lust att driva några. De är ju så himla vackra (men giftiga). Jättetuff overall du hittat!

Annika sa...

Å, Rosendal är såååå mysigt!! OCH det verkar baske mig mysigare på hösten än på sommaren!!
Har de öppet på julen också?
Härliga höstbilder!

Klart det gick bra med Ronja!!
Självklart!!
Urgullig overall. Skönt att R int heller är så rosa :-)

KRAM!!!

Klimakteriehäxan sa...

Det är den. Vacker. Hösten alltså. Och ditt barnbarn också! Liksom hennes nya jacka!!!

Unknown sa...

Men du, när man ser dina bilder så är ju hösten helt underbar. Iofs tycker jag att den har varit toppen det här året. Färgerna som visar sig ute gör en på väldigt gott humör.

Lilltösan är ju lika vacker som ett färglatt höstlöv. Eller lika god som den godaste äppelkakan.

Pingviner på overallen. Hahahahhahahah

kramen

Evas blogg sa...

Rosendal är ett paradis på jorden. Där kan man gå länge och bara insupa atmosfären och titta på allt vackert. Och apropå vackert, den lilla är helt bedårande!

Taina sa...

Vilket charmtroll! Overallen var jättefin. Blir så irriterad för det finns inga overaller till barn här. Inte vad jag har sett i alla fall. Fick köpa en overall jag var till Sverige sist.

Men vad mysigt det såg ut vid Rosendals trädgård. Där har jag aldrig varit.

Och ja, hösten ÄR vacker!

Kramen

Lena sa...

En riktig guldkornshelg att spara i minnet.
Overallen var pricken över i. En sådan guldklimp måste ju ha något särskilt.

Tankevågor sa...

Per - Bra val av lunchställe! De brukar ha så god mat. Hoppas båda födelsedagsbarnen gillade det! Tänk nu är hon tonåring! Kram



Gunilla - Visst är den vacker den där Tidlösan! Men jag vågar inte ha dem. Vet ju att de är så giftiga. Efter vår lilla katts knaprande på påsklilja för några år sen och den dramatiken som följde av det är vi försiktiga här.



Annika - De har mer öppet nu än vad de hade förr i tiden. JAAA, du måste dit innan jul!!! Nu när du kommer hem så passa på! De brukar ha tända eldar utanför och glögg och försäljning av både bröd och julblommor...
Du måste ta en sväng dit i vinter!!
Kul att du gillade overallen! :-)
KRAM!!!



K-häxan - :-) Ja du gillar ju tossiga fåglar! (med anledning av mönstret på overallen)
Visst är hösten vacker just nu.



Rosvik - Håller med dig. Hösten har verkligen varit väldigt fin här. Nu ska vi bara klara oss genom november...ja ja jag vet att jag tjatar men DEN månaden gillar jag inte. Ska spana in det där programmet jag fick av Inger och kanske boka...
Men vet du att alla overaller till små flickor på NK var fånigt rosa när jag skulle handla...utom den här! Som hittat! :-)) Står emot lite smuts också när hon är ute och leker.
KRAM!



Eva - Det är så fint där och jag gillar verkligen att det är så mycket tänk kring ekologiskt och Fair Trade där. Känns bra. Visst är hon go vår lilla! :-)



Taina - Va?! Finns det inte?? Bra att du passade på att handla då när du var hemma i Sverige! Det kan vara skönt för din lilltjej att ha när det blir vinter.
Kram



Lena - Visst kan man behöva lite guldkant ibland och det här blev en sån helg.
Kul att du gillar overallen! Den passar verkligen till henne!

PGW sa...

PINGVINER!!! Lycka!! :-)

Och så Rosendalals morotskaka, den är fantastisk!

trucken sa...

Finns overallen i XL?

Kram

Linda sa...

Jag håller med du, allt är så otroligt rosa så jag kan bli galen!
Men jag orkar inte bli irriterad, hon får vara rosa ett tag nu, sen blir det andra bullar :)
R är alldeles bedårande!!
Jag blir riktigt glad av henne :)

Linda sa...

Förresten borde du få fika gratis ALLTID på Rosendal, så mycket fin reklam som du ger dem.
Ett besök ska det bli när vi någon gång tar oss till Hufvudstaden.

Lumumma/Josefina sa...

Vilken fin pingvinunge. :) Tack till dig - härlig sida har du.

Matildas fikarum sa...

Men, säljer man verkligen sockerkaka kilovis? Det har jag aldrig sett förr. Den ser förstås väldigt smaskens ut.

Tankevågor sa...

PGW - Ja visst är det! Det har ju varit ont om pingviner nu ett tag eller hur? ;-)



Trucken - Ha ha ha...det frågade lillans pappa också! :-)
Kram



LindaLotta - Men visst har ni ofta rött på Ebbagull? Tycker jag har sett det. Man blir ju så trött på allt rosa. Den här lilla damen har ju så mycket färg i sig själv så hon kan ha väldigt färgstarka kläder utan att "försvinna".
Ha ha...ja gratis fika där skulle inte vara så dumt.
NÄR kommer ni??? ;-)



Josefina - :-) TACK själv för att dina snälla ord!



Matilda - Hm...nä, inte kilo men hekto! Precis som man säljer småkakor per hekto. Man skivar av så många skivor man vill av de mjuka kakorna och sen vägs det i kassan. Allt de gör och bakar är supergott. Men kanske inte så billigt.

Eleonora sa...

Underbara Djurgården! Så rofy7llt och vackert och mycket att titta på, även om det bara är träd - men färgerna!!
Rosendals trädgårdar är ju hur mysigt som helst. Det var nu ett tag sedan jag var där, så det var bra att få en påminnelse om dem. Man blir ganska ha och köpgalen av allt gott som visas.

Förstår att overallen blev poppis! Såå söt och innehållet ännu sötare!

Tack för dina alltid så rara och vänliga kommentarer hos mig. Jo du soffa ... vet inte än ... men jag tror att jag hittat en jag vill ha. Den jag har nu är nedsutten, fast den inte har många år på nacken, så man får ont i ryggen av att sitta i den. Så ett byte måste till.

Ha det gott söta Lisbeth och sköt om dig! Kramisar

Tankevågor sa...

Eleonora - Djurgården är jag ofta på nuförtiden. Det blir en hel del hundpromenader där med Roxy. Rosendal är mysigt alla tider på året.
Köpte ny soffa förra året, men hjälp vilken tid det tog att hitta en!
Ha det gott! Varm kram från mig.

bettankax sa...

Gullungen i fin jacka. Man kan inte annat än bli bedårad!
Härliga bilder från Rosendal. Himla längesen jag var där. Kommer inte ens ihåg när det var? Å jag vill så mycke och jag önskar att tiden och livet var dubbelt så långt. Eller att jag var gift med en JÄTTErik snubbe, typ Paul Anka, nää jag skoja bara!! ;) Men jag tycker att jag jobbar, jobbar och jobbar. Och märk väl, jag tycker om mitt jobb men jag är där för ofta och för länge...

Lena H sa...

Åh! jag vet ju vad blomman heter, växer som stora väldoftande buskar i grekland, får inte riktigt fram det på tungan!!! Börjar på C :-) Min pappa som idag är 89 år jobbade på Rosendals trädgård när han var en ung lärling, vi har varit där så att han har fått se hur det ser ut idag, roligt att höra honom minnas.

mossfolk sa...

Hösten är fantastiskt vacker och er helg såg supermysig ut. Kan just tänka mig att det var både spännande och jätteskoj att få sova hos farmor och farfar :)

Kesu sa...

Rosendals kafé är bäst så här års, på sommaren är det alldeles för mycket folk för min smak. Jag har varit där ute en vinter också, tror de har öppet runt advent eller så. Fint det med - nästan lika fint som dina bilder! :)

Lilla R är söt!

Fresia sa...

Jättefin overall tycker jag. Men hela bilden är ju underbar!

Det var väl bra att första övernattningen gick galant! Vårat minsta barnbarn har inte sovit hos oss ännu. Blir kanske framåt jul nu, ska bli spännande.

Hösten är fantastiskt vacker i sin skrud men det är det enda positiva:) Å november är som du säger jättetråkig. Men sen så, i december, då börjar det bli ljuvligt igen!
Ha en trevlig helg nu

Tankevågor sa...

Bettankax - Jag förstår precis...man kan bli helt uppslukad av sitt jobb och speciellt när man trivs bra. Jag bestämde mig ju för att vara ledig en dag i veckan (fredagar) och det var nog bland det bästa jag gjort. Det är så skönt att veta att den tiden finns...
Har ni inga herr Ankor i Skåne? ;-)



Lena H - Jag ska kolla om jag hittar blomman i någon av alla våra blomböcker....har någon om blommor kring Medelhavet också. Vad roligt att höra att din pappa arbetat där! Har ni varit där tillsammans nyligen?



Mossfolk - Det var en mysig helg och jag älskar när det blir så. Helgerna behöver man hämta andan och få njuta av. den här blev ju speciell eftersom liten var här. Längtar redan till nästa gång. :-)



Kesu - Jag håller faktiskt med dig. På sommaren kan det vara knökmycket folk. Vi var där en kväll i september också...då sommaren faktiskt hängde sig kvar. Den kvällen var också helt underbar, inte så mycket folk och jag satt under ett äppelträd och läste en hel kväll och Roxy sov bredvid mig. :-)



Fresia - Kul att du gillar overallen! :-)
Det var SÅ himla roligt att ha henne här och få så mycket tid med henne. Ute på ön har hon ju förstås övernattat med oss men då har de ju ett eget hus.
Hur gammal är er lilla A nu? Kommer inte ihåg vilken månad hon är född i.
Ha en skön fredag! KRAM

Hannele på Hisingen sa...

Underbart! Jag tror att mitt barnbarn går till jul..

Tankevågor sa...

Hannele - :-) Lycka det är det att ha dem eller hur?

PGW sa...

Dumma Kolmården som stängt av pingvinkameran. Nu får du fota lilla fröken i pingvinjackan istället, så vi får pingvinbehovet nöjt.

Tankevågor sa...

PGW - Men VARFÖR har de gjort det???
Jag saknar dem verkligen. Idag ( 1:a november) tog sig den där pingvinoverallen ett bad i havet!! MED lilla R i .... Det finns filmat av hennes mycket lugna fader!! Tossiga ungar!! Vem brås de på tro? ;-)

Anonym sa...

Oj..hade missat det här inlägget...tyvärr vet jag inte vad det är för blomma...men fin var den! Idag blir det väl inte Rosendal va?
Ha det gott ändå!