onsdag, oktober 14, 2009

Inte än tack!


I går morse skulle jag tidigt till jobbet och utanför fönstret var det mörkt och kallt. Jag skickade ett sms till kollegan som jag vet också brukar vara tidigt på jobbet på tisdagar. Skrev att det nästan är så att man längtar efter snön och som lyser upp när det är så här mörkt och kyligt på morgonen.
När jag kliver ut genom porten regnar det...men det är något som far runt i luften. Tittar mot gatlyktans sken och ser årets första snöflingor! Den 13 oktober, är inte det lite väl tidigt? De virvlade runt där i luften tillsammans med regnet.
Hur är det hos er, har ni sett till någon snö än?

Men om jag ska vara helt ärlig så tycker jag det är lite mysigt med snö, även om det är tidigt. Får jullovslängtan direkt av den.

22 kommentarer:

Elisabet. sa...

Väderrapport från Ystad: ljust, ljust, ljust blå himmel. Kripsig luft. Strålande sol. Så långt från snö som man kan komma, tror jag.

Anonym sa...

Lite höst/vinter-känsla har vi här i Västergötland idag. -3 på termometern och vitt av frost på backen. Härom dagen då min man satt och plöjde, berättade han för mig: "helt plötsligt såg jag att traktorn blev vit på motorhuven". Han blev helt ställd för han fattade inte först. Men - jo det var snö som dalade mitt upp i det regn som fallit hela dagen. Burr sa Kasper, och så sa även jag när jag fick höra det på kvällen.

Men nog är det så, att den höga kyliga luften gör att man kan fördra frånvaron av sommar. Det känns väldigt friskt ute och man vänjer sig fort vid att kläder är ett måste då man sticker ut näsan utanför dörren.

Ta det vackert i tidiga morgonstunden så alla ben hinner med och du inte halkar.

Hej från Evy

Humlan sa...

Jodå, jag såg det där som singlade ner i går, men det slutade snabbt. I dag hade snön redan lagt sig på taket när jag kom upp. Vita tak gör verkligen min morgon såå mycket ljusare.

MEN, eftersom jag avskyr att frysa och att halka omkring, så gillar jag inte vinter och snö! (Även om vissa soliga vinterdagar kan vara underbara, man kan ju inte vara konsekvent! ;-) )

Kram

Christina sa...

Jag tycker det är en ovanligt kall höst, kylan kom tidigt i år.
Här i bergslagen har vi strålande sol och väldigt vackert...men väldigt kallt.

Mycket vacker bild :)

Lena sa...

Snöblandat regn i tre minuter i går och 6,5 minusgrader i morse. Brr. Snö vill jag ha , men inte än.

Annika sa...

NO, no..ingen snö här inte, men väl kallt för årstiden.
Nej, snö i Sthöm den trettonde är LIIITE tidigt, men sen lär den väl inte komma alls, är jag rädd...
Jag vet ju hur nycka vintrarna har blivit.
Lisbeth, beställer härmed massor med snö i Sthlm mellan 18 dec-2 jan...
Tror du vädergudarna lyssnar på det? DET tror inte jag :-)Det lär väl bli en regnig och mörk jul med fem grader varmt, bläää...
Idag 8 grader varmt här i DC i skrivande stund.
Sitter på Starbucks med en pumpkin spice latte...SÅ god!!! You would love it!!!
KRAM!!!

Tankevågor sa...

Elisabet - DET låter riktigt trevligt med sånt väder. :-)


Evy - Kan förstå mannen sin som reagerade så. Man fattar ju inte först att det är sant när snön dyker upp så här tidigt.
Hade ni så dåligt med sommarväder eftersom du tycker den var frånvarande? Vad trist! Jag tycker man behöver som och värme när det väl är sommar för att orka hösten och vintern som är så lång.
Ha det gott!Humlan - Det är avigsidan med vintern att det blir så halt på vissa håll. Jag vill ju kunna gå fort med hunden på tidiga morgonpromenader tex. och ibland är det rena rama isgatan på trottoarerna.
Men jag gillar verkligen att det är snö när det är vinter. Men som sagt inte än!! KramChristina - Visst är det kallt och jag tycker kylan kom så plötsligt.
Men annars har vi som ni, soliga dagar och det är vackert som bara den. Kul att du tycker om bilden! Den är från lilla ön.Lena - Jisses vad kallt!! Burr! Nej inte snö än....hur vackert det än är.Annika - Din väderbeställning är nu noterad...ska se vad vi kan göra åt den! ;-)
Men visst är det precis då man VILL ha snö i Stockholm! När stan bädds in i allt det där vita är det ju bara så sanslöst vackert. Jag kan bli lyrisk över snöfall i Gamla Stan tex. '
Åh jag är helt säker på att jag skulle älska den där latten!!! Avis jag? ;-)
Men jag får väl ta mig till närmsta Starbucks snart...
KRAAAAM

mossfolk sa...

Hörde om snön i sthlm. Här har den inte kommit än, men däremot frost och halka. Många bilar i dikena igår och stora samtalsämnet är huruvida man ska sätta på vinterdäcken eller inte...
Tidigt men mysigt med snö, tycker jag. Som troligtvis skulle få tokfnatt om det började singla flingor utanför fönstret nu :)

Lyckliga Grodan sa...

här har vi snö på höjderna.. åkte över bergen till södra grannlandskapet igår.. och då var det vinterväg tidvis...

jag älskar ju snö... mer snö.. meeer snöööö.....

Gunilla sa...

Ingen snö i Skåne ännu tack och lov men imorse fick sambon skrapa bilrutan för första gången i höst.

Klimakteriehäxan sa...

Samma här: de första flingorna föll i morse - fast redan förra veckan hade jag is på bilens rutor, bara att ta fram skrapan. Så nu är det vantar och yllesjal som gäller - kanske vinterkappa också?
Men det ÄR för tidigt. Jul hinner det bli ändå.

Tankevågor sa...

Mossfolk - Det är samma visa varje år med bilar i diket så fort första halkan kommer. Visst är det lite speciellt när man ser de första snöflingorna. Jag gillar snö men det kan räcka om den kommer i slutet av november. Den månaden är så trist och behöver piggas upp.Lyckliga Grodan - :-) Jag vet att du gör det. Det gör jag med. Så er snö ligger alltså kvar?Gunilla - Ni har alltså också fått känna på lite kyla. Här är det himla kallt (för att vara i okt.) på morgonen och sen hankar sig graderna upp till 6-8 plusgrader på dagen. Burr!K-Häxan - Visst ÄR det för tidigt. Vi ska ha ordentligt med höst först. Men som sagt det är bara att bylta på sig kläder. Halsduk och varma strumpor är det som gäller nu.

Stina sa...

Åh huga med snö. Den kommer väl hit snart också kan jag tro.
Men idag har vi lite sol och varmgrader. Kramis

Mildamakter sa...

Nä bevare mig väl...snön ska komma 23/12 kl 20.00 och försvinna 26/12 kl 20.00, that´s it för min del ;O)

Tankevågor sa...

Stina/ Hemma på landet - Ja ni får den nog också snart ska du se. Men trots att jag älskar snö så vill jag inte ha den än.
Kram till dig.Mildamakter - Ha ha ha ...Nä...jag vill ha den HELA december! Men jag får aldrig som jag vill.

Anonym sa...

Nej inte snö ännu! Inte alls om jag fick bestämma. Slask och våta skor. Nej kan vi få slippa? ;)
Kram

// PA

Lisa Christensen sa...

Vi hade också snö i min del av Stockholm, men det smälte bort. Längtar till riktig, vit vinter! Det har jag inte upplevt på länge...

Tankevågor sa...

PA - Men snö på jullovet vill jag faktiskt ha!
Kram kramLisa - Visst skulle det vara härligt med en vit vinter och jul! Lilla Julie måste ju få prova på pulkaåkning eller hur? :-)

Hannele på Hisingen sa...

Dagarna är fortfarande soliga och fina, jag gillar alla årstider. Hagel en natt, lätt så konstigt, gick ut och fotade :)

Tankevågor sa...

Hannele - Alla årstider har sitt tycker jag också. :-)
Blev det några bra bilder av det? Svårt att fota nattetid tycker jag.

Taina sa...

Det snöade faktiskt lite i förra veckan här. Men ingenting som låg kvar. Jag tycker det är lite tidigt dock. Men visst är det mysigt för det lyser verkligen upp. Och jag får också en längtan efter jul. Älskar julen!

Tankevågor sa...

Taina - Ja det är lätt att få jullängtan när den första snön kommer eller hur?
Jag älskar också julen. :-)