onsdag, oktober 21, 2009

Carpe diem...


Just nu är det intensivt. Mycket att göra och det känns som jag inte hinner allt jag borde. Ja ni vet, man har alltid några "borden" som man tycker släpar efter...
Men när det är så här och man känner som man bara springer från punkt A till B och vidare till C...utan att andas då är det viktigt att stanna upp ibland.
Försöka få till stunder när man gör något bara för att man vill och som man mår bra av. Koppla av och hämta andan. Såna vardagsstunder är guld värda för mig. Det kan vara allt möjligt som att gå en promenad längs en kaj och titta på båtarna, slinka in på ett mysigt café och njuta av en stor balja med te. Eller att ligga i ett skönt bad och lyssna på musik eller en cd-bok med tända ljus i hela badrummet...
Mmm jag älskar mitt badrum!
Vad gör ni för att få till de där vardagsstunderna som man så väl behöver för att koppla av?

23 kommentarer:

Christina sa...

Jag börjar varje dag med att gå en långpromenad med hundarna. En och en halv timme är vi ute, och det är ett väldigt bra sätt att börja dagen på.
I morse var landskapet inbäddat i tät dimma och det var så vackert.

Matildas fikarum sa...

Att blogga är avkopplande för mig. Långa promenader är också härligt. Däremot så blir jag småstressad i miljöer där det är mycket människor, så ska jag gå och fikan någonstans ska de helst vara folktomt.

Annika sa...

DU är bra på att fånga dagen! OCH du är BRA på att njuta!
Helt klart!
jag njuter av promenader under sköna morgnar, bra böcker och filtar...Hihi!
Nejdå, det finns så mkt att njuta av överallt!
Ska faktiskt ut på en fotopromenad om en liten stund!!
Kram!!

Bloggblad sa...

Jag vill vara ensam när jag ska fylla på mer energi. En dag som i dag är perfekt. Sova läng + dimma + långpromenad över öppna fält + soffa + ljus... ledig (kompar hela veckan) och bra musik.

(Visserligen ska jag skriva texter mellan alla låtarna jag lyssnar på, så liiiite jobb är det, men jag njuter av att göra sånt jag gillar när det inte är för svårt. Att jag alls gick upp till datorn nu var för att skriva rent en text, jag får bättre överblick då, än vad min kladdiga handstil ger.)

Anonym sa...

Försöka hitta en havsstrand att vandra efter...eller en vacker trädgård tidigt en morgon...eller en fika café Russin...eller se Barca spela.

Lisette sa...

Promenader i dimma är mums för själen. Men badrummet fyllt av levande ljus och karet fyllt av mig ;) är inte heller dumt. (Gärna om jag också fyllt en liten del av magen med lite gott vin....)

Hannele sa...

Mysigt badrum är bra, jag kan koppla av var som helst, när som helst, kan somna hos tandläkaren :)

Gunilla sa...

Spikmatta!

Tankevågor sa...

Christina - Låter helt underbart. Jag älskar såna där tidiga morgonpromenader med hunden. Men till vardags hinner jag aldrig vara ute så länge på morgonen innan jag ska till jobbet.
Tät dimma...du fotade väl?? Sånt väder är magiskt vackert.Matildas fikarum - Långa promenader gör verkligen gott. Jag tycker man tänker så bra då....Annika - Ja det vet du att jag är. Har verkligen fått lära mig det. Promenader tidiga mornar är allra bäst...eller kvällspromenaden runt ön också förstås...eller.. Ja det finns verkligen mycket att njuta av som gör att man kan koppla av.
KRAM!!Bloggblad - Tycker också att det är skönt att vara ensam ibland när jag ska ladda batterierna. Det är kanske en följd av vårt arbete med ständigt en massa människor runt omkring oss? Låter skönt med ledighet...vi får höstlov nästa vecka. :-)Slottsträdgårdsmästaren - Ja havet är gör gott. Men du om man ser Barca spela kan man väl inte koppla av?! Då är det spänning som gäller. :-)
Café Russin, är det det som ligger på Kungsholmen borta i Fredhäll? Har för mig att jag åkt förbi där.Lisette - Jag älskar att ligga i badet och bara koppla av. Musik, en bra bok eller CD-bok och ett glas vin är helt rätt tillbehör. ;-)

Tankevågor sa...

Hannele - Skulle jag aldrig kunna göra....somna hos tandläkaren alltså!! :-)Gunilla - Har inte provat det än ....men borde kanske? Har bara gett bort spikmatta som present en gång.

Lena sa...

Jag promenerar, om det är ljust. Annars gillar jag att sova en sisådär trekvart. Det är rätt lagom.

Tankevågor sa...

Lena - Ja det är skönast att gå när det är ljust. Går maken ut med hundarna i mörkret på kvällarna då alltså?

Evas blogg sa...

Promenader är avkopplande och att måla. Men just nu känns det som om jag har så mycket fri tid så jag tror inte jag uppskattar dessa guldstunder lika mycket som när jag arbetar.

Anonym sa...

Men det är både spänning och avkoppling. Jo det är där Russin ligger...

Anonym sa...

Dina sätt att koppla av skulle passa mig också om man byter ut den där tebaljan mot kaffe förstås. Men jag är dålig på att koppla av sådär i farten.
Kram

// PA

Klara sa...

En timme eller två i skogen med fröken Elva gör mig lugn och skogsbesök blir det dagligen. Däremellan alternerar jag mellan spikmattan och bubbelbadkaret, två härligt avstressande ting.

Nässelblom och choklad sa...

Visst är det viktigt att hitta de där små stunderna när inte tiden vill räcka till. Jag älskar naturen, så fort jag kan försöker jag att ta en promenad i en park eller på någon annan lugn plats, fika på ett café kan också vara underbart eller att hinna sitta ner en stund och läsa hemma i soffan. Men mest av allt naturen och att fotografera förstås, men då pratar vi inte längre om en kort stund - då försvinner tiden. Kram/Eva

Lena sa...

Nej, det gör oftast jag, men då njuter jag inte lika mycket som i dagsljus.

Tankevågor sa...

Eva - Jag kan förstå det. Hur går det med målandet? Jag måste titta in igen på din fina hemsida. Har inte varit där på ett tag.


Slottsträdgårdsmästaren - Ja fotboll är livet!:-)
Då hade jag rätt om var det låg...snurrar runt rätt mycket på den ön...letar lägenhet där.PA - Ja det är svårt men man måste försöka ibland tycker jag. Nej det skulle såklart vara kaffe för din del. :-)
KraaamKlara - Vi verkar vara många som kopplar av när med en promenad. Hm..spikmatta du också! Kanske måste prova det jag med.Eva/ Nässelblom och choklad - Jag håller med dig. Naturen har verkligen en avkopplande effekt på mig. Men i vardagen måste jag inte (och hinner inte) ta mig ut till min lilla ö. Då räcker det gott att bara gå längs en kajkant i stan eller ta sig ut på Djurgården eller strosa runt i härliga Hagaparken. Men att landa i soffan och hämta andan och läsa en bra bok är också guld värt att få till. KramLena - Det gör inte jag heller. Jag ser fram mot att det blir december och mer ljus i alla fönster...

Lilla P sa...

Sällan är jag så avkopplad och lycklig som då jag rider. Har tagit upp min stora passion som legat i dvala sedan -95 och rider nu på lektion en gång i veckan. Jag är oerhört lycklig på hästryggen..

Tankevågor sa...

Lilla P - Men vad roligt! Jag tycker det låter som en mycket bra idé att ta upp ett gammalt intresse som man haft tidigare. :-)

Anita sa...

För min del är det en skogspromenad med en av hundarna som är värt allt! Helst på mina gamla invanda stigar, där jag känner varenda sten, varje skiftning i träden och stenarna på sjöstranden.

En ensam promenad i en storstad gör mig också lycklig! Att sommartid sitta på ett torg med en kopp kaffe och titta på folk är också rogivande. Fast bara korta stunder - för allra helst vill jag hem till lugnet och skogen!

Tankevågor sa...

Smulan - Sådär känner jag för mina stränder och klippor ute i skärgården som jag allra helst går på. Där vilar jag både tankevågor och själen.
Men jag tycker också om att gå ensam eller med hunden i stan.