måndag, juni 01, 2009

Semester i Sverige....

Ni minns väl trädgårdsmästarkatten på Ulriksdals Slottsträdgård? Han har kämpat på hårt för att få fram alla sommarblommmor och nu ser det ut som han skulle behöva semester.....

Har man ett skärgårdsställe att åka till är det väl inte så konstigt att man tillbringar den största delen av sin sommar där. Alla som har en sommarstuga någonstans brukar ju längta till den när det börjar bli dags för ledighet. I många år hyrde vi hus både i skärgården och på Gotland på somrarna innan vi skaffade något eget. Gotland är för övrigt en av mina barndomsöar som jag har massor av fina minnen ifrån.

Den totala avkopplingen för mig är ju såklart när jag är hemma på mitt lilla skär trots att jag har en tendens att fastna där ute. Det är förstås ett underbart ställe att fastna på. Men OM jag nu skulle få för mig att jag vill se något annat av vårt vackra land under sommaren, kanske bila iväg på någon trevlig tur till någon plats jag inte varit på eller inte sett på länge. Vad kan ni rekommendera då?

.....och nu när jag skriver det här så kommer jag att tänka på den här fina låten. Tycker den får passa till det här inlägget. Var så goda och lyssna på Norah Jones och hennes sköna röst!40 kommentarer:

Panter sa...

Halland så klart.Västergötland år rätt fint det med:)

Bloggblad sa...

Norah J har jag i min mp3 - på tips från en bloggare för flera år sen. Jag bara älskar...

Vi ska också semestra i Sverige, har just bestämt i dag vad det blir, men jag kan ju inte avslöja i min blogg var och när... eftersom det är lätt att hitta min adress - och presumtiva inbrottstjuvar vet ju inte att vi inte har nåt av större värde...

londongirl sa...

Panter - Ja Halland såklart.... är inte förvånad över att du tipsar om det. ;-)Bloggblad - Men hallå! Du kan väl avslöja vart! Utan att skriva NÄR. :-)
Visst är hon bra Norah.

Evas blogg sa...

Jämtland är vackert på sommaren.

Evas blogg sa...

P.S Men inget hav, dock Storsjön om man vill bada kallbad.

Inkan sa...

Ja avundas dig som har ett eget skär i Roslagen.
Jag hade en gång hus vid havet strax söder om Öregrund - men efter min skilsmässa gled det mig ur händerna.
Sedan hade jag under många år tillgång till min systers hus på Kolskär - som hon sålde när hon skaffade hus i Spanien.

Dock har jag västerhavet kvar- som ger energi och skaparlust.

Christina sa...

Valle härad i Västergötland...t ex :)

Kinnekulle.

Det finns många vackra platser i Sverige, så det ska bli kul att se vad du får för förslag.

Anonym sa...

Sverige är vackert. I helgen var jag för första gången på andra sidan Vänern, i Dalsland alltså. Var på en plats vid namn Dals-Ed och blickade där ut över de två sjöarna Stora och Lilla Lee. Alla korsordslösare vet vad det är för sjöar. Det var en helt fantastisk syn vill jag lova och jag kan rekommendera ett besök där. Inte långt ifrån Dals-Ed ligger den lilla platsen Håverud med sin Aquedukt och Dalslands kanal. Dessa sistnämnda har jag ännu inte besökt men denna sommar tror jag bestämt att det ska bli av.

ha en fin sommar och glöm inte tala om här var du hamnar.

hej från Evy

londongirl sa...

Eva - Kan tänka mig att Jämtland är fint. Hur kallt/varmt brukar det vara i Storsjön på sommaren?Inkan - Ön ligger inte i vackra Roslagen men däremot Stockholms mellanskärgård.
Då har du alltså också levt en massa öliv i dina dagar. Härligt!:-)Christina - Ja de trakterna är fina... Visst finns det så mycket att se i vårt vackra land. :-)Evy - Ja jag vet vad du menar för sjöar. ;-) Har också stött på dem i korsord.....men inte i verkligheten. Ha en fin sommar du med!

Panter sa...

Se, nu tycker Christina också att du ska åka till Västergötland och ganska precis till mina trakter, så ... :)

londongirl sa...

Panter - Mmm...det är länge sen jag var där nere på den sidan. :-)

Pixalexia sa...

Vilken underbar bild. Själva sinnebilden av total avkoppling.

Jennie och Exxa sa...

Naw vilken mysig blogg! :)

Annika sa...

ja, jag vet vad du menar...
har man en stuga vid havet vill man vara BAR där. Ibland känns det som om man inte vill åka ngn annanstans ens för att hälsa på. Petetiskt, hehehe....

Norah Jones har jag flera sånger av i min ipod. Hon är så bra, och så skön att lyssna på när man PW:ar.

Gotland är alltid Gotland...
Annars kan jag nog inte tipsa om ngt ställe i sverige som slår just Gutalandet. Eller skärgården.

KRAMAR!!!

Humlan sa...

Jag skulle vilja åka till Höga kusten eller västkusten. (Eller bara åka lite kors och tvärs i vårt vackra land, i sakta mak och längs små vackra vägar...)

Jag har äntligen ominstallerat datorn! Måste bara få in alla drivrutiner till modem och router (som fungerar, som du ser, men det går inte att ändra inställningarna) och där måste jag nog ha hjälp av leverantörer/tillverkare så det tar nog tid. Sedan ska jag starta mailen igen. Har varit utan sedan i söndags...
Snart kanske jag har en fungerande dator!

Kesu sa...

Österlen!!! God mat, gröna, böljande kullar, små fina fiskelägen och havet, havet!

Vad roligt att få en bild till på Trädgårdsmästaren. Han/hon verkar vet precis hur man ska leva. Lite lagom med jobb, sedan vila, vila, vila! Varför trädgårdstressa liksom? Den springer inte iväg :)

Och så hittar jag Pixalexia här också! Hej vad kul att ni två duktiga bildbloggare hittat varandra!

londongirl sa...

Pixalexia - Katter kan verkligen konsten att koppla av eller hur? :-)Jennie och Exxa - Vad roligt att du tycker om min blogg! Nu måste jag in och läsa hos dig också... :-)Annika - Trodde väl det....att du förstod. En sommar trodde handelsmannen i vår mataffär ute i skärgården att vi hade skilt oss!! Jag hade inte ens åkt och handlat mat på de tre första veckorna på semestern...njöt så av att vara på ön. ;-)
Ja Gotland är så speciellt....har ju vuxit upp där på somrarna och mina syskon är födda där allihop. Åh nu fick jag Gotlandslängtan!
KramarHumlan - Jag skulle också vilja åka en biltur och kanske stanna där man känner för det....inga tider att passa och bara vara.
BRA jobbat med datorn!
KramKesu - JAPP! Österlen och Skåne överhuvudtaget verkar vara något jag måste till.... så länge sen nu.
Visst är han fin trädgårdskissen! Han är bra cool den här katten....om du åker till Ulriksdal så träffar du säkert på honom.
Ja visst är det roligt att Pixalexia hittat hit också! :-)

Mildamakter sa...

Österlen...så klart! ;o)

bettankax sa...

ÖSTERLEN är ett måste!

londongirl sa...

Mildamakter - Såklart! Varför är jag inte förvånad över dit tips? ;-)Bettankax - JA det är tydligen ett måste! Det verkar som det blir en tur söderut...

Anonym sa...

Österlen, österlen, österlen....så!

londongirl sa...

Slottsträdgårdsmästaren - Konstigt...jag tycker det börjar EKA här inne på bloggen! ;-)

Lena H sa...

Vi har sedan några år tillbaka tagit bilen och kört dit näsan pekar, ingen planering, varit borta ca 1 vecka. Ibland åker man vidare ibland stannar vi upp lite längre. Vi har åkt till Dalarna, Öland och nästa varv nådde vi inte fram till Medelpad utan svängde åt väster efter Hudiksvall. Dalarna är fint :-)

HusEtt sa...

Nästa år finns ett fint litet gästhus också känt som LillHusEtt vackert och naturskönt beläget i Skåne :-). Och därifrån är det inte allför långt till Österlen :-)!

londongirl sa...

Lena H - Just så skulle jag vilja göra....åka lite dit näsan pekar. Ha en massa bra musik och någon bra cd-bok i bilen och bara åka...Inte planera så mycket utan mer se vad det blir. Tror jag ska börja med någon lite kortare tripp först. :-)HusEtt - Hur ska jag tolka det? Att ni såklart är väldigt glada som har Österlen så nära förstås. ;-) Ja nog blir det där lilla huset fint det också....följer det med spänning.

Sara sa...

Hmm...men vad kan en trädgårdskatt ha för del i att blommorna kommer upp ur jorden? Krafsande? Jamande? Jag är inte lika insatt i kattlivets mysterier som du Londongirl, så jag behöver nog upplysas i den frågan.

mossfolk sa...

Kul att se alla svar. Det finns så många vackra platset här i landet! Fast av kommentarerna att döma vinner nog bestämt Österlen :)
Själv är jag alldeles förälskad i Gotland (och ja, en liten smula i Halland också sedan ett par veckor tillbaka). Samtidigt är det fantastiskt vackert uppe i fjällvärlden. Vildmarksvägen t.ex. Viss kontrast till ölivet ;)

londongirl sa...

Sara - Ha ha ....ja katter är bra på det mesta. Den här har ju såklart luckrat upp jorden (krafsat) och talat med blommorna (jamat) och gett dem näring (nr2 i jorden) så det blivit sååå fina växter på Ulriksdal. :-)
KramenMossfolk - Jag längtar till Gotland nu...det var flera år sen nu som jag var där.
FÖRSTÅR mycket väl att Halland var något extra också! :-))

Nässelblom och choklad sa...

Vilken fin bild! Vad är det för blommor kattmästaren ligger och vilar vid? Jag tycker att din skärgårdsö låter underbar. Det finns så många underbara platser i Sverige, vi är ju lyckligt lottade med vacker natur. Alla landskap har sina pärlor. Ett tips är Höga kusten som jag gillar mycket, enda bristen är bra matställen - vilket i och för sig är en ganska allvarlig brist för en matbloggare. Men landskapet är fantastiskt med klapperstensfält och klippor, hav och fiskelägen, men också gröna dalar och en hel del annat. Tack för dina gulliga ord hos mig! Trevlig helg!

londongirl sa...

Nässelblom och choklad - Roligt att se dig här igen! :-) Ja det finns verkligen mycket vackert att se i vårt avlånga land.
Jag kommer inte ihåg vad de där blommorna heter....kanske någon annan här som vet?

Trevlig helg önskar jag dig också!

smulan sa...

Fjällvandrare som jag är... kan jag inte annat än rekommendera de svenska fjällen. En upplevelse utöver det vanliga.

Fast själva åker vi till Skåne i sommar! :)

londongirl sa...

Smulan - Jag har provat lite fjällvandring i våra lägsta fjäll och visst var det en alldeles speciell upplevelse. Men Skåne lockar mer för mig också just nu...
Vad ROLIGT att du kommenterar här trots att du har bloggpaus! :-))

Kesu sa...

Jag har varit på Ulriksdal några gånger, men aldrig råkat på just den trädgårdsmästaren. Kanhända att marodören Lelle R skrämt bort honom? Jag ska kolla nästa gång.

Har läst ditt inlägg om din briard(den 6 juni 2006) och gjort en kommentar där. Bara så du vet.

londongirl sa...

Kesu - Jag tror inte att Lelle R skrämmer den där trädgårdsmästarkatten i först taget. Han är så cool. :-)

TACK för din fina kommentar till det där inlägget för tre år sen!!!
Det var en fruktansvärd natt....kommer aldrig att glömma den och faktiskt kan jag inte läsa det jag skrev då utan att gråta igen...

Jag borde gå en kurs hos den där Bi i Nora och försöka få till en fin urna eller hur?

Kram på dig!

Turtlegirl sa...

Musik ger minnen!

Den låten slängde mig direkt tillbaka till en flygresa hem från Bangkok 2004!
Lyssnade på den skivan närapå hela vägen hem natten lång! Den fanns på en av flygbolagets musikkanaler och eftersom jag halvsov så orkade jag inte byta utan den spelade i mina öronen under många timmar!

En härlig skiva och just den låter är superb!

londongirl sa...

Turtlegirl - Tack för att du delar med dig av ditt flygminne! Visst är det en skön låt! Visst är det så att man har minnen till musik och låtar...i alla fall har jag det också. :-)

Kesu sa...

Det tycker jag absolut du ska göra! Christina har börjat reka när Bi ska ha sina kurser i höst. Lisette och jag har redan bestämt oss för att hänga på även om resultatet bara blir en - eller flera - lerklumpar. Kom du också!!!

Kram

londongirl sa...

Kesu - :-) Det skulle vara jätteroligt.....men du..jag är TOTALT nybörjare! Har du provat förut?

Kesu sa...

ALDRIG! I plan for the worst and hope for the best. Häng på! :D

londongirl sa...

Kesu - Ha ha ha....du är bara för härlig!