torsdag, juni 11, 2009

Nu går jag.......

ut i den gröna, sköna sommaren......


Idag börjar mitt efterlängtade sommarlov! Vi hade vår skolavslutning i tisdags och den dagen började med regn och kyla så vi fick klämma in alla i vår matsal. Ganska trist, för det brukar vara så fint att fira den här dagen ute i grönskan med blommor och sång.

Samma kväll hade vi utspark för vår rektor som ska gå i pension. En trevlig kväll på Skansens akvarium då vi fick klappa spindlar och ormar och allt möjligt spännande. Innan det var vi ett gäng som ägnade oss åt lite barhäng på Josefina på Djurgården. Lagom tills att vi kom dit så skingrades alla regnmoln och solen lyste i våra vinglas och så gjorde det plötsligt ingenting längre att dagen varit så regngrå. Inte när kvällen blev så fin och vi kunde sitta ute.

Sen följde några dagar med utvärdering och städande av klassrum och allt som hör till i skolans värld. Mycket som ska plockas med och visst är det konstigt att man inte ska vara på jobbet på så lång tid men skönt är det.

Nu har jag bara att skriva rent lite jobb från en av våra utvärderingar och så ska jag komma in på ett viktigt möte på tisdagsmorgon med rektorn. Men faktiskt så spelar det ingen roll, för jag känner verkligen att sommarlovet har kommit nu. Så otroligt skönt.

Nu ska jag väl äntligen hinna runt lite i bloggvärlden också....men vet ni vad jag gör i kväll? Jag landar ute på den lilla ön såklart.... :-)
Skäms att berätta det men jag har inte ens premiärbadat än.....annat var det förra året. Men nu ska det bli av.


31 kommentarer:

Mildamakter sa...

Sommarlov är bra, sommarlov är gott. Njuuuut av det :o)

Sabina sa...

Ååååååå lyllos dig min vän, önskar jag hade ett sommarlov jag oxå ett lååångt ett=)
Säger som föregåendetalare, Njuuuuuuuuut av det=)
Ha det så mysigt på din lilla Ö.
Kramar i massor.

Linda sa...

Grattis!
Men inte ska du skämmas över att du inte har badat, det har inte jag heller :)
Det lär nog inte bli så mycket badat i år för min del heller, men det står jag så gärna ut med!
Ha nu en mysig kväll vännen.
kram

mossfolk sa...

Å så skönt!
Mysigt med skolavslutning även om vädret inte var något vidare. Här var avslutningarna idag, med syrener och sommarklädda barn. Så mycket sommarkänsla.
Ha det så jättebra på ön!!!
Kram

Evas blogg sa...

Så härligt med ett långt sommarlov framför sig. Hoppas du får många fina sommardagar!!

Elisabet. sa...

Jag har inte heller badat ännu och det är rent otroligt ovanligt.

Kanske har man förvandlats till en badkruka ...?

Elisabet. sa...

Ps. Ha nu ett skönt sommarlov! Det var ju det jag skulle skriva .-) Ds.

Per sa...

Nu har jag läst det! kram

Humlan sa...

Så skönt att du äntligen har fått sommarlov och kan sitta på ön och titta på vågorna... eller tänker du göra annat också? ;-)

Jag har fortfarande problem med tekniken, men lyckas titta ut i bloggvärlden ibland.
Kram

Lena sa...

Vad skönt! Mina kollegor slutar inte förrän nästa vecka framåt onsdag eller så, om de inte har någon fortbildning att kompa bort. Mina sjuor slutade idag och jag var där. Tänk en avslutning utan Den blomstertid... det var märkligt. Åttor och nior slutar i morgon. Jag såg på kollegorna att de så sakta planade ut, hoppas du gör det samma, utan att hamna i sommarlovskoma.

Tankevågor sa...

Mildamakter - Sommarlov är ett härligt ord! Visst ska jag njuta! :-)Sabina - Ja alla borde få ha sommarlov som vill eller hur? ;-)KRAMARLindalotta - Nej skäms är väl lite att ta i men jag BRUKAR alltid ha badat tidigare än så här...
KramenMossfolk - Skolavslutningen så här inför sommaren är alltid mysig och det är ju en viss känsla när man får sjunga "Den blomstertid"..
KramEva - Det önskar jag dig också! :-)Elisabet - Inte du heller?!? Men vad ÄR det med oss??? Det här är synnerligen ovanligt.
Ha det så skönt du med! Undrar just vem av oss som kommer i havet först i år då? DU brukar vara före mig...och sen badar vi ju långt in i september när alla andra slutat med det. ;-)Per - :-) Varma kramar till dig!Humlan - Egentligen vill jag bara vara....HÄR i nuet. Men det blir nog något litet mer.
Åker du norröver tro? KramPanter - Vi pratade just om det där kollegorna och jag hur lång tid det tar innan man går ner i varv. Är jag bara hemma brukar det ta tid. Om jag är hemma här ute på ön så går det snabbare. Ön, havet och den här miljön har en rogivande inverkan på mina tankevågor.
Nej låt oss nu INTE hamna i den koman igen! Minns hur det var...

JULIEK sa...

Åååå så skønt før dig. Du blir vel mycke på øn tenker jag. Jag och mina små tar det lugnt her hemma i juni. Dom er så glad nær jag er hemma. Då myser vi på verandaen eller i sofaen om det regnar. Har kjøpt nytt kanin bur som jag skal sette opp i helgen. Då skal kaninene ut av stallen. Nu har dom dørren uppe, så dom får sol inn, men dom måste få gress under føttene oxå. Stor kram från mig och Kira : )

Tankevågor sa...

Julie - Ja nog blir det mycket ön. Men jag ska också försöka vara hemma i civilisationen. Det blir att åka lite fram och tillbaka om inte annat så för att vattna blommor hemma på taket.
Vad skönt det ska bli för kaninerna att få gräs under fötterna!
Kram tillbaka till er!

Hannele på Hisingen sa...

Härligt med lite flextid ;)

A home far away sa...

Härligt med sommarlov, njut ordentligt nu!!

Ha en fin helg
Kram Gunilla i Singapore

Tankevågor sa...

Hannele - och inte ha så många tider att passa alls... visst är det härligt!Gunilla - Det ska bli så skönt med långt sommarlov. Ha en fin helg du med! Kram

Annika sa...

SOMMARLOV!!! ETT av svenskans allra vackraste ord!!!
Underbart!
OCH du är på väg till ÖN!!
LOVELY!!
Hoppas att du bloggar flitigt därifrån ;-)
Antar att det är rent svinkallt i vattnet efter er kalla och regniga försommar...hutter...
KRAMAR!!!!

Humlan sa...

Jag har inte planerat någon resa än, men jag borde väl...
Kram

Anonym sa...

Det låter så himla skönt att ha sommarlov, riktigt sommarlov!
Njut, snart kommer den sköna sommarvärmen också!

Jag har inte heller badat och som det känns nu lär det dröja. Badkruka är jag..det ska helst vara över 20 grader i vattnet om jag ska doppa mig!

Tankevågor sa...

Annika - Ja sommarlov och juninätter vilka ord det är!!! :-))
Men du jag åker fram och tillbaka nu mellan ön och lägenheten lite före midsommar. Sen blir det mer där ute.
Man skulle ha badat i maj där när det var sommarvärme några helger. Nu är det regn, blåst och snålt med varmgraderna. Saknar att kunna sitta ute på kvällen. Nej nu får värmen komma snart! Bring it on!!
KRAM KRAM!!!!Humlan - Jag veeet hur du tänker där vännen! Men du, EN resa tycker jag du ska ta och planera och det är den till VAXHOLM! Så tar jag mig dit också och så äter vi lunch eller hur? Vi kan väl pricka in en dag UTAN regn den här gången för omväxlings skull? ;-)
KRAM!!Marskatten - Ja det är så otroligt skönt att veta att man ska vara ledig LÄNGE! Men det tar en vecka innan jag landar och verkligen börjar gå ner i varv...tankarna är kvar på jobbet.
När blir du ledig?

Ha ha ha ...20 grader! Nej det har jag inte tid att vänta på. Det brukar det bli i JULI ute hos oss. :-)
Kram kram!

Gunilla sa...

Vi släppte ut våra elever igår och håller på med utvärderingar/planering fram till midsommar. Men sen är det vår tur! :)

Tankevågor sa...

Gunilla - Men då börjar ni säkert senare än oss också? Jag tycker oftast att vi börjar så tidigt i augusti. Vill aldrig åka hem till stan igen då....vattnet är varmt och augusti är så mycket sommar fortfarande....
Skulle gärna jobba lite längre fram till midsommar och skjuta upp skolstarten till första september sådär. ;-)

Vonkis sa...

Inte premiärbadat än? Vet inte hur många år sedan det var jag premiärbadade ute...

Tankevågor sa...

Vonkis - Åh du är för rolig! :-) Inget bad alls alltså?

n o r d i n g å r d e n sa...

Härlig sommarbild! Och vilken urgullig fågelholk, bostadskön är lång till den kan jag tänka...: )

Ang de fina skorna på min sida så skickar de til hela Sverige, bara ring dem!

Jag kan berätta att skorna är snarare stora i stl än små och sitter jätteskönt!

Ha ett bra sommarlov!!!

Mari i Dalarna.

Anonym sa...

Skönt med sommarlov! :-)
Då kanske man kan ses?
Kram
// PA

Klimakteriehäxan sa...

"En trevlig kväll på Skansens akvarium då vi fick klappa spindlar och ormar och allt möjligt spännande" - hm ... jag kan tänka mig trevligare saker ... men önskar dig hur som helst ett riktigt härligt sommarlov! Och att du inte kommit i havet än är inte så svårt att förstå, jag brukar också ha badat vid den här tiden men icke så i år!

Tankevågor sa...

Mari Guldkant - Visst är holken fin! Jag är så glad för den. Nu är nog flugsnapparens ungar klara snart så vi får se om det inte flyttar in en ny familj snart.
Tack för tipset!
KramPA - Såååå skönt! Gärna! :-))
KRAMK-häxan - Ha ha ....du ska veta att det var flera i vårt gäng som tänjde på sina gränser för vad de trodde sig klara den kvällen...spindlar klappades för fullt! :-)
Egentligen gillar jag regn men inte så här hela tiden. Inte ens hunden vill gå ut....hon vände utanför porten och ville gå in igen! ;-)
Ha det bra du med! Är det dags för semester snart?

Sofie B-C sa...

Kul att träffa på en annan Londonbo med hjärtat i sommarSverige!//Sofie

Lallis - liv och leverne sa...

Så härligt med sommarlov:)
kram Lallis

Tankevågor sa...

Sofie - Vad roligt att du hittat hit! Det är alltid så kul när det dyker upp nya läsare på bloggen. Men du...jag har aldrig bott i London...utan är mer förälskad och för alltid förlorad i den där staden...
Nu har jag varit inne på din blogg och ska gå in där igen och läsa. Kommer gärna att följa den. Låter så intressant med ditt Österlen och drömmar om skrivandet där. :-)Lallis - Jättehärligt med sommarlov...bara någon kunde vara snäll och stänga av regnet snart!;-) Kramar